25 januari 2010

Inget ont utan något gott

I DAG LYCKADES DOM, djävlarna som sitter på varsin axel, att övertala mig att strunta i gymmet och styrketräningen...

Så jag åkte alltså raka vägen hem och pös ner i fåtöljen. Inte utan dåligt samvete men nu kommer det bästa!
Eller ja, bästa och bästa men bra för mitt dåliga samvete... Klockan 20.30 ringde mina förtvivlade kolleger från jobbet och kunde inte jobba. Hade jag gått till gymmet hade jag inte hört mobilen!

Det blev en spännande timma innan allt var i gång så att dom kunde fortsätta att jobba och som sagt samvetet är dövat en aning ;-)

Nu är jag emellertid så uppjagad så tusan vete om jag lyckas somna i natt!

Skrivet av Angela Müller den 25 januari 2010 21:01 | Kommentarer (0)

21 januari 2010

Ett litet drama

JAG JOBBADE HEMIFRÅN I DAG eftersom fåtöljerna äntligen skulle levereras. Dagen flöt på bra och jag hade så att säga fullt upp med jobb.
Det är väldigt praktiskt att kunna göra så här när det ska levereras något men när lunchen kom saknade jag någon att prata med ;-) Och inte kunde jag gå någon lunchpromenad eftersom leveransen var satt inom tidsramen 09-16...

Nåväl, när dom väl anlände visade det sig snart att kartongerna inte gick att få in genom dörren!!? Och Box, som var leverantör, fick inte ta fåtöljerna ut kartongen och bära in dem - sådana är bestämmelserna. Jag blev alltså lämnad med två bamsekartonger utanför...


1_intein.jpg

En kartong i snön och en på farstukvisten. Vad i hela friden skulle jag göra? Jag ringde efter Woffe och bad honom komma hem! Kunde ju inte låta dem stå där ute tills han skulle komma hem efter 18 normal tid!

Vi slet som djur för att få in fåtöljerna när vi väl hade fått dem ur kartongerna. Vi fick dem på plats och endast ryggstödet skulle monteras...

2_ringdewoffe.jpg

Sedan var det dags för provsittning...

3_provsittning.jpg

Och jag somnade som en klubbad säl vid 16-tiden efter den här lagom spännande dagen...

4_somenklubbad.jpg

Nåja, det gick ju bra till sist men jag kände mig ganska liten på jorden när transportören bara lämnade mig där i sticket med två bamsekartonger ;-)

Nu i kväll har jag gjort svampstuvning med bacon och fyllt ett antal omeletter med. Sedan har jag stekt upp åtta kotletter som ska bli lunchmat till Woffe framöver. Nu står både omeletter och kotletter på altanen för avkylning. Får helt enkelt fortsätta i morgon för nu hägrar fåtöljen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 21 januari 2010 19:01 | Kommentarer (6)

18 januari 2010

Ifån och gym

I DAG KOM IFÅNEN och ärlighetens namn har den mesta tiden gått åt till den ;-) Tur att det var en lugn dag. Det blev en svart - fast jag hade önskat en vit. Men va' tusan det spelar väl egentligen ingen roll ;-)

Efter jobbet åkte jag direkt till gymmet. I dag blev det styrka...

Träning: Styrketräning, superset minus "plankan"
Totaltid: 01:20:26
Maxpuls: 131
Medelpuls: 93
Förbrukade kalorier: 364

...och en liten motionsrunda på löpbandet, 3 km.

Träning: Löpning på löpbandet
Totaltid: 00:20:10
Maxpuls: 135
Medelpuls: 125
Procent av maxpuls: 80
Procent av medelpuls: 74
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:01:31
Tid inom pulsintervallet: 00:18:38
Distans: 3,04 km
Förbrukade kalorier: 192

Väl hemma blev det Animal Planet och Chimps Eden - som varje gång får mig att fundera på mitt yrkesval ;-)

Nu återstår väl bara spikmattan och sängen.

Och Woffegubben blir hemma i morgon också för den envetna förkylningen som tyvärr inte ger med sig.

Skrivet av Angela Müller den 18 januari 2010 21:01 | Kommentarer (2)

5 januari 2010

Brustna ambitioner

MIN TANKE VAR ATT TA TÅGET i någorlunda tid från jobbet för att hinna löpträna minst en femkilometare innan spinningen som började 18.30...
Men ambitionsnivån var lika med noll så jag lämnade jobbet alldeles försent för att hinna med en femma innan spinningpasset som jg var inbokad på.

Men...lite tid till övers hade jag när jag kom till gymmet så det blev en trekilometare löpträning på bandet i alla fall.
Det kändes bättre än jag trodde under eftermiddagen på jobbet ;-)

Träning: Löpning som uppvärmning
Totaltid: 00:21:13
Maxpuls: 181
Medelpuls: 129
Procent av maxpuls: 108
Procent av medelpuls: 77
Tid över pulsintervallet: 00:00:04
Tid under pulsintervallet: 00:01:20
Tid inom pulsintervallet: 00:20:00
Distans: 3,02 km
Förbrukade kalorier: 226

Sedan var det då Spinning Puls och jag försökte ta ut mig men analys av pulsklockans värde visade att jag inte gjort det i alla fall ;-)

Träning: Spinning Puls
Totaltid: 00:54:31
Maxpuls: 128
Medelpuls: 112
Procent av maxpuls: 76
Procent av medelpuls: 67
Tid över pulsintervallet: 00:00:00
Tid under pulsintervallet: 00:22:50
Tid inom pulsintervallet: 00:31:41
Förbrukade kalorier: 446

Nåväl, nu är det som det är och i morgon kan vi sova utan att någon väckarklocka skräller ;-)

Vi håller på att bli insnöade totalt här! Det började snöa under eftermiddagen och det ska tydligen fortsätta så vi vet nog inte riktigt vad vi hamnar ännu. Tur att man inte behöver ge sig i väg i ottan i morgon.

Min arbetsdag var lugn och näst intill tråkig men det beror nog på att det fortfarande är så många som är lediga. I dag var vi åtminstone fem på avdelningen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 5 januari 2010 21:01 | Kommentarer (0)

15 december 2009

Snopet ;-)

EFTERSOM BILEN SKULLE IN PÅ service tidigt i morse blev det ingen morgonträning och jag hamnade en och en halv timma tidigare på jobbet ;-) Nåväl, det gjorde ju inget mer än att jag började gäspa ganska tidigt på dagen.

Så jag tog helt sonika och gick en och halv timma tidigare från jobbet och det passade alldeles utmärkt eftersom jag anmält mig till cirkelpasset som börjar redan 17.40 och jag hade också tänkt hinna med frissan innan.

Så jag åkte hem till Gråbo, gick till frissan och därefter körde jag till gymmet. När jag var nästan framme ringde telefonen - det var gymmet som meddelade att cirkelpasset blivit inställt eftersom det var för få deltagare.
Hmm, vad gör jag nu då? Dryga två timmar kvar till spinningpasset som jag också var anmäld till?

Äsch, det vara bara att ta tjuren i hornen och köra mitt eget styrkepass för andra dagen i rad. Det brukar jag i och för sig inte göra, alltså två dagar i sträck, men två timmar är ju inte mycket att åka hem på heller. Så nu blev det så ;-)

När det var klart efter cirka en och en halvtimma hade jag ändå några minuter kvar innan spinningen skulle börja så det blev lite, med betoning på lite, löpträning på bandet. Endast 2,5 km och 19 minuter men det vara ganska exakt så mycket tid jag hade över innan det var dags för spinning puls, som ju då kräver skobyte oh inställning av cykeln, som varar dryga timman med lite stretch efter.

Det var min kväll det...

Skrivet av Angela Müller den 15 december 2009 20:12 | Kommentarer (4)

12 december 2009

Klappat och klart

JAG VET INTE VAD SOM FLÖG i mig natten till idag? När vi hade stängt av dumburken efter fyra avsnitt av Sopranos någon gång runt 01.30 var jag helt plötsligt inte trött.
Så jag började förbereda klappinslagning och höll på med det till närmare 03.30!

Vaknade relativt tidigt med tanke på att jag sovit lite men lyckades som om till 09.30 i morse och då gick jag upp och fortsatte med klapparna som nu är färdiginslagna...


1_klappatoklart1.jpg

Klappat och klart med andra ord ;-) Nu kan dom ju inte ligga där till julafton så jag har packat ner och ställt i dem i mitt arbetsrum - nu får vi bara hoppas att jag inget behöver i skåpen ;-)

2_klappatoklart2.jpg

Under tiden jag höll på med klapparna kom det några flingor snö - nästan så att jag kom i julstämning ;-)

Vid 15-tiden brakade eländet loss. Man ringde från jobbet och det blev stopp på allt annat för att koncentrera sig på att lösa problem. Vid 18.30 hade dock allt löst sig så jag avslutade med en rapport bara och sedan blev det dumburken fram till nu. Ytterligare två avsnitt av Sopranos och sedan en skum film som jag inte vet vad den hette ;-)

Nu ska jag lägga mig i tid idag så jag orkar upp till morgonens alpcykling ;-) Bara några få julkort som ska skrivas - vi skickar inte så många längre bara ett fåtal bland annat till Tyskland.

Skrivet av Angela Müller den 12 december 2009 22:12 | Kommentarer (6)

16 oktober 2009

Lång och nästintill sömnlös natt

DET VAR LITE TUFFT NÄR klockan ringde 04.15 i morse eftersom jag inte sovit så bra. Anledningen till det var bekymmer på jobbet som försökte lösas under natten och som generade ett antal sms med status fram till strax efter 03.00...

Men, vi kom upp och i väg till Skatås för att springa femman som faktiskt blev en sexa ;-) Vi kom nämligen i "mål" 06.47 och anläggningen öppnar ju inte förrän 07.00 så det blev att springa tillbaka en bit för att minutrarna skulle ticka på.

Det kändes lite bättre i dag med benen som jag upplevt som betongpelare. I och för sig som fortfarande ben som betongpelare men mer som lättbetong i dag då ;-) Att det sedan var 2 plusgrader gjorde väl sitt till. Vi hann i alla fall bli svettiga till skillnad mot tidigare i veckan då det var tre minus!

För övrigt är jag nöjd med veckans träning trots att jag hoppade styrkan i onsdagskväll och i morgon blir det med all säkerhet ren vilodag.

Jag har haft över en veckas ren storm på jobbet inklusive mina tre "lediga" dagar förra veckan. Nu verkar det dock som det mesta är löst - återstår några problem som "min" driftleverantör jobbar på.
Det var dock extra skönt i dag att packa ner datorn strax efter fem för hemfärd ;-)

Här hemma har jag tänt en massa ljus, myser i störst allmänhet och funderar på om jag ska sätta mig i soffan och slappa eller om jag förbereda maten till vår gästers ankomst i morgon? Det finns ju dock vissa risker med att inte soffan - jag somnar inom en halvtimma efter nedfallet...

Jag tar i alla fall inte den risken innan tvättmaskinen, som jag har i gång, är klar. Och när jag lyssnar riktigt noga bort mot vardagsrummet så undrar jag om inte herrn i huset redan somnat till. Det är oroväckande tyst...inte ens prassel från dagens tidning ;-)

Skrivet av Angela Müller den 16 oktober 2009 19:10 | Kommentarer (2)

9 oktober 2009

Samma visa i dag...

KLOCKAN ÅTTA I MORSE när jag precis hade sjunkit ner i spikmattan började telefonen ringa från arbetet. Suck...

Mellan arbete och ledig tid på min lediga dag ;-) började jag i alla fall med vardagsrumsgardinerna som måste kortas av 40 cm...

1_skafallas.jpg

Det såg i alla fall ut att bli en fin dag och jag älskar verkligen att få vara hemma när solen smyger sig på...

2_alskarnarsolen1.jpg

I varje vrå...

3_smygersigin.jpg

Jag kände mig lite lat i dag, eller kanske stressad, så jag pressade upp fållarna för att slippa nåla ;-)

4_latidag.jpg

Efter att ha upprättat en provisorisk "systuga" i allrummet fick jag äntligen fållat upp de fyra längder som så småningom ska hängas upp i vardagsrummet...

5_fallar.jpg

Av det tyg som blev över sydde jag två dukar...

7_duk1.jpg

8_duk2.jpg

Och nu får det bli vad det vill men nu ska jag dra mig till gymmet via cykeln...

6_skahinna.jpg

Skrivet av Angela Müller den 9 oktober 2009 14:10 | Kommentarer (6)

8 oktober 2009

Min lediga dag

SOM INTE BLEV DET MINSTA LEDIG... Det började med att telefonen började ringa redan 08.00 i morse när jag hade placerat mig i strykrummet för att stryka alla gardiner och dukar som jag skulle byta.

Sedan var det fullt ös hela dagen - trodde ett tag att fan var lös och det var han nog också. När klockan passerat 15 och jag fortfarande inte gjorde så mycket mer än att ringa än hit och än dit så började jag ledsna. Ska det vara så förbannade svårt att få en ledig dag?! Måste allt hända just då? Det var likadant sist när vi tog en dag ledigt för att serva och ställa husvagnen på vinterförvaring...

Jag har i och för sig full förståelse för mina jobbkolleger - vad ska dom göra när det inte går att jobba? Men det är bara så himla typiskt för jag hade givetvis satt upp planer för dagen - konstigt vore det väl annars?

15.15 fick jag panik och kastade mig på cykeln för att få avreagera mig lite. Det var tyst en hel kvart sedan ringde telefon helvetet igen...

Som grädde på moset började det ösregna som sedan övergick i hagel som nästan slog hål i huvudet på mig. Nä, denna dagen var inte min - det hade jag i och för sig konstaterat redan innan men regn och hagel blev droppen. Nåväl, jag cyklade "av mig" på en dryga 2-milsfärd och kom hem rejält blöt och frusen. Min tanke var att jag skulle cyklat till gymmet sedan för att köra styrka innan spinningen, den styrka soom inte blev av i går. Men jag lade ner det och inväntade bilen så det blev bara spinning dårå.

Mellan varven, eller rättare sagt telefonsamtalen så fick jag i alla fall hängt upp lite höst/vintergardiner. Först i kön stod allrummet...

1_allrumsbyte.jpg

Sedan blev det sovrummet...

2_sovrumsbyte.jpg

Och gästrummet...

3_gastrumsbyte.jpg

Även det pyttelilla köket har fått gardin och mattor bytta från sommar till höst/vinter...

4_koksbyte.jpg

Men det här är ju inte ens hälften av vad jag hade planerat hinna med i dag. Får se vad morgondagen har för katastrofer på jobbfronten i sitt sköte. Jag är ju "ledig" även i morgon så...

Självklart känns det inte bra, inte tillfredsställande på något vis men vi får hoppas att fredagen och helgen gör att jag kan bli klar så jag får frid i sinnet.
Jag hade ju även tänkt att hinna med lite träning men det sket sig totalt. Några löppass och något stavgångspass - men vad är väl en bal på slottet?

I morgon har jag i alla fall planerat att hinna med en del här hemma och sedan styrka och ett kortare (45 minuter) spinningpass - men vi är inte där ännu ;-)

Nu väntar jag bara på att tumlaren ska bli klar så jag kan väcka Müller som somnat på soffan och få honom i säng ;-) Sedan blir det en lååång stund på spikmattan ;-)


Skrivet av Angela Müller den 8 oktober 2009 22:10 | Kommentarer (4)

10 augusti 2009

Eftersom det ösregnade

MED BETONING PÅ ÖS, när jag var klar på gymmet så fick jag lägga ner planerna på att powerwalka hem.
Det itrriterade mig en smula eftersom jag hade räknat in det som motion efter styrkepasset. Först ställde jag mig på crosstrainern i 20 minuter för jag trodde jag kunde vänta ut regnet men det var ju bara en helt absurd tanke. När jag kikade ut vräkte det ner om än mer...

Då slog mig tanken att jag avverkar naturligtvis de 6 km på löpbandet - man får inte vara dum!
Först prövade jag mina vingar...eller ben var det nog...med att springa dom första 2,5 km och sedan powerwalkade jag i snabb takt och väl uppvärmd resterade 3,5.

Totalt blev det då först 20 minuter uppvärmning på crosstrainern, sedan 70 minuter styrka som mitt superset-pass tar, därefter 20 minuter motion på crosstrainern och sedan ytterligare 60 minuter med blandad löpträning och powerwalk.
Allt tack vare det förb....de regnet ;-)

Sedan ringde jag färdtjänsten och bad om att bli hämtad ;-)

Det blev minst sagt en rivstart på jobbet, denna den första efter semestern, men det var helt OK för tiden bara rusade i väg och jag hann inte deppa så mycket för min svunna ledighet ;-) Eftermiddagen blev utan tvekan lugnare.

I morgon har jag bokat in mig på höstens första spinningpulspass, det gäller att komma i gång nu efter den här katastrofalt slappa sommaren. Man kan ju alltid hoppas på att det blir bättre väder så jag kan gå hem efter spinningen.
Jag måste komma i kapp med konditionen som jag tappat helt och hållet. Kanske våga mig på ett och annat löppass så snart modet återvänder efter min "näradöden" upplevelse sist jag sprang i Varberg.

Vi simmade en kortis i morse, bara 500 meter för min del, vilket berodde på att det var satans svårt att stiga upp efter en klocka som skrällde så vi kom väldigt sent ;-)
Får se om det går att skärpa till sig?

Under nästa vecka har jag för övrigt bokat in mig hos min favvoinstruktör på gymmet. Hon ska få ge mig ett nytt program och massor av inspiration så att jag kommer i form till Thailandresan ;-)

Nu är det väskor som ska packas...badväskan för morgonsimmet och gymväskan för spinningpasset. Och den slarvern som jag delar möbler med, Woffegubben, åt varken sin, med kärlek tillagade medhavda omelett eller sin lunch, så honom tänker jag inte lägga energi på för morgondagens måltider ;-)

Väskor var det ja...

Skrivet av Angela Müller den 10 augusti 2009 20:08 | Kommentarer (3)

8 juli 2009

Förmåga

WOFFEGUBBEN HAR EN FÖRMÅGA att gulla bland sina medarbetare när något står för dörren. Födelsedag, antal år på jobbet osv osv. I dag hade han utlovat en kaka till fikat i morgon då det är sista dagen innan semestern...

Gissa vem som får fixa det? Nåja, det kom en liten försiktig förfrågan på vägen hem om jag möjligtvis kunde kasta ihop en sockerkaka till fikat i morgon...
Sockerkaka? Det kan du ju köpa i affären tyckte jag, men fick lite dåligt samvete om jag ska vara ärlig, så jag rafsade ihop en Dajmkaka...

1_dajmkaka09.jpg

Som nu står i pensionärskuvösen för "avsvalning" - vilket ju blir lätt som en plätt i 23 graders värme ;-)

2_svalna.jpg

Men ska väl förhoppningsvis sjunka något under nattens timmar?

Det ska bli skönt med lite ledighet även om vi nu startar semestern med arbetsläger i Stockholm - men ändå. Det är ju i gott sällskap och roligt om vi kan bidra.

Det märks att semestertider har börjat - det är kollugnt, näst intill tråkigt, på jobbet. Eftermiddagen blev dock lite hektisk vilket var bra för då gick tiden fort ;-)
Det är inte kul att bara läsa av Tjuvlyssnat...

I dag har vi för övrigt bestämt att det inte blir Varberg nästa år...

Skrivet av Angela Müller den 8 juli 2009 20:07 | Kommentarer (4)

9 juni 2009

Nyss kom han

...DEN GAMLE från jobbet där han blivit redigt avfirad - igen!...

1_arbetskamrater.jpg

En helt fantastiskt bukett...

2_firadigen.jpg

3_woffe60.jpg

Medan jag suttit i pensionärskuvösen...åtminstone delar av dagen då jag inte återställt huset från Den Tyska Invasionen ;-) rensat mellan plattorna på fram- och baksida av huset och klippt gräset på samma nämnda ställen...

I morgon går jag och jobbar - det är lugnare så ;-)

Jo, det var ju så sant...jag skulle ju visa presenten från barnen och mig ;-)

4_skylten.jpg

Skrivet av Angela Müller den 9 juni 2009 19:06 | Kommentarer (7)

15 april 2009

Den berömda väggen ;-)

DET BLEV EN TUFF DAG på jobbet - igen! Men slutet gott allting gott skulle man kunna säga. Vi kom iväg hemöver till slut.
Vi började förresten dagen med att hämta hem 10 skivor plywood hos vår lokala snickerifirma. Dessa ska så småingom bli golv på golvet om man säger så. När det är gjort så ska golvet läggas på...

1_golvet.jpg

...som nu står i 28 kartonger ;-)

Men, först måste väggen bli klar och det kämpar Woffegubben på med. I dag riktigt strukturerat ;-)
Det vill säga att efter två lager grundfärg kommer nu strukturfärgen...

1_woffestrukturerar.jpg

Jag då? Ja, jag har som vanligt fjantat runt i trädgården och tagit kort - tyvärr inte så bra. Har förmodligen använt fel objektiv men en vacker dag så lär jag mig nog ;-)

Det händer saker nu kan jag lova på den svenska landsbygden...

2_naranu1.jpg

3_naranu2.jpg

4_naranu3.jpg

5_naranu4.jpg

6_naranu5.jpg

7_naranu6.jpg

8_naranu7.jpg

Nåja, jag har strukit lite också OCH förberett morgondagens långa arbetspass med möte hela dagen och full aktivitet även på kvällningen fram till småtimmarna...


Skrivet av Angela Müller den 15 april 2009 21:04 | Kommentarer (2)

31 mars 2009

Det finns dagar och så finns det dagar

JAG BÖRJADE DAGEN MED ETT BESÖK hos min läkare och vi insåg båda två att det var ett år sedan jag var där sist. Vad i hela friden tar tiden vägen. Han hade hunnit flytta till nya lokaler och förmodligen mycket mer men det var det mest märkbara ;-)
Vi snackade lite om Göteborgsvarvet, precis som vi gjorde förra gången. Det blev inget varv för honom förra året för det var just i den vevan lokalflyttet gick av stapeln och då sade jag bra, då har du inte det att skylle på i år ;-)

Jag var egentligen bara där för att förnya mina recept men han passade givetvis på att ta en hälsoundersökning när jag ändå var i faggorna och som han antydde -man vet ju aldrig när du kommer nästa gång ;-)
Blodtrycket var lite högt men inte värre än att vi lät det bero. Jag ska kolla det då och då hemma (jag har ju en blodtrycksapparat) och rättar det inte till sig så ville han att jag skulle höra av mig. Resten av proverna får jag svar på endast om han tycker något är oroväckande om en vecka eller så.

Tro det eller ej, men jag kom i väg så pass tidigt från jobbet att jag hann med ett Spinning Puls-pass i dag och för all del en halvtimma crosstrainer innan. En sådan dag i dag alltså - en "bradag".

I morgon kommer Steffanie med tåget från Malmö så jag tror jag ska plåga henne lite med frågor om min nya kamera ;-)

Resten av kvällen, det som blir över efter ett pass på gymmet, har vi tittat på Wallander för andra dagen i rad nu ;-) Tror jag blivit en riktig TV-mupp numera.

Skrivet av Angela Müller den 31 mars 2009 23:03 | Kommentarer (4)

27 mars 2009

Dagen

BÖRJADE INGET VIDARE OM MAN SÄGER SÅ...

1_borjarbra.gif

Trodde nästan jag skulle böra grina när jag tittade ut...

2_nastan.gif

När vi kom till jobbet hjälpte min käre kollega David mig att lösa mysteriet med skuggan jag får med på varje foto jag tar ;-)

3_david.gif

Det var så enkelt och pinsamt att jag inte ids berätta ;-)

När vi började jobba, i ottan som vanligt, var det bar jag och Woffegubben...

4_borjartidigt.gif


Hur dagen var ska jag inte trötta de få läsare jag har med men på kvällen...då var det Puben och grundvalla för kortvasegänget som gällde. Som vanligt var det vår evige fixare, Göran, som ordnat och kallat...

5_goran.gif

6_fler.gif

7_hakanbjuderpaol.gif

Och till min stora glädje fick jag träffa min före detta...it-chef alltså ;-)

8_minforedetta.gif

Lite mingel med öl och mat är aldrig fel...

9_mingel.gif

Och minsann kom vår alldeles egna musiker och slöt upp med sällskapet...

10_musikern.gif

Som alltid ställde min personlige Flärdtjänstare upp men innan hemfärd fick jag avvakta oljekontrollen...

11_kollaroljan.gif

Nu måste jag bara sova några timmar innan morgondagens tolvtimmasr-spinning ;-)

Skrivet av Angela Müller den 27 mars 2009 22:03 | Kommentarer (5)

26 mars 2009

Borde inte

PUBLICERA DETTA INLÄGG utan istället gå och lägga mig. Jag är nämligen trött som en gnu eller rent av övertrött. Jag jobbar ihjäl mig och det gör nog förresten den jag delar möbler med också ;-)

Det blir så att säga en lång dags färd mot natt varje ny dag! Därav finns heller inget att skriva om, med undantag för gnäll över situationen i så fall, så därav (igen) bristen på uppdateringar...

MEN det finns givetvis ljuspunkter även om jag inte hinner att skriva om dessa. I går träffade vi blivande svärsonen, då han befinner sig i Göteborg på kurs, och det blev ett besök på favvorpuben Bishops Arms ;-)
Efter det hämtade jag ut min nya kamera på postulämningen i Gråbo som numera är Shelltappen ;-)

Eftersom timman var sen redan då blev det i princip bara laddning av batteriet denna den tjugofemte mars 2009...

I morse blev det till att stiga upp ottan igen då jag hade en inbokad resa med tåg till Helsingborg.
Och minsann var det bara 7 minus i morse mot - 11 igår...

1_tidigmorgon.gif

2_bara7minusidag.gif

Woffegubben "slängde" av mig vid Göteborgs Centralstation och åkte själv till simhallen.

3_fotatgenomtagfonster.gif

Men jag tänkte praktiskt - eftersom jag ska sitta på tåget (mjölkpallståg - nästan) så tar jag tillfället i akt att studera min nya kamera...

4_ingendator.gif

Med andra ord packade jag inte ens up datorn ;-)

Jag testade mig fram med mindre lyckat resultat men ändå någonstans i Halland...

5_nagaonstansihalland.gif

Att sedan kaoset bröt ut fullständigt på jobbet var ju inte direkt planerat men mötet blev utgan tvekan lidande ;-(

När jag slutligen, efter en djävulsk dag 25 mil från helvetet, avlutade och tog mig via taxi åter till Knutpunkten fanns det några minuter över för fototest. av Helsingborgsmotiv..

6_helsingborg1.gif

7_helsingborg2.gif

8_helsingborg3.gif

I väntan på tåget hem...

9_vantarpataget.gif

...som slutligen kommer, något försenat - som alltid...

10_somkommerforsenat.gif

Och nu ska jag gå och lägga mig för att ha en liten chans att orka med morgondagen...

Skrivet av Angela Müller den 26 mars 2009 23:03 | Kommentarer (9)

19 mars 2009

Lycka är

ATT KOMMA FRÅN JOBBET REDAN 18.00 och att sedan ha ork kvar för en "Hörmosserunda". Som ju faktiskt, åtminstone, började i dagsljus och att sedan höra kärlekskranka fåglar i varje buske och träd! Det går inte av för hackor!

Om man dessutom lägger till en bra dag på jobbet - ja då är lyckan nästan fullständig...

Jag har flyttat ner, mitt i världskriget, som råder med nytt system och frustration som beror på lika delar av dålig erfarenhet som strul och sammanblandningar med gammalt och nytt. Jag har full förståelse för situationen men inser att nu är det bara actionsplaner som gäller. Att sedan få lösa en del av problemen och bli mer eller mindre hjältinna ;-) Ja, det gör inte ont om man uttrycker sig milt ;-)

Skrivet av Angela Müller den 19 mars 2009 21:03 | Kommentarer (3)

17 mars 2009

Att det ska vara så svårt

DET VAR MED NÖD OCH NÄPPE jag hann till spinningpasset 18.45 i kväll! Strul på jobbet gjorde att inte någon av oss kom i väg som det var tänkt. Woffegubben kom precis innanför dörren och fick stanna längre samt åka buss hem då jag "snodde" bilen för att hinna till mitt inbokade träningspass som var spinning puls.

Jag ser fram emot när allt ska bli normalt igen - om det nu blir det? Ibland känns det tungt och ouppnåeligt men det ska vi väl ändå inte tro? Under alla omständigheter var det skönt att få "spinna" av sig en gnutta nu i kväll. I bland, känner jag nu, har man inte förmågan att uppskatta när allt rullar på i en viss slentrian. Men jag hoppas och tror att vi ska nå dithän. Som det är nu vet jag inte från den ena dagen till den andra om jag kommer i väg från jobbet i tid och det går ut över träningen - tyvärr! Och inte bara den om jag ska vara ärlig för det finns ingen ork över till något annat. Det bevisar ju den gågna helgen med middagssömn och allt - det är inte Gela som kräver det. I alla fall inte under normala omständigheter...

I dag var det i alla fall varmt i huset när jag kom hem! Inte illa med tanke på att jag frös som en tok i går vid samma tidpunkt då huset var iskallt. Installationen är för all del inte riktigt klar för det saknas ett nytt element i tvättstugan och en termostat till installationen. Dessa bägge är beställda och kommer till leverantören nästa vecka så det ska väl, som allt annat här i livet, kunna bli ett avslut även av detta.

Nu är det bara sängen som gäller - jag är tött som en gnu och jag gissar att det gäller även för Woffegubben...

Skrivet av Angela Müller den 17 mars 2009 21:03 | Kommentarer (2)

10 mars 2009

Klockrent

I MORSE STARTADE HON precis som alltid med undantag för i går morse. Hmmm? Nåja, vi log tacksamt bägge två och for i väg till jobb (jag) och verkstad (Woffegubben). Verkstaden konstaterade att batteriet inte var mycket att hänga i granen...Så på lunchen åkte Woffe och införskaffade ett nytt.

På jobbet blev det en hektisk dag men med problem som gick att lösa även om det nu tog mycket tid i anspråk. Och när det var dags att gå hem ska vi bara inte snacka om, för då blev inte Woffe klar i tid och jag hade en inbokad tid på gymmet för Spinning Intensiv...

Det hela slutade med att jag gav upp, tog bilen och for i väg och Woffe fick jobba klart och sedan ta bussen hem...
Jag hann precis bli omklädd och klar i tid för spinningpasset men det kändes motigt ända tills jag satt på sadeln...då jäklar annamma ;-)

Så det kan bli!

Skrivet av Angela Müller den 10 mars 2009 21:03 | Kommentarer (3)

6 mars 2009

Mest arbete

DET BLIR INTE MYCKET TID över för något annat än arbete dessa dagar och så lär det väl fortsätta ett tag tills allt stabiliserar sig och alla blir vana.

Min arbetsplats ser ut som ett katastrofområde...

1_mycketjobb.jpg

Och det blir ofta "samling vid pumpen"...

2_samlinfaktura.jpg

Det är en himla tur att vi har tillgång till duktiga konsulter från leverantören som både är vid gott mod och ruskigt duktiga...

3_harligakonsulter.jpg

I onsdagskväll blev det Bishops Arms för lite urladdning...

4_bishops1.jpg

5_bishops2.jpg

Vi blev ett stort gäng av både arbetskamrater och representanter från systemleverantören och fick en härlig kväll med mycket skratt och ett gott umgänge samt en och annan pilsner att skölja ned maten med...

6_olosallad.jpg

Sist kom, några timmar senare än vi andra, vår guru på produktionsdelarna...

7_sistkom.jpg

Så här skulle man ju ha det jämt ;-)

Nu har jag snart tänkt dra mig hemöver för lite fredagsvila. Förhoppningsvis ska vi hinna ägna hemmet ett par timmar för det behövs utan tvekan. Konstigt att det kan bli rörigt fast man inte är hemma ;-)

Skrivet av Angela Müller den 6 mars 2009 18:03 | Kommentarer (3)

3 mars 2009

Ser man på

I SISTA SKÄLVANDE MINUTEN kom jag i väg för att hinna till spinning puls-passet som började 18.45 ;-)

För övrigt har det varit en bra dag och det mesta rullar på som om det aldrig hade gjort annat. En bra dag med andra ord och en del saker har blivit "bortjobbade" som legat på hög ett tag.
Vi har testfakturerat och jag har skickat filen vidare för utskrift som kommer att granskas under morgondagen - spännande!

På spinningen var det som vanligt fullt ös och det kändes härligt att få cykla bort lite spänningar och fundera på annat än systemkonfigurationer och ftp ett tag.

I dag fick Woffegubben hem sin nya dator (hans flrsvann ju med inbrottstjuvarna), en bärbar MacBook, lika häftig som min ;-) Så nu är han väl inte särskilt kontaktbar några dagar framöver.

I morgon kommer min favvokonsult förbi och på kvällen går vi nog ut en sväng med "projektarna" och tar en pilsner. Det kan inte hjälpas men även om det är fullt ös så får man ju tänka sig för så man inte hamnar i dilemmat med maltbrist ;-)


Skrivet av Angela Müller den 3 mars 2009 21:03 | Kommentarer (1)

2 mars 2009

Nästan som vanligt igen

I DAG BLEV JAG BARA KVAR på jobbet till 19. Känns som om det var länge sedan sist för att det varit så intensivt ett tag nu med långa arbetsdagar eller rättare sagt dagar och kvällar. Det tar på krafterna kan jag känna nu så här i efterhand.

Men vi är i mål och det känns underbart. I dag har det varit så lugnt och telefonen har inte gått på högvarv vilket jag hade förväntat mig. Men alla är helt fantastiska och tagit till sig den nya tekniken otroligt snabbt.

Jag har mycket kvar att lösa men känner trots det stor förhoppning om att det mesta ska bli normalt snart igen. Och i morgon har jag bokat in mig på spinningpass och det blir riktigt spännande att se om jag kan komma i väg i normal tid.

I morse innan jobbet var vi i väg till Rörtjänst, vår lokala "rörkrökare" och lämnade nyckeln så att dom kunde göra hembesök i vårt pannrum. Det börjar bli dags att byta värmepannan så nu väntar vi bara på en offert från dem. Den kan kanske hålla ett tag till men vi har reparerat den till ganska stora kostnader varje år nu under tre tillfällen så det är kanske lika bra att göra slag i saken.

Det är ju tyvärr stora pengar men vi kan ju å andra sidan inte hålla på att laga den gamla (som är 24 år) för en mindre förmögenhet heller varje gång den behagar sluta funka. Och det mina vänner händer ALDRIG på sommaren eller våren utan ALLTID när det är vinter och minusgrader ute ;-)

Nu hör jag hur sängen ropar på mig och jag tänker inte trilskas utan lyder snällt order ;-)

Skrivet av Angela Müller den 2 mars 2009 22:03 | Kommentarer (4)

1 mars 2009

Vasaloppsspinning

NÄR KLOCKAN SLOG ÅTTA I MORSE så var det dags...

1_nummerlapp.jpg

2_cykelklar.jpg

3_vasalopp09.jpg

Jonna bullar upp med hembakade vetebullar...

4_jonnabullarupp.jpg

Och frukt...

5_frukt.jpg

Så förstås saft, blåbärssoppa och kaffe.

Efter 4 timmar 10 minuter och 58 sekunder så bar det av mot jobbet igen.

Där det så småningom och efterlängtat nog blev lite mat...

7_senlunch.jpg

Inte så nyttigt men himla gott...

8_intesanyttigmengod.jpg

Förhoppningsvis ska vi komma iväg hemöver innan kvällen är till ända. Woffegubben tycker det är tråkigt där hemma ;-)

Skrivet av Angela Müller den 1 mars 2009 17:03 | Kommentarer (5)

28 februari 2009

Sent i går kväll

PRECIS INNAN HEMGÅNG...

1_sentigar.jpg

Och tidigt i morse...

2_tidigtidag.jpg

Vid tio blir det samling i högkvarteret...

3_samlingtio.jpg

Testing, testing...

4_testar.jpg

Anneli har fixat koffeintabletter...

5_koffeintabletter.jpg

I varje vrå pågår det - arbete alltså...

6_arbeteivarje.jpg

Men det finns faktist tid för lite kaffe...

7_kaffetid.jpg

Och ett och annat leende...

8_ettoannatleende.jpg

I morgon bitti blir det först Vasaloppscykling och därefter arbete...

Nu ska jag snart åka hem och tidningen är på väg ut till tryckeriet ;-)

Skrivet av Angela Müller den 28 februari 2009 21:02 | Kommentarer (2)

27 februari 2009

Om någon tror

ATT JAG HAR RYMT MED EN CIRKUS så har jag inte det även om vi kanske kan tror det just nu. Det är arbete och åter arbete med gemensamt mål som förhoppningsvis ska landa efter den här helgen. Vi har flyttat ner hela "staben" två våningar för att vara våra användare närmare...

1_smashstaben.jpg

Det blir mycket kaffe, te och frukt...

2_myckekaffe.jpg 3_ochfrukt.jpg

Godis och kablar, kablar och åter kablar...

4_godisochnatverksladdar.jpg

Hubbar och huvudvärkstabletter...

10_hubbohuvudvark.jpg

Det hinns med en och annan macka...

5_enoannanmacka.jpg

Och i varje hörn och vrå av våningsplan två pågår det arbete...

6_iallavrar.jpg

Snack och problemlösningar...

7_snack.jpg

Mycket sambandsmöten...

8_mycketmoten.jpg

9_mermoten.jpg

Problem är till för att lösas...

11_fler.jpg

...och möten...

12_mermote.jpg

...och koncentration...

13_koncentrerade.jpg

14_koncentration2.jpg

15_koncentration3.jpg

Så...kanske hörs vi när jag kommer hem igen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 27 februari 2009 18:02 | Kommentarer (6)

12 februari 2009

Om inte Om funnits

SÅ HADE JAG VARIT PÅ cirkelträning från 18.15. Sedan hade jag förmodligen kört lite kondition efter det. Eller inte förmodligen, vid närmare eftertanke, utan säkerligen. Det, eftersom det i morgon inte blir något gym av olika anledningar.

Men så blev det inte för jag hann inte från jobbet i så god tid så det blev genomförbart. Jag kunde inte ens avboka själv, för det måste man göra senast två timmar innan, utan fick ringa och säga som det var att jag helt enkelt inte kunde komma i tid till passet för att det kört ihop sig på jobbet. Pinsamt!

Jag kunde naturligtvis kört kondition när jag äntligen kom i väg men då hade både orken och lusten falnat. Så i kväll blir det tidig sänggång av ren surhet ;-) I och för sig så är jag trött som en gnu så ur den synvinkeln kommer jag inte att ligga länge surandes utan kommer att somna ifrån som en klubbad säl ganska så snart.

Detta till trots, har jag haft en bra dag på jobbet och tror att jag lyckats "dela" med mig en del av det betungande arbete jag inte från början tyckte tillhörde mig. Sedan är det utan tvekan naivt att tro på himmelriket efter det. Jag har miljoner saker som ska vara klara, och som ÄR mina projekt, på alldeles för kort tid... Och det är inga små saker man fixar med vänsternäven och jag kan inte ens fixa allt själv utan är beroende av att andra gör det dom skall. Hade det inte varit så hade det varit klart för länge sedan. Och under tiden jag väntar på det så hamnar det med all säkerhet miljoner nya och gamla saker på mitt bord som jag inte borde ha där men som av någon underlig anledning hamnar där ändå ;-)

Jag ser just nu fram emot den där spårvagns-chaufförs-tjänsten jag tänkt mig ha i mitt nästa liv. Ett kort ögonblick hade jag planer på att söka som kassörska i någon speceributik. Det är inte så att jag nedvärderar det jobbet men i dag är ju allting kodstyrt och kassan räknar ut hur mycket det blir och hur mycket kunden ska ha tillbaka. Eankoderna talar om exakt vad varan kostar så inte ens det behöver man känna till. Det skulle jag nog klara. Men, så slog det mig att om jag blir det, kassörska alltså, så kommer det säkert en exotisk frukt som jag inte känner till farandes på bandet! Då är man där igen och måste tänka till och leta fram fakta och lösa problemet så att det blir rätt kilopris...Nä! Då har jag räknat ut att som spårvagnschaufför kan man, om man är på dåligt humör, helt enkelt ge tusan i att stanna på hållplatsen och bara köra förbi. Visserligen har man kanske inte jobb så länge då men den korta tid det blir behöver man inte hela tiden lösa problem som har med helt andra saker att göra - tror jag i alla fall ;-)

På lördag har jag bokat Body Vive och på söndag är det förstås alpcykling som gäller. Får se om jag är på bättre humör till dess.

Under tiden jobbar jag på som om inget hänt! Eller ja, något däråt i alla fall ;-)

Och i dag kom fakturan på fönstret som inbrottstjuvarna förstörde - 10 796:- man ska kanske vara glad att dom inte "använde" några fler ;-(

Skrivet av Angela Müller den 12 februari 2009 19:02 | Kommentarer (2)

10 februari 2009

Inte tusan...

KOM JAG I VÄG FRÅN JOBBET SÅ ATT JAG HANN med någon cirkelträning i dag som jag var inbokad på! Shit säger jag bara!
Det blev spinning puls i alla fall för jag hann komma en timme senare...och direkt när jag kom hem efter spinningen så började telefonen ringa - från jobbet. Resten av kvällen har jag jobbat - igen!

Nu är det nära sammanbrott! Total krasch...

Skrivet av Angela Müller den 10 februari 2009 21:02 | Kommentarer (3)

2 februari 2009

Ingen ork kvar

JAG HADE NOG PLANER på att starta min löpträning inför Varvet i dag med att testa mig själv på löpbandet på gymmet. Jag har ju inte löpt sedan - jag minns faktiskt inte när det var sist!?
Men jag var helt slut när arbetsdagen tog slut, eller rättare sagt när vi åkte hem. Jag tog beslutet på väg hem att inte besöka gymmet i dag och sedan vi kom innanför dörren har jag jobbat hela tiden så...

I morse var en låstekniker från Alingsås Lås & Larmservice (A-Lås) hos oss och demonstrerade hur vårt larm fungerar. Det gick alldeles utmärkt och det var en tålig tekniker som tog alla våra frågor på största allvar ;-)

Så när vi till sist gav oss iväg till jobbet så larmade vi på och det var spännande värre att komma hem och larma av inom 30 sekunder...
Jag gjorde naturligtvis fel men stod kvar i hallen så inget larm gick av förrän Woffegubben, som har bättre minne, avlarmade på rätt sätt ;-)

Det blir varken TV, packning inför nästa resa (fast jag borde) eller något annat mer än packning av gymväska. Den måste bytas ut till något lättare alternativ eftersom Woffegubben vill gå på Båtmässan efter jobbet i morgon. Då får jag ta tåget och uppskattar en något lättare bärbörda än den vanlig gymtrunken som jag använder när jag har bilen fram och tillbaka.

I morgon blir det Cirkelträning samt Spinning Puls och det vill jag inte missa. Fröhoppningsvis är jag inte lika trött som i dag för då kanske jag missar att stiga av tåget i Stenkullen och åker ända till Alingsås ;-)

Skrivet av Angela Müller den 2 februari 2009 19:02 | Kommentarer (2)

30 januari 2009

Inget i dag heller

ATT SKRIVA OM MER ÄN DET VANLIGA tugget att jag stressar ihjäl mig på jobbet och det kan ju vem som helst ledsna på att höra. Möten i all oändlighet och samtal som ger merarbete är min vardag just nu. Det som är värst är ändå det att det ska vara så tradigt att komma i mål och skulle man helt otippat göra det med något så kommer det nya uppförsbackar - hela tiden!

Det fanns inte chans i världen att hinna till gymmet i dag vilket det i och för sig sällan gör på fredagar då dom stänger relativt tidigt. Men det kanske var lika bra för jag känner mig sliten efter veckans bravader med problem och resor. Vi var dessutom tvungna att få med lite matvaror på vägen hem till det ekande kylskåpet.
Det är aldrig kul att handla men i dag var det än värre eftersom jag inte kunnat ha en enda redig tanke, förutom jobbrelaterade, under dagen hade jag ingen aning om vad som fattades. Nu har vi i alla fall tomater för en hel armé för det saknades inte i kylen men det visste jag inte så det kom hem nya...

Nu är det i alla fall helg och jag ska visserligen jobba lite hemifrån men det blir ju ändå något annat och på mina "egna" villkor. Jag tänker inte sätta klockan på väckning 05.15 ;-)

Det ska bli lite gym i morgon också för jag har bokat in ett Body Vive-pass men först lite senare på dagen så jag hinner både att vakna utan väckning och eventuellt jobba lite smått. Under tiden kan det ju faktiskt snurra runt några maskiner tvätt vilket det inte kan när man jobbar på jobbet under veckan. Det får man väl ändå se som en fördel ;-)

Det blir ingen mysig uppesittarkväll men jag kanske tar mig ett korsord och varvar ner med innan jag lägger mig i ryggläge. TV:n är lönlöst att sätta sig vid för då kommer jag att somna innan fem minuter passerat.

Jag försöker att inte tänka på nästa vecka som är lika späckad som den gångna men det är svårt att släppa taget - inget man styr över själv precis. Jag reser till Stockholm igen på onsdageftermiddag och blir bara borta till torsdagkväll men resor tar på krafterna trots att man sitter helt still i flera timmar under resans varande. Det beror kanske på att huvudet jobbar desto mer under just dessa "perioder". Ditresan blir förberedande och hemresan ja, då ska allt sorteras in på rätt plats. Så brukar jag använda resorna ;-) Nu ska jag ju dessutom resa Kryss Tjugohundra så jag får egen plats, lugn och ro samt service och eluttag så att jag kan använda datorn om jag vill ;-)

Av någon oförklarlig anledning har jag svåra smärtor i vänster arm och axel. Det var visserligen just där jag slog mig som värst när jag "störtdök" på skidlägret men den smärtan var borta och läkt i flera dagar och nu har det börjat igen? Jag är ju ingen doktor så jag kan inte avgöra om det har med "störtdykningen" att göra eller om det är något nytt som helt plötsligt hemsöker mig och av oförklarlig anledning. Eftersom jag varken har slagit mig eller överansträngt mig, i alla fall inte så vitt jag vet, så har jag ingen naturlig förklaring till detta fenomen.

Men, som vanligt försöker jag trösta mig med att det kunde varit värre. Min bordsgranne på tåget hem från Helsingborg i onsdags hade bara en arm - sådant får mig alltid lite ödmjuk. Då är det lättare att stå ut med lite smärta!

På söndag blir det aplcykling igen och jag längtar verkligen - det gör inte heller så mycket att vänsterarmen är lite defekt om det nu håller i sig eftersom det är mer ben i den träningen ;-) Och själ och sinne som njuter av varje minut kommer heller inte att må dåligt...

På tal om det ska jag ta mig till gymmet hemsida och boka in för nästa vecka innan jag griper mig an korsordet! Trevlig helg önskar jag mina läsare!


Skrivet av Angela Müller den 30 januari 2009 19:01 | Kommentarer (4)

29 januari 2009

Vansinnigt trött

EFTER DAGENS ARBETE, som tog sin start redan i ottan, var jag helt slut. Om jag hade kunnat hade jag avbokat mina pass på gymmet i dag men naturligtvis hann jag inte göra det i tid ;-)

Så det blev uppvärmning på crosstrainern i femton minuter. Sedan ett cirkelpass på 40 dito och avslutningsvis 60 minuter spinning.

Jag har inte mycket att berätta mer än att jag förmodligen jobbar ihjäl mig så roligare än så här blir det ine i dag.

Skrivet av Angela Müller den 29 januari 2009 21:01 | Kommentarer (4)

21 januari 2009

Vilodag

I DAG SKULLE JAG TILL TANDLÄKAREN sent på eftermiddagen så det passade mig bra att ta en vilodag och inte behöva stressa till något inbokat pass. Jag skulle ju i och för sig kunna köra ett styrkepass men...

Jag har annars försökt hålla mig i gång efter störtdykningen i Långberget för att inte stelna till helt och hållet. Eftersom jag hade rejält ont i axel och arm, vänster sida, så har jag "crosstrainat och spunnit" som inte kräver någon större rörlighet av armar.

I måndag blev det 30 minuter crosstrainer som uppvärmning och sedan ett pass spinning på 50 minuter. Ganska lagom.

På tisdagen kändes det redan bättre i armen så jag bestämde mig för cirkelträning. Så först blev det uppvärmning på crosstrainer 30 minuter och därefter 30 minuter med cirkelträning. Det gick inte lika bra så jag undvek övningar där armarna skulle ut från kroppen och upp. Däremot gick dips på bänk och armhävningar bra. Därefter blev det spinning puls i 60 minuter så min vilodag i dag kändes helt OK och befogad.

Tandläkaren lagade ett hål i en kindtand. Det var väldigt länge sedan jag hade hål så jag ska inte klaga. Däremot har inte bedövningen släppt ännu och den är lite jobbig ;-)

För övrigt så känns det som om jag jobbar ihjäl mig själv och tidvis är jag väldigt nära väggen...
Eftersom jag inte vågat mig på någon simning denna veckan så har jag istället varit på jobbet redan i ottan och det blir minst 1 timma extra på morgonen, ibland mer, och sedan minst en dito efter avslutad "normal" arbetstid. Efter gymmet blir det också lite gjort för jobbets räkning men det är mer för min egen skull så jag känner att jag hinner i kapp en aning inför nästa dags jobb. Sedan kräver ju livet en del, tvätt, planering för nästa dag osv osv.

I dag gick jag dock tidigare då jag skulle vara hos tandläkaren redan 15.30 och i morse tog vi sovmorgon och jag var på jobbet i normaltid, dvs 08.00. När klockan ringde 06.30 kände jag mig inte ett dugg utvilad och tror att jag hade kunnat sova fram till lunch om jag varit ledig.

I och för sig har jag ju inte haft någon sovmorgon sedan förförra helgen så det är kanske inte så konstigt. På skidlägret gick vi upp redan 06.30 och sedan var det fullt ös med teori, skidskola (och för vissa, läs mig, störtdykning i nerförslut) teori igen och skidskola samt teori på kvällen. Det i sig gjorde att när man väl fick rå sig själv vid 21-tiden på kvällen somnade som en klubbad säl.

Det kan ju vara en del av förklaringen att jag är så trött för normalt sover ju även jag lite längre på helgerna och man kan göra saker och ting i sin egen takt. Framför allt har man inte klockan ställd på väckning och det är en del av helgkänslan. Sedan gör ju inte det här förb...... mörkret saken bättre. Mörkt när man går till jobbet och mörkt när man kommer hem. Hinner man inte ut en stund på lunchen (vilket totalt är uteslutet för min del just nu) så får man inte uppleva dagsljuset alls.

Jag känner mig mycket bättre i min vänsterarm i dag och har gott hopp om att kunna simma igen nästa vecka. I morgon blir det gymmet igen med cirkelträning och spinning. Får se om det går bättre med biceps- och tricepsövningarna då.

På lördag har bokat ett pass med Body Vive och där är det mycket armrörelser men vi får väl se hur det blir med armskrället tills dess. Och på söndag är det alpcykling - som är så himla roligt ;-)

Nåväl, det händer inte så mycket som är värt att skriva om. Mitt gnäll över arbetsbelastningen och nu min onda arm kan man ju både ha och mista - därav det ringa antalet uppdateringar ;-)

I dag blir det tidig sänggång den saken är helt klar! Jag längtar till ryggläge och min bok ;-)

Och, jag har konstaterat att jag i mitt nästa liv ska bli spårvagnsschaufför ;-)


Skrivet av Angela Müller den 21 januari 2009 19:01 | Kommentarer (8)

9 januari 2009

Fredag...

ATT SÅ MÅNGA TIMMAR som ju faktiskt en arbetsdag mellan 07-17 kan försvinna på ingenting är egentligen rätt märkligt! Och det värsta är att man när man kommer hem funderar på vad man egentligen gjort och inte fattar var i hela friden alla timmar tagit vägen.

Nåja, nu är det som det är och att vara projektledare är väl så här. Att man sedan fått så stora och tunga bitar i projektet var det nog ingen som anade från början. Nu gäller det bara att orka och inte gå i väggen som det så fint benämms när man inte orkar mer. Jag har tänkt att ta helgen till återhämtning men lite jobb får det nog bli i alla fall för att nästa vecka ska funka någorlunda eftersom jag ska ha ledigt torsdag och fredag.

Man kan gott konstatera att jag hinner inte så mycket mer än att jobba, äta (i alla fall i bland) och sova. Därför blir jag synnerigen irriterad över en "Mackan" som vägrar att lämna mig i fred över det inlägg jag skrev 2006 om vårt besök i Favelan. Att människan nu i samma kommentar ber om ursäkt samt idiotförklarar mig gör att jag inte längre ids svara. Man kunde önska sig att personen i fråga själv bloggade om sina egna upplevelser och inte gav sig på folk med andra åsikter men det är väl för mycket begärt!

Jag råkar också hamna på en del bloggar, när tid finns, som jag inte delar åsikt med men tycker inte att jag har rätten att ingripa på det sätt som "Mackan" gjort. Det enklaste är väl att gå ifrån den blogg man inte uppskattar och respektera just den personens åsikter.

Jag inser och förstår att när man är ute på nätet och skriver så får man också räkna med åsikter och folk som inte tycker samma men någon gång måste det ju ta slut. Det har jag bett om men det respekteras inte heller. Jag kan bara konstatera att jag inte kan ta sådana människor på allvar!
Slut om detta!

I dag chansade Woffe och ringde till sportaffären som mina skidor var inlämnade till för grundvallning med frågan om dessa eventuelt var färdiga redan i dag. Det var dom!
Så på väg hem från jobbet fick vi hämtat hem rariteterna så nu är det bara till att packa ;-)

Skrivet av Angela Müller den 9 januari 2009 20:01 | Kommentarer (8)

8 januari 2009

Life is Life

DET SOM KÄNDES RIKTIGT, RIKTIGT BRA i går visade sig inte vara hela sanningen - så klart! I bland blir jag så matt men det är väl bara att ta nya friska tag. Det är helt otrampad mark så det är inte konstigt att det blir som det blir när det nu inte blev som det skulle!
Jag känner mig som en sådan där docka (som fanns för länge sedan) med en blyklump i botten. Man reser sig alltid igen...
Men det finns tillfällen då jag undrar?

Enda fördelen, om man nu kan se några sådana, är att dagarna försvinner snabbare än en månadslön. Det inser man när hungern river och sliter tag vid hemgång och man upptäcker att det varken blivit frukost eller lunch ;-) Som väl är lär jag inte svälta ihjäl på den dieteten eller annan dag...

Men, efter jobbet blev det i alla fall gymmet för bägge Müllrarna. I dag ägnades tiden åt ett styrkepass på 70 minuter och efter det lite, med betoning på lite, motion på crosstrainern i 30 minuter.
Jag kände mig lite sliten så det blev inte längre än så i dag och i morgon är det faktiskt vilodag ;-)

På lördag har jag ett BodyVive-pass inbokat så det blir nog lite styrka innan det. På söndag är det alpcykling igen - jag längtar redan. Det är så h ä r l i g a pass så man blir glad i både knopp och kropp bara av vetskapen att det ligger framför mig ;-) Jag kan inte nog betona att "mitt" gym är det bästa i hela världen ;-)
Kanske kan jag övertala herrn i huset till ett badmintonpass efter aplcyklingen - vi får se?! Annars, om vädret så tillåter, borde jag ta mig en tur med rullskidorna. Den som lever får se?

Men det är en arbetsdag kvar denna vecka så mycket kan ändras ;-)

Skrivet av Angela Müller den 8 januari 2009 21:01 | Kommentarer (4)

7 januari 2009

En hejdundrandes bra dag!

ÅHH, I DAG SLÄPPTE EN DEL AV VÄXTVÄRKEN i det stora projekt jag jobbar i och det känns så himla bra! Jag har i och för sig vetat om det sedan i fredags i förra veckan men eftersom jag inte varit på jobbet och ej heller de personer jag behövde för färdigställandet så fick jag först i dag bekräftat. Hur bra som helst och äntligen känns det som om jag tar ett steg framåt ;-)

Efter min "braiga" arbetsdag blev det gymmet och ett spinningpass med en ny instuktör som var så himla go och duktig. Härligt! Passet var på en timma och sedan blev det stretch efter det som vanligt.

MIn goda XV-kamrat, som jag ska åka på träningsläger med nästa vecka, var också med på spinningpasset och vi stod länge och pratade efteråt. Saken är nämligen så himla bra att min gode kollega har erbjudit oss plats i "hans" buss eftersom vi härom dagen kom underfund med att vi skulle åka till samma ställe på samma tidpunkt.

Först tänkte jag att min god XV:are kanske inte vill det eftersom hon skulle köra oss tre men jag slängde i väg ett mail och hon tyckte att det var ett bra förslag.
Snacka om att ha flyt i bland!

Så nu åker vi 07.00 på torsdag i nästa vecka med buss och ett helt gäng andra skidåkare på träningsläger till Långberget. Attans vad jag ser fram emot detta ;-)

Ja, det var min helt vanliga onsdag som på sitt vis blev lite unik!

Skrivet av Angela Müller den 7 januari 2009 21:01 | Kommentarer (6)

9 december 2008

Inte alltid som man tänkt sig

I BLAND ELLER FAKTISKT RÄTT OFTA så går det helt fel mot vad jag hade planerat. I dag t ex hade jag för avsikt att ge mig i väg med tåget till gymmet strax efter avslutad arbetsdag. Det tåget gick utan mig och nästa också för den delen...

Nåväl, jag landade så småningom på gymmet men hann bara värma upp tio minuter innan det var dags för cirkelpasset (40 minuter) och därifrån rusa till spinning puls-passet (60 minuter).

Men, det kunde säkert varit värre - jag hann ju i alla fall med de pass jag hade bokat mig för. Trots det kan jag känna en viss stress över att inte hinna med det jag tänkt mig på gymmet och då även en viss besvikelse. Nu blir det tyvärr inte så mycket mer denna vecka för i morgon och på torsdag har jag min favvokonsult hos mig och på torsdagkväll ska jag dessutom ha fackliga aktvititeter så då går den kvällen bort också.

Men, man ska väl inte klaga även om det är det jag gör inlindat i förlåtande ord ;-)

Nåja, en ny dag i morgon och den kanske blir bättre än den numera avslutade!

Skrivet av Angela Müller den 9 december 2008 21:12 | Kommentarer (4)

21 november 2008

Matlagningskurs

I ONSDAGS VAR VI i Ledarklubben på ett riktigt litet äventyr. Vi höll till i det här fina huset som är ett gammalt stall...

stallet.jpg

Bilden lånad här


Först hade vi förstås vårt årsmöte och sedan började äventyret. Vi hade två "riktiga" kockar som lärde oss att laga en trerätters middag som inte gick av för hackor.

Menyn, som bestod av förrätt, varmrätt samt efterrätt löd som följer...

Olivstekta pilgrimsmusslor med tomatterrine och getostcreme

Kycklingballotine fylld med mozzarella och basilika, sås på körsbärstomat, vitlöksrostade svampar och timjansrisotto

Friterad banan med mjölkchokladpannacotta och citroncreme

Nu ska ni tänka er 14 killar i varierad ålder och två kvinnliga dito varav den ena var jag och den andra min kollega ;-)
Men man ska inte har förutfattade meningar! Killarna kunde verkligen det här med att laga mat och en del av dem var till och med näst intill experter.

Vi hade jättetrevligt och maten var himmelskt god. Vi var alltså tre lag, en för förrätten och där ingick jag, en för varmrätten och till sist en för efterrätten.

Pilgrimsmusslorna skulle vi först avlägsna muskeln på och sedan skulle vi rulla in dem i parmaskinka...

2_pilgrimsmusslor.jpg

Därefter skulle dem halstras i olivolja till dom fått en gyllenbrun färg...

4_stekermusslor.jpg

Tomatterinne gjordes under tiden...

3_tomatterinne.jpg

Efterrättsgänget jobbade på sin kant...

5_efteratt.jpg

Varmrättsgänget får här lite goda råd från kocken...

1_huvurattsgaget.jpg

6_koksorder.jpg

Efterrättsgänget tog även hand om dukningen...

7_dukning.jpg

Gott vin, och för all del öl eller annat för dem så önskade, serverades till. En fantastiskt trevlig kväll som en medlemmarna hade arrangerat helt på egen hand!

Kan varmt rekommenderas och vill man veta mer om den här sortens arrangemang kan man gå hit och läsa ;-)

Tyvärr fick jag inte med min kamera så bilderna är tagna med mobilen och därav den dåliga kvaliteten.

Skrivet av Angela Müller den 21 november 2008 14:11 | Kommentarer (4)

18 november 2008

Efter

EN FÖRMIDDAG FULLSPÄCKAD av möten och en eftermiddag med en arbetspress som heter duga kastade jag mig på tåget till Stenkullen. Ja, Woffegubben skulle till tandläkaren långt ute på Opaltoget så fick han givetvis ta bilen - den enda vi har ;-)

På gymmet blev det 50 minuters uppvärmning på crosstrainern och därefter cirkelträning i 25. Jag avlutade med en timmes spinning puls med vår, alltid, engagerande Jonna i förarsätet.

I dag var det nytt program och ny musik och jag kan garantera att svettpärlorna i spinningsalen flödade. Härligt att vara tillbaka...

I morgon blir det lite slarv efter årsmötet med fackklubben men det är vi banne mig väl unnade i dessa tuffa tider ;-)

För övrigt vet jag inte om jag är så nöjd med dagen som jag hade hoppats på - men det återstår att se efter diverse förundersökningar...?

Skrivet av Angela Müller den 18 november 2008 21:11 | Kommentarer (2)

17 november 2008

Stockholm-Göteborg

EFTER EN MYCKET GIVANDE DAG i Stockholm är jag åter på hemmaplan. Visserligen är det jobigt att resa till Den Kungliga Huvustaden bara över dagen men det var det värt! Att jag sedan hade trevligt sällskap gjorde ju inte saken sämre ;-)

I morgon är det tänkt att jag ska göra en hejdundrande entré på gymmet igen ;-) Det blir cirkelträning och spining puls. I bästa fall har dom inte dragit in mitt årskort i brist på närvaro ;-) Och herrn (läs Woffe) i huset mumlade något om att eventuellt hänga på - det ni!

I väntan på att jag skulle anträda Göteborgs Centralstation var Woffegubben i kväll i väg och köpte nya golvlister i ek till allrummet samt vit färg till övriga snickerier i samma utrymme som nu ser för kasst ut då resten är nyfixat. Kanske kan jag ta någon dag ledigt i slutet på veckan och få måleriet klart. Det skulle vara en god välgärning men vi får se hur arbetsbelastningen ser ut. I morgon har jag flera viktiga möten som jag hoppas ska ge det resultat jag önskar mig mest av allt just nu jobbmässigt?!

PÅ onsdagkväll är det årsmöte med facket och det brukar alltid innebära en trevlig fortsättning på kvällen efter avslutat möte. Det blir inget undantag från den regeln i år ;-)

"Vår" målare var förbi och lämnade nyckeln tillbaka för det glömde vi alldeles av i går då han åkte hem efter avslutat arbete. Han fick ingen fika heller för han tyckte att vi hade huset fullt ändå av "Välgörarna" som hämtade de gamla möblerna. Men vi tänker oss att vi kan bjuda ner både han och frun när vi är klara och möblerna har anlänt så får han se hur det blir när det är klart! Det passar kanske med en lite glöggafton då eftersom vi inte får möblerna förrän i luciaveckan ;-)

Så med tanke på ovanstående får vi se när jag har tid att titta in här igen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 17 november 2008 21:11 | Kommentarer (2)

13 november 2008

Från i går

NÅGON PAPARAZI (eller hur det nu stavas) blir jag nog aldirig men här kommer två bilder från två pubar i går kväll ;-)

1_norrkoping1.jpg

2_norrkoping2.jpg

Dagen har varit en riktig vitamininjektion av positiva människor och vi har tagit med oss den inspirationen hem förstås.

Väl hemma började jag rensa i garderoberna av alla positiva vibbar från dagen, så nu blir det att åka till tippens återvinning igen ;-)
Tre säckar med kläder, skor och gardiner... Plus allt skräp vi samlat på oss av tapetskrapandet då som ger minst ett par säckar till.

Skrivet av Angela Müller den 13 november 2008 22:11 | Kommentarer (2)

15 oktober 2008

En liten kärleksförklaring

MAN SKA INTE TRO mig till fullo när jag gnäller över att behöva fara upp och ner som skottspole till Stockholm. I morse var en sådan där morgon som jag inte velat missa för allt smör i Småland. När jag gick "hemifrån" efter löprunda och dusch vid åttasnåret kom solen fram och ny dag andades upp...

1_andas.jpg

Att gå den här vägen en morgon som denna är en ren njutning...

2_kanotist.jpg

Färgprakten kan man inte heller klaga på...

3_guling.jpg

Jag kan tänka mig sämre miljöer att uppleva en relativt tidig morgon...

4_undertrekronor.jpg

Solen som silar sig igenom de snart bladlösa träden...

5_solensilar.jpg

Längs Norr Mälarstrand finns så ini vassen mycket ögongodis...

6_inivassen.jpg

7_norrmalarstrand.jpg

Också svanparet som hållit sig här hela sommaren i den lilla viken...

8_svanpar.jpg

Vattnet var spegelblankt...

9_spegelblanktvatten.jpg

Dom kunde väl städat lite - dom visste ju att jag skulle komma :-)

10_vissteattjag.jpg

I går kväll var jag och min favvokonsult ute och åt lite god mat samt att det slank ner en och annan pilsner. Vi var på Jensen's Bøfhus på Sveavägen. Fin restaurang med relativt bra priser. Ja, det blev en bra kväll.

I dag har vi installerat systemet på en citrixserver och det var intressant att få vara med. Och jag hade turen att få luncha med Anna som kom över till oss. En liten pratstund och lite umgänge är aldrig fel när jag ändå är i krokarna ;-)

Nu ska jag inte åka tillbaka till Stockholm förrän på måndag i nästa vecka.

Skrivet av Angela Müller den 15 oktober 2008 20:10 | Kommentarer (4)

25 september 2008

Nu vet jag

HUR WOFFEGUBBEN KÄNNER DET när jag är på resande fot ;-) Det blir lite ensamt och tyst och faktiskt så känns det lite konstigt...

Jag har i alla fall haft en bra dag på jobbet. Visserligen ett långt tradigt projektmöte på förmiddag som blir långt eftersom alla delprojektledare ska lämna rapport från den gångna veckan. Men det är bra att ha insyn och koll på det som pågår och kunna fånga upp problem innan dessa blir av jätteformat.

Lunchen tillbringade jag med två goda kollegor, och det är allltid llika trevligt, på en relativt nyöppnad restaurang - maten var inte fy skam den heller ;-)

Efttersom Woffe är på resande fot denna vecka gick jag en timme tidigare än det blir normalt. Jag åkte till gymmet och funderade lite på att köra ett styrkepass före spiningen som började 19.05. Men jag har fortfarande känningar av söndagens pass på den nya crosstrainern så jag satsade på motion denna torsdagen den tjugofemte september.

Det blev alltså en timmas powerwalk på löpbandet som gav 6 km i benen och direkt efter den dryga timman med spininng. Om jag ska vara helt ärlig, och det har ju mamma lärt mig, så var jag nte så förtjust i den nya (för mig) ledarens musiksmak. Men det är säkert bara en vanesak.
För den som vill se hur det gick med träningen i dag, och alla andra dagar också för den delen, kan kika bland länkarna på min förstasida under "Annat av intresse" i högerspalten.

Nu tror jag att det är dags för snuttefilt och lite sömn ;-)


Skrivet av Angela Müller den 25 september 2008 21:09 | Kommentarer (7)

23 september 2008

Också en kunskap

VISSERLIGEN STÄLLDE JAG OM KLOCKAN i morse när den ringde 05.00 för en joggingtur till 07.00 till förmån för sovmorgon i stället...
Men det blev en spännande dag i alla fall. Vid frukosten i morse hörde jag vid bordet bredvid, där det satt en norrlänning och en dansk pratandes. Plötsligt säger norrlänningen som satt ganska så tyst när dansken pratade om något jag inte förstod. Men, plötsligt säger norrlänningen...Om man blir jagad av en björn ska man inte springa uppför!
Dansken som förmodligen inte kunde föreställa sig att möta en björn och absolut inte där det lutade uppåt såg ungefär ut som ett frågetecken då dansken fortsätter... Nä, man ska springa nerför för björnen är bra på att springa uppför men sämre när det går nerför.

Jag som då sitter och tjuvlyssnar undrar var man beställer träffen med björnen i nerförslut?

Som sagt det blev ingen löprunda i morse då jag tittade ut och såg att det var fuktigt, mörkt och förmodligen ganska kallt. Däremot förbannade jag några timmar senare när jag gick till gruvan i vinterjackan, som jag beslutade att ta eftersom det var kyligt i måndagsmorse då jag åkte hemifrån, eftersom jag höll på att dö av värmeslag! Det hela slutade med att jag tog av mig jackan och gick i kortarmat...
Jag fick också uppleva vardagslivet på vägen...

1_morgon.jpg

Dagen har varit givande och jackan åkte förstås av på väg hem från gruvan så dagen kan nog sammanfattas som en riktig brittsommardag.

När jag kom "hem" ringde en kollega, som också är i Stockholm, som undrade om vi skulle gå ut och äta tillsammans. Det var ju ett väl så gott förslag så vi hamnade på kvarterspuben. Några timmar senare anslöt lite fler vänner...

2_emmaogela.jpg

3_magnus.jpg

Tyvärr hade kollegan redan gått när jag väl fick fart på kameran ;-)

Nåväl, det blev en mycket trevlig tisdagskväll och förhoppningsvis ska jag komma i väg på en löprunda till morgonen! Det duger ju inte att släpa med löparskor och kläder bara för sakens skull ;-)

Skrivet av Angela Müller den 23 september 2008 23:09 | Kommentarer (2)

18 september 2008

Och i dag har jag

HAFT ÄNNU EN BRA DAG PÅ JOBBET inte utan strul - det vore att ta i men favvokonsulten och jag har haft två riktigt givande dagar. Det är mycket som har klarnat och jag känner mig trygg och nöjd med den tid vi lagt ner. Att vi sedan var ute och roade oss i går med resten av projektgänget gjorde ju inte saken sämre på något vis.

Sedan har jag tagit ett stort berslut i dag med mycket vånda, att inte förglömma, men nu är det gjort! Och nästa gång kan jag ju inte skylla på att det är första gången jag står på såna där!
Innan dess ska jag dock tjuvträna lite så det blir ett träningsläger någon gång i januari -09 med en gymkamrat och hennes väninna. Det ser jag fram emot mycket!

För övrigt ägnar jag kvällen här hemma vid. Jag tänker inte avslöja vad jag gör - i alla fall inte i dag och det finns naturliga skäl till det om man säger så. Kanske kan jag skriva om det i ett senare skede ;-?

I morgon är det fredag och jag har en hektisk dag framför mig både vad gäller jobbmässigt och privat. Helgen blir tyvärr inte så lång för redan på söndag vid lunch drar Woffegubben till Stockholm för en veckas facklig utbildning och jag åker till samma ställe på måndageftermiddag och blir borta till onsdagkväll å jobbets vägnar eller tjänseförrättning som det heter på det fina språket ;-) Vi kommer dock inte att visatas på samma ställe så det blir varken puss eller kram från söndag till fredag ;-)

Jag vet inte hur och när nästa upppdatering kommer men den kommer det lovar jag, i en eller annan form ;-) Och då blir det väl en avslöjande rapport om dom dagarna som väntar.

Skrivet av Angela Müller den 18 september 2008 19:09 | Kommentarer (6)

17 september 2008

Precis hemkommen

EFTER EN TREVLIG KVÄLL MED BOWLING och sedan god mat och dryck...

Jag skog fyra strikar!! Det ni - var rena lyckoträffarna och har inget med skicklighet att göra...

Dessutom glömde jag kameran! Ja, jag glömde den inte hemma utan på jobbet - så simpelt när jag nu ändå hade den med...

Skrivet av Angela Müller den 17 september 2008 22:09 | Kommentarer (6)

15 september 2008

På gott och ont

JAG SOV KNAPPT EN BLUND I NATT och när jag råkade slumra några minuter drömde jag helt vansinniga drömmar. I morse kom jag fram till att det måste vara en bugg helt enkelt. Kroppen borde väl inse att jag behöver sova skönt och tryggt efter den här helvetesveckan och inte slösa bort tiden på idiotiska drömmar som jag skulle bli inburad om jag berättade om ;-)

I vilket fall som helst så hade jag vid, uppstigandet, en präktig huvudvärk, illamående och till skillnad nattens svettfrossningar så frös jag som en hund. Den präktiga huvudvärken har jag haft hela dagen och har ännu. Inga tabletter har hjälpt mig ens en liten stund.

Det kan vara så att jag är på väg att bli sjuk, Gud Förbjude, men jag tror inte det i min enfald, för jag är ju aldrig sjuk... Jag ha verkligen inte tid att vara sjuk denna vecka så jag hoppas och tror att det inte är något som håller på att bryta sig igenom trots att tecknen däråt är ganska så typiska.
Det var dagens onda.

Så till det goda!
I dag har alla "mina" problem på jobbet som eskalerat under förra veckan och uppnått en nivå där det krävdes krismöte för att få någon i andra ändan att göra det som skulle göras! Just nu funkar det mesta och det som återstår är rena Pissen i Mississippi jämförelsevis.

Detta är min stora lycka i dag och jag tror att jag kommer att sova i natt inte bara av den anledning att jag har en massa sömn från den gångna natten att ta igen utan för att jag kanske nu kan koppla bort jobbet mer än tre minuter i taget ;-)

Så i morgon hoppas jag kunna tillstå att jag sovit gott och att huvudvärken är som bortblåst. För jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu och jag vet att det har man ju aldrig så klart. Men just denna vecka är verkligen fullsmockad med arbete. I morgon är det viktigt möte och spinning på kvällen ;-) Onsdag och torsdag kommer min favoritkonsult som jag dessutom ska gå ut med på onsdagkväll, spela bowling samt äta och dricka lite gott. Det blir förresten inte bara han och jag utan hela projektgruppen ska med. Det ska bli kul!
Jag kan visserligen inte spela bowling men någon måste ju förlora i gänget så jag tar på mig förlorartiteln redan här och nu ;-) Spel och tävling har aldrig varit min melodi. När jag "får" vara med brukar jag hävda att det är för att dom andra ska slippa förlora ;-)

I dag har Modeco (företaget som ska bygga vår nya altan) varit här och bedömt läget efter att vi rivit ner allt. Om vi har tur kan dom börja om dryga veckan. Då med att ljuta plintar och sätta upp stommen. När det är gjort och profilerna är tillverkade, efter de mått som då blir, och lackerade går det tydligen ganska fort. Tre till fyra dagar tror man för att sätta upp taket och glasprofilerna. Det skulle ju vara en lycka om det går snabbt eftersom vi har en hel vägg att bygga sedan dom är klara. Därefter ska vi lägga nytt golv vilket i och för sig kanske kan göras även om det drar in i november för då har vi ju tak över huvudet och glasväggar som skydd för vind och regn. Annars får det helt enkelt göras till våren besvärligare än så är det ju inte!

Nu ska jag hänga ut lite tvätt och hoppas på torkväder i morgon ;-)

Skrivet av Angela Müller den 15 september 2008 19:09 | Kommentarer (9)

12 september 2008

Så nära

JAG ÄR TRE MILLIMETER från att gå in i väggen just nu!...

Men jag är i alla fall hemma och det via buss. Woffegubben blev ju tvungen att åka hem efter avslutad arbetsdag eftersom vi hade reserverat släpkärran.

Några problem har dock inte blivit lösta så nu väntar en helg med mycket ångest och vånda. På måndagmorgon måste alla problem vara lösta...
Det är så mycket som hänger på att allt löses men förhoppningen är inte stor om jag säger så! Och det värsta i hela den här kråksången är att jag inte fixa det på egen hand.
Nästa vecka hoppas jag att det blir lite medvind så att det korta steget, som nu saknas, in till väggen inte blir taget. Men jag vet inte ännu!

Jag kan inte och får inte ge upp men jag är nära nu, det ska gudarna veta. Om jag inte får lite medvind och glada miner från dem som förlitar sig på att jag ska fixa problemen så vet jag inte vad jag gör!

Det var inte mycket som blev som det skulle denna fredagseftermiddag och kväll men vi tar nya friska tag i morgon!?

Skrivet av Angela Müller den 12 september 2008 21:09 | Kommentarer (8)

Det är inte alltid

SAKER OCH TING BLIR SOM MAN PLANERAT hur noga man än gått till väga! Jag sitter på jobbet och kan inte gå härifrån förrän vi löst en del problem...

Vi som hade förbeställt en släpkärra och stod i startgroparna för hemfärd och pålastning av denna! Jag fick skicka hem Wolfgang ensam och jag vet banne mig inte när jag kommer härifrån ;-)

Skrivet av Angela Müller den 12 september 2008 18:09 | Kommentarer (1)

10 september 2008

Det strävsamma paret Müller

NÄR VI ÅKTE HEM FRÅN JOBBET ösregnade det men vi var fullständig överens om att det kan inte stoppa det Strävsamma Paret från att fortsätta det evighetslånga (känns det som) prpjektet med altanrivningen. När vi väl var hemma ändrade en av oss åsikt om att inget kan stoppa det Strävsamma Paret...(det var inte jag kan jag avslöja). Så därpå följde en harang av övertalan och jag lyckades få den motsträviga parten att helt sonika klä på sig regnkläder och fortsätta. Vi hade aldrig hunnit klart till torsdagkväll annars - det är jag helt övertygad om! Fredagskvällen ska ju ägnas åt att packa all bråte, som ska till tippen på lördagmorgon, på släpkärran för det kommer inte att räcka med en tur och dom stänger redan 12.00!

Nåväl väl klädda för väder Ösregn gav vi oss åstad. Det sista av takregelverket ryker...

1_detsistaavtakstolen.jpg

Och därefter detsamma fär långväggen...

2_langsidansregelvark.jpg

Därefter...

3_merregelvarknumotgrannen.jpg

Det börjar likna något...

4_skont.jpg

Och regnet det bara öser ner...

Så sita biten regelverk...

5_sistaregelvarket.jpg

Där satt den...

6_darsattden.jpg

...eller låg kanske man kan uttrycka saken ;-)

Och högarna av rivbråte växer så nu har vi fått ta till framsidan också...

7_hogarnavaxer.jpg

Gud i himlen vad det ska bli skönt att få bort detta på lördag!

Nu är det bara lite finlir som återstår och sedan kan dom komma - altanbyggfirman!

På jobbet har det löst sig för nu...det kommer mer problem det är jag helt övertygad men det som tagit all min energi sedan i fredags är nu löst och jag kan pusta ut till nästa kris ;-)

Skrivet av Angela Müller den 10 september 2008 20:09 | Kommentarer (8)

9 september 2008

Den Grymma Hustrun

SOM ÄR JAG DÅ smet i från alla förpliktelser i form av "altanrivningsprojekt" för ett spinningpass mellan 18.54-19.45 men det blev i stort sett hela kvällen! Ja, inte spinning då men väl prat och prat och prat efter passet för i kväll var flera av gymkamraterna, som jag inte träffat på hela sommaren, tillbaka. Det är så härligt att få snacka lite och jag har faktiskt saknat dem och inte bara jag för dom sa likadant ;-)

Så därför fick den Stackars Maken jobba själv ikväll med rivningsprojektet. Och jag måse säga att jag blev imponerad när jag kom hem för i dag stod, förutom fortsatt rivningsaarbete, röjning av förrådet på agendan. Förrådet måste nämligen passeras när vi ska få allt rivningsbråte till framsidan för vidare transport till tippen och det måste även vara fri passage genom när altanbyggarna kommer.

Så förrådet var röjt på cyklar och annat skrymmande plus att han hunnit med så mycket rivning som bara var möjligt på en person. Allt detta medan jag frotterade mig med goda gymvänner ;-)

Nåja, det behövs det också och i dag känner jag mig vid mycket bättre mod än jag gjorde i går. Det blir fortfarande inte så mycket gym som jag önskar men bara vi blir klara med rivning, bortforslande av bråte samt avslutning i Varberg som innebär ivägkörning av husvagnen till vinterförvaring.
Innan allt detta är gjort och avklarat lär det inte bli någon normal rytm men vi jobbar på saken kan man väl säga ;-)

På jobbfronten lossnade det lite i dag efter diverse krismöten - alla problem är långt i från lösta men några i alla fall och det är gott nog. Det vankas lite umgänge med pubaftnar både torsdag och fredag men jag är inte säker på om jag känner att jag kan delta ännu. Vi får se...
Fredagens After Work är helt utesluten då vi har för avsikt att packa släpkärran med bråte för att kunna köra till tippen tidigt på lördagmorgon men kanske kanske kan torsdagens kvällsaktvivitet bli av. Det hänger på om vi lyckas riva återstoden av altanen i morgon - vilket jag hoppas på. Jag har lovat dyrt och heligt att inte gå till gymmet ;-)

Det ska utan tvekan bli skönt när allt är över men känner jag mig själv rätt så startas det nog upp nya projekt när detta väl är över. Jag längtar i alla fulla fall till den tid då jag kan lägga mer tid på gymmet eftersom jag känner att det är en stor brist just nu som skapar en del ångest.

Skrivet av Angela Müller den 9 september 2008 21:09 | Kommentarer (8)

8 september 2008

Jag ska inte ens försöka

BERÄTTA HUR MIN DAG har varit på jobbet. Men om jag säger som så att ett jobb som kassörska i någon mataffär hade varit ett bra erbjudande just i dag! Tänk att sitta där och bara behöva dra priskoden under avkänningen...nej, det är nog förresten inte så bara! Men jag inbillar mig att en kassörska går hem när dagen är slut och börjar inte förrän när nästa arbetspass börjar. Men jag har säkert helt fel och kassörskor har sina problem att brottas med precis som jag och alla andra också ;-) Basta!

Att det sedan var näst intill tomt i kylskåpet och att en del andra ärenden behövdes uträttas på vägen hem från jobbet gjorde inte saken bättre eftersom det tar tid från vår "rivningstid".

Så det blev inte så mycket gjort i dag minsann. Woffe hann börja med att såga isär takstolarna...

1_takstolarnaryker.jpg

Men, trots att vi har belysning att ta till måste man ju ta lite hänsyn till grannarna ;-)

2_hanninte.jpg

Jag ägnade mig åt att gnälla över att Woffegubben bara slängt ner rivbråten rakt ner som jag i dag plockade undan och lade bland all annan bråte som ska till tippen. Vi har reserverat en släpkärra till fredagkväll så vi kan få iväg eländet som snart täcker hela baksidan. När det är gjort blir jag säkert på bättre humör. Då packar vi första lasset på kärran fredagkväll för att köra tidigt lördagmorgon...
Det är nog inte så farligt med mig egentligen men mina bekymmer och olösta problem på jobbet tar på krafterna. Sedan måste jag erkänna att jag inte riktigt klarar det här med all bråte som ligger i trädgården - när det är borta så känns det säkert mycket bättre ;-)

Och om jag nu får fortsätta att gnälla så finns ju inte tiden för den så kallade bråten inomhus och då menar jag allt som vi fraktat hem från Varberg i form av kläder och annat som står där det står - på golvet i kassar i allrummet. Detta sammantaget gör att jag blir lite smått grinig...Men det går säkert över bara vi...

Ett par maskiner tvätt hann jag med i kväll också och det gör ju inte saken bättre för tvättbänken med, visserligen ren tvätt, når snart till taket. Nä, nu får det vara slutgnällt för i dag!

Skrivet av Angela Müller den 8 september 2008 21:09 | Kommentarer (4)

5 september 2008

Mycket rivning

DET FINNS DAGAR OCH SEDAN FINNS det dagar. I dag var en "såndärdag" man helst av allt på jorden vill slippa Allt som kunde krångla och bråka gjorde det också och det är långt ifrån fixat. Jag får fortfarande onda aningar över att jag inte kommer att ro det här projektet i land och det stör mig. Tyvärr kan jag inte lämna jobbet även om jag till slut kom i väg därifrån fysiskt.

Vi lämnade till slut gruvan bägge två efter en sanslöst intensiv dag och Woffegubben hade upplevt detsamma. Men nu är det helg och och det finns fler åtaganden som måste klaras av. Då tänker jag bland annat på att vår häckningstid i Varberg närmar sig sitt slut.

Vi började genast, vid ankomst, med att riva tältet...

1_riv1.jpg

Lite sorgligt är det men just nu har jag bara i tankarna att vi ska bli klara medan det fortfarande är bra väder så man slipper ta ner tältet vått och i regn...

2_riv2.jpg

Men vädergudarna var med oss under hela kvällen och så även miljoner mygg ;-) Så...myggbitna över hela kroppen hamnade till slut tältet i väskan...

3_nerpackat.jpg

I morgon ska vi packa ihop golvet som ska ställas på en pall och täckas med en presenning och därpå blir det hemresa för cykelloppet Mjörn Runt på söndag.

Skrivet av Angela Müller den 5 september 2008 21:09 | Kommentarer (2)

12 augusti 2008

Nåja

DET BLEV LITE JOBB I DAG OCKSÅ ett telefonmöte som hölls i hemmet från min sida. Egentligen hade vi nog tänkt komma i väg tidigare till Varberg men nu är det som det är när det inte blev som det skulle ;-)

Nu har vi i alla fall landat på Getterön och middag har avnjutits och jag har snackat lite skit med grannarna. Vi hade ju faktiskt föranmält att vi skulle komma redan i går, måndag. Men det var lättare att hålla telefonmötet, som var relativt tidigt i morse, hemma än att se till att vara på plats så tidigt...

Det regnar nu och det smattrar härligt mot taket i husvagnen och på tältet. Jag har tänt lite ljus och redan konstaterat att det är inte mycket som inte blir som man tänkt sig. Jag syftar då på vädret förstås. Men vi kunde haft det sämre - det är alltid en tröst mitt i allt ;-)

Skrivet av Angela Müller den 12 augusti 2008 15:08 | Kommentarer (2)

11 augusti 2008

Uppehåll i semestern och lite trolltyg

JAG HAR GJORT EN LITEN PAUS i semesterfirandet genom att jobba i dag men nu tar semestern vid igen ;-)

I morgon drar vi ner till Varberg och på torsdag blir det avresa till Tyskland, Hamburg. Och vi har äntligen lyckats få tag i Trollfar...

Trollfar.jpg

Som ska pryda farbror Horst och tante Inges trädgård. Lätt var det inte men med lite letande på nätet så fann jag honom till slut. Han är gjord i Småland, handmålad och inköpt på en handelsträdgård i Kungsbacka samt mitt uppe i en stundande flytt till Tyskland ;-) ...

Skrivet av Angela Müller den 11 augusti 2008 21:08 | Kommentarer (6)

18 juli 2008

Vet inte vad som är värst?

NÄR TELEFONEN ÄR TYST HELA DAGARNA eller när det ringer stup i kvarten mest stup i? Det är lååångtråkigt på jobbet och i dag smet jag i väg lite tidigare som kompensation för jag kom sent i morse ;-)
Jag tog pendeln till Stenkullen och slog ihjäl lite tid på gymmet tills dess att Woffegubben hämtade mig ;-) Det blev 1 timma styrketräning och 40 minuter intervall på crosstrainern, dvs 1 minut maxpuls och 1 minut aktiv vila. Där rök dagens intag av kalorier - nästan...

Träning: Intervall på Crosstrainer/Free
Totaltid: 40 minuter och 1 sekund.
Maxpuls: 142
Medelpuls: 128
Procent av maxpuls: 86
Procent av medelpuls: 78
Förbrukade kalorier: 385

Kvällen ska ägnas åt lite slapperi - eventuellt vid dumburken. Vi får se hur länge jag orkar vara vaken. I morgon hoppas jag på lite energi för städ och röj i huset som ska lånas ut i slutet på augusti samt lite röj i trädgården som har blivit mycket eftersatt både i år och förra året...


Skrivet av Angela Müller den 18 juli 2008 18:07 | Kommentarer (4)

11 juli 2008

Unna dig en blå stund

ALLA HAR VÄL SETT DEN REKLAMSNUTTEN PÅ TV? Vår blåa stund finns såklart i Varberg och där har vi nu landat. Bara att komma hit, packa ur bilen och komma till ro är en känsla som knappt går att beskriva. Det är tusan så varmt där ute men det kom några droppar på väg hit. Hoppas inte det blir fler ;-)

Vi kom lite sent i dag för det var nödvändigt att handla på vägen, grönsaker och lite till middagarna och dessutom blir vi ju två extra till söndagsmiddagen...då kommer nämligen Steffanie och Peter och tar över befälet för en veckas semester här i Varberg.
Jag har flyttat ner vår morgontidning så hon inte får spader den lilla - jag menar morgon utan tidning ;-)
Jag hoppas att dom får en fantastisk vecka här och tid för rekreation och återhämtning som bägge förmodligen så väl behöver efter ett års slit.

Cyklarna är på plats (så slipper jag cykla under nästa vecka till jobbet ;-O) i fall dom vill utforska området eller helt enkelt ta sig en tur in till Varberg någon dag/kväll? Jag hoppas innerligt att det ska bli fint väder och en vecka som sätter spår.

Vi har ytterligare tre veckor kvar att jobba innan semester och det kan man ju tycka vad man vill om. Det börjar bli lite tråkigt nu när huset näst intill är tomt för att alla är på semester. Inte så att jag inte har att göra men det gäller att hitta inspirationen - vilket tycks funka som bästa när man har fullt upp av någon underlig anledning?! Denna vecka har vi bara varit sju personer på vår avdelning och nästa vecka blir vi två mindre ;-)

Skrivet av Angela Müller den 11 juli 2008 22:07 | Kommentarer (1)

27 juni 2008

I bland så

KAN JAG HA RIKTIGT LUGNA OCH FINA ARBETDSAGAR och så var det i dag. Jag hann till och med sitta med och fika vid tre-snåret ;-) Å andra sidan kan man inte klaga efter en tredagars arbetsvecka som denna vecka blev ;-)

Efter jobbet bar det förstås av mot Varberg som fredagar i allmänhet just denna årstid ;-) Det blev ganska smärtfritt att ta sig ner i dag då det var "lagomköer" i trafiken på E6:an. Så är det minsann inte varje fredag...

Väl framme på Getterön blev det uppackning och start av ugnen för lite fredagsmys med kyckling. I väntan på att det skulle blir klart går det för all del att koppla av med lite läsning...

1_ivantanpafredagsmys.jpg

Och när maten var uppäten så bar det av inåt i regionerna för lite TV-mys i TV8...deckare förstås.

2_TV.jpg

Jag tittade och Woffegubben somnade så gott i soffan ;-)...

Skrivet av Angela Müller den 27 juni 2008 22:06 | Kommentarer (3)

26 juni 2008

Sommarfest i Slottskogen

ATT FIRA IN SOMMAREN i Slottskogen är inte det sämsta man kan ta sig för en helt vanlig onsdagskväll. Vi hälsades välkomna med namnbricka och champagne...

qb.jpg

En liten nyckelpiga hade strandat i bordsdekorationen...

P6250005.jpg

Vi var fyra glada tjejer från projektet som deltog, här är tre av dem ;-)

2_tre-glada.jpg

Det bjöds på grillad hamburgare...

3_detgrilladeshamburgare.jpg

Och för all del även lite korv...

4_oc-korv.jpg

Ja det kan man undra över...

5_vadfinns.jpg


Aha, något att svälja ner maten med...

6_joda.jpg

Kollegan Marie var en riktigt storfiskare till vår stora glädje...

7_storfiskaren.jpg

Skrivet av Angela Müller den 26 juni 2008 12:06 | Kommentarer (4)

19 juni 2008

En halv dag

VI TOG HALVA DAGEN ledigt i dag och kom undan alla trafikstockningar som vi annars skulle hamnat i om vi jobbat heldag. Woffegubbens gäng hade ganska lite att göra i dag så därför blev det möjligt med att ta halvdag.

Nu har vi installerat oss i Varberg och det regnar till och från, mest från som väl är. Men man kunde ju önskat sig något bättre väder. Barnen är på G och kommer under kvällningen att landa här på Getterön från varsitt håll av vårt avlånga land. Vi har hämtat deras stugnycklar så det är i alla fall klappat och klart.

Jag har så smått börjat förbereda inför morgondagens firande - det som nu går att förbereda. Annars njuter vi mest av stillheten och vissheten att vi snart ska vara hela familjen samlad - det är minsann inte så ofta så det stör. Det har blivit lite av tradition att vi firar midsommar tillsammans. I alla fall sedan Steffanie och Peter träffades för innan dess hade hon andra traditioner just kring midsommarfirande.
Men jag är glad så länge vi kan ha det så här!

Eventuellt kommer Anna, Oskar och de fyrbenta att stanna kvar några dagar efter helgen så jag har förvarnat på jobbet att jag i så fall tar ledigt. Vi får se hur det går med lilla Ila och om det funkar. Jag tror att Anna och Oskar i så fall gärna vill ta en tur till Ullared så därför har Woffe också förvarnat om eventuell ledighet så att han i så fall kan vara hunddagispappa ;-)

Nu önskar jag bara att det blir uppehåll och skapligt varmt i morgon så vi kan fira en traditionsenlig midsommar med "gatans" innevånare. Vi brukar ju sitta ute tillsammans allihop och det är något visst när alla radar upp sina bord och det blir ett långbord som heter duga. Förra året var det så himla dåligt väder så vi stannade i vårt revir och firade så gott det nu gick i ösregnet. Visserligen kom partytältet upp men det var så illa kallt så vi föredrog att stanna kvar i yttertältet där vi brassade på med värme från fläkt och massor av stearinljus.

Med en önskan om Trevlig Midsommar till er alla där ute...

Blomrad.gif

Skrivet av Angela Müller den 19 juni 2008 16:06 | Kommentarer (7)

18 juni 2008

Snart får jag krama dem

HELA DAGEN HAR VARIT en enda lång resa i väntan på besked från hur det gått med Ilastumpan. Sent omsider i eftermiddags fick jag besked via bloggen att hon nu är opererad igen och när jag något senare får mail från Anna om önskemål på mat till midsommar kändes det som en lättnad! Jag har visserligen mailat och undrat men inte vågat ringa för att linjen inte ska vara upptagen för besked från djursjukhuset. Men när jag fick mailet om midsommarmaten så insåg att allt kommer att bli helt fantastiskt ändå ;-)

På väg hem har vi handlat det mesta inför helgen med familjen samlad. Jag har ju en helvegetarian, två veggare som trots allt äter kyckliing och tre köttätare... Det ställer saken på sin spets och det gäller att få med mat så att alla kan känna att midsommar 2008 blir till belåtenhet. Jag tror att vi lyckats få med allt i annat fall får det bli akututryckning på fredag ;-) Sedan finns det ju saker, som jordgubbarna t ex, som inte går att förköpa men om det mesta är på plats så är jag övertygad om att allt ska gå bra!

Kvällen kommer att ägnas åt packning, upp och ner? Maten ska ju packas upp och läggas kallt men kläder å annat krafs kan jag ju förbereda redan i kväll för att sedan packa allt in i bilen till morgonen.

På jobbet har all gårdagens problem löst sig tack vare fantastiska leverantörer, användare och kolleger - det känns skönt! Faktum är att dagen varit riktigt lugn - nästan så att man tror att det inte är sant. Och morgondagen kommer att bli en lång resa mot kväll då vi tar oss mot Varberg och träffas hela familjen.

Barnen ska detta år bo i hyrda stugor men jag har vissa planer på att kunna kidnappa Boris, den förstfödde som jag har en speciell relation till, om han nu går med på det ;-O Hur det nu än är så är ju trots allt Matte (Anna) bäst ;-)
Den som lever får se!

Jag är rädd för att det inte blir så mycket bloggat under midsommarhelgen då jag naturligtvis sättetr familjen i fokus men det går ju alltid att efterpublicera - vilket inte är så ovanligt när det gäller mig...

Om jag redan nu Önskar Alla Mina Tre Läsare Och Alla Andra En Riktigt Skön Och Glad Midsommar så har jag i alla fall inte missat det ;-)

Skrivet av Angela Müller den 18 juni 2008 19:06 | Kommentarer (6)

17 juni 2008

Inte en sådan här dag till - tack!

JAG SKA INTE PLÅGA MIN KÄRA LÄSARE med några detaljer men en dag till som denna, på jobbet, vill jag inte uppleva...Nåja, man lär sig något varje dag och det är en insikt som är god som någon ;-)

Jag tog bussen hem i dag för Woffegubben är ute på lokal och roar sig med sin avdelning. Egentligen borde jag tagit en helvetes löpträning när jag kom hem för att skingra dagen men jag valde att fortsätta med rensningen på vinden...

...och jag blev klar, helt på egen hand! Med undantag för att det bortrensade står kvar däruppe på vinden. Jag tror dock inte vi får plats att bära ner det förrän vi kört bort det vi bar ner igår ;-)

Bland dagens skörd finns 7 000 ytterkrukor, några lådor till med kläder och en hel avdelningen bara med gammalt julpynt...
Men hallå!

Mitt i allt detta går mina tankar till Anna, Ila och Oskar där jag inte ens förmår att trösta...

Skrivet av Angela Müller den 17 juni 2008 22:06 | Kommentarer (4)

12 juni 2008

I väntan på fredag ;-)

JAG "SMET" LITE TIDIGARE I DAG och kastade mig på bussen hem för att få burret klippt. Vilket i sig var välbehövligt då det såg ut som jag hade tuppkam ;-) Förresten så vet jag inte om man kan betrakta det som en "smitning" då jag varit på jobbet innan fan fått på sig tofflorna hela veckan...

När jag äntrade hemmet blev det några maskiner tvätt i min ensamhet, Woffegubben var nämligen ute och seglade i kväll med vår friskvårdsförening. Jag satte mig utanför altanen och njöt i solen tills jag fick nog sedan blev det en liten powerwalking på 6 km. Kändes bra efter den här veckans stillasittande.

Så mycket mer blev det inte om man undantar att jag efter promenaden ställde mig vid strykbrädan. Sommarkläder är hopplösa - bara strykvarianter!

Inte nog med det, ett av mina stora jobbproblem har fixat sig i kväll till min stora glädje! Så det blev lite jobb oxå men det var det värt. Nu är det bara att kasta sig på nästa problem ;-)
Det blir nog en bra fredag som på förmiddagen inkluderar besök på vår inkassobyrå (inte min och Woffes dårå utan jobbets) vilket alltid är intressant!

Och nu blir det lite packning inför morgondages tur till Varberg och sedan sängen...Basta!

Skrivet av Angela Müller den 12 juni 2008 22:06 | Kommentarer (2)

11 juni 2008

Inte så mycket mer i dag

ATT ORDA OM mer än att jobbet suger och det är inte utan man att man ibland önskar att man jobbat i kassan på Konsum eller varit busschaufför...

Men det problem som nu förföjlt mig i flera dagar är i alla fall löst ;-) Och jag är på intet sätt otacksam - utan bockar och bugar! Att det sedan kommer nya hela tiden är en annan sak ;-)

För övrigt så var vi ute och lunchade i dag, Woffegubben och jag, och anledningen till det hänger förstås ihop med ovanstående... Jag hade inga luncher på lager och har för all del inte haft tiden för att fixa det heller. Men det är alltid trevligt att äta någon annans mat som omväxling ;-)

På väg tillbaka från lunchen lämnade jag in mitt pulsband med teknik, där jag köpte pulsmätaren i augusti förra året, för garatntlagning. Den har gett pulsvärden sista tiden som antingen tyder på att jag redan är död eller kommer att göra inom snar framtid.

Affären skickar detta nu till Polar och om 14 dagar kommer jag att få igen mina prylar.

Hemma har jag tvättat (som vanligt) och ägnat mig åt min nya fina maskin (mindre vanligt)...

Skrivet av Angela Müller den 11 juni 2008 21:06 | Kommentarer (4)

9 juni 2008

Solen går upp för vår skull

EGENTLIGEN HAR JAG INTE SÅ MYCKET att orda om i dag. En ganska jobbig dag när saker och ting inte går som det var tänkt men nya friska tag i morgon kanske löser problemen.

Hemma har jag inte gjort så mycket mer än att packa upp från Varberg, vi åkte ju direkt till jobbet i morse. Sedan en maskin tvätt, vattnat lite i trädgården eftersom torkan är olidlig för växterna och strukit kläder...

Fortfarande fint och soligt väder. Det har visserligen börjat blåsa en aning men det går att stå ut med ;-) Och jag tänker inte beklaga mig att solbrännan från helgen gör ont!

Skrivet av Angela Müller den 9 juni 2008 22:06 | Kommentarer (2)

29 maj 2008

Lycka

ÄR ATT KLIPPA GRÄSET KLÄDD I LINNE OCH SHORTS och att rensa ogräs mellan plattorna. Ja, nu mernar ju inte att klippandet och ogräsrensningen är lyckan men att få göra det i short i linne med en tok till sol på himlen fast det nästan är kväll - det är lyckan! Jag hade gärna suttit helt stilla också men det var ett nödvändigt ont med att klippa gräset och rensa mellan plattorna. Jag har bara hunnit framsidan i kväll vad gäller ogräsrensning men ändå ;-)

Det blev en maskin tvätt med sängkläder som hängdes ut mellan aktiviteterna i trädgården som nu ligger i sängen och doftar ljuvligt av att ha torkats ute på vindan av förkvällens sol. Det är också en sorts lycka som är näst intill omöjlig att förklara.

På jobbet blev det en lugn dag med inga möten alls! Det är också lycka när man hinner att jobba i kapp. Woffegubben och jag var ute mitt på dagen och lunchade sittandes ute i det fria - härligt.

Nu är det bara packningen inför morgondagens resa till Varberg som ska färdigställas och jag går fortfarande och njuter i mina shorts och mitt linne ;-)

Skrivet av Angela Müller den 29 maj 2008 21:05 | Kommentarer (6)

21 maj 2008

LifeTime-träff

I KVÄLL HAR VI HAFT SISTA träffen på Xtravaganza innan sommaruppehållet. Vår hälsorådgivare Jonna hade fixat och donat med utomhusaktivitet medelst poängpromenad med avbrott för vissa mer fysiska aktiviteter såsom träning upp och ner i backe springades, dips och armhävningar ;-) Detta för att visa oss att det faktiskt går att styrketräna även om man inte har möjlighet att besöka gymmet. Hon är så ambitiös och det är fröjd att gå träffarna. Det blir för all del inte helt tyst och utan aktivitet under sommaren för det blir som vanligt xtraträffar om smått och stort och träningstillfällen där bara vi xtravaganzare deltar.

Jag tog cykeln t o r till gymmet och det kändes skönt i det fina vädret. Inte så långt, bara 12 km totalt, men ändå bättre än att ta bilen enligt min åsikt ;-)

På jobbet i dag har jag haft en helt fantastisk dag med en massa knutar som lösts upp tack vare "mina" leverantörer och vår driftdito. Det känns som om jag hade minst hundra kilo mindre i ryggsäcken och att äntligen få lägga något i "klaralådan"...
I bland är det bara så kul att jobba ;-)

Skrivet av Angela Müller den 21 maj 2008 21:05 | Kommentarer (3)

19 maj 2008

Nästan som vanligt

*HOST* DET KANSKE VAR ATT TA I men jag har faktiskt varit på gymmet i dag. Fråga mig inte när det var sist för det måste vara minst en månad sedan! I och för sig har jag ju orsak och verkan till det som jag farit runt den sista tiden med resor till Stockholm samt en tredagarstripp till Norge. Och de senaste tre veckornas helger har ju varit inbokade med vandring, cykellopp och nu senaste Göteborgs Stavgång och Göteborgsvarvet. Så jag kan väl skylla på det antar jag?

Faktum är att personalen på gymmet faktiskt kände igen mig fortfarande ;-) Det är strongt av dem men å andra sidan är det ju unga människor med bägge hjärnhalvorna på fullt ös...

I dag blev det ett styrkepass på 73 minuter och avslutade sessionen gjorde jag med en 30-minutare crosstraiiner som lite motion och för att testa om benen höll. Det gjorde dem men hur det blir att stiga ur sänghalmen till morgonen - ja, det vete tusan.

Det var ju inte utan att jag märkte av uppehållet. Inte en chans att ta vid på samma vikter som jag hade innan uppehållet men det är väl bara att spotta i nävarna och ta nya tag. Det rörde sig om minus 5 kg på en del övningar så jag ska nog komma i kapp igen.

Nu längtar jag mig fördärvad till Varberg eftersom det blev intet av den varan helgen som gick. Storebror ringde i går, han och Bitten hade precis käkat middag, och undrade hur det gick på Göteborgsvarvet. Han berättade också att han hade vattnat mina krukor och tittat till i största allmänhet. Det känns tryggt att ha honom på plats utifall om att.

Min arbetsdag blev ovanligt lugn och jag hann jobba i kapp riktigt bra eftersom konferensen i projektet i dag blev inställt. Inget ont utan det för något gott med sig. I morgon är det dock på't igen och sedan har jag ett MBL-möte som jag inte kan missa så jag får helt enket smita ifrån ett par timmar.
Nu kör vi järnet resten av veckan med projektarbetet och jag får helt enkelt jobba i kapp före och efter arbetstid - men det är lugnt eftersom det är kul hela tiden och det blir en så kallad positiv stress.

Jag fick besök i dag av en sjukgymnast från vår företagshälsovård som gav mig vissa anvisningar om hur jag bör sitta. Det kändes lite ovanligt då jag suttit helt fel innan i åratal men jag fick beröm för att jag står och jobbar i mellanåt. Vi har, som väl, är lyxen med höj- och sänkbara skrivbord så när ryggen och axlarna svider är det bara att hissa upp genom att trycka på knappen. Jag ursäktade mig dock att jag inte hade för avsikt att stå just i dag efter varvet ;-) Ska jag vara riktigt ärlig mot mig själv så gör jag inte det särskilt ofta - jag glömmer helt enkelt bort att jag har den möjligheten men Woffegubben tar vägen förbi i bland och kollar mig ;-)

Jag har vissa funderiigar på att eventuellt cykla till och från jobbet i morgon men det pratas om regnskurar så jag har inte bestämt mig ännu. Woffe ska till tandläkaren efter jobbet så det hade ju i och för sig passat bra så slipper jag vara kvar så länge efter avslutad arbetsdag. Men å andra sidan känns det inte lockande att cykla så långt om det ska regna?! Den som lever i morgon får se ;-)

Skrivet av Angela Müller den 19 maj 2008 21:05 | Kommentarer (4)

15 maj 2008

Som man sölar får man sitta...

OCH DET ÄR JU SJÄLVKLART att kollegan hann fota...

1_tvattarstolen.jpg

... :-)

Skrivet av Angela Müller den 15 maj 2008 16:05 | Kommentarer (8)

13 maj 2008

Så igen...

ATT JAG INTE HINNER UPPDATERA...

Kickoff med projektet hela dagen i går med avbrott lunch och fruktstund...

1_fruktstund.jpg

Efter avslutad dag i gruvan blev det en pubsnabbis på Avenyn...

2_pubsnabbis.jpg

...innan vi med jättekliv tog oss över gatan...

3_stormsteg.jpg

Till...

4_svartaoliver.jpg

Där vi träffade resten av sällskapet, åt och drack gott. Förrätten bestod förstås av...

5_oliver.jpg

...och fetaost med underba rödbetor...

6_fetaorodbetor.jpg

...samt förstås tsatsiki...

7_tsatsiki.jpg

Och efter det huvudrätt samt efterrät och efter det stod magen ut i alla fyra hörn! Promenad tillbaka till jobbet där färdtjänsten var gullig nog att hämta upp sin fru.

En mycket trevlig kväll och en helt underbar restaurang som jag varmt kan rekommendera. Det var första gången jag var där men absolut inte sista ;-)

Och nu fortsätter det resten av veckan i samma takt med undantag för restaurang besök förstås ;-)

Skrivet av Angela Müller den 13 maj 2008 16:05 | Kommentarer (3)

8 maj 2008

Det händer

ATT JAG FUNDERAR PÅ OM OCH HUR jag ska klara genomföra det projekt jag jobbar i ? Projektet tar 100% av min arbetstid och mina vanliga arbetsuppgifter får skötas på ledig tid... Nä, jag skojar - riktigt så illa är det väl inte men när jag känner mig motarbetad, som jag gör i dag, då blir jag grinig! Jag ska inte trötta någon, inte ens mig själv, med några detaljer...
Men det är tur att jag har trädgården att njuta av när jag kommer hem för det gör att jag åtminstone några sekunder kan koppla bort det som inte känns bra...

Det händer utan tvekan saker nu och färgskalan är näst intill perfekt. Rött...

1_rodblommad.jpg

Och vitt...

2_vitblommad.jpg

Rosa...

3_rosablommad.jpg

Beige, eller möjligtvis smutsvitt som Bengt Grive skulle sagt...

4_beigeblommad.jpg

Mörkare rosa...nästan rött...

5_morkrosablommad.jpg

Pärlor...

6_parlblommad.jpg

Och ännu mera vitt...

7_annuenvit.jpg

Men den dyraste busken som jag har är trefärgad...

8_mindyraste.jpg

Nu, efter två maskiner tvätt, ska vi packa inför morgondagens färd mot Varberg efter avslutad arbetsdag. Det ska blil skönt efter en vecka med många intryck och en aning irritation över jobbsituationen. Det blir dock ingen "hel" helg eftersom vi ska cykla Hisingen Runt tidigt på söndagmorgon. Men får vi lika fint väder då som det är nu och har varit hela veckan så är det värt varje minut vi missar i Varberg ;-) Förra året var nog den värsta dagens väder på hela året! Det stormade och regnade och tidvis var det näst intill omöjligt att få cykeln att rubba sig framåt... Det kändes som man stod i en biltvätt med orkan!

Det gäller dock att njuta det som går för nästa helg blir det nog inget Varberg alls... Då är det Stav GöteborgsVarvet på fredagkväll som vi båda ska delta i. På lördag är det Göteborgsvarvet som Steffanie och jag ska deltaga i...
Det verkar lite overkill att åka ner bara för en dag - söndag. Men vi får se, säger jag som har lite beslutsångest ;-)


Skrivet av Angela Müller den 8 maj 2008 20:05 | Kommentarer (4)

7 maj 2008

Sista dagen

EFTERSOM JAG VAR REDIG NOG att ta följe med min käre arbetskamrat hem redan vid midnatt så ställde jag klockan på ringning 05.00 så att jag skulle hinna med en morgonpromenad innan packning, frukost och sista dagens konferens...

Jag gick iväge bara några minuter efter 06 och Fredrikstad börja så sakteliga att andas upp till en ny underbar dag...

1_fredrikstadvaknar.jpg

Jag gick längs Glommastien som löper utmed Glomme älv och är ett helt fantastisk promenadstråk...

1_glommastien.jpg

Nu var ju inte alla lika morgonpigga som jag...

2_allavarinte.jpg

Efter all löpträning i Stockholm har jag skaffat mig en viss svaghet för broar...

3_bron.jpg

Blommande träd är förstås inte fel det heller...

3_blommandetrad.jpg

Det var visst fler "Göteborgare" på vift i Fredrikstad ;-)

4_flergoteborgare.jpg

Konferensen började åter 09.00 och till sist en uppsamling innan avfärd hem. Härliga tre dagar!

Hemma blev det uppackning, tvätt och kantklippning av gräsmattan som jag inte hann med i söndags ;-)

Skrivet av Angela Müller den 7 maj 2008 22:05 | Kommentarer (2)

Kvällen sjätte maj 2008

LIGGER MAN EFTER GÄLLER DET ATT SÄTTA SMARTA RUBRIKER. Kanske är det dags att sluta med bloggandet när man ständigt ligger någon/några dagar efter? Jag vet inte?

Det hör så klart till att ha lite social samvaro på dessa årliga Brukerforum som det heter på norsk ;-) Och så blev det även denna gång. Det var så himla fantastiskt arrangerat så jag får rysningar bara jag tänker på att det förmodligen är min "tur" snart igen. God mat och dryck, förstås, och sedan efter en ljuvlig förrätt, huvudrätt samt efterrätt, dans, tjöt och dans igen...

Problemet var bara att ingen vågade börja dans så jag fick ta mitt ansvar. Jag bjöd upp Håkan, en god vän och leverantör, och han accepterade...

1_festen1.jpg

Vi var alltså först ut och ensamma på dansgolvet ;-) Vi skapade en trend för nästa låt var det fullt ös...

2_festen2.jpg

Baren var förstås fullbemannad...

3_baren2008.jpg

Först kom det en norsk trubadur och underhöll - jag älskade honom redan från första låten... Jag har förstås glömt namnet! Efter trubaduren släppte man loss fyra underbara tjejer med band och klös...

5_festbandet.jpg

Dans blev det sedan hela kvällen och natten...

7_dnasgolvet2.jpg

Och baren dessemellan...

8_barkollegor.jpg

Det var en helt underbar kväll på slottet, menar hotellet. Vi bodde inte på det hotell som hade huserade konferensen och kvällens partajande och när min kollega skulle dra sig hemöver hängde jag på. Det var vid midnatt - det kommer ju trots allt ännu en konferensdag dagen efter.

Men innan vi tassade ut från hotellet avsläöade han att han tränat på en låt som gillar väldigt mycket. Vi tar således vägen om pianot och han spelar Felicia som en gud. En värdig avslutning på denna fina kväll!

9_davidspelar.jpg

Skrivet av Angela Müller den 7 maj 2008 21:05 | Kommentarer (4)

Följande dag

SOM JU DÅ VAR I GÅR var det först konferens hela dagen från 09.00-17.00. Mycket intressanta spörsmål för att nu ta med sig något ord från norskan...

1_konferensdagen.jpg

En intensiv och lång dag men vi hade roligt hela tiden...

2_konferensdagen2.jpg

Vi avslutar med en poängpromenad i den underbara Fredrikstad där solen lyst hela tiden vi varit här...

3_poangpromenad.jpg

Fredrikstads Blads, som var värdtidning i år, VD visar här upp bygget av deras nya tidningshus som snart står klart...

4_vdpratar.jpg

vV vandrar sedan vidare till Båhusteatern där det serveras lite tilltugg samt pilsner, vin eller annat att diricka ... och det blir quiz...

5_quiz1.jpg 7_quiz2.jpg

Skrivet av Angela Müller den 7 maj 2008 16:05 | Kommentarer (2)

6 maj 2008

Sverige invaderar Norge ;-)

I ARLA MORGONSTUND, nåja 08.30 dårå, drog vi vidare mot Norge. Närmare bestämt Fredrikstad för konferens i några dagar.

Efter första dagens konferens gick vi vägen om hotellet...

1_victoria.jpg

Men bara för att snart gå vidare i det fina vädret. Det bar av ner mot bryggpromenaden...

2_bryggpromenad.jpg

Som så småningom ledde oss till färjan som går över till Gamlebyen...

3_farjagamlebyen.jpg

Som ligger på andra sidan bara några meter bort...

4_gamlebyen.jpg

5_farjan.jpg

6_pavag.jpg

7_laggertill.jpg

Vi strosade runt ett tag och sedan tog vi förstås färjan tillbaka för att avnjuta lite mat och dryck längs bryggan...

Det finns massor av mysiga restauranger längs vattenkanten...

8_kakar.jpg

Och utsikten kunde ju varit sämre...

9_utsikt1.jpg

10_utsikt2.jpg

Jag njuter till fullo - men det kanske framgår...

11_njuterfullt.jpg

Sedan avrundande vi kvällen med en liten pubrunda där vi träffade resten av gänget...

12_pubrunda1.jpg

13_pubrunda2.jpg

14_pubrunda3.jpg

15_pubrunda4.jpg

16_pubrunda5.jpg

Jag drog mig hemöver kring midnatt, mina kolleger något tidigare. Det kommer ju en dag i morgon också...

Skrivet av Angela Müller den 6 maj 2008 01:05 | Kommentarer (2)

25 april 2008

Konferens och ingen kamera

DET VAR EN GIVANDE KONFERENSDAG som handlade om Krav- och behovsanalys. En mycket bra föreläsare och intressanta grupparbeten. Förhoppningsvis ska jag kunna dra nytta av min nya kunskap i mitt arbete.

Efter att ha suttit inne en hel dag i det fina vädret var det skönt med en promenad efter konferensen. Kollegan och jag drog i väg och det var många dito som hade kommit på samma sak. Vilket i sig inte var konstigt för vädret var underbart och alla hade vi ju som sagt suttit still hela dagen. Tyvärr fick jag inte med någon kamera så det blir inga bilder. Jag har visserligen tagit några minnesbilder men dessa är inte så lätta att publicera i bloggen ;-) Kameran ligger nämligen i tryggt förvar i cykelväskan!

På kvällen blev det middag, trerätters förstås, gott vin till och umgänge med hela avdelningen vilket alltid är givande i tillstånd som detta. Vi hade en kollega som fyllde år och han blev förstås firad med både sång och hurrarop.

Efter middagen blev det baren och det blev det alldeles för länge ;-) Jag hade visserligen satt klockan på väckning i morse för att hinna med en promenad men jag stängde av den väldans diskret och somnade om så gott så gott. Med kollega som spelade medhavd ukulele var det svårt att lämna sällskapet. Vi skrålade och sjöng ända in på morgonkvisten ;-)

Nu vankas det frukost och sedan färd åter till gruvan och resten av dagen är det möten, möten och lite möten. Men det är ju fredag och så fort vi blir "frisläppta" bär det av mot Varberg och Getterön...härligt!

Skrivet av Angela Müller den 25 april 2008 07:04 | Kommentarer (2)

31 mars 2008

Jisses...

...VAD TUNGT DET VAR ATT STIGA UPP I MORSE! Hujedamejjen - jag hade nog kunnat sova hela dan! Därav kom vi lite sent till simhallen i morse så det blev bara en femhundring men jag brukar ju försvara mig att fem hundra meter är bättre än inga metrar alls ;-)

Däremot blev det ingen promenad från Valhalla till jobbet för det ösregnade i ordets rätta bemärkelse och egentligen hade jag nog velat gnälla över det men så länge vi har snövallar kvar där hemma så gäller det att bita ihop. Så jag åkte, för ovanligehtens skull, bil till jobbet dårå.

En ganska så bra dag på jobbet - bara ett MBL-möte och ett styrgruppsmöte med friskvårdsföreningen som vi hade på lunchen. Resten av dagen kunde jag ägna mig åt mitt jobb ;-)

När arbetsdagen var till ända blev det gymmet för mig. Jag hade ett spinningpass på 45 minuter inbokat men innan dess hann jag med en 40-minutare på crosstrainern som uppvärming.
Mer än så blev det inte i dag!

Väl hemma ägnade jag mig åt hemmets väl och ve...dvs jag tog mig an kylskåpet för rengörning. Den sista tiden har kylskåpsdörren liksom fastnat varje gång man öppnat den och jag misstänkte att det kanske var något klegg någonstans som orsakade detta. Det blev med andra ord en välbehövlig sanering av kylskåpet.

1_stadatkylskap.jpg

Jag trodde inte det var sååå länge sedan jag gjorde i ordning där inne sist men jag hittade saker och ting som borde varit förbrukade redan för ett år sedan ... eller mer ... i detta det Müllerska kylskåpet...

Nu ligger dessa i tryggt förvar i soptunnan eftersom dom av någon anledning överlevt sig själva ;-) Och dörren tycks fungera utan att fastna varje gång man öppnar...

2_tveksamt.jpg

I morgon ska det bli soligt på våra breddgrader är det sagt mot skillnad från dagen, och för all del kvällen, som varit och fortfarande är ett evinnerligt ösregn. Det finns vissa funderingar på att ta med cykeln till morgonen på bilen för att cykla hemöver på eftermiddagen... Det är bara ett aber med denna tanke - jag är anmäld till ett spinningpass på 60 minuter i morgon kväll på gymmet ;-)
Men hallå? Det finns säkert värre saken än så här i livet ;-)

Skrivet av Angela Müller den 31 mars 2008 21:03 | Kommentarer (2)

27 mars 2008

Efter två givande dagar...

...ÄR JAG ÅTER HEMMA I FAMILJENS SKÖTE. Det har varit fina dagar i Stockholm inte bara arbetsmässigt utan även väder- och umgängesmässigt. Lagom kallt och soligt för att kunna powerwalka till "gruvan" t o r dessa dagar. Lite lagom umgänge på kvällarna och enda smolken i bägare var att jag släpat omkring joggingkläder och skor till ingen nytta ;-)

Första natten kunde jag inte sova och knappt den andra hellr även om den nu var bättre än den första ;-)
I morse när klockan riingde 05.00 för jag skulle hinna med en joggingtur så tvekade jag en stund innan jag ställde om klockskrället på ny vakningstid!

Jag somnade visserligen kring 01-tiden i natt och fick i alla fall ett par timmars rejäl sömn men det blev i alla fall ingen joggingtur i morse! Lite ångest hade jag när jag vaknade på nytt att klockan pockade på min uppmärksamhet men vad skulle jag då göra? Det fanns ingen tid till något annat än frukost och promenad till gruvan för dagens arbete. Det är dock en tröst att vi rört oss via promenader, nästan en min om dagen, så jag lyckades snart förtränga min lathet.

Förutom dagens arbete har jag haft en facklig MBL via telefon och tyvärr fått besked om att Anna och Oskar tyvärr ligger dåliga bägge två och inte kommer att kunna bevista det Gråboitiska hemmet denna helg, detta också via telefon. Dock fick jag glädjande besked precis vid infart till Göteborgs Central att Steffanie och Peter kommer trots detta avbräck i familjenumgänget ;-)

I morgon vankas det möten och arbete i den vanliga "gruvan" men det är ju trots alt fredag ;-)

Skrivet av Angela Müller den 27 mars 2008 22:03 | Kommentarer (3)

5 februari 2008

Nästan tusingen i dag

ELLER NIOHUNDRA I ALLA FALL! Meter är det jag pratar om och dessa avverkades så klart i simhallen i morse.
På jobbet var det verkligen full spruta - jag som hade helt andra planer i dag. Nåja, det är ju som det är när det nu inte blev som det skulle.

Jag tänker i alla fall hoppa simningen till morgonen och istället jobba i kapp. Detta borde vara föbjudet men jag gör ett undantag så jag inte får spader med allt som måste bli klart.

Nästa vecka och veckan därpå kommer att tillbringas i Stockholm och dagen efter jag kommer hem efter sistnämda resa ska jag iväg och åka Kortvasan. Så det gäller att packa denna helgen för sedan lär jag inte hinna.

Kvällen har tillbringats på gymmet, i dag var det Pace i 45 minuter. Därpå blev det ett litet uppehåll innan spinningpasset så jag gick raskt på löpbandet i 30 minuter (3.2 km). SpinningPuls sedan då, 60 minuter.

I morgon har jag möte med en instruktör för ett nytt styrkeprogram - det ser ag fram emot! Lite stressigt bara för vi har bestämt redan 17.30 men det får gå.

Skrivet av Angela Müller den 5 februari 2008 22:02 | Kommentarer (3)

28 januari 2008

Simborgare är vi allihopa

DET BLEV SIMNING i morse innan jobbet. Visserligen bara sexhundringen i dag men vi var några minuter sena och jag måste bara hinna med att stretcha efter. Sedan blev det promenad ifrån Valhalla till jobbet. En ganska OK start på dagen om man säger så.

Efter en hektisk dag med möten och möten så släppte jag av Woffegubben här hemma och fortsatte själv till gymmet. Jag hade inga pass inbokade i dag vilket jag brukar ha då det är spinning45 på måndagar. Men förra veckan spann jag söndag, måndag, tisdag och torsdag och då kändes torsdagspasset rejält tungt. Så denna vecka planerar jag spinning tisdag, visserligen två pass den dagen men det ena är bara på 30 minuter, torsdag och så alpbikingen på söndag. Får se om det kanske funkar bättre med ett spinningpass mindre och kanske lite mer styrka mellan...
I dag blev det istället ett styrkepass med uppvärmning medelst gång på löpbandet i 30 minuter (3 km) och därpå styrka i 70 minuter. Jag avslutade med lite motion så det blev löpning 4 km och rask gång 3,2 km.

I morgon ska jag jobba hemifrån för det kommer en installatör och installerat vår nya tvättmaskin samt tumlare. Vi har länge gått och tvekat när vi ska få tummen ur. Den gamla tvättmaskinen och tumlaren är 17 år!? Ett under och bägge fungerar fortfarande men jag vill liksom inte riskera att någon av dem brakar ihop, vilket skulle vara fullt förståeligt efter 17 år, utan mota Olle i grind och ligga steget före. Det är naturligtvis Cylinda som gäller ;-)

Och installatören levererar och installerar inte bara han tar dessutom med sig de gamla maskinerna - bättre än så kan man knappast ha det ;-)

Så nu är det sängen som gäller för även om jag har förmånen att kunna jobba hemifrån så har jag ju trots allt arbetstid att passa - bara lite närmare än normalt ;-)

Skrivet av Angela Müller den 28 januari 2008 22:01 | Kommentarer (4)

19 januari 2008

Det är mycket nu

VIDEOKONFERENSMÖTE vilken underbar uppfinning! Näst intill lika bra som att mötas på "riktigt" med undantag att man ju då slipper det eviga resandet. Fredag förmiddag för mig gick till denna delikata uppfinning och efter det var fullt ös medvetslöst resten av dagen. Det var med nöd och näppe jag hann kasta mig på tåget strax innan 16. Jag hade nämligen tid för mitt andra inviduella möte i LifeTime.

Det var ett mycket givande möte och jag fick en liten duvning i hur jag ska förhålla mig till det som brister i dag. Det vill säga att tillräckligt mycket fördelat på en herrans massa måltider. Det har jag förfärligt svårt att klara - men efter goda råd och en inspirerande konsulent får man ta sig i kragen - så är det bara!

Vi snackade också om jag skulle ta en runda med helfart som jag ju faktiskt har planerat sedan länge att det skulle bli när jag väl var hemma från semestern igen. Hon tyckte inte det då det blir svårt att klara just nu för mig (med jobbet och myckekt resande) utan rekommenderade halvfart. Så jag ska ta mig en titt i "manualen" om vad det innebär och planera för det i stället. Då äter man några "riktiga" mål och soppar resten.
Sedan snackade vi om min träning och jag får med beröm godkänt ;-) Men jag har i alla fall kommit fram till vad jag ska satsa på för tillfället. Tyvärr har ju styrketräningen blivit lidande av att jag gått på mycket spinningpass och motionstränat i första hand. Jag har ju mål när det gäller spinningen och det har jag i och för sig öven med motionsträningen förstås. Vad spinningen gäller är det första delmålet att klara av att cykla Vasaloppet som vi ju tränar oss inför varja söndag nu. Sedan är det ju Kortvasan och Göteborgsvarvet som gnager där inne och faktiskt kräver att jag håller min kondition på topp. Sedan är min ambition att kunna cykla till och från jobbet i stor mängd. Förra året blev det inte en enda gång! I september har vi ett gemensamt mål i xtravaganzagruppen och det är att cykla Mjörn Runt så det gäller att inte slappa av efter Vasaloppscyklingen ;-)
Vad gäller styrketräningen då så har jag en ny tid inbokat för nytt program och där ska vi satsa på ett där jag kan göra både och vid varje tillfälle. Ska bli spännande. Den är inplanerad till 1 februari.

Efter mötet blev det en motionsrunda på löpbandet. Först värmde jag upp 20 minuter (1,9 km) med lite gång och sedan bestämde jag för ett intevallpass. Jag har ett färdigt intervall i pulsklockan som är på 5 minuter med lägre fart och 3 minuter med full sprut. Lite för långa intervaller egentligen men jag tänkte att jag kör så länge jag orkar.
Det gick riktigt bra - i alla fall över förväntan. Så fort som jag sprang på 3-minutarna har jag nog aldrig ens varit i närheten av. På femminutarna blev det lite lugnare då för att få ner pulsen någon innan nästa treminutare var i antågande.
Jag lyckades få upp pulsen i 153 slag/minut och det är det högsta jag någonsin lyckats med ;-) Totalt höll jag på i 45 minuter och kom då 6,2 km på den tiden. Sedan lugnade jag mig lite och gick raskt i 45 minuter till och kom 4,7 km till. Under tiden dök Woffegubben upp och tog bandet bredvid så han fick sig lite rörelseglädje också innan vi duschade och åkte hem.

Och nu är det redan lördag nör jag skriver detta - jag ligger som vanligt efter. Frågan jag ställer mig är om jag kommer att hinna med bloggen framöver. Jobbet kräver mitt engagemang till mer än hundra procent framöver med de stora projekt jag har framför mig. Giltighetstiden på dessa är över ett år!!
Den tid som sedan blir över måste jag ägna åt träning och för all del allt annat också för som kvinna är man ju även projektledare i hemmet...eller hur?

Skrivet av Angela Müller den 19 januari 2008 19:01 | Kommentarer (6)

14 januari 2008

Rakt in i rutinerna

MÅNDAGMORGON OCH VARDAG IGEN… Vi började dagen med simmning på Valhalla och jag blev så glad över att se Astor igen. Jag har inte sett honom sedan långt, långt före jul då han var, och förmodligen fortfarande är, sjuk men i dag var han med och det gjorde att mitt hjärta tog ett extra skutt. Både han och Rut tackade så hjärtligt för vykortet.
En annan god badkompis, Börje, tyckte att jag skulle antingen badas i klorin eller så ha en mer heltäckande klädsel när jag vistas i simhallen ;-)
Ahh, dom är så goa mina simborgare!

Jag blev så glad och inspirerad över att få träffa alla igen att jag simmade på som attan och tog ett varv extra i bara farten.

När jag sedan gick från simhallen till jobbet och svängde runt hörnet vid Ullevi så var det någon som busvisslade på mig?!
Det var Woffegubben som precis skulle köra ner bilen i garaget. Gullegubben!

Nu ska jag ta tag i allt arbete som blivit liggande och på onsdag blir det resa till Stockholm för workshop så här hinns det inte med att gnälla över att allt roligt nu är till ända. Och förresten hur skulle man någonsin kunna uppleva den glädje och frihet vi gjort under dessa veckor om det inte fanns någon vardag?

Och ute lyser solen - vad mer kan man önska så här första dagen i verkligheten?!

I kväll blir det spinning men först arbete ;-)

Skrivet av Angela Müller den 14 januari 2008 10:01 | Kommentarer (2)

17 december 2007

Det blev bara

JAG SATT I MÖTE HELA DAGEN och det var mycket intressant och givande men hur det nu är så är det saker och ting som blir liggandes. Och i morgon har jag tänkt vara ledig - nåväl det får kanske bli lite jobb i alla fall ;-)

Egentligen skulle jag på möte i kväll angående lite tips och "bra att veta" inför Kortvasan som jag ska delta i. Men sjukdomar satte stopp för det så det blir först på onsdag efter jobbet som det mötet går av stapeln.

Efter att jag släppt av Woffegubben vände jag direkt mot gymmet då jag hade bokat ett spinningpass (eftersom det inte blev något möte angående kortvasan) i kväll. Det blev 45 minuters spinning och det fanns väl en liten, ack så liten, tanke att jag kanske borde köra mitt styrkepass efter det men... Jag har faktiskt lite träningsvärk efter badmintonen i går ;-)
Sedan ska jag väl erkänna att jag kände en viss stress av att jag inte ens påbörjat packningen inför resan till Stockholm och Thailand ännu. Så jag nöjde mig med spinningpasset och därefter blev det dusch och raka vägen hem.

I morgon tänker jag ta mig till frissan och tvätta samt stryka och packa. En och annan julklapp ska slås in så nog kommer jag att fylla dagen utan problem ;-) Dessutom kommer Televerket hit för vi har en sprakande telefon som inte går att prata i. Och hinner jag inte klart i morgon har jag garderat mig med att eventuellt ta ledigt även på fredag ;-)

Skrivet av Angela Müller den 17 december 2007 20:12 | Kommentarer (4)

12 december 2007

Det kunde blivit riktigt bra

I DAG HAR DET VARIT RIKTIGT LUGNT på jobbet! Inga stora katastrofer förrän jag lämnade min arbetsplats några minuter för besök hos kolleger. När jag kom åter lät min dator som ett tröskverk!!? Den gick med nöd och näppe att stänga av. För att göra en lång historia kort så är det en av de två fläktarna som pajat. Shit också!
En ny fläkt är dock beställd men jag har ingen leveranstid så jag lever i en osäkerhet som stör mig mycket!
Min "macmupp" stängde av den trasiga fläkten så att jag åtminstone kunde backa upp disken. Jag har ju i stort sett hela mitt liv på den ;-)

När vi åkte hem från jobbet kände jag mit sliten och trött och hade inte det minsta lust att köra ett gympass med styrketräning som var min plan. Jag somnade till och med under den korta bilfärden mellan jobb och hem.

Men jag tog mig i kragen och körde bort till gymmet i alla fall när jag släppt av Woffegubben där hemma vid.
Detta mest för att jag i morgon ska gå på puben och slarva med grabbarna ;-) Så då blir det ju med andra ord inget gym. Möjligtvis om man kan tillgodoräkna sig ölhävning som någon form av styrketräning - men om jag känner mina läsare rätt så är det inte godkänt ;-)

Det blev alltså styrketräning i dag men innan dess gick jag på löpbander (2,8 km) i trettio minuter för uppvärmning. Sedan blev det då en timma styrka. Och eftersom stegräknaren visade ett resultat som var långt i från godkänt gick jag ytterligare en 30-minutare (2,9 km) på löpbandet i något raskare takt än vid uppvärmningen.

Efter hemkomst har jag i stort sett bara packar gymväskan inför fredag och gjort en sallad som ska avnjutas till morgondagens lunchlåda. Så mycket mer blir det inte denna dag. Jo, jag har bokat badmintonbana till söndag på gymmet innan jag åkte hem efter dagens pass. Det blir för övrigt sista badmintonen i år ;-)

Skrivet av Angela Müller den 12 december 2007 22:12 | Kommentarer (5)

11 december 2007

Problem är till för att lösas

EFTERSOM WOFFEGUBBEN ändå inte kan simma så utnyttjade jag tiden med att var på jobbet i arla morgonstund. Jag lade hela förmiddagen till felsökning och ett evigt läsande i loggar som kan göra vem som helst ledssen. Ja, för loggar är ingen kul läsning ;-)

Att därpå skriva en rapport som alla förstår och inte blir lika rörig som loggarna är inte heller det enklaste men nu är det gjort och jag hoppas innerligt att detta inte ska hända igen!

Men det är inte bara eländes elände - mina två manliga kolleger (som jag brukar gå på pubrunda med) har påminnt mig om att vi måste gå ut och ta en julöl ;-) Så det ska vi göra på torsdag - vilken otur då kan jag ju inte gå det spinningpass jag hade planerat ;-)! Nä, jag bara skojar. Det är solklart att jag prioriterar mina kolleger!

I kväll har jag dock "spinnat" men först blev det 30 minuter crosstrainer och sedan 30 minuter löpning för att sist men inte minst köra ett spinningpuls-pass på 60 minuter. Så jag kan nog, utan att få dåligt samvete, umgås med mina kolleger en stund på torsdagkväll ;-)

Nya friska tag i morgon - jag skulle behöva ta några dagars ledighet för att komma i kapp med det som betecknas som Livet. Jag har inte ens börjat packa inför vår resa som med stormsteg närmar sig. Men som det ser ut just nu finns det inte en chans...Och vi ska inte tala om det här med julklappr - visserligen har jag överlämnat Steffanie och Peters dito i helgen som gick men vi har ju två barn till! Dem ska vi dessutom fira julafton med ;-) Fast lite får dom skylla sig själva då jag ställt frågan och ännu inte fått något vettigt svar. Jag måste också gå till Forex och beställa "pengar" - Thailändska. Fullt ös - medvetslös som Anna brukar säga ;-)

Skrivet av Angela Müller den 11 december 2007 22:12 | Kommentarer (6)

10 december 2007

En tuff dag

DET BLEV EN TUFF DAG PÅ JOBBET MED PROBLEM som i stort sett känns som om de vore olösliga - bara att kämpa vidare.

För att hålla förståndet på en någorlunda nivå drog jag iväg till gymmet innan jag fick ett nervsammanbrott!
Egentlgen skulle jag i kväll ha gått ut med styrelsen för vår Friskvårdsförening och ätit och druckit lite gott för ett års hårt slit med att få våra medarbetare friskare...men jag valde att tacka nej och i stället lägga de timmarna på gymmet.

På torsag ska jag dock inte tacka nej för då blir det en pilsner på puben med arbetskamrater ;-)

Det blev 10 minuter uppvärmning medels gång på löpbandet och 60 minuters styrketräning. Sedan 45 minuters spinningpass. Vi simmade i morse därtill men i dag har Woffegubben varit och "opererat" bort lite skit i ansiktet så det blir nog inget sim på nårga dagar då såren måste läka först.

Resten av kvällen har jag ägnat vid spisen...jag har stekt omeletter till frukost för resten av veckan till oss båda. Nu blir det sängen så fort torklumlaren behaga bli klar för jag har naturligtvis tvättat lite under tiden omletterna blev till ;-)

Skrivet av Angela Müller den 10 december 2007 21:12 | Kommentarer (4)

5 december 2007

Oj - är det redan onsdag!

JAG LIGGER REJÄLT EFTER IGEN men det är bara att konstatera - tiden räcker inte till!

I måndags kväll hade vi årsmöte med facket...

1_ordforande.jpg

Vi hade inte bara årsmöte utan besök från Ledarnas förbund där vi fick lite matynyttigt inför löneförhandlingar.

Efter avslutat årsmöte med allt vad det innebär så drog vi, hela gänget, vidare mot restaurang Krakow som är en restaurang med polska specialiteter.

2_krakow.jpg

Vi hade, som alltid en trevlig kväll i detta gäng som består till 98 % av det manliga släktet ;-) Bara jag och min närmaste kollega är av det motsatta könet. Att äta god mat och dricka en och annan pilsner i gott sällskap är ju aldrig fel. Det fanns massor av spännande rätter på menyn tyvärr ingick kött i de flesta men jag lyckades få en kycklingsallad, Krakow Sallad, till förrätt och Panerad ost med stekt potatis, tartarsås och sallad till varmrätt...

3_forratt.jpg 3_huvudrattost.jpg

En kollega tog en rätt som heter Rövarens Spis - wokad oxfilé med färska grönsaker serverad i rågbrödsskal...

4_ovanligaratter.jpg

Många var det som valde Oxfilé Wawel - rostade grönsaker, stuvade svampar, klyftpotas och bearnaisesås...

5_ovanliga2.jpg

Min närmaste kollega och arbetskamrat valde Zigenarplätt - välkryddad köttragu mellan 2 potatisplättar, sallad och gräddfil...

6_ovanliga3.jpg

Det var superläckert och väldigt spännande med lite annan mat än den traditionella restaurangmaten. Alla såg både mätta och belåtna ut efter den här matorgien ;-)
Hit ska jag nog lura med mig Woffegubben vid tillfälle.

Vår ordförande och jag poserar...

7_ordforande.jpg

Vi bröt upp innan midnatt och det var nog ganska så lagom en helt vanlig vardagskväll. Med tanke på att jag skulle ut på ytterligare ett äventyr innan jag till sist äntrade hemmet ??

Jo, jag hade bestämt mig för att gå tillbaka till Nisseplatsen ,där jag skulle ta busse hem, och eftersom restaurangen låg på någon tvärgata till Vasagatan så kändes det inte som något bragd att hitta tillbaka. Sagt och gjort jag traskar ner till vad jag trodde var Vasagatan och gick i den riktning jag trodde var den rätta.
Men efter en stund kändes det fel...jag vände mig om och såg en spårvagn med nummer sju på där destinationen var Tynnered och som åkte samma håll som jag gick!!? Alltså helt fel håll!

Jag gjorde det enda rätta - ringde till Woffegubben som ledde mig rätt och så småningom fick mig på rätt spår ;-) Jodå, jag hann med bussen och var visserligen inte hemma förrän efter midnatt men jag fick mig å andra sidan en skön promenad ;-)

Skrivet av Angela Müller den 5 december 2007 13:12 | Kommentarer (4)

3 december 2007

Vilken härlig start på dagen

JAG ÅKTE BUSS TILL JOBBET I DAG och det är på sätt vis en helt ny rutin då jag oftast åker tillsammans med Woffegubben där vi startar dagen på Valhalla med att simma. Sedan brukar jag vanligtvis gå från Valhalla till jobbet. Dessa rutiner kan jag göra i sömnen.

Det småregnade en aning men inte värre än att man stod ut den korta bit jag har att gå till bussen.
Vi var ett gäng på cirka 20 moltysta åkare väntandes på bussen som anlände 06.49.

Jag reagerade direkt den totala tystnad och att varje passagerare liksom hade nog med sig själv. En soft belysning i bussen förstärkte tanken på att jag faktiskt tyckte det kändes ganska mysigt.
Själv agnade jag bussresans tid till att lyssna på min kursuppgift till första träffen med LifeTime som är på onsdag. Första avsnittet hamnade om muskulär avslappning.

När jag steg av på Nisseplatsen och tågade genom centralstationen slog det mig vilket ställe egentligen en centralstation är. Full av liv och rörelse fast morgonen fortfarande var ganska arla. Jag hörde hjul från resväskor som drogs, mötte mängder av folk, gåendes åt något håll, med kaffemuggar med lock på i händerna, massor av människor som helt enkelt var på väg någonstans. Många satt på centralens alla varierande fikaställen och drack kaffe samt åt morgonfralla. Jag kände mig helt enkelt glad!
Det var uppfriskande att få möta den här scenen en tidig morgon. Det gjorde inte så mycket att det regnade ;-)

Jag är medveten om att det kanske inte är lika uppiggande om man färdas så här varje dag men det gör jag ju inte så det var riktigt mysigt!

Skrivet av Angela Müller den 3 december 2007 10:12 | Kommentarer (2)

2 december 2007

Inget vidare

JAG STEG UPP RELATIVT SENT för att vara mig! Men det var gott att sova ut och jag visste ju redan i går kväll vad som stod på agendan, omprissättning och badminton...

Woffe kom upp när jag precis hade börjat jobba och berättade att han var dålig och bad mig avboka badmintonbanan vi hade bokat till 16.00 i dag. Så fick det bli.
Jag fortsatte mitt jobb, skönt att kunna göra det hemifrån och inte behöva åka ner till jobbet. Vad jag inte visste då var att det skulle ta hela dagen i anspråk...så när vi egentligen skulle gett oss i väg för att spela badminton var jag inte på långa vägar klar! Alltså inget ont utan att det för något gott med sig?!

1_jobbat.jpg

Ja, sedan har jag fallit för trycket ;-) Det vill säga att två av stakarna har kommit upp. En i köket och en i allrummet. Jag har inte haft dessa eller några av alla våra andra på många år eftersom vi alltid reser bort över jul, nyår och Trettondehelgen. Jag har alltid hävdat att det bara blir en massa jobb när man väl kommer hem med att plocka bort eländet igen. Men i år, till skillnad mot alla andra år, åker vi inte förrän 25/12 så jag tänkte att jag borde kanske ändå sätta upp några. I alla fall där jag är mest ;-) Så det blev allrummet och köket.

Jag putsade fönstren och hängde upp andra gardiner, visserligen inte julgardiner men ändå något mindre somrigt än de som fanns där, och "badade" alla orchidéerna och satte upp nya gardiner och stakar...

2_koketjul.jpg

Och allrummet...

3_allrummetjul.jpg

Uj, uj, vad besvärligt det blir i morgon när Woffe är sjuk...Jag får helt enkelt ta bussen eftersom jag ska ut och rumla efter jobbet. Detta får mig att tänka på hur bra jag har det som har egen färdtjänst i normala fall!

Skrivet av Angela Müller den 2 december 2007 17:12 | Kommentarer (4)

21 november 2007

Home sweet home

JAG HADE NOG INTE TÄNKT MIG jobba efter det att tåget rullade in på Göteborgs Central vid 16-30 men...
Det var lite panik med saker och ting som hopat sig under min frånvaro så det blev av nöd tvunget.

Nu är jag i alla fall hemma och ska packa upp samt komma till ro. Det blir ingen uppesittarkväll då det vankas jobb i morgon igen i arla morgonstund...

Skrivet av Angela Müller den 21 november 2007 19:11 | Kommentarer (4)

20 november 2007

Dag och kvällsövning

PLANET MOT Stockholm, Bromma avgick 08.30 från Landvetter ditt Woffegubben skjutsade mig i morse. Övningar hela dagen med leverantör samt intressenter. En bra övning och roligt att få ses igen efter ett ganska långt uppehåll ;-)
Efter dagens arbete incheckning och nästan direkt därpå avfärd mot kvällens mål.

Kvällsövningen gick av stapeln på restaurang göteborg på Midskeppsgatan i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Det hela började med en välkomstdrink i baren...

Baren på restaurang göteborg i Stockholm

Sedan blev det en trerätters middag, mycket god mat och jag kom bara ihåg att fota förrätten som bestod av sikrom, västerbottenpaj samt rödlök och en mycket god sås därtill...

Förrätt

En trevlig kväll!

Nu ska jag sova och eventuellt blir det en joggingtur till morgonen innan dagens övning börjar vid 09.00 - vi får se. Men eftersom det inte blir så mycket annan träning denna vecka borde jag verkligen!

Skrivet av Angela Müller den 20 november 2007 22:11 | Kommentarer (1)

Packad

OCH KLAR INFÖR MORGONDAGENS RESA (fast jag menar ju egentligen redan i dag...) till Den Kungliga Huvudstaden. Mötet, som jag ägnat kvällen åt med företagsledningen var mycket givande och för all del även trevlig. Det serverades inte bara framtidsplaner utan även god mat och dryck samt lite ledigt umgänge till kaffet.
Jag gillar vår ledning - så är det bara! Och att införa detta möte som en årlig tradition tänker jag inte protestera emot.

Färdtjänsten, läs Woffegubben, hämtade mig efter avslutat möte. Väl hemma fick jag eld i baken och packade morgondagens väska inför resan. I morgon, tidigt, kör Woffe mig till Landvetter för inchekning 08.30 och sedan åker han vidare mot jobbet. Det ska bli spännande att få ta tag i genomförandet av det projekt vi kört i nästan två år. Jag ser fram emot detta även om det givetvis innebär en del "inkräktande" på mitt goda liv såsom gym och fritid.

Nu är det sängen som gäller!

Skrivet av Angela Müller den 20 november 2007 00:11 | Kommentarer (4)

13 november 2007

Ovanligt tyst

EN MYCKET LUGNARE DAG i dag på jobbet än gårdagen. Till och med så lugnt så jag till slut blev misstänksam frampå eftermiddagen...insåg då att min telefon var avstängd ;-(

Men vi ska väl börja från början. I simhallen i morse var vi ett helt gäng i dag från jobbet. Inte så vanligt men himla kul. Saken var den att sista grenen i vår egen klassiker skulle klaras av för en del i dag. Astor blev dessutom lite förtjust i min kollega Ylvis ;-) Sedan var det himla mysigt att få sällskap från simhallen till jobbet - jag går ju allltid ensam annars. Synd att det inte är så varje dag!

Den sista timman på arbetsdagen (eller egentligen efter dagens slut) hade vi styrgruppsmöte i vår friskvårdsförening så det blev lite hektiskt eftersom jag var inbokad på ett Pace-pass 18.00...men det klaffade - jag hann precis. Lika kul och lika jobbigt som vanligt och i dag var min favvoinstruktör Marie tillbaka. Hon har vrickat sin fot så illa så förra veckans pass fick en kollega ta, Sandra, som också var himla duktig. Men i dag var hon alltså åter.

Efter Pacen blir det ett litet uppehåll innan Spinning Puls-passet börjar så jag tog en repa på löpbandet för att hålla ångan uppe. Det blev bara 15 min och dryga 2 km men bättre än att sitta still så man hinner bli kall.
Sedan var det då Spinning Puls i en timma med Jonna som har en förmåga att få oss att kämpa tills vi nästan ramlar av cyklarna ;-)

I morgon måste jag nog ägna mig åt lite styrketräning! Hinner nästan aldrig med det längre vilket är lite synd för jag gillar mitt nya program. Sedan blir det ju inget på torsdag för då är det minsan fest! Fredagar brukar jag inte hinna med någon träning så tidigast lördag eller söndag kan det bli aktuellt igen. Woffegubben vill nog spela Badminton så en av dagarna får väl gå till det.

Men jag säger väl som jag brukar - den som lever får se!

Skrivet av Angela Müller den 13 november 2007 21:11 | Kommentarer (2)

12 november 2007

Det vore inte sanningsenligt

ATT BENÄMNA DAGEN SOM EN KATASTROF men det blev ganska så hektiskt hela dagen efter uppgraderiingen i går. Det fanns saker och ting som inte funkade som det borde men det fanns också saker som fungerade alldeles utmärkt. Allt löste sig i sinom tid och mycket väremeutveckling, som alltid, helt i onödan.

Dagen gick i alla fall utan att jag hann reagera och när klockan var fem blev jag förvånad...
Jag hoppade simningen i morse, vilket var tur för det fanns lite småproblem som kvävde åtgärd redan tidigt.

I kväll har jag dock avreagerat mig duktigt på gymmet. Jag började med att jogga i en halvtimma (3.7 km) på löpbandet och sedan blev det Spinning i 45 minuter. Det fanns tankar, i alla fall innan spinningen att jag skulle ta en haltimma jogging till efter men det lade jag ner ;-)

I morgon blir det Pace och Spinning Puls ;-)
Och nu blir det sängen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 12 november 2007 21:11 | Kommentarer (1)

11 november 2007

Jobb i dag

DÅ JAG JOBBAT HELA DAGEN finns inte mycket att berätta mer än att den uppgradering som var orsaken till jobb i dag gick alldeles utmärkt.
Mycket jobb efter att det var klart men det som inte dödar härdar har jag hört ;-)

Vid 17.30 kunde vi dock dra oss hemöver. Jodå, Woffegubben steg upp tidigt i morse och följde med sin hustru. Under tiden jag jobbade för brödfödan bytte han däck mot halka och vinter samt var på någon mässa med häftiga bilar för att få tiden att gå.

Sedan jag kom hem har jag stått mest vid spisen och tillagat dagens middag samt omeletter för nästa veckas morgonmål åt Woffegubben. Nu är jag så trött så jag ser inte himlen för basfioler så något annat än sängen är det inte tal om.
Jag ska inte simma i morgon, det har jag inte nerver till, utan tar mig till jobbet i ottan och är beredd om något nu mot förmodan skulle strula efter uppgraderingen när alla användare anländer.

Det var den helgen det! Tur att det kommer fler ;-)

Skrivet av Angela Müller den 11 november 2007 23:11 | Kommentarer (6)

8 november 2007

Vilodag

HADE JAG I GÅR... I och för sig inte planerad (träningsväskan var packad och inställd i bilen) men jag hade en attans träningsvärk i vaderna så jag beslutade mig för att det fick bli en vilodag när det var slut på arbetsdagen. I och för sig simmade jag tusingen på morgonen så helt slapp var ju inte dagen. En liten, liten lunchpromenad blev det också mina ömma vader till trots ;-) Och tänka sig...jag åkte hem direkt efter jobbet och var som folk i allmänhet, dvs jag tittade på dumburken ;-)

Först såg jag något Godkväll-program med matlagning och hundressyr minsann. Nyheter avverkade jag och delar av någon serie jag inte har en aning om men jag somnade å andra sidan till då och då så det gjorde inte så mycket ;-) Det var riktigt skönt att sitta/ligga och slappa en hel kväll - bara det nu inte blir någon vana...

I dag däremot hade jag inga planer på att slappa vid dumburken. Ett spinningpass väntade mig 19.05 och dessförinnan hann jag värma upp med snabb gång på löpbandet i 45 min (4,6 km).

På jobbet har jag det ganska så hektiskt för tillfället med ett krånglande websystem som tar mycket av min energi. Jag hoppas vi snart får till en lösning.
På söndag ska jag jobba vilket inte faller inom ramen för min ordinarie arbetstid men jag ska uppgradera ett av våra stora produktionssystem och det går knappast att göra någon anna tid än en arla söndagsmorgon. Detta har hängt över mig ett tag så det ska bli skönt när jag kan lägga det till handlingarna. Planeringen för uppgraderiingen suger också mycket av min tid och energi men som sagt - om några få dagar är det förhoppningsvis över för denna gång.

I morgon är det fredag som min mycket goda blogvän brukar påminna oss läsare av hennes blog om - och det är skönt - för att inte säga veckans bästa arbetsdag!

I morgon blir det ingen simning för Woffegubben ska tvätta bilskrället som ska lämnas in för service till morgonen och jag har för all del så mycket att göra så det gör absolut inget om jag börjar tidigt att jobba i stället.

Nu ska jag surfa runt och se vad ni andra har haft för er, denna nådens torsdag i tidig november, som en annan kär blogvän brukar säga. Sedan blir det nog tusan sängen!

Skrivet av Angela Müller den 8 november 2007 21:11 | Kommentarer (2)

23 oktober 2007

Det kallar jag pass

DET BLEV LITE HEKTISKT EFTER JOBBET...

Eftersom jag skulle till gymmet på ett Pace-pass och det började redan 18.00. Men det löste sig så bra för Woffegubben hoppade helt enkelt ur bilen när vi kom till Stenkullen och gick resten hem som ju är 6 km.
Så jag hann till och med värma upp i 25 minuter (2,3 km) med gång på löpbandet.

Pace-passet var himla kul och det var min favvorinstruktör Marie som höll oss igång. Mysigt var det och det kommer med all säkerhet att bli fler gånger, 45 minuter och sedan stretch.

Sedan hann jag fräscha till mig lite med en annan osvettig tröja och cykelbrallor samt min nya fina cykeldojjor som blev ett mindre drama när jag väl satt på hojjen ;-) Jonna, instruktören kom och hjälpte mig så till sist satt dojjorna där dom skulle. Undrar just om jag någonsin kommer att klara det själv?
Cykelpasset var 50 minuter långt och stretch efter det.
Behöver jag påpeka att det var otroligt skönt att hoppa in i duschen efter det? Nä, tänkte väl det ;-)

Det blir ingen systemuppgradering för min del på söndag. Visserligen är nu problemet lokaliserat men det blir för kort tid för att leverantören ska hinna åtgärda och ut med en ny version som därefter måste testas.
Jag är dessutom inte på jobbet torsdag och fredag denna vecka på grund att jag ska gå på kurs...

Så nu blir det istället om två veckor för nästa kan jag inte då Steffanie och Anna kommer. Dessutom ska ju Steffanie och jag springa Finalloppet. Nä, någon måtta får det allt vara så det blir helgen efter i stället!

Dagen och kvällen i sin helhet kan nog summeras som en motionsdag då jag först simmade i morse och sedan promenerade till jobbet samt tog en lunchpromenad på några km.
I morgon blir det å andra sidan inget för då är det xtravagnza-träff och då hinner jag inte någon gymaktivitet varken före eller efter. Vi börjar 19.00.

Skrivet av Angela Müller den 23 oktober 2007 22:10 | Kommentarer (3)

19 oktober 2007

En bra mycket bättre

DAG I DAG ÄN I GÅR...

På jobbet, det var till och med så lugnt så jag kunde gå lite tidigare som kompensation för gårdagens arla start på arbetsdagen.

Jag utnyttjade den tiden för ett besök på gymmet vilket jag som regel inte hinner fredagar normalt. Detta dock på bekostan att stackars Woffegubben fick ta bussen hem.

Det blev ett "rejält" gympass totalt. Jag startade med att värma upp 20 minuter med rodd och på den tiden tog jag mig 3,5 km bort ;-)
Sedan blev det crosstrainern också i 20 minuter. På den kommer man tyvärr inte lika långt men blir åtminstone lika svettig ;-)
Styrkan tog mig 70 minuter som vanligt och därefter hade jag nog kunnat åka hem om... Jag tog mig en liten löprunda på 3,6 km och 30 minuter då Finalloppet som Steffanie jag och ska springa närmar sig med stormsteg! Jag har ju inte sprungit en meter sedan Jesus gick i kortbyxor så jag kände att jag var tvungen att kolla läget.

Läget var väl inte så där bra, jag hade inte orkat mer det säger jag bara! Till sist avslutade jag med att varva ner med gång i 20 minuter med gång och kom 2 km till.

När jag kom hem, långt efter mörkrets inbrott, kunde jag ändock se att all läkt mot framsidan var påspikad. Och när jag kom in så bekräftade Woffe att det bara var framsidan som var klar med läkten. Han kom ju hem medan det fortfarande fanns en gnutta dagsljus kvar så han hade givetvis kollat in läget ;-)

Nu känner jag mig både lite frusen och trött så det blir tidig sänggång hos familjen Müller. Ligga och läsa under värmen som täcket alstrar är inte fel ;-)
I morgon blir det vilodag från motionsaktiviteter och på söndag blir det eventuellt, jag betonar eventuellt, en löprunda där jag ska testa den bana vi ska springa i Finalloppet (Steffanie och jag) den 3 november. Men det har vi inte sett ännu så...

Skrivet av Angela Müller den 19 oktober 2007 20:10 | Kommentarer (4)

18 oktober 2007

Isch, en sådan dag!

MEN JAG REDDE UT SITUATIONEN SÅ LITE GLAD OCH STOLT ÄR JAG ÄNDOCK...

Min kollega Anneli bistod också så fort hon anlände till jobbet. Då hade jag hunnit förbereda det mesta så vid den tidpunkten var det bara hårt arbete som gällde.
Av ovanstående skäl blev det varken frukost i normal tid eller någon lunchpromenad men som sagt det känns ändå bra att ha rott i land problematiken så väl som vi gjorde. Dessa system!!?
Eftermiddagen blev lugnare så jag kunde trots allt äta min lunch innan 16.00 ;-)

Efter jobbet åkte vi ut till Hisings Backa för jag skulle jaga ett par spinningskor. Ingen av sportaffärerna i centrum hade några dito, eller jo Team Sportia och Intersport hade en variant vardera att erbjuda men tyvärr inte i min storlek.
Jag har konstaterat att jag inte kan fortsätta spinningpassen utan riktiga skor. I tisdags fick jag så himla ont i högerfotens trampdyna så det krävs förmodligen funktionsdugliga skor.

På Sportex hittade jag...

2_spinningskor.jpg

Av märket Shimano FN20 W samt förstås pedalklossar som först måste skruvas på...

Mitt friskvårdskonto, som redan var bankrutt, ska vi inte ens nämna i sammanhanget ;-) Jag behöver dessutom nya vadderade cykelbrallor men någon måtta får det vara så det får vänta till en annan gång ;-) De gamla får helt enkelt duga ett tag till även om dessa har flera år på nacken och är en aning "lösa i hullet" om man säger så...

När vi kom hem var det fortfarande skapligt ljust så jag klättrade upp på byggställningen som för närvarande pryder vår fram-och baksida för att fota dagens arbete av båra takbytare. Allt tegel är nu bort och dagen har ägnats åt att lägga ny takpapp samt påbörjat ny läktspikning...

1_takpapp.jpg

Det låg en bräda i vår entre, framför ytterdörren, med meddelandet att vi skulle ringa en av byggfirmans "gubbar". Är det månne typiskt byggjobbare att man skriver sina meddelanden på en och en halv meters plankor i stället för på en notislapp ;-)
Vad han ville förtälja var att hustaket har två "svackor" i taket, en i varje ände av huset. I och för sig visste vi det redan för det berättade den besiktningsman vi anlitade för 17 år sedan då vi var spekulanter på huset men det hade vi lyckats förtränga. Hans fråga var nu om detta skulle fixas eller om vi skulle ignorera saken och bara fortsätta??!
Jag fasar för fakturan...
Men teglet kommer på onsdag nästa vecka och då är "svackorna" borta och vi kan se fram emot nytt tak, att byggställningarna försvinner så vi slipper hoppa hinderlopp varje morgon och kväll och till sist men iinte minst en faktura på...

Som om inte detta var en nog så spännande dag blev jag tvungen att ta hand om de grönsaker jag inhandlade i fredags och inte lyckades "laga upp" under helgen.
Det var tre stora stånd broccoli, 2 stora purjolökar, 1 kg champinjoner.,3 st normalstora zucchini.
Phew - jag borde förbjudas att släntra in på diverse grönsaksavdelningar...framför allt i vår ICA!

Men jag gjorde det lätt för mig, jag skar helt enkelt ner allt i mindre bitar plus att jag tog en vitlök i klyftor och slängde det i långpannan som sedan åkte in i ugnen. När det var nästan klart blandade jag 1 liter sojagrädde med dijonsenap och riven mozzarellaost och hällde på. Sedan fick det bakas en stund till...

3_ugnsbakat.jpg

Men, det ska säkert smaka gott...


Skrivet av Angela Müller den 18 oktober 2007 20:10 | Kommentarer (6)

17 oktober 2007

Gräsänka igen ;-)

VILKET JAG TYCKS BLI EN GÅNG PER ÅR

Vare sig det är behövs eller ej ;-) Woffegubben är ju, som jag nämnt tidigare, på konferens med start i morse, övernattning och åter i morgon förmiddag.

Det blev en hektisk dag iidag med massor av konstigt strul som jag inte lyckades reda ut till fullo innan jag gick för dagen. Jag sticker i väg tidigt till morgonen och gör det för sedan har jag möten och MBL-möten hela förmiddagen. Jag kan fortfrande inte sätt fingret på varför strulet uppstått men jag ska ändå försöka rädda det som räddas kan.

Efter jobbet, tycker jag känner igen den meningen... blev det gymmet. Först körde jag några minuter rodd som uppvärmning, hade tänkt mig mer men strulet på jobbet gjorde att jag inte kom iväg i tid.
Sedan körde jag min styrka i 60 minuter innan xtravaganzas rörelseglädjekurs började. I dag blev det Body Balance och Power Yoga, 30 minuter vardera.
Jag kan lätt konstatera att jag fortfarande är smidig som ett kassaskåp och lär nog aldrig klara gruppass av den här karaktären men det gör säkert gott ändå - det lilla som nu lyckas.

När jag kom hem blev det hinderlöpning fram till entrédörren och det var förstås mörkt så jag kunde inte se så mycket av vad som hänt på taket. Men eftersom vi var lite sena i morse så hann takläggarna komma och då började dom ta bort de gamla pannorna.
Jag anar i alla fall att det ligger en pressening, eller flera, över taket så jag misstänker att dom hunnit påbörja bytet av takpappen.

Så mycket mer bllir det inte denna dag. Jag tänker lägga mig i tid så jag orkar upp tidigt som attan i morgon för att åka till jobbet och fortsätta reda ut mina problem...

Skrivet av Angela Müller den 17 oktober 2007 21:10 | Kommentarer (6)

14 augusti 2007

Nästan som vanligt igen

VAD FORT MAN KOMMER IN I SINA RUTINER fast man har en del onda aningar innan...

Det var nog bra att jag började med simmningen i går för det fick på något vis bli starten efter semestern. Dagen flöt på ganska rejält men det var väl i och för sig inte så konstigt eftersom jag denna semester faktiskt haft semester! Jag hade med andra ord en månad att ta igen ;-)

Efter jobbet blev det gymmet och det var faktiskt på dagen 1 månad sedan jag var där sist ;-)
Av den anledningen tog jag det lite piano (för en gång skull). Med tanke på att jag hade simmat på morgonen, vilket då var 8 månader sedan sist, kunde jag ana att det skulle bli lite väl bra om jag körde som vanligt. Så det blev 30 minuter (3 km) uppvärmning medelst snabb gång med fettförbränningsprogrammet på löpbandet. Styrka blev det faktiskt bara i 40 minuter och med den viktklass jag fick gå ner till då jag gick på sopporna. Jag ska öka i långsam takt så jag inte smäller i väg några muskler och får ont igen.
Jag avslutade med 30 minuter (1,2 km) på crosstrainern och då satte jag även på pulsklockan:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 164 varav 55 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 118
INOM REKOMMENDERAD ZON: 28 minuter och 40 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter

Resten av kvällen var jag Spicegirl, dvs jag lagade mat. Frukost och lunch... Jag hade tänkt göra en lasagne också men det får vänta till i kväll för jag blev så trött så jag stupade i säng vid 23-tiden.

I morse var vi som sagt i simhallen. Jag ökade på med 100 meter så det blev totalt 700 i dag. Astor, den Pärlan, skulle vara gullig och antagligen påpeka att jag gått ner i vikt så när jag vände för sjätte gången väntade han in mig och sade:

- Du är så fin, så fin färg och så smidig!

Han är en riktigt Pärla - den saken är klar!

I dag tog jag upp ännu en gammal rutin som inte blivit brukad på länge - jag gick från simhallen till jobbet. Visserligen bara 1 1/2 km men ändå mer än inget ;-)

Stegeriet denna den första arbetsdagen var väl inte mycket att hänga i granen men riktiga steg blev det i alla fall 11 565 av och omräknade från simmningen på morgonen så blev det ytterligare 1 920...

I kväll ska jag vara Spicegirl igen men får se om jag eventuellt kan ta en repa på gymmet på onsdag igen?!

Skrivet av Angela Müller den 14 augusti 2007 11:08 | Kommentarer (5)

28 maj 2007

Xtravaganza tredje dagen

DET ÄR NOG INTE MIN DAG I DAG…

Strax före jag skulle ge mig i väg till flygplatsen hade jag för avsikt att blanda min ”drink” och få i mig frukost. Jag måste ha varit nästintill järndöd någon minut eller så för jag tillsatte kokhett vatten i shakern för att blanda med och vad händer? Jo, det blev en rejäl explosion så jag fick persikosoppa över mig och halva köket (på jobbet) blev också dränkt i soppan! Inte nog med det det blev knappast något kvar i shakern och halva frukosten gick till spillo…

Man ska, när man tänker, först blanda med lite kallt vatten och sedan tillsätta varmt. Nåja, det är bara att överleva.
När jag sedan kom till Landvetter tänkte jag att det nog var säkrast att gå på toa innan påstigning så det gjorde jag och LÅSTE dörren. Vad händer? Jo, en dam sliter upp min låsta dörr precis när jag ska dra upp brallorna!!

Men planet störtade inte i alla fall ;-) Taxi från Bromma och sedan jobb fram till 18-tiden. Promenad ”hem” eftersom jag var i stort behov av luft, själsro och ett och annat steg.
Jodå, jag lyckades shaka lunchen utan att bli av med häften;-) Det blev den kulinariska höjdpunkten av 3 dl med jordgubbssmak.

När vi kom hem efter avslutad arbetsdag så skulle 2 av kollegerna ta sig ut för att få sig lite i magen. Dom stackarna hade ju inte ätit sedan lunch ;-)
Jag kände att jag inte skulle orka sitta med, i alla fall inte i dag som har varit en riktig hemskedag där hungern rivit och slitit i mig, så jag beslöt i stället att ta en promenad. Jag och en annan kollega som också går på svältkost gick alltså ut på en riktigt skön promenad. Vi gick från Inedalsvägen längs Norr Mälarstran och fortsatte sedan bortöver och hamnade så småningom i Fredhäll och ner i Rålambsparken och sedan över mot Fridhemsplan och till sist upp i Kronobergsparken för att snedda ner så vi kom hem igen. Två timmar var vi ute och det blev nog näst intill milen, i alla fall 7-8 km.

Efter det var det meningen att jag skulle intaga min middag, sparrissoppa, men då ringer telefonen. I andra ändan befann sig en god vän och tillika kollega som satt på Flying Scotsman - min favvopub precis runt hörnet. Han och ytterligare en kollega och god vän ville att jag skulle komma över. Det gjorde jag och intog, med dräglande käft (efter en god öl) ett glas vatten. Vi snackade och skrattade en stund och nu är jag äntligen hemma och ska njuta av mina 3 dl sparrissoppa ;-)

Det har varit en tuff dag och jag börjar känna matlukt överallt. Jag börjar också tvivla på mig själv men det kanske känns bättre i morgon?! Jag tror att jag lyckats med konststycket att pressa ner 3 liter vatten också så nu är det bara två liter kvar…

Skrivet av Angela Müller den 28 maj 2007 22:05 | Kommentarer (7)

22 maj 2007

Trött som en gnu

VILKEN DAG!!!

I dag höll vi på till 19.00 och inser att vi trots detta inte kommer att hinna klart. Trodde jag skulle gå av på mitten med att sitta stilla i så många timmar med tröttande arbete. När vi avslutade dagen ville några kolleger gå en promenad men jag orkade bara inte. Mådde näst intill illa av trötthet och det återstod bara en timma tills det var dags för middag. Så jag gick in på mitt rum och slappade en halvtimma under täcket.

I och för sig är det ju inte så konstigt att jag är trött, jag steg ju trots allt upp 05.30 för att hinna min morgonpromenad innan vi började i morse. Och som sagt, att sitta stilla dagarna ända tar på kropp och själ när man inte är van vid det.

Annars är det en underbar miljö att jobba i. Bara utsikten från vårt konferensrum är ju helt fantastisk...

1_utsiktkonfrum.jpg

Middagen var lika ljuvlig som gårdagens. Till förrätt Chèvre med svamp och lite grönt ovanpå samt cocktailtomater...

2_forratten.jpg

Och huvudrätten var havskatt med pesto, bönor vita och gröna samt potatis och paprikasås...

3_havskatt.jpg

Under tiden vi intog vår ljuvlia middag började solen gå ner över havet...

4_solengarned.jpg

Jo, här är verkligen fint! Utsikten från mitt rum...

5_utsiktfranrum.jpg

Och även om vi bara ska köra till 18.00 i morgon gäller det nog att komma i säng nu så man orkar med ännu en lång arbetsdag...


Skrivet av Angela Müller den 22 maj 2007 22:05 | Kommentarer (6)

Jag gav mig iväg

PÅ EN LITEN MORGONPROMENAD...

1_saro

Jag "hittade" ett naturreservat...

2_sarovasterskog.jpg

3_inmotskogen.jpg 3_stranden.jpg

4_vattenpol.jpg

5_klippor.jpg

6_svanparet.jpg

7_vitablommor.jpg

8_surklover.jpg

9_blomstermala.jpg

10_rododendron.jpg

Hemma igen efter 1 timma och 15 minuter...

11_sarohushemmet.jpg

Nu blir det frukost och sedan arbete!

Skrivet av Angela Müller den 22 maj 2007 07:05 | Kommentarer (7)

21 maj 2007

Konferens

I DAGARNA TRE PÅ Särö Hus

Det är det jag ägnar mig åt just nu. Långa intensiva dagar blir det, i dag höll vi på till 18.00. Jag svidade om och joggade en mil efter avslutad arbetsdag. Kände att det vr ett måste efter en lång dags stillasittande och för all del en hel del, för att inte säga för mycket, god mat ;-)

Jag körde lite hårdare, pulsmässigt, på dagens pass än jag gjorde i går...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS JOGGINGPASS: 625 varav 45 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 127
INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma 20 minuter och 31 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma 23 minuter och 3 sekunder

Klockan 20.00 var det återträff för att en gemensam middag med förrätt, varmrätt. gott vin och avslutningsvis efterrätt och kaffe. Så nu står magen ut i fyra hörn...

Vi får se om det kan bli en liten promenad innan vi börjar i morgon bitti?

Här är fantastiskt fina omgivningar...

Utsikten från matsalen är helt OK...

1_utsiktfranmatsalen.jpg

När kvällen anländer är det inte helt fel heller...

2_kvallenanlander.jpg

3_fort.jpg

Skrivet av Angela Müller den 21 maj 2007 22:05 | Kommentarer (3)

25 april 2007

Långa dagar och sena kvällar

I DAG KOM JAG I VÄG ALLDELES för sent från jobbet men det var inte mycket att be för, bara ta tjuren i hornen. I och för sig var det samma visa i går men det ska väl bli bättre hoppas jag.

I kväll var det dags för gym och som sig bör så blev det 30 minuter (3 km) rask gång som uppvärmning. Därefter min sedvanliga timme med styrketräning. Lite motion på slutet blev det också. Jag joggade först i 39 minuter och 45 sekunder (5 km) och det gick undan i dag! Så till den grad att jag låg över rekommenderad puls i minst 6 minuter, inte illa! Efter det avlade jag de sista 20 minutrarna på timmen till att gå ändå raskare än uppvärmningstakten så jag kom 2,2 km till. Pulsklockan var på under motionspasset med löp och gång.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 482 varav 40 % fett (633 kcal enligt löpbandet)
MEDELPULS DAGENS PASS: 131
INOM REKOMMENDERAD ZON: 50 minuter och 57 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 60 minuter


Skrivet av Angela Müller den 25 april 2007 23:04 | Kommentarer (8)

10 april 2007

En bra dag!

EFTER ATT HA SUTTIT I MÖTE, eller möjligen abetsgruppsmöte (för det låter väl bättre?) i stort sett hela dagen där det faktiskt fanns utrymme för lite skratt och mycket arbete får jag nog säga att jag är nöjd med dagen. Vi har arbetat med vår testspec och kommit bra långt!

Det blev varken gym eller annat inplanerat denna kväll och det skyller jag helt och hållet på att jag faktiskt inte haft tid ;-)

Spännande är det och i morgon ska David hjälpa mig med dom svåra sakerna ;-) Det är en välsignelse att jag har honom!

Skrivet av Angela Müller den 10 april 2007 22:04 | Kommentarer (11)

23 mars 2007

Nej, inte nu...

NÄR KLOCKSKRÄLLET väckte mig i morse kände jag genast att det inte stod rätt till! Ont i nacken, huvudet och säkert på något mer ställe. Nu kan jag ju knappast skylla på konferensens kvällsaktiviteter längre. I alla fall inte med tanke på hur tidigt jag lade mig i går kväll och hur många timmar jag sovit!

Woffegubben ligger fortfarande och det är kanske inte så konstigt om jag nu blivit smittad. Jag tog mig i alla fall till jobbet för jag hade en massa möten i stort sett hela dagen som jag inte tyckte jag kunde missa. Det var tungt kan jag förtälja.

Dock, intet ont utan att det har något gott med sig - jag kom iväg från jobbet redan innan det blev mörkt! Gymväskan står fortfarande orörd i bagageutrymmet men med den nacken och den huvudvärken så hade det säkert inte varit lämpligt att ta sig dit i dag även om jag kanske skulle klarat det på ren vilja ;-)

Så det blir tidig sänggång och jag hoppas fortfarande att jag "klarat" mig och att det här är något högst tillfälligt ;-)

Skrivet av Angela Müller den 23 mars 2007 18:03 | Kommentarer (10)

Trött och grinig

TRODDE JAG SKULLE kommit i väg i tid från jobbet i går eftermiddag (torsdag) men det var lite väl optimistiskt. När jag stod klar och skulle bege mig till gymmet uppstod diverse problem som innebar att jag blev kvar till 19.30...

Det blev varken gym eller något annat...jo, jag fick köpt med mig lite mjölk hem till min stackars Woffegubbe som låg hemma med hög feber och en riktigt besvärlig avgrundshosta. Han blev sjuk redan i tisdagskväll. När jag hämtade honom från teatern på kvällen kände han sig väldigt risig och mycket riktigt på onsdagmorgon var det kört. Jag förmodar att det är den eländiga influensa som så många råkat ut för.

Det blev allstå inget gym och när jag väl kom hem gick jag omedelbart i säng. Inter bara utmattad av kvällens arbete, gårdagskvällen på konferensen får väl ta en del av skulden ;-)

Det kändes i alla fall skönt att konstatera att David och jag tog en härlig promenad på morgonen på 90 minuter innan vi åt frukost och fraktades tillbaka till jobbet eftersom det nu inte blev något annat i dag.

Jag somnade på stört och misstänker nu att det är något på G även med min hälsa. Vilket jag verkligen inte har tid med JUST NU! På söndag reser jag åter till Stockholm...

Skrivet av Angela Müller den 23 mars 2007 17:03 | Kommentarer (5)

Sjöbacken

VI HAR VARIT PÅ VÅR årliga kopnferens med avdelningen. Ett mycket trevligt ställe, Sjöbacken i Billdal, och en mycket givande dag där det gavs utrymme för arbete och umgänge.

Vi börjar med lite fika innan vi tar oss in i konferenssalen och sedan delar oss på mindre grupper för grupparbete...

1_konferens.jpg 1_grupparbeten.jpg

Det blirfrukt- och fikastund förstås...

3_fikaofruktstund.jpg

Samt lite örongodis med avdelningens egen talang...

2_talang.jpg

V i hann med en härlig promenad efter avslutat arbete...

4_konfpromenad.jpg

Solen, havet och klippor - vad mer kan man önska sig...

5_bergsklattrare.jpg

6_konfsolnedgang.jpg

På kvällen blev det en ljuvlig middagd och sedan lite umgänge - inte mycket att klaga på här inte. Vi hade en väldigt trevlig kväll...

7_baren.jpg

Skrivet av Angela Müller den 23 mars 2007 17:03 | Kommentarer (4)

15 mars 2007

Hemma igen

ELLER JA, DET VAR JAG JU FÖRSTÅS redan i går kväll men då var jag så trött så det blev sängen nästan på stört när jag väl landade här hemma. Och i morse kunde jag nog betalat en miiljon för att få ligga kvar ;-)

Menj ag var på jobbet reddan 06.30 för att komma i kapp en smula och sedan hade vi kurs hela dagen ända fram till 17.00. I morgon är det möten i stort sett hela dagen...

Efter jobbet skulle Woffegubben till vår lokala byggfirma och prata byte av tak och jag skulle till gymmet. Så Woffe släppte av mig på gymmet och åkte hem till Hermanssons Bygg och sedan åkte han tillbaka till gymmet med bilen, lämnade den på parkeringen och gick hem ;-) Det var starkt gjort tycker jag!

Jag körde 30 minuter uppvärmnig på crosstraiern...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS UPPVÄRMNINGSPASS: 168 varav 55 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 114
INOM REKOMMENDERAD ZON: 27 minuter och 6 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter.

Efter uppvärmning belv det styrka i 70 minuter.

Sedan ett kortare motionspass med löpning på löpbandet...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS MOTIONSPASS: 182 varav 50 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 118
INOM REKOMMENDERAD ZON: 27 minuter och 2 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter

Det blev även 10 minuter, 1 km, nedvarvning via gång på löpbandet.

En god vän sade härom dagen att han följt min blogg lite och sa att han misstänker att min pulsklocka visar för lite förbrukade kalorier med tanke på träningen. Han tyckte jag skulle kolla med löpbandet eller crosstrainern vad förbrukningen ligger. Det gör jag i och för sig och mycket riktigt så visar maskinerna alltid högre än pulsklockan. Jag har dock inbillat mig att pulsklockan är säkrare. Så är det kanske inte?!
I dag t ex förbukade jag enligt crosstrainern 218 kcal medan pulsklockan tyckte att jag förbrukat 168.
På löpbandet blev det 325 kcal och klockan tyckte 182.

Nu hör det till saken att han är en riktig höjdare när det gäller motion så jag betvivlar inte att han har rätt. Frågan är bara hur jag ska få klockan att tycka detsamma? Jag kanske måste köpa mig en ny ;-)

Skrivet av Angela Müller den 15 mars 2007 22:03 | Kommentarer (14)

9 mars 2007

Fredag!

EN GANSKA SKAPLIG DAG även om jag suttit i möte hela dagen. Jag var tidigt på jobbet i morse så jag hann faktiskt "jobba" lite också! Jag kom i alla fall i väg i tid i dag - före 17.30! Det hör inte till vanligheten just nu för tillfället!

Det blir ingen sen kväll för min del för jag är trött som en gnu efter veckans vedermödor men just nu har jag lovat Woffegubben att vara lite "social" och beträda vårt vardagsrum för lite TV-tittande. Just i dag lockar han mig med någon serie han spelat in som handlar om dansband...jag gillar ju verkligen dansband ;-) Nåja, den är svenska och ska visst vara lite rolig. Vi får se hur länge jag kan hålla mig vaken i soffan ;-)

I morgon bitti har jag planerat att ta mig ett pass på gymmet men det har vi ju för all del inte sett ännu ;-) Sedan får jag nog ägna lite tid åt att packa inför nästa vecka för på söndag bär det av mot Den Kungliga Huvudstaden igen. Innan dess ska vi också hinna med att vara på anhörigträff så det blir lite stressigt och förmodligöen inte tid till något gym på söndagen som sig borde. Men det är ju så livet ser ut för tillfället så det är väl bara att acceptera.

Skrivet av Angela Müller den 9 mars 2007 19:03 | Kommentarer (9)

7 mars 2007

Face The World

ELLER JA, KANSKE INTE VÄRLDEN men i alla fall verkligheten, livet. Jag insåg på ett ganska tidigt stadium i morse att jag nog inte borde träna på gymmet utan i stället ägna mig åt just det som handlar om livet. Jag var hos optikern för synundersökning och beställning av nya linser för två veckor sedan. Linserna fanns att hämta redan några dagar efter det. Men jag har inte haft tid - och så är det faktiskt!

I morse insåg jag att jag har tre dagar kvar av de gamla linserna sedan är det slut. Att hinna de futtiga metrarna ner till optikern på dagtid är i stort sett omöjligt - just nu i alla fall!
I morgon eftermiddag ska jag gå på begravning då "min" fackordförande tyvärr mötte en alltför tidig död för bara några dagar sedan.
Där hemma vid var kylskåpet embarmligt tomt!

Så...

Jag tog med mig Woffegubben, efter jobbet, ner på stan och hämtade ut 6 månaders linser och blev ruinerad på kuppen!
Sedan blev det ICA för inköp av diverse specerier...

Väl hemma körde jag igång en tvättmaskin vilken jag nu inväntar för jag skulle helst av allt vilja hoppa i säng.
Förberedde morgondagens kläder passande för begravning.

Att det ska vara så svårt att både leva och och hinna att sköta sin kropp (gymmet) ;-)

I morgon bitti ska vi till banken (igen) och gå igenom våra pensionssparanden.
Sedan är det lunchpromenad med arbetskamraterna vilken jag inte ens kan deltaga i denna gång utan har fått överlämna i två goda kollegers händer. Jag sitter upptagen hela dagen - igen! Men jag är ju ansvarig för denna del av vår friskvårdsförening och då får man stå sitt kast samt se till att man har just goda vänner som kan ta över när så krävs ;-) Jag är inte det minsta orolig för just dessa goda vänner har hjälpt til förut (när jag varit i Stockholm).

På fredag är det möten hela dagen så jag lär inte komma i väg från jobbet i rimlig tid då heller eftersom jag ju faktiskt, som de flesta, har ett ordinarie jobb att sköta också.

Lördag är jag ledig - tror jag i alla fall ;-)

På söndag ska vi på anhörigträff och därpå måste jag slussas direkt till Göteborgs Centralstation för tåg mot Stockholm - igen.

Men, det ska nog ordna sig med livet så småningom!

Skrivet av Angela Müller den 7 mars 2007 22:03 | Kommentarer (16)

6 mars 2007

Jobb, jobb och gym

KOM SOM VANLIGT, kan man nästan säga numera, inte iväg från jobbet i normal tid. Men jag landade i alla fall på gymmet 18.30 i kväll. I dag var det ju då dags för ett styrkepass och gudarna ska veta att jag hade flera övertalningsförsök med mig själv på väg hem att strunta i gymmet i dag. Efter arbetsdagar som varar mellan 06.30 till 18.00 så känns det enkelt att skippa allt och bara åka hem och lägga sig.

Men jag vann striden och åkte alltså till gymmet som planerat var. Började med ett 30 minuters löppass som uppvärmning. Det gav mig 3,3 km i benen och pulsklockan följande värden:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 199 varav 45 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 123
INOM REKOMMENDERAD ZON: 27 minuter och 33 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter

Styrketräningen varade 70 minuter i dag och det mesta kändes bra. Jag har fortfarande inte vågat mig på bicepsövningen men för övrigt kör jag rubbet och lite till ;-)

Efter avslutad styrkepass tog jag 40 minuter (1,6 km) på crosstrainern. Det är vad man mäktar med eftersom all blodcirkulation försvinner i tårna ;-) Eftersom pulsklockan ändå var på så...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 253 varav 50 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 120
INOM REKOMMENDERAD ZON: 39 minuter och 12 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 40 minuter

Och nu är väl kvällen då till ända. Jag hör tydligt hur sängen ropar på mig ;-)

Skrivet av Angela Müller den 6 mars 2007 22:03 | Kommentarer (14)

5 mars 2007

Ett annorlunda motionspass

EFTER ATT HA SUTTIT i projektmöte hela dagen och lite till så behövde jag få komma till gymmet och springa av mig lite. Det var bara det att det inte fanns några lediga löpband när jag kom, inga cyklar heller. Måste vara Beach -07 nu som gäller för så mycket folk har jag nog inte sett förut på gymmet.

Jag grep mig istället en Crosstrainer och satte in en 30 minuter på tiduret. På den halvtimnan kom jag bara 1,2 km men det visste jag ju sedan innan. När jag var klar där fanns det fortfarande ing alediga löpband så jag blev tvungen att köra en halvtimma till vilket tog mig lite längre den här gången - 1,3 km ;-)

Sedan blev det rask promenad i 30 minuter (3.0 km) för jag orkade inte springa som jag hade tänkt mig men det är klart efter en timma på crossen...

Men jag körde en kvart mage efter motionen. Det brukar jag inte göra men har ambitionen att fortsätta att just köra lite mage på motionspassen. Vi får väl se hur det blir med det ;-)

Pulsklockan var på under hela motionspasset i dag:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 579 varav 50 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 120
INOM REKOMMENDERAD ZON: 01.26.53
TOTAL TID DAGENS PASS: 01.30.00


Skrivet av Angela Müller den 5 mars 2007 21:03 | Kommentarer (5)

27 februari 2007

Dagens lunchutsikt

VISSERLIGEN GRÅTT OCH DISIGT men utsikten i sig går ju inte av för hackor...

1_dagenslunchutsikt.jpg

Skrivet av Angela Müller den 27 februari 2007 21:02 | Kommentarer (4)

26 februari 2007

En lång dag

DET BÖRJADE MED ATT KLOCKAN RINGDE 06.30 för att jag hade tänkt mig en morgonpromenad. SÅ blev det inte jag ställde om klockan och sov en timma till ;-)
Efter frukost däremot bar det iväg på promenad till "jobbet", åtminstone en liten promenad! Och det var nog tur för det blev en jobbig dag med blickar deep down in the system! Svåra saker det där...

Anna kom förstås till lunch och gladde sin gamla mor...

1_annapalunch.jpg

Promenad hem igen, vi höll på till 18 i dag så det behövdes en stärkande promenad hem. Jag tittade bara in på apoteket vid Fridhemsplan för att köpa nya plåster till min onda blåsa jag fick i helgen på motionspasset på gymmet. Eftersom vädret inte är särskilt lockande för motion så fick det bli det lilla gym som vi erbjuds här...

2_gym1.jpg

3_gym2.jpg

4_gym3.jpg

Bättre än inget i alla fall. I dag blev det ett litet motionspass på 45 minuter fördelat på 15 minuter rodd, 15 minuter motionscykel och sist 15 minuter crosstrainer. Jag blev faktiskt riktigt svett och pulsen kom upp i helt godkänt intervall:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 274 varav 55 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 117
INOM REKOMMENDERAD ZON: 43 minuter och 17 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 45 minuter

Efter duschen sprang jag ikapp några av mina kolleger som gått ut för att äta. Dom valde en Kinarestaurang i dag men när jag kom i kapp gick vi vidare till en skotskt pub och sänkte en pilsner...

5_puben1.jpg

Till och med jag kom med på bild...

6_puben2.jpg

Det blir en lika lång dag i morgon så det gäller att sova och vila "so we had to be strong"...

Skrivet av Angela Müller den 26 februari 2007 22:02 | Kommentarer (4)

23 februari 2007

Tro det eller ej!

TROTS UTEKVÄLL EFTER EN jobbig, intensiv men rolig och givande dag och i dag en repris på i går minus roandet på kvällskvisten dårå så kom jag i väg i såpass tid från jobbet att jag hann till gymmet. Det vill inte säga lite eftersom dom stänger redan klockan 20.00 på fredagar.
I dag var det AFTER WORK som innebar discokänsla i gymmet. Minst en gång per månad har "mitt" gym detta med olika teman och inriktningar. I dag var det som sagt discotema med bra musik och discolampor i taket, levande ljus istället för ordinarie belysning, plockmat och som alltid trevlig personal. Mysigt!

Jag värmde upp i crosstrainern 30 minuter och sedan körde jag mitt styrkepass på 70 minuter och efter det bara 20 minuters motion. Men eftersom jag inte ens brukar hinna hit på fredagar så var väl det inte så illa i sig?!

Woffegubben var ute och slarvade efter jobbet med bowling i goda vänners lag och tanken var att jag skulle agera flärdtjänst men han ringde på kvällningen och sade att han tar bussen så jag slapp.
Resten av kvällen har jag ägnat åt lite trevlig tjatt med Morgonsol. Och nu är det väl inte så mycket annat än sängen som återstår denna fredag - jag har i och för sig varit vaken längre än brukligt en fredagskväll så jag ska inte klaga ;-)

Skrivet av Angela Müller den 23 februari 2007 23:02 | Kommentarer (10)

19 februari 2007

Jag har sagt det förut

MEN DET TÅL ATT UPPREPAS! Mitt gym är otroligt! I dag när jag tränade magen kom en av ägarna, Lars Flyborg fram och visade hur fel jag gjorde. Han visade mig hur magövningen skulle göras! Som jag gjort tar det helt fel och ryggen får arbeta i onödan. Som jag berättat förut blir jag mycket imponerad och glad över att personalen finns inne i gymmet och tittar till "de sina". Det hände aldrig på mitt gamla gym!
Jag bad ockå om att få prata lite med honom angående mina kassa matvanor som jag misstänker inte är så bra om man tränar som jag gör. Då säger han...

- Vi tar det när du är klar med styrketräningen och innan du börjar med motionsträningen...

Gissa om jag blev ställd?! Han vet alltså precis hur jag går till väga med mina pass. Imponerande!

Nåväl, vi kom fram till, eller jag har väl redan misstänkt det, att jag inte kan fortsätta som jag gör, dvs jag äter frukost efter simningen (när den nu blir av igen med armhelvetet) och lunch 12.00 och sedan för det mesta inget mer. Tränar först vid 18-tiden och hem huvudstupa i säng. Helt fel och alldeles för lite. Jag fick lite tips och nu ska jag bättre mig även om det blir svårt. Jag klarar inte att äta innan jag går iväg till träningen för det mesta av tidsbrist på jobbet men också för att jag inte är hungrig. Nåväl, nu ska jag försöka ändra på det. Äta lite innan jag ger mig av, helst vid 15-tiden och sedan även äta när jag kommer hem från träningen. Får se om jag klarar av detta. Men dåliga vanor går ju att bryta har jag hört ;-)

Jag är så himla glad att jag bytte gym - synd bara att det tog tre år! Alla som jobbar där är lika underbara. Som en enda stor familj!

På gymmet värmde jag upp med 2,5 km löpning och 700 meter gång, 30 minuter.
Sedan styrka i en timma och lite avslutande motion, bara 2,5 km löpning. Det tog lite tid med samtalet om kosten så jag nöjde mig med bara lite motion i dag.

För övrigt var det en bra dag på jobbet. Woffegubben har varit ledig i dag så jag fick ge mig i väg ensam i morse. Å andra sidan har han jagat runt med den nya, fina SnabelJohan och det känns ju aldrig fel att komma hem till nystädat ;-)


Skrivet av Angela Müller den 19 februari 2007 21:02 | Kommentarer (8)

15 februari 2007

Hektiskt på slutet

DET BLEV MASSOR att göra precis vid hemgång men det är bara att köra på och vara glad att man löser problemen ;-) Strax innan18 kom vi i alla fall iväg och Woffegubben leverades hem medan jag vände kosan mot gymmet.

I dag gick det lite bättre med löpningen eller rättare sagt det gick mycket bättre men jag hade kanske hoppats på att våga springa hela tiden vilket jag alltså inte gjorde. Men jag värmde upp med gång i dag i 30 minuter (2,7 km). Sedan började jag springa med siktet inställd på 90 minuter...

Så blev det inte kan jag avslöja men jag sprang, något lugnare med en fart på 7,3 km/timmen, i alla fall 6 km (50 minuter) innan jag lugnade ner mig och tänkte att jag borde nog vara tacksam för att det gick bra så länge. Så resten av tiden gick jag i ganska så rask takt till mina 90 minuter var slut. Det blev ytterligare 4,1 km så totalt har jag avverkat 12,8 km ändå.

Pulsklockan var på under språngmarschen på 6 km:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 378 varav 40 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 131.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 48 minuter och 16 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 50 minuter.

Sedan nollställde jag faktiskt och hade tänkt mäta under den snabba gången det vara bara det att jag missade att sätta igång tröskverket efter nollställningen...Mycket retfullt eftersom jag låg bra till i puls hela tiden och det hade varit mycket intressant att se vad det slutade på. Hövvet Helge!

En annan intressant sak som jag ägnade mig åt i dag var att kolla stegen:
På min uppvärmningsgång som var 30 minuter och 2,7 km gjorde jag slut på 3 859 steg.
Sedan mätte jag nästa gång när jag sprungit 2,5 km på 21 minnuter och 10 sekunder. Då hade jag förbrukat 3 413 steg till.

Nästa mät blev vid 5 km på 41 minuter och 50 sekunder. Då hade jag förbrukat ytterligare 3 354 steg.

Och när jag sprungit 6 km på 50 minuter blev det 1 330 steg till ;-)

Ja, sedan gick jag ju då resten av tiden, 40 minuter och 4,1 km gav mig 5 138 steg att plussa på ovanstående ;-)

När jag började hade jag 7 361 steg i bagaget så dagens hamnar med andra ord på en mer än godkänd nivå 24 942!

Det kan jag behöva för veckans andra dagar har inte givit något överflöd direkt ;-)

Skrivet av Angela Müller den 15 februari 2007 21:02 | Kommentarer (9)

13 februari 2007

Lugnare i dag

DET VAR VÄLDIGT LUGNT I DAG på jobbet så nu har det nog lagt sig. Jag kom till och med iväg innan det blivit riktigt mörkt ute! I dag var i alla fall ambitionen att komma till gymmet så när vi kom dit så tog Woffegubben beslut om att gå resten av vägen hem, 6 km. Det var duktigt av honom och jag slapp att först åka hem.

När jag klätt om och kom in för att värma upp fanns det inga lediga löpband så jag tog crosstrainern istället. Dock utan att låta armarna jobba med. Det blev 30 minuter (1,2 km) och pulsklockan var på för jag hade ju egentligen tänkt mig att springa...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 166 varav 55 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 112.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 29 minuter och 10 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter.

Sedan blev det en timma styrketräning och det kändes bra i dag. Jag undviker fortfarande bicepsövningar men jag gav mig på rodden så vi får väl se hur armen är i morgon bitti.

Inte heller efter styrkepasset fanns det något löpband ledigt så jag tog crosstrainern igen i 30 minuter (1,2 km)...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 171 varav 55 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 114.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 24 minuter och 30 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter.

När jag var klar i crosstrainern fanns det lediga löpband så jag tog ett och tänkte mig en 30-minuters språngmarch. Men det gjorde lika förbaskat ont i dag så jag sprang bara i 10 miuter (1,1 km) sedan lade jag av.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 60 varav 50 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 118.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 8 minuter och 35 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 10 minuter.

Man kan ju undra varför jag helt plötsligt fått ont i skenbenen (tror att det heter så) och varför det inte går över?! Jag har ju inte överansträngt - inte en chans efter en veckas uppehåll på gymmet och ingen jogging under tiden jag var i Stockholm. Jag fattar nada!

I morgon ska jag till tandläkaren sent på eftermiddagen så vi får väl se om det blir något motionspass över huvud taget. Men jag säger som jag brukar - den som lever får se!

Skrivet av Angela Müller den 13 februari 2007 21:02 | Kommentarer (7)

12 februari 2007

En riktig "hemskedag"

MAN BYTER INTE SERVRAR ostraffat! Hela dagen och lite till har gått till support och tillrättning av saker och ting som ju inte framkom som icke fugerande under testperioden. Nåväl, det mesta är lugnt nu men jag kände mig som en påse nötter i uppförsbacke när det var dags att gå hem. Det blev i alla fall inget gym i dag som planerat var!

Å andra sidan fyllde vår goda granne Ingegerd år i fredags men då kom vi hem så sent så det var inte läge att dundra in då. Under helgen vet jag att barn och barnbarn kom för att gratta så det undvek vi eftersom det är fullt tillräckligt med nära och kära då. Men i dag fick vi äntligen ändan ur vagnen och det var, som alltid, trevligt att träffas och få pratat lite!

Ja, sedan var kvällen slut!

Skrivet av Angela Müller den 12 februari 2007 22:02 | Kommentarer (8)

11 februari 2007

Många, många timmar senare

DET GICK INGET VIDARE på gymmet i dag kan jag meddela. Vet inte varför men jag orkade bara inte springa. Jag fick så ini helv...s ont i skenbenen så jag kunde knappt gå?! Jag som hade tänkt mig milen i dag!
Jag sprang i alla fall 2.5 km innan jag fick skruva ner farten och gå i stället. Totalt blev det 7,2 km på 70 minuter...

Pulsklockan var på men som sagt, det blev bara 2,5 km löpning på grund av mina trötta ben:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 125 varav 50 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 114.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 18 minuter och 8 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 22 minuter och 5 sekunder.

Stressad var jag också för jag hade ju en tid att passa när jag skulle infinna mig på jobbet, 13.00. Jag hade bestämt tid med konsult och två kollegor. Efter det misslyckade motionspasset hämtade jag upp Woffegubben som bestämt sig för att åka med in till stan och passa på att tvätta bilen när jag jobbade.
Nu gick det ju inte så fort som jag kanske hade gett ett halvt löfte om så han hade kunnat tvätta alla bilar i Göteborg medan han väntade på mig.
Men nu är servrarna utbytta och det rullar på. Nu håller vi tummarna att allt går problemfritt i morgon!

När vi kom hem, vid 19.30 tiden trodde jag att jag skulle avlida på grund av hunger. Det fick bli en riktig snabbmiddag vilket inte sker så ofta här i huset.

Rafsade fram lite kycklingtortelino och några dl grädde. Kokade tortelinon i vatten och samtidigt kokade/redde jag grädden i stekpannan tillsammans med lite goa kryddor...

1_torteliniograddde.jpg

När tortelinon kokat klart och jag "durkslagat" den åkte den ner i gräddpannan...

2_mums.jpg

Det var himmelskt gott! Fast å andra sidan hade det gått ner vad som med den hunger jag besatt ;-)

Nu är det sängen som gäller - jag är trött som en gnu och jobbet tog mer krafter av mig än jag kunde ana! Nerver, spänning och till råga på allt elände fick jag åka tillbaka när jag väl kom i väg därifrån för att jag glömde en sak. Vi hade visserligen inte hunnit så lång men ändå. Det är tur att Woffe har en ängels tålamod i bland ;-)

Skrivet av Angela Müller den 11 februari 2007 20:02 | Kommentarer (4)

10 februari 2007

För övrigt denna dag

JAG HAR JU SÄKERT, som Amen i kyrkan, nämnt att vi har startat en Friskvårdsförening på jobbet. Tanken är att alla ska börja motionerna på ett eller annat sätt och att vi då i styrelsen ska hjälpa till att få våra medarbetare/medlemmar att bli inspirerade till detta. Det handlar inte enbart om "professionella" sporter som att springa Göteborgsvarvet och Stockholm Maraton utan att helt enkelt komma igång. Promenad på lunchen, lite stavgång, kanske cykla till jobbet eller hoppa av spårvagnen/bussen några hållplatser tidigare eller kanske något så enkelt som att ta trapporna istället för hissen. Det är utan tvekan ett roligt jobb och en utmaning. Nu under våren kommer vi att ha flera aktiviteter. Så nu måste jag ju få skryta lite om den reflexväst vi tagit fram till våra medlemmar...

1_lyser.jpg

För övrigt så har jag invigt den nya stekpannan genom att steka upp lite kycklingfiléer...

2_inviger.jpg

Som serverades med potatisgratäng och grönsaker...

3_serverasmed.jpg

Skrivet av Angela Müller den 10 februari 2007 22:02 | Kommentarer (13)

2 februari 2007

Faktiskt

I DAG KOM JAG IVÄG i god tid från jobbet för att både hinna till frissan och gymmet samt därtill handla lite! Det kändes bra kan jag säga för nu påminde min frisyr mer om Hela Havet Stormar och frissan höll med mig när jag påpekade det. Jag fick givetvis lämna en fullständig rapport från vår resa i Brasilien vilket jag gärna gjorde. Hon har själv varit i Rio så det var inga problem att få förståelse för att älska den stadens puls ;-)

Efter frissan blev det gymmet vilket jag normalt aldrig hinner på fredagar. Jag hade tänkt mig ett försiktigt styrkepass i dag där jag då skulle utesluta de övningar som armarna ingår i. Det började förstås med 30 minuter (2,8 km) uppvärmning medelst relativ snabb gång på löpbandet. När jag gick där började jag fega ur och funderade på att inte ta något styrkepass utan istället börja springa efter avslutad uppvärmning. Men jag tog mig i kragen och bestämde mig till slut att jag måste ju testa vad jag klarar och vad jag ska undvika.

Det slutade med att jag körde hela programmet med undantag för biceps- och bröstövningarna eftersom det är ren armböjning med mycket tyngd på just dessa. Annars körde jag igenom rubbet. Det kändes bra hela tiden och jag börjar fundera på om det möjligen kan vara just bicep-och bröstövningen som orsakat det hela? När jag känner mig bättre i armen framöver ska jag börja försiktigt igen och kanske sänka vikterna rejält. Åtminstone på bröstövningen för där kör jag i dagsläget 45 kg. Bicepövningen klarar jag bara 18 kg men det kanske är läge att sänka där också när den dagen kommer. Vem vet?

Eftersom jag hoppade över två övningar blev passet bara 50 minuter men armen mår bra även nu så här några timmar senare så jag är nöjd ändå.
Jag körde inte ens någon motion efter så det här var nog mitt kortaste gympass någonsin ;-)

I morgon ska vi få hit en liten solstråle! MIn, eller rättare sagt vår, arbetskamrat ska förära oss med ett besök och det ska bli så mysigt. Eftersom hon då är mammaledig med den litte solstrålen så blir det inte så ofta vi träffas just nu.

På söndag bär det iväg igen mot den Kungliga Huvudstaden så vi får hoppas att Per håller sig lugn nu så inte tågen blir inställda igen!

Skrivet av Angela Müller den 2 februari 2007 22:02 | Kommentarer (10)

29 januari 2007

Skulle simmat men...

JAG HADE FAKTISKT BESTÄMT att följa med Woffegubben till simhallen i morse! Där har jag inte varit sedan förra året! Men stressen över allt som ligger på jobbet ogjort och min förban.... onda arm gjorde att jag ångrade mig i morse Men väskan stod klar så det kunde funkat ;-)

Nu har jag i alla fall fått fem minuter över inom given telefontid och beställt tid hos min doktor - onsdag ska jag dit. Jag misstänker att jag fått, eller fått och fått förresten - låter nästan som en gåva, en tennisarm. Jag känner igen värken eftersom jag hade en dito för 20 år sedan. Det har bara tagit lite tid att komma i kapp med minnet. Men så fort jag konstaterade det insåg jag att jag inte skulle kunna göra något åt det själv. Så nu har jag äntligen fått beställt tid.

Jag kom inte i väg i tid från jobbet i dag heller, det börjar bli mer regel än undantag numera. Det gjorde i sig att det krävdes en sjujäklans övertalan av mig själv för att jag skulle ta mig till gymmet trots att jag inte var där förrän 19-tiden. Men skam den soom ger sig ;-)

Jag började med 30 minuter (2,9 km) snabb gång på löpbandet för uppvärmning och sedan körde jag styrka som det ju då var dags för i dag. Det blev 65 minuter och i dag pressade jag mig lite extra. Köre som exempel 15 repetetioner istället för 12. Nåja, jag överlevde och avslutade med lite, och då betonar jag lite, motion med att springa 2,5 km i ganska snabb takt. Mer orkade jag inte.

Här hemma har jag inte gjort många knop eftersom kvällen i stort sett var slut när så äntligen kom från gymmet. Vikit lite tvätt och tömt och packat om gymväskan. Det är allt!

Skrivet av Angela Müller den 29 januari 2007 22:01 | Kommentarer (8)

26 januari 2007

That's the way it is!

I DEN BÄSTA AV VÄRLDAR skulle jag nu varit nyfriserad och nyggymmad! Så är det dock inte i min värld som är en bra dito men kanske inte den bästa just nu ;-)

När jag hade packat ner datorn och var på väg att slänga på mig jackan...då hände det som inte ska hända. Det var bara att packa upp datorn, spotta i nävarna och sätta igång! Jag kom hem nu och då är klockan snart 20.30. Frissan hade gett upp hoppet om mig kan jag tänka och gymmet stängde för en halvtimma sedan. Så summa summarium - blev det inte något av mina storsilade planer denna dag!

Nåväl, det är lätt att konstatera att inget blev som det borde blivit denna dag (heller) och just nu skulle jag kunna ramla rakt ner i sängen och sova sött som ett barn hela natten och långt in på morgonen i morgon. Men jag är Färdtjänst i kväll. Woffegubben är ute och roar sig och jag har lovat hämta hem honom när han tröttnat ;-)

Jag skulle i och för sig kunna fördriva tiden med den strykhög, som för övrigt hota ta död på mig om den skulle välta när jag går förbi, som bara växer och växer. Jag skulle också kunna ta mig an tvätten eller städa lite men problemet är att jag är så uppe i varv just nu så jag har svårt att koncentrera mig på något alls. Jag inser att det är lika bra att fortsätta med arbetet fast nu på hemmaplan istället.


Skrivet av Angela Müller den 26 januari 2007 20:01 | Kommentarer (11)

23 januari 2007

Långa dagar

I DAG KOM JAG IVÄG EN TIMME tidigare än i går så i dag blev det gymmet. Men huvudet är tomt,eller kanske rättare sagt överfullt så det var till och med svårt att koncentrera sig på gymmet vilket i normala fall efter en jobbig dag brukar vara tvärtom. Men just nu är det svårt att släppa tankarna och då hjälper det förmodligen inte vad man gör.

De blev i alla fall ett ganska normalt pass med 30 minuter (2,9 km) gång som uppvärmning och därpå en timma styrka. Det verkar som jag fått en tennisarm (vänster) så jag sänkte vikterna på två övningar där armarna är inblandade, bicep och chest press. Sedan hade jag tänkt mig ett löppass på 5 km men i sanningens namn orkade jag bara 2,5 km och sedan gick jag resterande 2,5 km.

Jag dessutom kämpar på med min arbetsbeskrivning! Har aldrig skivit någon sådan innan och det är banne mig inte lätt att få ner allt på papper...

I morgon är det en ny dag och den lär inte bli bättre tidsmässigt än de två andra denna vecka så det är väl bara att hoppa i säng så man orkar sig upp!

Skrivet av Angela Müller den 23 januari 2007 22:01 | Kommentarer (2)

11 december 2006

En så'n himla tur

ATT VI TOG OSS TILL SIMHALLEN i morse, nåja vi kunde lika gärna stått ute och flaxat med armarna också för här vräker det ner regn! Men, Rut (Rut och Astor mina simborgarkamrater) meddelade i dag att hon inte kommer mer innan vi åker för på semester för operation av starr. Det var ju tur att jag fick önskat henne lycka till och en God Jul och Gott Nytt. Vi kommer givetvis att skicka kort till dem från Brasilien men ändå.

Herreminje vad här har regnat! Tågen kan inte köra längre och tidigast på fredag igen på västkustbanan för där har banvallen rasat av allt vatten. I stan och i Mölndal var det kaos för att Mölndalsån svämmat över. Jisses tänker jag, tänk om det hade varit snö i samma mängd som kommit!!

Jag blev sen från jobbet, kom inte iväg förrän vid 18-tiden. Inte kunde man köra hem nornalt heller för allt vatten så det blev sent innan jag väl landade på gymmet för ett motionspass.
Eller ja, motion och motion...min hälsporre förhindrar mig att springa så det fick bli roddmaskin som uppvärmning i 30 minuter och det gav mig 5 km och 1000 roddtag ;-) Sedan satte jag mig på motionscykeln och trampade i 60 minuter som gav mig 27 km! Men, vad tråkigt det känns att sitta på den där förba..... cykeln!
Dock har foten hållt sig i någorlunda schack i dag. Jag satte i mina sulor, i skorna, som löplabbet gjorde åt mig inför Tjejmilen 2005 och det gjorde susen. Jag vågade dock inte pröva mina vingar, eller snarare fötter, på gymmet så det fick alltså bli rodd och cykel i stället. Nu ömmar det lite när jag går i tofflorna inomhus (och inte kan använda sulorna) så vi får se hur det här artar sig. Det är i alla fall inte på långa vägar lika bedrövligt som i går.

Stegeriet har trots värken i dag kommit upp i 8 792 riktiga steg och räknar jag då om simningen med 1 920 steg och rodden till 1 800 samt cyklingen till 9 000 så hamnar jag totalt på 19 592 så jag får väl vara nöjd och hoppas att jag kan sova lite bättre i natt med mindre värk.

Skrivet av Angela Müller den 11 december 2006 23:12 | Kommentarer (13)

8 december 2006

Att klippa av navelsträngen

PHEW, NU ÄR JAG I KAPP MED UPPDATERINGARNA och har hamnat på fredag, med andra ord den dag som i dag är. Det var utan tvekan tufft att stiga upp i morse men det gäller ju att hålla masken ;-) Jag hade ett MBL-möte på morgonen som jag ivrigt försökt få flyttat men utan att lyckas så det hade ju sett ut om jag inte hade infunnit mig ;-) Sedan projektmöte fram till lunch.

Resten av dagen kunde jag dock ägna mig åt "ordinarie" arbete och vid 17-snåret var det dags för hemgång. Men det blev ingen raka vägen hem för jag var tvungen att köpa hem nya krukor till orchidéerna eftersom dessa varit slut en lång tid och de affärer jag brukar köpa dem i har slutat föra den sorten...

1_krukor.jpg

Det blev sex stycken för en mindre förmögnhet men jag har flera orchidéer som ännu inte fått "egen" kruka så dem lär gå åt. I dag gällde det dock att klippa av navelsträngen på den "bebis" jag fått av min tandläkare innan vi ger oss av för tre veckors semester...

2_minns.jpg

Den har nu stått och växt till sig i vitmossa sedan den 21 september. Nu ska jag alltså klippa av "navelsträngen" och ge den ett eget liv i egen kruka så jag klär av den vitmossa, gasbindan och den skyddande plastpåsen och blottar dess nakenhet brutalt...

3_naken.jpg

Ja, här ligger nu den "nakna" bebisen avklippt från all trygghet, redlighet och ära...

4_avklippt.jpg

Jag har dock lovar att den ska få stå jämte mor sin på samma fönsterbräda ;-)

5_morodotter.jpg

För övrigt så är dagens steg inte heller mycket att skryta med - 5 586! Men vem är väl förvånad efter det liv och leverne som jag haft de senaste dagarna, vinkällare, pub och nattklubb!

Skrivet av Angela Müller den 8 december 2006 21:12 | Kommentarer (15)

Onsdagmorgon

TIDIGT PLAN TILL STOCKHOLM. Men gud så omständigt att flyga numera! Ingen tandkräm, ingen vätska eller kort sagt inget alls i flytande form får numera tas med i handbagaget. Alltså, ska man övernatta och har tankräm eller deo eller vad det nu vara månde, så blir det till att checka in allt som bagage. Vi ska inte nämna köerna in till gaten, tack vare denna rigorösa säkerhetskontroll, så det hoppar jag över.

Konferens hela dagen fram till strax efter 17. Sedan checka in på övernattningsbasen på Kungsholmen och en snabb pilsner för att summera dagen. På med lite andra kläder och sedan bar det av till Scheelegatan (på Kungsholmen) för att besöka Winjas Ost & Vinkällare.

1_Injas.jpg

Jag kan varmt rekommendera detta ljuvlig ställe och det var verkligen källarstuk över källaren. Stora rör i taket och ojämna väggar ;-) Man kan välja på olika menyer och antal ostar men vi tog förstås...

Ostbuffé Special
Franska och italienska charkuterier
2 sorters paté med tillbehör
30-tal utvalda utländska och svenska ostar
samt tillbehör så som frukt, grönsaker, oliver, bröd och kex.

Njae, jag testade inte de franska och italienska charkuterier eftersom jag inte äter något kött men det var värt mödan att vänta på osten. Jodå, den fick man inte röra förrän en av personalen kom in och berättade allt och lite till om just ostarna. "Vår tjej" var jätteduktigt och det var ett mycket intressant föredrag hon höll. Jag kan dock inte skryta med att jag är någon ostkännare numera eftersom det var så mycket information om m å n g a ostar men det var väldigt gemytligt och trrevligt på alla sätt och vis!

2_italiensk.jpg

3_ostarna.jpg

4_frukt.jpg

Man kunde välja mellan att ha med sig eget vin (jag skojar inte) eller köpa vinet där. Vi hade valt den första varianten efter rekommendation från personalen om vilket vin vi skulle köpa med oss. Vinflaskeöppnaren var en rejäl doning...

5_vinoppning.jpg

Man kunde även hyra in sig här för att förvara sitt vin så det fanns små bås lite här och där med vinflaskor i. Jag har besökt ett liknande ställe i Göteborg, på Eriksberg, för många år sedan men deras inriktning var lite annorlunda. Då var alla gäster med och komponerade samt tillgade maten med allt från dukning till färdiga rätter. Där var det i stället ett föredrag om vin med vinprovning till. Mycket trevligt det också.

Jag behöver väl inte nämna att magen stod i all fyra hörn efter alla goda ostar! På väg hem slank vi in på en pub (tvärs över gatan från Winjas) som heter Lokal.
Det blev en lång färd mot natt men mycket trevlig!

Stegeriet denna dag borde inte ens nämnas med flyg, taxi och stillasittande runt ett konferensbord men har man sig i leken givit så får man leken tåla - 6 330!

Skrivet av Angela Müller den 8 december 2006 19:12 | Kommentarer (11)

4 december 2006

Heldag igen

MED WORKSHOP nu för tredje dagen på raken. Intressant och givande men som jag nämt innan, tröttsamt att sitta still och att ha koncentrationen på topp hela tiden. Nu är det dock klart för denna omgången och på onsdag bär det av till Den Kungliga Huvudstaden för fortsatt arbete.

Efter jobbet blev det gymmet - i dag för styrkepass. Jag hade inte tänkt lägge hela kvällen på gymmet i dag så jag värmde upp och körde lite motion i samma del, 1 timmas relativ snabb gång (5,9 km) och sedan 50 minuter styrka. Kände mig inte till fullo inspirerad så det blev något kortare än normalt.

Som sagt det blir en hattig vecka vad gäller gymmet då jag är borta i Stockholm osdag till torsdag och på torsdagkväll är det stor fest så det blir inte många dagar som det kommer att funka med gymmet. Men jag ska nog överleva det också ;-O

Och nu ska jag förbereda för resten av veckan innan jag hoppar i säng...

Dagens steg stannar på 14 384.

Skrivet av Angela Müller den 4 december 2006 21:12 | Kommentarer (9)

26 oktober 2006

En hemskedag

I DAG SIMMADE JAG lite kortare tid och sträcka för att hinna stretcha. Det hjälper så jag har inget alternativ. Nacken känns redan bra mycket bättre. Det blev dock ingen promenad från simhallen i dag eftersom det spöregnade igen så det var inte särskilt frestande.

På joibbet var det fullt upp ända till eftermiddagen då det blev mer eller mindre kris en stund. Men vi hanterade det och allt ordnade sig i slutändan.

Eftersom Woffegubben skulle jobba över stack jag iväg till gymmet och körde styrkepass. Det blev 30 minuter (2,8 km) på löpbandet och därefter 80 minuter styrka samt 20 minuter stretchning. Sedan försökte jag döva mitt dåliga samvete för det motionspass som jag bangade ur för i går så jag sprang 5 km, lugnt och sansat utan pulsmätning. Det gick alldeles utmärkt och tog mig 48 minuter.
Det blev ett långt pass igen men som sagt, Woffe jobbade ju ändå och när jag var klar så åkte jag inte in till den stora staden och hämtade hem honom.

Dagen stegeri blev 13 814 och med omräknad simtid som gav 1 728 så blev det totalt 15 542!

Skrivet av Angela Müller den 26 oktober 2006 22:10 | Kommentarer (11)

11 oktober 2006

Inte bra

JAG HADE INTE TID ATT SIMMA i morse utan Woffe fick plaska runt ensam. Jag åkte dock med till Valhalla och tog promenaden till jobbet. Var bara tvungen att ordna med en del innan det var dags att ge sig av på kurs. Min kollega och jag tog en härlig promenad till kurslokalen, som är belägen i Gårda, så jag hann varva ner lite.

Det är en bra kurs och en bra lärare. Så här långt känner jag mig tillfreds och forstätter det så här så kanske man snappat ett och annat till avslutning som är på fredag.

På väg hem hoppade Woffegubbenn ur bilen vid gymmet och gick dom sista 6 km hem, inte illa! Jag hoppade in på gymmet och körde 30 minuter uppvärmning på crosstrainern, pulsmätare satt på ;-)

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 165 varav 55 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 111.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 25 minuter och 7 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter.

Sedan blev det 70 minuter styrka och det kändes bra i dag, börjar få in rutinerna på de nya maskinerna nu.

Efter det hade jag bestämt att se hur länge jag orkade springa på löpbandet och då utan att försöka slå "pulsrekordet" från i måndags ;-) Fört tänkte jag att jag ska i alla fall springa minst 35 minuter för det har jag ju orkat två gånger i rad nu (om än motigt senast) och förhoppningsvis skulle jag orka lite till, t ex 40 minuter. Men det blev faktiskt löpning i 60 minuter - jag är imponerad! Så länge har jag inte sprungit sedan förra sommaren då jag sprang Tjejmilen med Steffanie - ivrigt påhejad av Anna, Oskar och 8 tassar samt förstås Woffegubben.
Pulsklockan var som sagt på redan och jag lovade mig själv att skita i om jag kunde ligga över maxpuls...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 420 varav 45 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 126.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 53 minuter och 8 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 60 minuter.

Dagens stegeri hamnar på 20 055 steg.

Nu har jag satt igång en tvättmaskin och diskmaskinen - inte särskilt smart så här sent...

Skrivet av Angela Müller den 11 oktober 2006 22:10 | Kommentarer (13)

9 oktober 2006

Inte alltid som man tänkt sig!

HADE TÄNKT MIG EN SKÖN KVÄLL genom att först gå till gymmet och sedan hem och njuta i min ensamhet. Woffegubbenn är på konferens och det är inte ofta jag, eller för all del han, är ensam hemma. Men som vanligt blir det ju sällan som man tänkt sig. Mina tankar på att komma i väg i tid raserades ganska snart och jag blev kvar på jobbet nästan tre timmar längre än jag hade planerat. Nu var det i ärlighetens namn inte bara jag som inte kom i väg i tid, min gode kollega satt i samma sits om man säger så.
När jag till slut hamnade där det var tänkt, det vill säga gymmet, så var klockan redan den tid jag hade tänkt mig vara klar och hemma därifrån.

Jag hann i alla fall med 30 minuter (2,8 km) uppvärmning i rask takt på löpbandet. Sedan blev det 75 minuter styrka innan telefonen började ringa angående jobb. Där gick en halvtimma av motionstiden. Så fick jag gnällt om det också!
Jag avslutade med 35 minuter (3,8 km) löpning på löpbandet. Jag hade pulsklockan på mig under löpningen. Och nu ska jag skryta så det smäller om det...jag sprang i stort sett hela tiden över maxpuls!! Om Steffanie hade sett mig i dag hade hon nog blivit stolt över sin gamla mamma! Hon, som ju måste räknas till proffsen när det gäller att springa, har alltid försökt övertyga mig att jag kan bara jag vill. I dag ville jag nog för jag var så irriterad på jobbet ;-) För en månad sedan hade någon fått ringa ambulans om jag hade haft den medelpulsen som jag hade i dag ;-)

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 262 varav 40 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 130.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 17 minuter och 16 sekunder (resten av tidenn låg jag ÖVER).
TOTAL TID DAGENS PASS: 35 minuter och 1 sekund.

Nåväl, nu är kvällen slut och jag ska krypa ner ensam i vår stora säng. Men han är tillbaka i morgon som tur är! De problem på jobbet som inte löstes i kväll får bli morgonens första uppgift så det gäller att få lite sömn så man orkar.

Dagens stegeri slutar på 14 511 "riktiga" steg. Jag simmade nämligen inte i morse utan satt och gosade mig i bastun. Däremot tog jag mig själv i kragen och gick från simhallen till jobbet...

Skrivet av Angela Müller den 9 oktober 2006 22:10 | Kommentarer (7)

18 september 2006

Med tankarna på helt annat håll

ETT SENT MÖTE såg till att jag inte kom iväg från jobbet förrän strax före 18 i dag. Min tanke var att jag skulle åka till gymmet men på något sätt kändes det inte som om jag skulle klara det. Då sade min mycket käre kollega Jan att jag absolut skulle ta mig dit!

– Jag vet inte om jag verkligen orkar det i dag, sade jag.
– Gå nu till gymmet och du kommer att känna dig mycket bättre sedan - kläm ur dig rubbet och avreagera dig!

Så då fick det ju bli så. Och sanningen att säga hade han alldeles rätt min gode kollega. Problemet är bara att jag är precis hemkommen och kvällen är slut!

30 minuter uppvärmning (3 km) på löpbandet, 1 timma styrka (trots min onda axel) och avslutningsvis 30 minuter motion (3 km) på löpbandet.

Vet inte vad som hänt med min axel/nacke men det har gjort förbannat ont i dag. Jag kan ju förstås ha legat galet natten till i dag för jag kände det redan när jag steg upp i morse. Simningen blev också lite jobbig men det gick...

Dagens stegeri slutar på 12 068 och när jag räknat om simturen från i morse så blir den 2 496 och totalt blir det då 14 654.

Det går rykten om att det blir regn nu i dagarna två...och jag som hade planer på att cykla hem i morgon! Fast å andra sidan är det kanske bra att inte cykla om nu inte nacken smäller till och läker i natt. Den som lever får se som någon klok rackare sa.

Skrivet av Angela Müller den 18 september 2006 22:09 | Kommentarer (6)

19 juli 2006

Boris bloggar, del 12

JAG TÄNKTE JAG SKULLE VISA ER HUR min arbetsdag ser ut. Det börjar alltid med att vi äter frukost vid niotiden...

1_forstfruost.jpg

Just idag så lyckades jag busa upp David lite...

2_davidbus.jpg

Men, dom är bra konstiga dom där valparna tröttnar snabbt och sitter sedan och fånigt stirrar rakt in i en TV där det inte ens finns rörliga bilder. Fattar nada...

3_trottnat.jpg

OK, det är väl lika bra att ta sig en lur då...

4_okeydara.jpg

Vid tiosnåret brukar det bli en promenad. Och tro det eller ej men nu står vi här igen och väntar på den där gröna gubben...

5_grongubbe.jpg

Man kan faktist ta sig ett dopp i stan också men se det fick jag inte göra...

6_fattighusan.jpg

Jag kan ju inte påstå att jag gillar stan något vidare men en och annan just trädstam att pinka emot kan man hitta bara man anstränger sig lite...

7_justastammar.jpg

Gubben i bakgrunden är visst någon Polhemkändis men vem bryr sig. Det gick ju inte ens och pinka mot honom för det var vatten omkring...

8_polhem.jpg

På väg tillbaka upp till fjärde hälsade vi på hos Woffe på andra...

9_woffebesok.jpg

Och när vi var tillbaka på arbetsplatsen så hade David inte tid att leka med bollen så jag lade mig vid extramattes fötter. Nu är det bara att ligga här och invänta lunchen...

10-intetid.jpg

Skrivet av Angela Müller den 19 juli 2006 11:07 | Kommentarer (10)

17 juli 2006

Boris bloggar, del 6

HON FÅR RÖTT KORT I DAG OCKSÅ! Jodå batterierna i kameran är bytta men nu har hon glömt sladden! Matte, du får kanske börja se dig om efter något lämpligt hem till dem? Frågan är om dom klarar sig på egen hand när jag åker hem.

I natt gruffade jag bara till med ett enda skäll och jag iddes faktiskt inte ens springa fram till ytterdörren. Det är ju för tusan flera mil dit så jag inser att om jag ska ha några som helst krafter kvar när jag kommer hem så gäller det att spara på dem.

I morse blev det himla liv i sovrummet! Någon idiot hade ställt klockan på ringning! 06.30!! Jag låg i alla fall kvar tills Woffe lockade med morgonpromenad och då tänkte jag att det är kanske bäst att gå upp för annars får man väl ingen frukost heller.
Mycket riktigt! Det blev ingen frukost!
Efter promenaden skuffade dom in mig i bilen och så drog vi iväg. Hmmm, vi skulle visst jobba i dag.

Ja, nu är jag installerad på jobbet och har fått min frukost. Som tur var hade dom vett nog att ta med min bur så att jag kan sova lite mellan arbetspassen. Jag har hjälpt extramatten med massor nu på morgonen och vi har varit på en promenad. Fast egentligen kunde jag skippa promenaderna för vet du var matte, dom har massor av stolpar här inne. Man får inte pinka på dem säger extramatten men var i jösse namn har dom då dessa fina stoplar till?

Hon har ju som sagt glömt sladden så jag får lägga in lite foto senare i dag! Nu hinner jag inte mer för vi ska gå på möte 10.45.


Skrivet av Angela Müller den 17 juli 2006 10:07 | Kommentarer (2)

20 juni 2006

Om någon undrar

VARFÖR JAG INTE UPPDATERAR så beror det på det enkla faktum att jag är fullt upptagen med nya fina Intelmacen ;-) Ja, jag måste ju arbeta lite också förstås ;-) Men kul är det!

Skrivet av Angela Müller den 20 juni 2006 17:06 | Kommentarer (21)

31 maj 2006

En lång dag

BÖRJADE DAGEN MED EN MED EN TUSENMETARE i bassängen och promenad från Valhalla till jobbet. Någon halvtimmes arbete och därpå tåg till Stockholm och sedan promenad till Fridhemsplan och därefter promenad till slutmålet (vars kvarter har namnet Marieberg) samt tillbaka till Fridhemsplan har i alla fall, om inget annat, inbringat 17 491 steg denna dag som i dag är.

Efter avslutat arbete så var det (som sagt) åter promenad till Fridhemsplan och snabbt byte sedan ut på en Italiensk restaurang där vi nu tillbringat några trevliga timmar i goda arbetskamraters lag. Vi har ätit gott och druckit gott och skrattat gott i trevligt sällskap och mer kan man knappast begära av en helt vanlig onsdag i den Kungliga Huvudstaden. Nu gäller det att insupa några timmars sömn för att orka med morgondagens begivenheter som blir minst lika lång som i dag och därefter hemresa...
Åter i Göteborg strax före 22.00.

Skrivet av Angela Müller den 31 maj 2006 23:05 | Kommentarer (9)

29 maj 2006

Nästan som vanligt igen

SIMMADE TUSINGEN I MORSE och efter det direkt till konferensen som var mellan 08.30-16.30. Efter avslutad konferens för min del och jobb för Woffegubbens del så blev det gymmet. DET var länge sedan sist men det kändes ändå ganska bra. Tufft var det men säkert välbehövligt.
30 minuter uppvärmning och 1 timma styrka.

Nu ska vi fortsätta att titta på Gudfadern på DVD.

Skrivet av Angela Müller den 29 maj 2006 21:05 | Kommentarer (2)

11 maj 2006

Livstecken

EFTER TRE DAGARS KONFERENS känns det både här och där men det har varit ljuvliga dagar och givande konferenser. Dag 1 som var i måndags konfererades det hela dagen och på kvällen blev det lite umgänge i baren.
Tidigt på tisdagmorgon tog jag en joggingtur. Tyyvärr fanns det inget joggingspår i närheten men jag irrade runt och hittade en liten grusväg som fick duga. Det blev 30 minuter och 2,5-3 kilometer.
Och det underbara vädret gjorde att det var svårt att inte ta alla tillfällen i akt till att komma ut så efter joggingtur, dusch och frukost så tog jag och en likasinnad en promenad i väntan på den stora massan som anlände vid 09.30.

Därefter konfererades det hela dagen igen och på kvällen var det umgänge med hela gänget som var över 200 personer. Ljuvlig middag och en lika ljuvlig efterrätt och därpå levande musik och dans. Jag kom i säng väldigt tidigt, det vill säga tidigt på onsdagmorgon...

Hotellrummet, som jag vistades minst i, var fint...

1_hotellrum.jpg 1_hotell.jpg

Utsikten från matsalen kan inte heller klaga på...

2_matsalsutsikten.jpg

På ondag konfererade vi halva dagen och sedan avslutade vi med lunch. Bussar transporterade oss åter till Stockholms central. Eftersom det var lite mellan bussankomst och tågavfärd tog vi, kolleger och jag, en promenad inne i centrum.

Woffegubben hämtade upp mig på Göteborgs Central vid 19.30-snåret och sedan bar det av hem. Aningen avslagen kände jag mig men det är väl kanske inte så konstigt efter dessa dagar och speciellt sista dagens tid för sänggående som då inte blev vad det normalt brukar vara en tisdag *host* det han ju faktiskt bli onsdag med råge innan jag hamnade sovställning. Jag joggade inte på morgonen...

Trots att jag var vansinnigt trött var jag ju ändå tvungen att inventera vad som hänt när jag varit borta. Magnolian är snart fulländad och blodplommet har börjat blomma...

3_mangafler.jpg 3_blodplommon.jpg

Alpklematisen har massor av blomknoppar och slår säkert ut i dag och nästan alla buskar är bladen utslagna på och på vissa blommor också...

4_alpklematis.jpg 4_buske.jpg

Gula tulpaner och rosa...

5_gulisar.jpg 5_rosisar.jpg

Och i morse när klockstollen larmade kunde jag nog betalat en miljon för att få stänga av och sova vidare. Men någon miljon hittade jag ju inte så det blev till att stiga upp. Jag kände mig inte taggad att hoppa i simbassängen men jag tog en promenad genom det uppvaknande Göteborg...

6_promenad.jpg

Skrivet av Angela Müller den 11 maj 2006 15:05 | Kommentarer (12)

8 maj 2006

Nynäshamn

TRE TIMMAR SNABBTÅG TILL STOCKHOLM sedan, efter kort paus, vidare till Nynäshamn. Lunch, jättegod, och sedan konferens resten av dagen. Intressant som alltid och rätt som det är bubblar energin upp.

Efter konferensen blev det en promenad runt om i området med två "likasinnade". Och efter promenaden blev det en pilsner ute i solen. Underbart väder även i dag!

Buffe som smakade mer än bra efter konferens, promenad och en pilsner. Nåja, det blev några pilsner även efter middagen. Här är jättefint och trevlig pesonal. Tyvärr funkade inte uppkopplingen i mitt rum så jag uppdaterar nu via mobilen så därför blir det inte mer i kväll...

Skrivet av Angela Müller den 8 maj 2006 23:05 | Kommentarer (10)

28 april 2006

Trött men liksom go trötthet

I DAG KOM VI IGENOM...På jobbet menar jag förstås. Äntligen! Det här är ett underbart jobb när bollen rullar i hålet efter mycket slit och möda.

Men jag ska väl börja i rätt ordning. Milt sagt var det kaos i simbassängen i morse. Vi har fått nya kravallungar som tävlar och då tar man ingen hänsyn. Jag blir mäkta irriterad att personalen inte ryter i. Banan är faktiskt märkt som motionsbana och banan efter den är för dem som simmar snabbare. Varför i hela friden tar kravallungarna inte den banan?!
Det gör förbaskat ont att bli sparkad av en hetsporre som till varje pris ska först fram för att vända. För att inte tala om de andra kravallungar som simmar 5-7 personer i rad så man får stanna till och vänta om man råkar komma samtidigt som dem vid vändningen. Nä, jag ska banne mig klaga nu hos badvakterna. Som den Surkärring som jag är!

I alla fulla fall fick jag simmat 1100 meter i dag och vid sista 100 meterna hade alla kravallungar gått upp annars hade jag nog nöjt mig med tusingen. Det var bara så skönt att få simma utan sparkar och vågor så därför höll jag mig kvar ett varv till.
Promenerade förstås till jobbet från simhallen och då hade värmen hunnit i kapp lite. Vi hade minus i morse men när jag simmar klart var det plus igen.

Dagen på jobbet var en aning angenämare än de andra dagarna i veckan varit. Jag ska inte försöka inbilla ens mig själv att jag inte är trött men det är en helt annan trötthetskänsla nu när stressen är över. En ganska skön och avslappnad trötthet om man nu kan beskriva det så. Jag gav mig själv tid att till och med lyssna på musik i dag på arbetstid. DET händer inte så ofta.

Jag överraskade mig själv också med att komma i väg en timme tidigare, efter veckans alla sena dagar, så jag hade energi kvar för ett gympass. Det blev 20 minuter uppvärmning och 1 timma styrka. Ingen eftermotion men ändå...

Kvällen ska ägnas åt lite förberedelser inför resan till Stockholm som går av stapeln i morgon bitti. Lite packning av kläder och mediciner och annat av livets nödtorft. Jag har i ett svagt ögonblick lovat orchideerna en gnutta vatten också så det ska dem väl få då.

Dagens låt, Always And Forever - Chocolate Puma

Skrivet av Angela Müller den 28 april 2006 18:04 | Kommentarer (6)

27 april 2006

Som en fiolsträng

JA, SÅDAN KÄNNER JAG MIG JUST NU! Det är mycket nu och ibland önskar man att något av alla projekt jag kör för tillfället kunde gå som på räls men det är väl förmätet att önska sig. I dag har hela gruppen slitit som djur men vi nådde inte ända fram. Egentligen gillar jag ju när det är så här men just nu känns det som om det skulle vara skönt att bara sköta de ordinarie arbetsuppgifterna. Det är inte utan att det börjar kännas som lite för mycket. Men det kommer ju, som väl är, en arbetsdag i morgon också så vi får väl se vad den kan ge.

Tror det eller ej men nu är den hemma, eller ja, nästan hemma för den står på "sommarparkeringsplatsen". Jag lyckades slita mig från jobbet vid 17.30-tiden och då åkte vi bums ner till Fjärås för att hämta hem den från vinterförvaringen där den stått inomhus hela vintern...

1_husvagn1.jpg 2_husvagn2.jpg

Nu ska vi väl bara hoppas att vi kan komma ut mer än en gång denna sommar. Hela förra sommaren stod den på "sommarparkeringsplatsen" och vi slet med att byta gavlarna på huset.

När vi kom hem var jag bara tvungen att ta lite kort i trädgården. Som sagt, det händer saker här nu och fort som attan går det. Jag hinner inte njuta särskilt mycket av det men får väl titta i min dagbok ;-) Somligt har faktiskt slagit ut redan och annat är på G kan man säga...

3_somligt.jpg 4_annat.jpg

Det är tur att jag har "egna" sippor i trädgården för det lär inte bli någon tid i år att njuta dem i naturen...

5_sippa.jpg

På baksidan, som är lite senare, är det nära nu och slår förmodligen ut riktigt över helgen...

6_narajpg 7_lite.jpg

Fast några tidiga tulpaner har redan börjat blomma och likaså hyacinterna...

8_utslaget.jpg 9_utslaget2.jpg

Nya friska tag i morgon och är jag inte helt utpumpad och inte har lika ont i axlar och rygg som i dag så kanske, kanske jag tar mig till gymmet ;-)

Skrivet av Angela Müller den 27 april 2006 21:04 | Kommentarer (9)

2 april 2006

En intensiv dag

JAG STEG UPP 07.30 och började då dagen med två och halv timmas arbete. Visserligen hemifrån vilket var skönt för då kunde jag jobba i pyjamasen ;-)

Strax före tio kom Woffegubben upprusandes och sa att nu sticker vi. Han menade då till gymmet. Men jag protesterade vilt och hävdade med en dåres envishet att vi skulle äta frukost först. Det blev havregrynsgröt till oss båda.

För att sedan låta maten sjunka åkte vi och handlade i Alingsås före gymmet istället för efter som var tänkt från början. Orsaken till att vi måste handla denna dag var att mjölken var slut och jag hade sedan länge bestämt att det minsann skulle bli hemlagat potatismos i dag.

Ja, sedan blev det då gymmet, 15 minuters uppvärmning och 60 styrka. Det var hiskeligt tungt och trögt i dag så någon "eftermotion" nämndes inte med så mycket som en endaste stavelse. Nä, det blev dusch och sedan raka vägen hem.

I affären i dag kom jag på en strålande idé över vad jag skulle sätta mina två knallröda liljor som ligger där hemma på bänken och bara väntar på att bli planterade. Men den strålande idéen visade sig att två knallröda liljor inte skulle räcka särskilt långt - så det blev några fler...

1_liljor.jpg

Ett ögonblick tänkte jag ge mig ut i trädgården för att plantera dem men jag hejdade mig med rädslan över frostnätter.

Efter uppackning av både kassar från affären och väskor från gym så fanns det inte mycket att välja på. Det var bara att sätta igång med middagen. Jag köpte färsk broccoli och efter ansning av densamma samt skalande av potatis och massor av vitlök till moset åkte dessa bägge kastruller på spisen...

2_broccoliopotatis.jpg

Jag satte Woffe på att finstrimla parika, en röd och en orange...

3_paprika.jpg

Emedan jag själv skar lök, gul och röd...

4_gulorodlok.jpg

Och under tiden potatis och broccoli kokar så steker jag danska fiskbiffar som jag sedan gömmer under ett tjockt täcke av stekt lök och broccoli...

5_danska.jpg

Ja, sedan var det bara potatismoset som saknades. Och det är här parikan kommer till sin rätt. Hemlagat potatismos med massor av vitklök och parika är bara så himmelskt gott...

6_potmos.jpg

Och i morgon, som min min mycket goda blogvän brukar säga, är det måndag...suck vad fort den här helgen gick fort då!

Skrivet av Angela Müller den 2 april 2006 18:04 | Kommentarer (18)

24 mars 2006

Konferens och gym

DET BLIR SVÅRT ATT HITTA NÅGOT ATT KLAGA ÖVER på den konferens avdelningen befunnit sig under torsdagen och delar av fredag denna vecka. Konferensens tema var Trender och vi hade intressanta föreläsare hela dagen och en av dem en Omvärldsbevakare. Mycket givande! Jag vill dock i min enfald ändå tro att vår chef har sett den sociala biten som den viktigaste. Vi har ju näst intill aldrig tid för att egentligen umgås i den vardagliga miljön trots att vi ses varje dag.

Säröhus där konferensen hölls är ett mycket trevligt ställe precis vid havet i Göteborgs skärgård.
Första dagen tog slut ungefär 17.15 då vi fick en och en halv timma "fri tid". Jag och min käre kollega D tog en härlig promenad i snöslask i omgivningarna. Han visste hur man skulle föra sig i dessa omgivningar vilket jag var mycket tacksam för då jag aldrig hade hittat den underbara runda som vi gick.

Första bilden visar utsikten från "min"balkong och den andra är en vy från D:s och min strandpromenad...

1_utsiktbalkong.jpg 2_promenad.jpg

Efter vår promenad skulle vi träffas i baren för en stunds samvaro innan middagen. Det vore ren lögn att påstå att maten inte var en succe och tillika det "lättdruckna" vinet som serverades till. Det var till och med så lättdrucket att jag blev en smula beruskad...
Jag hade trots detta faktum förnuftet att ge upp denna trevliga kväll runt midnatt då jag och kollgan D hade bestämt oss för en morgonpromenad med uppställning 07.30. Vi tog samma runda som dagen innan och det var befriande skönt trots slask och minusgrader.

När vi var åter från vår promenad som jag uppskattar till minst 5 km så smakade det givetvis helt fantasktiskt med frukost.

Jag kunde inte låta bli att ta ännu ett foto från "min" balkong. Det andra fotot är taget i "mitt" rums myshörna som jag tyvär inte hann njuta av. Jag skulle utan tvekan kunna tänka mig att stanna några dagar till...

4_utsiktnastadag.jpg 3_myshornasarohus.jpg

Så här ståndsmässigt kunde man koppla av i gemensamma utrymmen. Och på varje bord stod en äkta lilja som doftade ljuvligt...

5_kungligt.jpg 6_liljor.jpg

Tyvärr tar ju allt trevligt någon gång slut och här hämtar bussen upp oss för vidare färd till gruvan...

7_atertillgruvan.jpg

Åter i vardagen betydde att det blev gym efter avslutad arbetsdag. Det blev 20 minuter uppvärming på löpbandet, 80 minuter styrka och som avslutning 30 minuter motion på motionscykel. D uppmande mig att cykla 70 minuter i dag men det hade jag nog aldrig klarat. Det var urtråkigt de 30 jag satt där och trampade ;-)
Gårdagen steg slutade på 11 691 som väl är helt OK en dag när man sitter i konferens och antalet är helt kollega D:s förtjänst.
Dagens hamnar på 17 527 men då är 4 500 omräknade från motionscykeln...

Skrivet av Angela Müller den 24 mars 2006 20:03 | Kommentarer (7)

18 mars 2006

Vad tusen skriver man om

OM MAN INTE ÄR INTRESSERAD AV SCHLAGERFESTIVALEN??! Jo, jag har ju jobbat hela dagen i dag (trots att det är lördag eller snarare på grund av det) med att rensa mot vår databas. Hårdknackat med sql-kommando men vem tycker att det är intressant?!

Fast jag har just nu lagat korvstroganoff ;-)
Med kycklingkorv...

Skrivet av Angela Müller den 18 mars 2006 17:03 | Kommentarer (5)

24 februari 2006

Halvdag

JA, LITE MER BLEV DET i och för sig för vi åkte inte från jobbet förrän efter 18. Men å andra sidan kom jag inte dit förrän vid 13-snåret. Ganska lagom arbetsdag ;-) Jag satt i möte mellan 13-16 så resten av tiden försökte jag jobba i kapp lite. Men det som inte blev gjort ligger nog tusan kvar till måndag!

Efter jobbet blev det gymmet. Jag måste säga att jag gillar OS mer och mer. Ja, inte för de olika sporternas skull - nä, där är jag svårflirtad. Jag är nämligen inte ett dugg idrotts- eller sportintresserad. Men anledningen till att jag uppskattar OS mer och mer det är att under dessa veckor har det varit väldigt sparsamt med folk på gymmet ;-)
Detta lär vi väl inte få uppleva förrän sol och vår tittar fram. Då brukar det också bli en aning mindre och alltså lättare för oss som kämpar på.

Det blev som sig bör 20 minuter uppvärmning och därpå 60 minuter styrka. Jag hoppade över "eftermotionen" då jag tröstade mig med att det får räcka med 3 mils cykling i morse.

Det var en ljuvlig dag med strålande sol och när jag gick från banken vid 12-tiden hade jag verkligen inte lust att sätta mig i bilen för att åka till jobbet. Hoppas det blir lika fint över helgen så att lusten infinner sig för en eller annan promenad ute i det fria.

Dagens stegeri slutar på 18 875 vilket jag inte kan skryta med någon av de andra dagarna i veckan som gått precis! Om sanningen ska fram så är det bara måndagen och onsdagen som klarar sig precis över 10 000-strecket. Trots detta ligger jag bra till månadsmässigt. Det vill säga om jag nu sköter mig resterande dagar!

Skrivet av Angela Müller den 24 februari 2006 21:02 | Kommentarer (7)

15 februari 2006

Efter heldag

PÅ KONFERENS KÄNNER JAG MIG lite mosig i knoppen. Det har varit en bra dag för all del men intensiv.
I morse gick jag med våtvästen i simhallen. 48 minuter och 800 meter...men ingen puls att tala om. Trodde nog att den skulle komma upp i rekommenderad men så icke.

Nu bär det snart av till Harrys och ståuppkomedi!

Andra bloggar om:

Skrivet av Angela Müller den 15 februari 2006 17:02 | Kommentarer (1)

7 februari 2006

Dubbelt så lång tid

EFTER SIMNINGEN I MORSE promenerade jag som sig bör till jobbet. Fy tusan vad halt det var! Det tog nästan dubbelt så lång tid mot normalt. Kom hela tio minuter försent men gick hem i normal tid som kompensation ;-)

Det blev en ganska mysig och lättsinnig dag på jobbet. Dom sista kvarvarande av vår avdelning flyttade in och nu är vi äntligen en riktig avdelning efter mer än ett år tillsammans men suttit spridda i huset så det har verkligen inte känts som om vi vore ett gäng.

Det blev lite skratt och roliga händelser när alla väntade på att få sina datorer inkopplade och det tackar man ju inte nej till. Det skulle inte vara fel om det hände lite oftare ;-)

Efter jobbet promenerade jag till Sävedalen och lite längre än jag brukar hinna för Woffe var lite sen i starten ;-) Dock tog det också bra mycket längre tid än det brukar på grund av "islossningen". Men solen sken och det började mörkna först när jag nådde Torpaskolan. Fantastiskt!

Sedan blev det gymmet med 15 minuter uppvärmning och 65 minuter styrka. Woffe har lite smärtor i axlarna så han tog det ganska lungt i dag och hoppade alla "axelövningar" istället tog han löpbandet desto längre. Ingen avslutande motion i dag för min del...det får räcka med promenaden som var ansträngande nog i och med att det var så bedrägligt halt att gå. Ryggen tar styrk för man spänner sig i rädsla att drutta omkull.

Ja, så mycket mer än så blir det väl inte denna kväll, packa badväskorna och sedan i säng! Och dagens steg stannar på 17 618. Det var ju tur för då har jag ändock kompenserat gårdagens urusla resultat ;-)

Skrivet av Angela Müller den 7 februari 2006 21:02 | Kommentarer (4)

30 januari 2006

Vips så var dagen till ända

MÅNDAGEN SOM I DAG VAR ALLTSÅ! Det blev som sig bör en liten simtur innan jobbet och därpå efterföljande promenad till detsamma. Resten av dagen, tro mig, har jag suttit med min nya PC och jag säger bara en sak...MAC! Inte fasen har jag fått ordning på den heller. En oracle 9 är installerad men då hittar jag inte rätt ODBC-drivisar så nu sitter jag utan kontakt med databasen och det är ju det egentliga skälet till att jag jag kör PC. Det och några till. Jag är övertygad om att morgondagen kommer att gå åt på samma sätt och att jag vid hemgång kan konstatera att läget är detsamma som i går ;-(

Men eftersom måndag är gymdag har jag nu rasat av mig den värsta ilskan och frustrationen över detta PC-skrälle. Värre blir det i morgon då tisdag inte är gymdag ;-)
Det blev 20 minuter uppvärmning på löpband, 1 timma styrka och avslutningsvis bara 20 minuter motion på löpbandet. Jag orkade faktiskt inte mer trots att PC:n orsakade så jag inte hann promenera efter jobbet.

Men det finns ju andra sätt att avreagera sig på...

motionscykel.jpg

Jominsann! Nu har den kommit in från sin tynande tillvaro i garaget där den stått minst...flera år! Här ska trampas och här ska mindre ädlare delar på kroppen härdas inför den kommande cykelsäsongen. Tror jag i alla fall. Det har faktiskt hänt förut att den åkt fram från sin gömma, blivit stående veckovis och sedan i ren irritation åkt tillbaka till sin gömma ;-) Så jag lovar inget men jag ska i alla fall försöka!

Dagens stegeri blev 10 043 och med simningen omräknad 12 251. Och om nu någon enda tror att jag smygit mig med helgens steg...så stämmer det. Det var inte mycket att skryta med! Lördagen gav ynka 3 134 och söndagen 9 350 (trots promenad i gråttgrått väder!)

Skrivet av Angela Müller den 30 januari 2006 21:01 | Kommentarer (9)

17 januari 2006

En ganska intetsägande tisdag

FÖRMIDDAGEN VAR LUGN UTAN MÖTEN och på eftermiddagen satt jag i en workshop. Jag tog en sväng ut på lunchen för solen tindrade utanför fönstret men det var kallt som satan med isande vind så solen gjorde ingen större nytta om man nu undantager att det blir så mycket trevligare allting när solstollen tittar fram.

Efter jobbet traskade jag i väg och hann till Bilia i Sävdedalen innan färdtjänsten hann i kapp. Med den isande vinden framifrån hela vägen var jag röd som en rödbeta i nyllet när jag klev in i bilen. För övrigt är det "vilodag" i dag, inget sim i morse, inget gym på kvällen bara en sammanlagd promenadsträcka på 8 km.
Dagens stegeri blev 16 456.

I morgon blir det workshop hela dagen 09.00-16.00 för min del och efter det ska vi ha ett möte i projektet så det blir ingen promenad efter jobbet. Förhoppningsvis ska vi ta oss till gymet i alla fall om nu inte mötet drar ut så ini bänken tidsmässigt så att det blir försent.

Skrivet av Angela Müller den 17 januari 2006 20:01 | Kommentarer (6)

16 januari 2006

En aktiv dag

DET BÖRJADE MED SIMNING I MORSE och sedan promenad till jobbet efter mina 700 meter. I dag var simmade till och med Astor lite. Han skadade sig så illa när han ramlade några veckor före jul att han fortfarande har svårt att röra sina armar.

I dag har jag varit på jurs hela dagen i Excel. Det var himla kul för det programmet har jag fuskat runt med i snart 10 års tid utan att kunna en bråkdel av allt det kan göra. Jag änvänder det väldigt mycket och dagligen. Nu ska det blii kul att få använda sina nyvunna kunskaper framöver.

Eftersom vi skulle fixa flyttkartongen åt Stora Mönsterbarnet så skulle det göras efter jobbet men innan gymet på Bauhaus hade vi bestämt. Och eftersom Woffegubben jobbade till fem smet jag i väg vid fyratiden och passade på att promenera mig över till Backa. Jag gick över Götaälvbron med medvind i ryggen och sedan in på Ringön och fortsatte hela vägen och en bra bit efter Stigs Center. Det blev 10 000 steg bara det innan Woffe hann i kapp mig.

På Bauhaus var naturligtvis alla flyttkartonger slut så vi traskade in på Coop och där fanns inga. Men vi fann på råd och hittade till slut kartongåbäkena på Ikea.

Sedan bar det av till gymet och det blev som sig bör 20 minuter uppvärmning och 1 timma styrka. Ingen motion efter i dag för det hade jag ju redan klarat av genom att traska ut till Backa.

När vi var inne på Bauhaus hittade jag en helt fantastisk orchide som jag bara inte kunde motstå och i samma veva blev det två till så den inte skulle bli så ensam. Jag har länge gått och funderat på att sätta ihop två i något slags glaskärl så inne på Ikea och Coop hittade jag lite lämpliga kärl.

När vi kom hem från gymet borde jag hoppat i säng eftersom det blev sent i dag och vi inte var hemma förrän efter 22.00. Men jag hade inte ro att hoppa i säng förrän jag fixat mina två små projekt med orchideérna. Den första hamnade på köksgolvet och i den är det två olika orchideér...

1_projekt1.jpg

Kolla in den här ljuvliga färgkombinationen på en av de två i glaskärlet. Nästan så man kan anse den lite "busig"...

2_narbild.jpg

Det andra lilla projektet fick stå ensam i sitt glaskärl och hamnade på vardagsrumsgolvet tillsammans med giraffen...

3_projekt2.jpg

Jo, förresten i dag blev det 22 469 steg...

Skrivet av Angela Müller den 16 januari 2006 22:01 | Kommentarer (6)

2 januari 2006

Tror gör man i kyrkan

PÅ SÖNDAGAR MELLAN 11-13 som min salige mor alltid sa när jag började mina försvarstal med "jag trodde"... Det var vad jag gjorde i morse också. Trodde att jag skulle kunna ta mig till gymet efter jobbet i dag. Men näsan rinner på som det inte fanns något slut och hostar gör jag därtill. Får nog vänta någon dag till innan det blir något mer ansträngande än soffan och dumburken ;-)
Någon simning är det inte heller tal om ännu. Woffegubben är visserligen arbetsför men långt ifrån sim- och gymbar. Det var nog lite naivt av mig att tro att jag skulle vara helt frisk redan. Är man inte sjuk oftare än vad jag är så stannar nog eländet kvar ett tag för att jag inte ska glömma hur illa det var ;-)
Det blir alltså hemfärd direkt efter jobbet!

I dag har jag städat min arbetsplats på alla gamla papper. Det känns som om jag röjt bort minst 10 år av arbete, mötesprotokoll, manualer samt annat "godis". På den tiden fick man alla manualer i pappersform och då sattes dom in i plastfickor för att slutligen hamna i en pärm med en präktig etikett på. Jag överdriver inte om jag slängt en hel stor papperssäck med just manualer. För att inte tala om alla anteckningar som jag gjort genom åren. Dessa tog längst tid att slänga för jag blev förstås sittandes och läste. Kul är det men vem kan spara på allt i evighet?!
Det är bra att flytta då och då. Sist jag flyttade, för några år sedan, kände jag mig inte mogen att slänga allt som nu är borta. Men nu är det fint i skåp och vaggor. Bara att sätta fart på samlandet igen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 2 januari 2006 16:01 | Kommentarer (2)

1 januari 2006

Trött som en jagad gnu

UJ, UJ, UJ DET VAR INGET VIDARE NÄR KLOCKSKRÄLLET ringde i morse klockan 07.00! Jag stängde av och låg en stund till och märkte till min fasa, när jag äntligen steg upp, att jag legat 45 minuter längre än jag borde.
Men jag kastade mig in i duschen och sedan i väg. Fick röja av bilen från all snö som kommit i natt men det var inte lika mycket som kom i veckan.

Väl på jobbet fick vi veta att den "flyttgubbe" som skulle komma och hjälpa till med alla datorer, skrivbord samt en del skåp, hade fått ryggskott och alltså inte kunde komma. Nåja, det var ju ingen idé att vända hem igen så vi flyttade allt själva, vilket gick alldeles utmärkt. Jag omprissatte under tiden och även det gick bra.
När jag ändå var på plats körde jag månadens statistik samt skrev ett protokoll så nu är även det historia ;-)

Hemma igen, vid 17-tiden, så blev det lite middag med potatisgratäng (jag gjorde en extra igår då jag skalat så mycket potäter) och lite gott till vilket smakade alldeles utmärkt. Jag var hungrig som en varg när jag kom hem!

Woffegubben är inte så mycket med, stackarn, nu är det hans "tur" att gå igenom influensaeländet med feber, hosta och snuva. Han hade i alla fall fotat fåglarna som kommer och äter hos oss. Vi hinner i stort sett aldrig se dem, möjligtvis på helgerna, eftersom det redan är mörkt sedan länge när vi kommer hem efter avslutad arbetsdag...

1_fagelbord.jpg

Så dessa hungriga fåglar får avsluta årets första dag!

Skrivet av Angela Müller den 1 januari 2006 18:01 | Kommentarer (4)

30 december 2005

Dagen

OJ, DET VAR JOBBIGARE ÄN JAG TRODDE att jobba i dag. Kanske är jag ännu inte riktigt fit for figt men nu är i alla fall dagen till ända. Vi har flyttat i dag, två våningar upp, och det kändes stundtals som om jag borde gå och lägga mig ;-) Men nu är det färdigt och det blev riktigt bra med nya arbetsplatsen. "Alla" mina tre maskiner är inkopplade och 9 kartonger uppackade. Inte illa ändå. Att det gick så bra beror förstås på att det mesta var lugnt i dag. Många har tagit mellandagarna ledigt så det mesta flöt på som sig bör.
Nu åtestår bara omprissättningen och flytt av flödesmakiner på söndag men först ska vi skåla in det nya året så varför bekymra sig redan nu?!
Bilfärden till jobbet gick dock himla bra vilken jag hade lite onda aningar för i går kväll eftersom det vräkte ner snö.

På väg hem handlade vi lite nyårsmat och annan nödvändig skafferivara och även det gick det bra. Trodde ett ögonblick att det skulle vara "fullsatt" i affären men det gick ganska bra. Vi är ju goda medborgare och har börjat med självscanning i ICA-affären vilket jag länge var motsåndare till eftersom vi, kunder, inte har någon vinnig med det. Men när vi stod över en timma i kö för ett tag sedan så fick jag nog. Alla självscanningskassorna var tomma och där stod vi!
Så genom kassan gick det fort att få studs på några hundralappar ;-)

I kväll blir det TV för en gång skull! Vi ska titta på den omtalde svenska filmen Cups som lär vara rolig. Och som jag brukar säga ett gott skratt förlänger liver och käften!

Skrivet av Angela Müller den 30 december 2005 19:12 | Kommentarer (3)

28 december 2005

Synd om mig ;-)

JA, JAG KAN JU INTE PÅSTÅ att jag är någon mästare på att hantera detta ;-) Kanke beror det på ovana?!
Nåväl, jag är i alla fall inte på jobbet i dag och behöver alltså inte prata. Jag jobbar hemifrån istället och det är ju utan tvekan lugnare för den röst jag inte har ;-)
Och, vad mycket man får gjort när ingen ringer eller pratar med en! Får se om det blir jobbet i morgon eller om jag väntar ytterligare en dag. Jag vill ju helst bli av eländet så jag går inte i väg om det inte är någon skillnad på röstläget, dvs viskningarna för det är så jag låter fast jag tar i allt jag orkar. Tar alltså nytt beslut i morgon bitti.

Däremot så känns sandgropen i halsen som om den ångrat sig och är på väg åt annat håll, med andra ord bättre. Tandköttet, benen och armarna värker fortfarande samt huvudet som innehåller en ständigt molande värk. Men mycket kan hända på ett dygn så jag ska inte måla fan på väggen!

Jag ska jobba som vanligt, om jag inte är bortrest, på nyårsdagen med omprissättning samt med flytt av diverse flödesmaskiner som inte kan röras under pågående produktion. Men det är shit the same vi ska ändå inget göra på nyårsafton. Och känner jag Woffegubben rätt så kommer han säkert med och hjälper till så att det går fortare ;-)

Skrivet av Angela Müller den 28 december 2005 14:12 | Kommentarer (0)

27 december 2005

Lagen om alltets djävlighet

JAG SKULLE NOG STANNAT HEMMA i dag. Men det är ju lätt att säga nu när dagen är slut! DET var jobbigt att svara i telefon med noll röst. Det tog en stund i andra ändan innan de (som ringde) fattade att jag redan hade svarat. Nä, fy säger jag bara. Inte nog med det jag har ont i ben och armar som om jag hade världens träningsvärk och det kan jag intyga att det är det inte. Har inte utövat någon som helst träning sedan tisdag i förra veckan... Och som plåster på såren har jag ont i tandköttet! men herrejisses, vad är detta för något?!

I dag har jag trots allt haft det ganska lugnt på jobbet. Inget sim i morse förstås men jag har packat hela dagen. Vi ska nämligen flytta i nästa vecka. Inte långt, bara två våningar upp men allt måste ju, flyttsträckan till trots, packas ned i lådor. När jag gick hem slet jag med mig min dator med tanken att stanna hemma i morgon och jobba hemifrån, så behöver jag inte prata i alla fall. Men när jag nu kommit hem och startat eländet kommer jag inte in med mitt lösenord!! Jag blir så irriterad så det går inte i ord att beskriva. Fattar inte vad som hänt för jag hade ju datorn i Stockholm hela helgen och det funkade alldeles utmärkt att logga iin. I morse när jag kopplade på eländet på jobbet funkade det också. Men nu, icke!

Jaja, vi får se då hur det blir i morgon. Tycker inte att jag har tid att sitta hemma en hel dag utan att kunna jobba men tillståndet och förnuftet får avgöra till morgonen hur det blir med den saken. Det blir garanterat en tidig sänggång i kväll och om jag inte kan sova ska lyssna på julklapparna i Ipoden...Nämligen Alexander den store av Bengt Liljegren med uppläsare Tomas Bolme och Mysteriet Olga Tjechova av Antony Beevor med uppläsare Qina Johansson. Dessa bägge rariteter fick jag av Steffanie i julklapp och har i dag lagt in bägge på Ipoden. Vi började lyssna lite på Alexander den store i går på väg hem från Stockholm och Tomas Bolme är ju bara så bra som uppläsare. Det ska under alla omständigheter bli spännande. Tanken från Steffanies sida var att jag skulle lyssna när jag går men hon förlåter mig nog om jag lyssnar lite utan att röra på benen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 27 december 2005 18:12 | Kommentarer (2)

20 december 2005

Många blir det

FÖR ETT TAG SEDAN SKREV Flärdskrivaren om alla sina tröstlösa möten han har på jobbet.
Redan då tänkte jag att jag ska banne mig kolla mot årets slut hur många möten det blir på ett år...
För min del blir det många kan jag säga nu när jag har räknat samman dem.

Från januari 2005 till december 2005 har jag varit på inte mindre än 92 fackliga möten som då är MBL och info av olika slag. Därtill kommer 43 avdelningsmöten och 62 arbetsmöten med olika projekt jag jobbar med eller är projektledare för. Sedan kan jag nämna att under fyra lördagar har vi arbetat med uppgraderingar som inte går att göra under produktion, 4 dagar har jag befunnit mig på utbildning, 6 dagar på tjänsteresa och till sist 4 dagar på konferenser. Phew! 197 sittningar i olika möten...

Det är banne mig ett under att man hinner arbeta ibland ;-)

Skrivet av Angela Müller den 20 december 2005 16:12 | Kommentarer (2)