« En riktig "hemskedag" | Huvudsidan | Ännu en lugn dag »

13 februari 2007

Lugnare i dag

DET VAR VÄLDIGT LUGNT I DAG på jobbet så nu har det nog lagt sig. Jag kom till och med iväg innan det blivit riktigt mörkt ute! I dag var i alla fall ambitionen att komma till gymmet så när vi kom dit så tog Woffegubben beslut om att gå resten av vägen hem, 6 km. Det var duktigt av honom och jag slapp att först åka hem.

När jag klätt om och kom in för att värma upp fanns det inga lediga löpband så jag tog crosstrainern istället. Dock utan att låta armarna jobba med. Det blev 30 minuter (1,2 km) och pulsklockan var på för jag hade ju egentligen tänkt mig att springa...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 166 varav 55 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 112.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 29 minuter och 10 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter.

Sedan blev det en timma styrketräning och det kändes bra i dag. Jag undviker fortfarande bicepsövningar men jag gav mig på rodden så vi får väl se hur armen är i morgon bitti.

Inte heller efter styrkepasset fanns det något löpband ledigt så jag tog crosstrainern igen i 30 minuter (1,2 km)...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 171 varav 55 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 114.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 24 minuter och 30 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter.

När jag var klar i crosstrainern fanns det lediga löpband så jag tog ett och tänkte mig en 30-minuters språngmarch. Men det gjorde lika förbaskat ont i dag så jag sprang bara i 10 miuter (1,1 km) sedan lade jag av.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 60 varav 50 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 118.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 8 minuter och 35 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 10 minuter.

Man kan ju undra varför jag helt plötsligt fått ont i skenbenen (tror att det heter så) och varför det inte går över?! Jag har ju inte överansträngt - inte en chans efter en veckas uppehåll på gymmet och ingen jogging under tiden jag var i Stockholm. Jag fattar nada!

I morgon ska jag till tandläkaren sent på eftermiddagen så vi får väl se om det blir något motionspass över huvud taget. Men jag säger som jag brukar - den som lever får se!

Skrivet av Angela Müller den 13 februari 2007 21:15

Kommentarer

Du kanske har slitit ut dojorna? Som du springer helat tiden är det ju inte otroligt direkt.. Tränade inte Woffe med dig förut? Varför har han lagt av med det egentligen - orkar han inte med ditt tempo eller? ;-)

Skrivet av: Snurran den13 februari 2007 22:02

Jag håller med Snurran! Du har säkert slitit ut skorna! ;-)

Skrivet av: Bim den13 februari 2007 22:31

Snurran och Bim> Skorna är relativt nya så den risken är ganska minimal. Jag har dessutom inlägg, gjorda efter mina fötter, som Löplabbet har gjort åt mig för att dämpa nedslaget.
Vad Woffe anbelangar så lade han av med gymmet när jag bytte till mitt nuvarande gym. Han tycker inte att det är hans grej det här med gym utan föredrar att göra annat som till exempel jogga, promenera eller luffa i skogen. Jag kyckades dock hålla igång honom 1 1/2 år ;-)

Skrivet av: Angela den14 februari 2007 07:34

Det är vackert att lyckas så långt iallafall! ;-)
Har du fått en liten benhinne inflammation då? (vila hjälper väl mot sånt)

Skrivet av: Snurran den14 februari 2007 15:26

Snurran> Ja, det var uppenbart ganska länge att det inte var hans grej. Många var de kvällar då han mest pratade med andra gymmare ;-)
Ja, jag börjar misstänka att det kan vara benhinnorna som bråkar. Frågan är bara varför jag i så fall skulle fått det?! Kan det månne vara kylan i Stockholm när jag var där sist. Trotsade minusgradrna och gick till och från varje dag och lite till någon av kvällarna? Nu blev det inget i kväll så här fick jag en dags extra vila ;-)

Skrivet av: Angela den14 februari 2007 21:05

Det var inte halt eller så när du var i sthlm och promenerade? Då spänner man sig lite för att inte halka till och det kan påverka benen långt efter. Har stora erfarenheter av det tyvärr...

Kram

Skrivet av: Petra den14 februari 2007 23:00

Petra> Nej, det var inte halt men kallt som attan!

Skrivet av: Angela den15 februari 2007 13:52

Post a comment
Remember Me?