« Pubrunda | Huvudsidan | Andas i det tomrum som blir över »

19 januari 2008

Det är mycket nu

VIDEOKONFERENSMÖTE vilken underbar uppfinning! Näst intill lika bra som att mötas på "riktigt" med undantag att man ju då slipper det eviga resandet. Fredag förmiddag för mig gick till denna delikata uppfinning och efter det var fullt ös medvetslöst resten av dagen. Det var med nöd och näppe jag hann kasta mig på tåget strax innan 16. Jag hade nämligen tid för mitt andra inviduella möte i LifeTime.

Det var ett mycket givande möte och jag fick en liten duvning i hur jag ska förhålla mig till det som brister i dag. Det vill säga att tillräckligt mycket fördelat på en herrans massa måltider. Det har jag förfärligt svårt att klara - men efter goda råd och en inspirerande konsulent får man ta sig i kragen - så är det bara!

Vi snackade också om jag skulle ta en runda med helfart som jag ju faktiskt har planerat sedan länge att det skulle bli när jag väl var hemma från semestern igen. Hon tyckte inte det då det blir svårt att klara just nu för mig (med jobbet och myckekt resande) utan rekommenderade halvfart. Så jag ska ta mig en titt i "manualen" om vad det innebär och planera för det i stället. Då äter man några "riktiga" mål och soppar resten.
Sedan snackade vi om min träning och jag får med beröm godkänt ;-) Men jag har i alla fall kommit fram till vad jag ska satsa på för tillfället. Tyvärr har ju styrketräningen blivit lidande av att jag gått på mycket spinningpass och motionstränat i första hand. Jag har ju mål när det gäller spinningen och det har jag i och för sig öven med motionsträningen förstås. Vad spinningen gäller är det första delmålet att klara av att cykla Vasaloppet som vi ju tränar oss inför varja söndag nu. Sedan är det ju Kortvasan och Göteborgsvarvet som gnager där inne och faktiskt kräver att jag håller min kondition på topp. Sedan är min ambition att kunna cykla till och från jobbet i stor mängd. Förra året blev det inte en enda gång! I september har vi ett gemensamt mål i xtravaganzagruppen och det är att cykla Mjörn Runt så det gäller att inte slappa av efter Vasaloppscyklingen ;-)
Vad gäller styrketräningen då så har jag en ny tid inbokat för nytt program och där ska vi satsa på ett där jag kan göra både och vid varje tillfälle. Ska bli spännande. Den är inplanerad till 1 februari.

Efter mötet blev det en motionsrunda på löpbandet. Först värmde jag upp 20 minuter (1,9 km) med lite gång och sedan bestämde jag för ett intevallpass. Jag har ett färdigt intervall i pulsklockan som är på 5 minuter med lägre fart och 3 minuter med full sprut. Lite för långa intervaller egentligen men jag tänkte att jag kör så länge jag orkar.
Det gick riktigt bra - i alla fall över förväntan. Så fort som jag sprang på 3-minutarna har jag nog aldrig ens varit i närheten av. På femminutarna blev det lite lugnare då för att få ner pulsen någon innan nästa treminutare var i antågande.
Jag lyckades få upp pulsen i 153 slag/minut och det är det högsta jag någonsin lyckats med ;-) Totalt höll jag på i 45 minuter och kom då 6,2 km på den tiden. Sedan lugnade jag mig lite och gick raskt i 45 minuter till och kom 4,7 km till. Under tiden dök Woffegubben upp och tog bandet bredvid så han fick sig lite rörelseglädje också innan vi duschade och åkte hem.

Och nu är det redan lördag nör jag skriver detta - jag ligger som vanligt efter. Frågan jag ställer mig är om jag kommer att hinna med bloggen framöver. Jobbet kräver mitt engagemang till mer än hundra procent framöver med de stora projekt jag har framför mig. Giltighetstiden på dessa är över ett år!!
Den tid som sedan blir över måste jag ägna åt träning och för all del allt annat också för som kvinna är man ju även projektledare i hemmet...eller hur?

Skrivet av Angela Müller den 19 januari 2008 19:43

Kommentarer

Men som projektledare ska du ju bara delegera, eller hur? ;-D *kram*

Skrivet av: Snurran den19 januari 2008 22:05

Jag förstår dig. Bloggandet ska vara roligt, och inte ett måste. Men du ska veta att vi är nog många som kommer sakna dig otroligt mycket här om du inte bloggar. Du kanske kan blogga lite ibland!? ;-D

Skrivet av: Bim den19 januari 2008 23:00

Snurran> I den bästa av världar är det ju så...;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den20 januari 2008 07:55

Bim> Så är det - inte ett tvång... Sedan är det ju inte dumt om man verkligen har något att skriva om och även där känner jag att det kommer att bli en bristvara för jobbet går inte att skriva om på samma sätt som privatlivet. Kanske helgblogging ;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den20 januari 2008 07:59

Ja, helgbloggning är vi läsare nöjda med! Bara du inte slutar helt! ;-D *kram*

Skrivet av: Bim den20 januari 2008 14:19

Bim> Tack, du är så uppmuntrande! Nu blir det badminton...

Skrivet av: Angela den20 januari 2008 15:20

Post a comment




Remember Me?