« Efter | Huvudsidan | Pysseldag »

21 november 2008

Matlagningskurs

I ONSDAGS VAR VI i Ledarklubben på ett riktigt litet äventyr. Vi höll till i det här fina huset som är ett gammalt stall...

stallet.jpg

Bilden lånad här


Först hade vi förstås vårt årsmöte och sedan började äventyret. Vi hade två "riktiga" kockar som lärde oss att laga en trerätters middag som inte gick av för hackor.

Menyn, som bestod av förrätt, varmrätt samt efterrätt löd som följer...

Olivstekta pilgrimsmusslor med tomatterrine och getostcreme

Kycklingballotine fylld med mozzarella och basilika, sås på körsbärstomat, vitlöksrostade svampar och timjansrisotto

Friterad banan med mjölkchokladpannacotta och citroncreme

Nu ska ni tänka er 14 killar i varierad ålder och två kvinnliga dito varav den ena var jag och den andra min kollega ;-)
Men man ska inte har förutfattade meningar! Killarna kunde verkligen det här med att laga mat och en del av dem var till och med näst intill experter.

Vi hade jättetrevligt och maten var himmelskt god. Vi var alltså tre lag, en för förrätten och där ingick jag, en för varmrätten och till sist en för efterrätten.

Pilgrimsmusslorna skulle vi först avlägsna muskeln på och sedan skulle vi rulla in dem i parmaskinka...

2_pilgrimsmusslor.jpg

Därefter skulle dem halstras i olivolja till dom fått en gyllenbrun färg...

4_stekermusslor.jpg

Tomatterinne gjordes under tiden...

3_tomatterinne.jpg

Efterrättsgänget jobbade på sin kant...

5_efteratt.jpg

Varmrättsgänget får här lite goda råd från kocken...

1_huvurattsgaget.jpg

6_koksorder.jpg

Efterrättsgänget tog även hand om dukningen...

7_dukning.jpg

Gott vin, och för all del öl eller annat för dem så önskade, serverades till. En fantastiskt trevlig kväll som en medlemmarna hade arrangerat helt på egen hand!

Kan varmt rekommenderas och vill man veta mer om den här sortens arrangemang kan man gå hit och läsa ;-)

Tyvärr fick jag inte med min kamera så bilderna är tagna med mobilen och därav den dåliga kvaliteten.

Skrivet av Angela Müller den 21 november 2008 14:08

Kommentarer

Det var ju en verkligt rolig och annorlunda tillställning kan jag gissa och gott blev det väl med, trots alla amatörer? ;-)

Skrivet av: Snurran den21 november 2008 17:29

Snurran> Det var helt godkänt och jag tror inte man kände skillnad på om det var proffs eller vi som hade tillagat maten. Visserligen hade vi ju två proffs till vår hjälp men bara i bakgrunden ;-)

Skrivet av: Angela den21 november 2008 17:47

Åh! Vilken underbart rolig kväll! :-)

Skrivet av: Bim den21 november 2008 19:37

Bim> Ja, det var verkligen trevligt och gott ;-)

Skrivet av: Angela den21 november 2008 20:54

Post a comment




Remember Me?