« Att inte böja armen | Huvudsidan | Fint besök i Gråbo »

2 februari 2007

Faktiskt

I DAG KOM JAG IVÄG i god tid från jobbet för att både hinna till frissan och gymmet samt därtill handla lite! Det kändes bra kan jag säga för nu påminde min frisyr mer om Hela Havet Stormar och frissan höll med mig när jag påpekade det. Jag fick givetvis lämna en fullständig rapport från vår resa i Brasilien vilket jag gärna gjorde. Hon har själv varit i Rio så det var inga problem att få förståelse för att älska den stadens puls ;-)

Efter frissan blev det gymmet vilket jag normalt aldrig hinner på fredagar. Jag hade tänkt mig ett försiktigt styrkepass i dag där jag då skulle utesluta de övningar som armarna ingår i. Det började förstås med 30 minuter (2,8 km) uppvärmning medelst relativ snabb gång på löpbandet. När jag gick där började jag fega ur och funderade på att inte ta något styrkepass utan istället börja springa efter avslutad uppvärmning. Men jag tog mig i kragen och bestämde mig till slut att jag måste ju testa vad jag klarar och vad jag ska undvika.

Det slutade med att jag körde hela programmet med undantag för biceps- och bröstövningarna eftersom det är ren armböjning med mycket tyngd på just dessa. Annars körde jag igenom rubbet. Det kändes bra hela tiden och jag börjar fundera på om det möjligen kan vara just bicep-och bröstövningen som orsakat det hela? När jag känner mig bättre i armen framöver ska jag börja försiktigt igen och kanske sänka vikterna rejält. Åtminstone på bröstövningen för där kör jag i dagsläget 45 kg. Bicepövningen klarar jag bara 18 kg men det kanske är läge att sänka där också när den dagen kommer. Vem vet?

Eftersom jag hoppade över två övningar blev passet bara 50 minuter men armen mår bra även nu så här några timmar senare så jag är nöjd ändå.
Jag körde inte ens någon motion efter så det här var nog mitt kortaste gympass någonsin ;-)

I morgon ska vi få hit en liten solstråle! MIn, eller rättare sagt vår, arbetskamrat ska förära oss med ett besök och det ska bli så mysigt. Eftersom hon då är mammaledig med den litte solstrålen så blir det inte så ofta vi träffas just nu.

På söndag bär det iväg igen mot den Kungliga Huvudstaden så vi får hoppas att Per håller sig lugn nu så inte tågen blir inställda igen!

Skrivet av Angela Müller den 2 februari 2007 22:22

Kommentarer

Då får vi kanske se fotografier på den lilla solstrålen i morgon då!? ;-)

Skrivet av: Bim den 3 februari 2007 00:37

Bim> Njae vet inte vad den ömma modern tycker om det?

Skrivet av: Angela den 3 februari 2007 06:55

Nej, det är ju sant. Jag vet ju själv hur det är... Det var därför det inte var kort på så många i går...

Skrivet av: Bim den 3 februari 2007 08:42

Bim> Predis, så är det. Jag håller på att baka Dajmkaka till gästerna nu ;-)

Skrivet av: Angela den 3 februari 2007 08:50

Skönt att det gick bra på gymmet! Jag förundras över hur STARK du är, jag klarar bara 22 på bröst (3 gånger 12, alltid!) och 13 på biceps.. :-/ Fast å andra sidan har jag inte ont nånstans, så det kanske ligger nåt i det du säger om att "dra ner" ;-) Ha en skön helg!

Skrivet av: Snurran den 3 februari 2007 12:13

Mmmm... Dajmkaka! ;-)

Skrivet av: Bim den 3 februari 2007 13:35

Snurran> Men jag har ju förstås inte börjat på den vikten utan arbetat mig sakta uppåt. På Biceps hade jag nog bara 4,5 kg i början och på bröst hade jag säkert bara ett tjogotal kg. Jag kör också 3 set med 12 rep. Men kroppen vänjer ju sig så ibland luras jag och kör 15 rep elelr 4 set ;-)

Skrivet av: Angela den 3 februari 2007 14:38

Bim> Dajmkaka är alltid uppskattat ;-)

Skrivet av: Angela den 3 februari 2007 14:41

Skönt att du fick burret klippt nu och vad skönt att det gick bra på gymmet trots armen, och även kändes bra efteråt.

Skrivet av: Petra den 3 februari 2007 19:46

Petra> Det känns fortfarande bra och det är helt fantastiskt för i dag har jag verkligen överansträngt den med barn i famnen, all matlagning osv osv. Jag har haft skyddet på hela dagen och smörjat med Voltaren. Är så glad och ser en ljusning!

Skrivet av: Angela den 3 februari 2007 20:07

Post a comment
Remember Me?