« Xtravganza andra dagen | Huvudsidan | Den onde och den gode »

28 maj 2007

Xtravaganza tredje dagen

DET ÄR NOG INTE MIN DAG I DAG…

Strax före jag skulle ge mig i väg till flygplatsen hade jag för avsikt att blanda min ”drink” och få i mig frukost. Jag måste ha varit nästintill järndöd någon minut eller så för jag tillsatte kokhett vatten i shakern för att blanda med och vad händer? Jo, det blev en rejäl explosion så jag fick persikosoppa över mig och halva köket (på jobbet) blev också dränkt i soppan! Inte nog med det det blev knappast något kvar i shakern och halva frukosten gick till spillo…

Man ska, när man tänker, först blanda med lite kallt vatten och sedan tillsätta varmt. Nåja, det är bara att överleva.
När jag sedan kom till Landvetter tänkte jag att det nog var säkrast att gå på toa innan påstigning så det gjorde jag och LÅSTE dörren. Vad händer? Jo, en dam sliter upp min låsta dörr precis när jag ska dra upp brallorna!!

Men planet störtade inte i alla fall ;-) Taxi från Bromma och sedan jobb fram till 18-tiden. Promenad ”hem” eftersom jag var i stort behov av luft, själsro och ett och annat steg.
Jodå, jag lyckades shaka lunchen utan att bli av med häften;-) Det blev den kulinariska höjdpunkten av 3 dl med jordgubbssmak.

När vi kom hem efter avslutad arbetsdag så skulle 2 av kollegerna ta sig ut för att få sig lite i magen. Dom stackarna hade ju inte ätit sedan lunch ;-)
Jag kände att jag inte skulle orka sitta med, i alla fall inte i dag som har varit en riktig hemskedag där hungern rivit och slitit i mig, så jag beslöt i stället att ta en promenad. Jag och en annan kollega som också går på svältkost gick alltså ut på en riktigt skön promenad. Vi gick från Inedalsvägen längs Norr Mälarstran och fortsatte sedan bortöver och hamnade så småningom i Fredhäll och ner i Rålambsparken och sedan över mot Fridhemsplan och till sist upp i Kronobergsparken för att snedda ner så vi kom hem igen. Två timmar var vi ute och det blev nog näst intill milen, i alla fall 7-8 km.

Efter det var det meningen att jag skulle intaga min middag, sparrissoppa, men då ringer telefonen. I andra ändan befann sig en god vän och tillika kollega som satt på Flying Scotsman - min favvopub precis runt hörnet. Han och ytterligare en kollega och god vän ville att jag skulle komma över. Det gjorde jag och intog, med dräglande käft (efter en god öl) ett glas vatten. Vi snackade och skrattade en stund och nu är jag äntligen hemma och ska njuta av mina 3 dl sparrissoppa ;-)

Det har varit en tuff dag och jag börjar känna matlukt överallt. Jag börjar också tvivla på mig själv men det kanske känns bättre i morgon?! Jag tror att jag lyckats med konststycket att pressa ner 3 liter vatten också så nu är det bara två liter kvar…

Skrivet av Angela Müller den 28 maj 2007 22:28

Kommentarer

Är det meningen att man ska nå någon slags andra andning där det känns lättare?

Skrivet av: Anna den29 maj 2007 12:30

Anna> Om du menar med xtravaganzakursen så ja, När man mått sin målvikt ä'r det meningen att man ska gå över i en fas som heter jämvikt och då äter man något mål och dricker resten till nästa fas som innebär mer riktig mat än måltidsersättning. Men det kommer att dröja minst 5 veckor innan jag är där - förmodligen längre...

Skrivet av: Angela den29 maj 2007 12:51

Vilken hemsk morgon du hade! Duktigt av dig att klara av din svåra dag efter den morgonen! Jag har gått på Nutrilett förr, i ett par veckor, så jag vet ungefär vad du går igenom... *Kramar om dig och håller tummarna*

Skrivet av: Bim den29 maj 2007 14:55

Bim> Ja, som tur var slutade ju dagen lite trevligare med en långpromenad i Stockholm och trevligt umgänge på favvopuben ;-) *Tack*

Skrivet av: Angela den29 maj 2007 15:03

Jag hade aldrig klarat din kur... Jag måste få äta... Och jag tycker du är grymt duktig som klarar av det. Hur är humöret? Känner du dig stingsligare?

Skrivet av: Petra den30 maj 2007 10:35

Petra> Nej, men jag är ju en riktig surkärring jämt ;-) Nej, jag bara skojar jag är nog en glad skit för det mesta och jag har inte känt av någon humörsvängning men däremot en del koncentrationssvårigheter... Tack för berömmet!

Skrivet av: Angela den30 maj 2007 11:04

Skönt att du är dig själv i humöret :)

kram

Skrivet av: Petra den30 maj 2007 23:08

Post a comment
Remember Me?