« Snubig | Huvudsidan | Torsdagmorgon »

8 december 2006

Onsdagmorgon

TIDIGT PLAN TILL STOCKHOLM. Men gud så omständigt att flyga numera! Ingen tandkräm, ingen vätska eller kort sagt inget alls i flytande form får numera tas med i handbagaget. Alltså, ska man övernatta och har tankräm eller deo eller vad det nu vara månde, så blir det till att checka in allt som bagage. Vi ska inte nämna köerna in till gaten, tack vare denna rigorösa säkerhetskontroll, så det hoppar jag över.

Konferens hela dagen fram till strax efter 17. Sedan checka in på övernattningsbasen på Kungsholmen och en snabb pilsner för att summera dagen. På med lite andra kläder och sedan bar det av till Scheelegatan (på Kungsholmen) för att besöka Winjas Ost & Vinkällare.

1_Injas.jpg

Jag kan varmt rekommendera detta ljuvlig ställe och det var verkligen källarstuk över källaren. Stora rör i taket och ojämna väggar ;-) Man kan välja på olika menyer och antal ostar men vi tog förstås...

Ostbuffé Special
Franska och italienska charkuterier
2 sorters paté med tillbehör
30-tal utvalda utländska och svenska ostar
samt tillbehör så som frukt, grönsaker, oliver, bröd och kex.

Njae, jag testade inte de franska och italienska charkuterier eftersom jag inte äter något kött men det var värt mödan att vänta på osten. Jodå, den fick man inte röra förrän en av personalen kom in och berättade allt och lite till om just ostarna. "Vår tjej" var jätteduktigt och det var ett mycket intressant föredrag hon höll. Jag kan dock inte skryta med att jag är någon ostkännare numera eftersom det var så mycket information om m å n g a ostar men det var väldigt gemytligt och trrevligt på alla sätt och vis!

2_italiensk.jpg

3_ostarna.jpg

4_frukt.jpg

Man kunde välja mellan att ha med sig eget vin (jag skojar inte) eller köpa vinet där. Vi hade valt den första varianten efter rekommendation från personalen om vilket vin vi skulle köpa med oss. Vinflaskeöppnaren var en rejäl doning...

5_vinoppning.jpg

Man kunde även hyra in sig här för att förvara sitt vin så det fanns små bås lite här och där med vinflaskor i. Jag har besökt ett liknande ställe i Göteborg, på Eriksberg, för många år sedan men deras inriktning var lite annorlunda. Då var alla gäster med och komponerade samt tillgade maten med allt från dukning till färdiga rätter. Där var det i stället ett föredrag om vin med vinprovning till. Mycket trevligt det också.

Jag behöver väl inte nämna att magen stod i all fyra hörn efter alla goda ostar! På väg hem slank vi in på en pub (tvärs över gatan från Winjas) som heter Lokal.
Det blev en lång färd mot natt men mycket trevlig!

Stegeriet denna dag borde inte ens nämnas med flyg, taxi och stillasittande runt ett konferensbord men har man sig i leken givit så får man leken tåla - 6 330!

Skrivet av Angela Müller den 8 december 2006 19:55

Kommentarer

oj, oj, oj vad det ser gott ut! men det där med eget vin var ju udda - jag trodde alla ville "sko" sig på sina kunder så mycket som möjligt och då funkar ju inte medtaget vin något vidare..?!

Skrivet av: Snurran den 8 december 2006 20:45

Ingrid> Håller med dig - mina ögonbryn har fortfarande inte kommit ner i normalläge ;-) Gott var det kan jag lova! Jag är ju en inbiten ostälskare ;-)

Skrivet av: Angela den 8 december 2006 21:03

Jättehärliga bilder som vanligt. Snacka om att man blir sugen på ost med tillbehör! Jag tror att min syrra har varit där, jag känner igen det där med att man får ta med sig eget vin.

Skrivet av: Bim den 8 december 2006 21:57

Bim> Det var himla trevligt! När vi ses du och jag nästa gång så går vi dit ;-)

Skrivet av: Angela den 8 december 2006 22:56

Hahaha! Kanske det kanske! ;-)

Skrivet av: Bim den 8 december 2006 23:17

Bim> Det där var ett halvt löfte ;-) Jag följer dig hem sedan...

Skrivet av: Angela den 8 december 2006 23:20

Vi får väl se! Du vet ju hur osocial jag är! Men nån gång kanske! ;-)

Skrivet av: Bim den 8 december 2006 23:22

Bim> Du osocial! I så fall tror jag på tomten ;-) Men jag ser fram emot vår första träff IRL!

Skrivet av: Angela den 8 december 2006 23:24

Ja, men jag är faktiskt osocial! Och blyg! Och lite rädd för nya saker och nytt folk! Men, men, vi får väl se... ;-)

Skrivet av: Bim den 9 december 2006 00:03

Bim> Som spiken på huvudet! Då är vi två ;-)

Skrivet av: Angela den 9 december 2006 15:11

Okej! ;-)

Skrivet av: Bim den 9 december 2006 17:43

Post a comment
Remember Me?