17 december 2008

En riktig glädjespridare

I KVÄLL HAR JAG VARIT PÅ SISTA XV-TRÄFFEN i LifeTime-gruppen och det känns utan tvekan vemodigt! Vi har varit ett (och ÄR förhoppningsvis) ett sammansvetsat gäng med en ledare som inte går av för hackor. Hon har entusiasmerat oss hela tiden och håller saker och ting på en högst normal nivå. Inga strikta regler som ändå inte är genomförbara utan i stället goda råd när man "trillat dit". Ett engagemang som är svårt att sätta ord på helt enkelt.
Jag har sagt det förut men kan inte säga det ofta nog att "mitt" gym är nog det bästa i hela världen! Det beror naturligtvis på en kunnig och duktig personal som aldrig ignorerar att man finns, ett ägande som tillåter detta och en stämning som är som om man vore med sin familj.

Till råga på allt annat som vår XV-konsulent fixat hade hon i dag skrivit några personliga rader till var och en av oss som nu ska klara den hårda, stygga frestande världen på egen hand...

1_avslutningxv.jpg

Frågan är om inte det är det finaste rader jag fått någonsin?

För övrigt skulle jag inte vara helt ärlig om jag sade att allt var i sin ordning ännu men kvällen med "gänget" fick mig att må lite bättre och det känns bra.

I dag har vi varit på Hallbergs Guld och pratat med den värderingsman, som visade sig vara en kvinna, som vårt försäkringsbolag ville att vi skulle kontakta med anledning av att Woffegubbens förlovning/vigselring blev stulen. Min ring finns ju kvar, eftersom den sitter på mitt finger, så det underlättade ju naturligtvis. Hon sade flera gånger under samtalets gång att det var en fin ring och tveksamt om den går att återskapa. Och ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att det går även om det går för det är ju naturligtvis DEN ringen som är ringen om man säger så. Men hon skulle i alla fall göra efterforskningar om det gick. Vi får ju inte glömma att den är från 1971! Leverantören kan ju vara både död och begraven ;-)

För övrigt har inte riktigt förlikat mig med saken även om jag inser att vi kommit "lindrigt" undan när jag hör från andra vad som hänt med vänner och bekanta. Faktum är att det underlättar hur märkligt det nu än kan låta...?!
Det är bara egot eller själen eller vad det nu än må vara som inte hänger med riktigt än. Logik funkar inte - men det kanske kommer? Det är väl en bugg i hjärnkontoret?

Sedan tror jag i och för sig att bara vi får avslutat allt administrativt kring det här jävelskapet så kanske det blir lättare att se framåt och lägga den här förbannade händelsen lite längre bak i huvudet. Men så länge vi har hela biten med listor av vad som blivit stulet till försäkringsbolag och polisen kvar så hänger det som en tung ryggsäck över oss båda.

Nojjan har dessutom och fortfarande inga gränser! Minsta fläck på mattor eller golv, det kan vara en miniflaga från något klädesplagg eller damm, så kommer tankarna...

Nu ska jag bara jobba i morgon också, eller rättare sagt så ska jag bara vara på jobbet i morgon också, sedan jobbar jag hemifrån ända tills 5/1. Det ger en viss trygghet och dessutom ska Boris hjälpa oss att vakta huset över jul och även veckan därefter eftersom vi får låna honom ända till nyårsdagen ;-)

På fredag kommer sista leveransen av möblerna, dvs bord och stolar, till allrummet - det känns också positivt... Då slipper jag fundera över var vi ska sitta och äta under jul- och nyårshelgen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 17 december 2008 21:12 | Kommentarer (2)

5 december 2008

Som utlovat

KOMMER HÄR RECEPT från vår julmatlagningskväll med xtravaganza...

Enkel jullimpa:
3 dl dinkelmjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk stötta nejlikor
1 tsk ingefära
3 dl mild lättyoghurt
3 msk flytande honung
1 msk rapsolja
1/2 dl russin

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda först alla torra ingredienser ordentligt i en bunke. Blanda sedan yoghurt med honung och olja och häll blandningen över det torra ingredienserna.
Rör ihop snabbt till en väl blandad men lite kletig massa. Häll över degen i en smord limpform och grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Stjälp upp limpan och låt svalna på galle.

Färskost med aprikos:
10 osvavlade aprikoser
1 burk kesella lätt
2 msk ädelost eller en halv tsk lönnsirap (väl själv salt eller sött)
Salt och vitpeppar

Hacka aprikoserna och lägg i en bunke. Tillsätt kesella och ädelost/lönnsirap. Mixa med mixerstav och smaka av med lite salt och peppar.

Bulgur med apelsin, sötpotatis, krossade valnötter & gula russin:
4 dl kokt bulgur
2 dl valfria kokta bönor
1 sötpotatis
2 medelstora morötter
1/2 dl majs
1 finhackad paprika
1 dl krossade valnötter
1/2 dl gula russin
färsk basilika
2 msk gojibär

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka sötpotatis och morötter till mindre bitar. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt och rosta i ugnen ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna.
Rör i hop apelsindressingen, se nedan, och blanda sedan alla övriga ingredienser i en skål. Ringla över dressingen och låt stå i kylen någon timme för att dra åt sig alla smakerna. Toppa salladen med strimlad färsk basilika och härliga gojibär.

Apelsindressing
Saft & skal från 1 apelsin
Saft från 1/2 citron
1/2 msk honumg
2 msk kallpressad olivolja
1/2 tsk curry
En nypa havsalt

Blanda alla ingredienserna i en skål och smaka av med lite salt.

Glöggrostade nötter:
2 dl sötmandel med skalet kvar
2 dl hasselnötter med skalet kvar
3 dl glögg, hemmagjord eller köpt

Hälla mandlar och nötter i en liten tillbringare. Häll på glögg så att det täcker och ställ in i kylen över natten. Låt nöttera rinna av en en sil ordentligt, bred ut dem på en plåt och rosta i ugnen i 3 timmar 1 110 grader. Låt svalna. Servera till en kopp rykande varm glögg.

Julsnittar:
1 st kålrot, ca 350 gram
1/2 msk smör
2 apelsiner, saften av
2 dl vatten
1 tsk färsk riven ingefära
1/2 grönsaksbuljong

Brödskivor
1/2 dl senap, stark
5 skrivor vörtbröd eller egetbakat julbröd
10 skivor julskinka
1 blad grönkål
salt och peppar

Skala och skär kålroten i kuber, 2,5x2,5 cm. Värm en stekpanna och lägg i smör och stek kuberna gyllene. Tillsätt apelsinjuice, vatten, ingefära och buljongtärning och koka på låg värme i fem minuter. Ta av från spisen och låt svalna i buljongen.

Bred senap på brödskivorna och skär dem i fyra delar. Lägg på skinka, kålrotskuberna och sist lite grönkål. Salta och peppra.

Köttbullar
2 paket mager nötfärs, 800 gram
1 dl Pofibrer
1 dl havregryn
2 dl minimjölk
1 riven lök
1 riven morot
1-2 msk senap
2 ägg
Slat och kryddpeppar
Olja

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda pofiber, havregryn och kryddor med mjölken. Låt svälla i 5 minuter.
Blanda i riven lök, morot. nötfärs och äggen. Rör till en jämn smet. Forma köttbullar och stek i långpannan i ugnen.

Lättare saffransbullar
50 gr jäst
2 1/2 dl minimjölk
100 gr kesella lätt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl ljus sirap
7-9 dl vetemjöl
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl hackade mandlar
1 g saffran
1 tsk kardemumma
1 tsk salt

Pensling:
1 ägg
Russin

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull på låg värme till ca 37 grader, fingervarmt. Blanda sedan den ljumma mjölken med kesellan. Häll blandningen över jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt honung, sirap, saffran och kardemumma och salt, rör. Häll i linfrön, mandel och mjölet lite i taget. Arbeta degen den känns smidig och släpper kanterna. Jäs degen under bakduk cirka 30 minuter. Tag upp degen och knåda den smidig på mjölat bakbord. Rulla degen med lätt fuktade handlflator till små runda bullar.
Lägg dem i rader i fem rader, fyra stycken i varje rad i en med plja smord långpanna, 30x40 cm. Jäs alla bullarna under bakduk på spisen i 40 minuter.
Pensla med upvispat ägg, tryck i ett russin och grädda i mitten av ugnen i cirka 6.8 minuter.
När bullarna är klara sitter de ihop lite som en kaka på plåten. Låt dem svalna orörda innan du lossar dem försiktigt och lägger över dem på galler.

Rostad kål med stjärnanis och solrosfrön:
1 st blomkålshuvud, cirka 200 gram
15 brysselkål, cirka 200 gram
1 huvud romanescubuketter
2 msk olivolja
1 dl solrosfrön

Marinad:
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk dill, hackad
10 stjärnanis
Salt och peppar

Dela blomkål och romanesco i små buketter, ansa brysselkålen. Lägg alltsammans på en plåt med smörat papper i botten.
Ringla 2 msk olivolja över och blanda runt. Rosta kålen i ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills de har fin färg och känns mjuka men ändå har viss spänst kvar.

Krossa ett par av stjärnanisen i mortel. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Slå marinaden över den varma kålen och låt svalna.

Rosta solrosfröna i en torr panna på medelhög värme ett minuter tills det har fin färg. Strö solrosfröna över kålen vid servering.

Rödkålssallad med äpplen och valnötter:
200 gram rödkål
1 apelsin
2 äpplen, röda små
1 påse babyspenat eller ruccolasallad
2 dl kokta kidneybönor
3 msk xtravaganza dressing
1 dl valnötter

Skiva kålen tunt. Skala apelsinen och skär den i bitar. Kärna ur äpplena och skär i klyftor.
Blanda kål, apelsin, äpple, spenat och bönor med dressingen.
Strö valnötter över innan servering.

Wasabilax:
2 rökta laxskivor, 40 gram
2 msk kesella lätt
Lite wasabi
1 msk hackad dill
Salt och peppar
Rostade sesamfrön

Mixa kesella, hackad dill, wasabi och slat och peppar till en smet. Bred över laxen rulla ihop till en rulle.
Skär den sedan i lämpliga storlekar.

Pannacotta med saffransmak:
2 1/2 blad gelantin
5 dl minigrädde
1/2 dl råsocker
1 påse saffran, 0,5 gram
1 tsk vanilsocker

Låt gelantinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrulle från värmen. Lyft upp gelantinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Rör ner saffran och vanlijsocker. Häll gräddblandningen i små vattensköjda glas eller formar. Låte det stelna i kylen minst fyra timmar eller tills nästa dag. Stjälp ev. upp puddingarna eller dervera dem direkt i glasen med finskuren apelsinsallad.

Hoppas att någon därute i sajberspejset får glädje av recepten!
Lycka till!

Skrivet av Angela Müller den 5 december 2008 16:12 | Kommentarer (4)

3 december 2008

Julmatlagning

I KVÄLL HAR VI, XTRA VAGANZA-GÄNGET, lagat nyttig julmat. Det är, förstås, vår fantastiska hälsokonsulent och instruktör Jonna som varit i "farten" igen. Jag vill gärna tro att vi har en otroligt engagerad grupp tack vare henne.

Vi träffades 17.30 i Stenkulan, skolan som ligger bakom gymmet. Där hade Jonna fixat så vi fick ha hela hemkunskapsköket för oss själva ;-) Naturligtvis glömde jag kameran men min gode XV-kollega Fredrik tog lite bilder så det kanske kommer några lite senare.

Tanken med hela arrangemanget var inte att laga till den traditionella julmaten utan att gå lite utanför ramarna och även få till lite nyttigare alternativ och jag samt alla med mig intygar att det var himla gott allt som vi tillagade under kvällen.

Vi gjorde följande, uppdelat på olika lag:

Enkel jullimpa med dinkel- och grahamsmjöl.
Till den serverades:
Färskost med aprikos.
Bulgur med apelsin, sötpotatis, krossade valnötter och gula russin.
Glöggrostade nötter som vi avnjöt till tre olika sorters glögg som vår XV-kamrat Fredrik överraskade med ;-)
Julsnittar.
Köttbullar, i och för sig klassiskt men dessa tillagades på mager nötfärs, pofiber och havregryn, minimjölk, lök, riven morot och senap samt ägg och kryddor. Rullades och tillagades i ungen.
Rostad kål med stjärnanins och solrosfrön.
Rödkålssallad med äpplen och valnötter.
Wasabilax med äppelsallad.

Och avslutningen blev Pannacotta med saffransmak.

...samt en present till vår allas Jonna från oss i gruppen!

En fantastiskt rolig och givande kväll i goda vänners lag. Jag undrar just hur många XV:are som har det så bra som vi ;-)

I januari är Life Time-tiden över och jag känner redan en saknad! Dels för att jag lärt känna så många underbara människor och dels för att det trots allt givit mig en stor portion av trygghet. Sedan har jag å andra sidan svårt att se hur denna engagerade människa som Jonna är kommer att "släppa taget" helt om sina skyddslingar efter det. Jag har en bestämd känsla av att gemenskapen kommer att fortsätta och att det i slutändan blir bra ändå, trots min oro ;-)
Jonna leder ju bland annat spinningpassen jag och många andra XV:are gärna besöker. Hon har även Afro Power-passen och MRL som jag allvarligt funderar på att ta tag i även om jag förmodligen inte klarar vare sig koordinationen eller tempot.

Här hemma börjar det bli sig likt igen, det vill säga någorlunda ordning på torpet. Till exempel är det mesta krafset som legat högt och lågt, och är ett resultat av allt vi gjort sista tiden, nu bortplockat. Och när möblerna till allrummet dellevereras i nästa vecka blir det ändå bättre för då kan jag ta det sista som nu ligger i flyttkartonger på altanen...

På jobbfronten är det ren katastrof, att hinna med tre heltidsjobb på en heltid kräver en stor portion av humor, fantasi och gott humör. Så kände jag inte i dag kan jag förtälja men vilket år som helst blir det nog bättre ;-)

Det, plus det faktum att vi faktiskt genomför en del stora projekt här hemma har naturligtvis visat sig vara en katastrof på andra områden - jag tänker då närmast på gym- och motionsfronten. Men jag har förhoppningen att även det ska bli bättre framöver.

I tisdags var jag dock på cirkelträning och spinning puls trots kaoset här hemma och i morgon tänker jag styrketräna vilket jag inte gjort sedan...ja, det minns jag faktiskt inte!
Och rullskidorna ska vi inte tala om - dom är i stort sett, med undantag för premiärturen runt kvarteret, oanvända!!!

Därtill kommer Projekt Jul som jag knappt minns längre hur man hanterar då vi varit bortresta just den perioden i många år ;-)
Nåja, det gäller att vara positiv och låta saker och ting bli som det blir när det nu inte blev som det skulle...

Skrivet av Angela Müller den 3 december 2008 22:12 | Kommentarer (8)

21 maj 2008

LifeTime-träff

I KVÄLL HAR VI HAFT SISTA träffen på Xtravaganza innan sommaruppehållet. Vår hälsorådgivare Jonna hade fixat och donat med utomhusaktivitet medelst poängpromenad med avbrott för vissa mer fysiska aktiviteter såsom träning upp och ner i backe springades, dips och armhävningar ;-) Detta för att visa oss att det faktiskt går att styrketräna även om man inte har möjlighet att besöka gymmet. Hon är så ambitiös och det är fröjd att gå träffarna. Det blir för all del inte helt tyst och utan aktivitet under sommaren för det blir som vanligt xtraträffar om smått och stort och träningstillfällen där bara vi xtravaganzare deltar.

Jag tog cykeln t o r till gymmet och det kändes skönt i det fina vädret. Inte så långt, bara 12 km totalt, men ändå bättre än att ta bilen enligt min åsikt ;-)

På jobbet i dag har jag haft en helt fantastisk dag med en massa knutar som lösts upp tack vare "mina" leverantörer och vår driftdito. Det känns som om jag hade minst hundra kilo mindre i ryggsäcken och att äntligen få lägga något i "klaralådan"...
I bland är det bara så kul att jobba ;-)

Skrivet av Angela Müller den 21 maj 2008 21:05 | Kommentarer (3)

9 mars 2008

Sjunde soppdagen

EFTER TVÅ VILODAGAR kändes det helt OK att börja dagen på gymmet. Vi körde styrkepassen både Woffegubben och jag och sedan lite motion på crosstrainern efter det.

Hemma har jag lagt upp byxbenen på ett par för länga byxor och tvättat. Däremellan har jag lagat omeletter till Woffe för nästa veckas arbetsdagar och luncherna också förstås. Nu blir det inga större utsvävningar vid spisen mer under veckan som kommer.
Nu ska jag bara packa om gymväskan för att ge mig i väg dit igen. För i kväll är det Ladies Night med anledning av att Internationella kvinnodagen var i går.
Ska bli kul...


Skrivet av Angela Müller den 9 mars 2008 16:03 | Kommentarer (7)

6 mars 2008

Fjärde soppdagen

HAR GÅTT ÖVER FÖRVÄNTAN BRA! Trodde nog att det skulle vara jobbigare i dag eftersom jag kände viss antydan åt det hållet i går men som sagt, bättre än väntat.
Vi började dagen i simhallen, eller ja vi började den naturligtvis tidigare men just i simhallen måste man vara vaken och pigg annars drunknar man ;-) I dag blev det den sedvanliga sjuhundringen och sedan promenad till jobbet.

Min arbetdag har varit helt fri från möten och jag har jobbat undan en del vilket känns bra. Efter jobbet blev det gymmet och jag slängde Woggegubben ur bilen väl där så han gick de återstående 6 km hem ;-)

Jag hade ju bokat ett spinningpass i dag men jag hann även med en halvtimma på crosstrainern innan som uppvärmning. Och därefter blev det då 60 minuter spinning. Jag tog det lite lugnare med kadensen i dag av naturliga skäl men det kändes bra och nu väntar minst två dagars vila ;-)

På söndag däremot har jag bokat in ett steppass för det är bara för oss Xtravaganzare och jag tycker det är så kul att dom anstränger sig så jag har planer på att delta i alla fall. Senare på kvällen, efter stängningsdags, blir det Ladies Night. Jag har anmält mig för jag tycker att det är så fantastiskt att "gymmet mitt" har ett sådant engagemang långt utanför stängnings- och öppningsdags!

Skrivet av Angela Müller den 6 mars 2008 22:03 | Kommentarer (2)

5 mars 2008

Tredje soppdagen

DET BLEV TUSINGEN PÅ VALHALLA i morse och sedan promenade jag till jobbet. Det kändes fortfarande ganska OK då men nu i kväll känner jag mig lite sliten, trött och hungrig.
Styrkepasset blev av i kväll men jag sänkte några vikter så nu börjar det väl med en viss försvagning med anledning av det ringa antalet kalorier jag får i mig. Jag hade också en duvning med min instruktör och fick rättat en del jag gjort på fel sätt.

Just nu tvärsnöar det ute och man kan ju bli less för mindre! Men dagen har varit fin så kollegan och jag tog oss en skön promenad på lunchen i strålande sol. Dagen har med andra ord varit helt OK, lite telefonmöten och ett "riktigt" möte på eftermiddagen men däremellan har jag faktiskt hunnit arbeta lite också ;-)

Jag ska känna efter under morgondagen om jag mäktar med det spinningpass jag har inbokat i morgon annars avbokar jag helt enkelt.

Skrivet av Angela Müller den 5 mars 2008 21:03 | Kommentarer (4)

4 mars 2008

Andra soppdagen

I DAG HAR JAG VARIT konstant hungrig hela dagen! Vad annat kan man väl förvänta sig? Som tur var föreslog min gode kollega David att vi skulle ta en promenad i det fina vädret. Han behövde beställa nya däck till sin cykel och han vet ju hur sugen jag är på ny cykel så vi gick helt enkelt över bron till Backaplan och klev in på Sportson.
Jag stod länge och dreglade över en skönhet av detta märke. David kör den själv och rekommenderar varmt!
Nåja, vi får väl se hur det kan bli med den saken?!

Efter jobbet var det förstås gymmet som gällde. Woffegubben körde sitt styrketräningspass och jag värmde upp inför spinningpuls-passet med att gå en timma i rask takt på löpbandet (5,8 km). Sedan blev det då en timma spinning.
Det gick förvånansvärt bra med tanke på att jag nu är inne på andra dagen av sopperiet!

Så nu är det bara att packa gymväskan för i morgon har jag träff med min instruktör som ska ha lite uppföljning med mig och mitt nya superset-program.

Skrivet av Angela Müller den 4 mars 2008 22:03 | Kommentarer (10)

3 mars 2008

Första soppdagen

FÖRSTA ÄR DET JU INTE MEN den första för nu, om man säger så. Det har gått relativt bra i dag men å andra sidan har jag suttit i möten i stort sett hela dagen med huvudet fullt upp av annat så jag har väl inte hunnit känna efter. Jag kan väl vara lite tuff så här första dagen och påstå att det är bara att ge sig f*n på det så går det ;-)

Vi rusade från jobbet i dag för att hinna till Stenkullen då vi funderar på att bygga en ny altan. Men usch vad mycket pengar det blir!!?
Nåja, vi måste göra något men med ett pris på närmare 50 papp för bara fönster och tak får mig att ta ett djuuupt andetag...

Under alla omständigheter får vi riva det gamla först, beställa hem en massa trä och bygga upp takstommar samt en en helt ny vägg mot grannens för där vill vi ju inte ha insyn och sedan väggar som fönsterprofilerna ska fästas i... Herreminje säger jag bara. Vågar inte ens fundera på vad hela kalaset kommer att kosta!

När det var avklarat vände jag kosan mot gymmet, som ju ligger i samma kvarter, och Woffegubben hoppade av och gick hem därifrån så han snek till sig 6 km i benen där på ett bräde ;-) Vädret var så ljuvligt i dag. Soligt, lust och nästan vindstilla. Redan i morse när jag gick från simhallen till jobbet kunde man njuta av det ljuvliga ljuset och solen som var på väg upp mellan husväggarna. Synd att det inte blev tid för lunchpromenad i dag!

På gymmet var det styrketräning för min del i dag. Supersetet tog närmare timman att genomföra och sedan körde jag lite motion för det vete fåglarna om jag kommer att klara efter några soppdagar...
Först blev det crosstrainer där jag körde intervall i 30 minuter, 1 minut med maxpuls och 1 minut "vila". Efter det tig jag 30 minuter till med Weight Loss-programmet. Kanke borde jag nöjt mig där men jag ville testa att springa en halvtimma också - vilket inte gick alls! Efter 10 minuter (1.2 km) var jag helt slut i skenbenen så jag saktade ner en aning och gick raskt istället i 20 minuter (2,1 km).

I morgon har jag anmält mig till spinningpuls - vi får se hur det går ;-)

Skrivet av Angela Müller den 3 mars 2008 21:03 | Kommentarer (6)

23 januari 2008

Försök inte lära

EN MOBILTELEFON SIMMA - det är totalt meningslöst kan jag intyga... Om försök ändå görs så gör det inte i toaletten - dom stendör. Dessutom blir det himla pinsamt när man ska tala om på jobbet varför telefonen inte fungerar längre ;-)

Snabt som attan fick jag införskaffat ny i dag som tur är eftersom jag har allt i den, mail, kalender, uppkoppling - det är nog förresten lättare att räkna upp vad jag inte har... Dessutom har jag inte interntelefon på jobbet längre utan allt går till mobilen! Nä, det var så sant! Den klarar inte att koka kaffe ;-)

I kväll har jag varit på träff med xtravaganzagänget - vi som numera går fortsättningen soom heter LifeTime. En bra träff med mycket matnyttigt! Vi skrattade mycket ii dag också - det mäste väl räknas som mental näring ;-)

Skrivet av Angela Müller den 23 januari 2008 22:01 | Kommentarer (6)

19 januari 2008

Det är mycket nu

VIDEOKONFERENSMÖTE vilken underbar uppfinning! Näst intill lika bra som att mötas på "riktigt" med undantag att man ju då slipper det eviga resandet. Fredag förmiddag för mig gick till denna delikata uppfinning och efter det var fullt ös medvetslöst resten av dagen. Det var med nöd och näppe jag hann kasta mig på tåget strax innan 16. Jag hade nämligen tid för mitt andra inviduella möte i LifeTime.

Det var ett mycket givande möte och jag fick en liten duvning i hur jag ska förhålla mig till det som brister i dag. Det vill säga att tillräckligt mycket fördelat på en herrans massa måltider. Det har jag förfärligt svårt att klara - men efter goda råd och en inspirerande konsulent får man ta sig i kragen - så är det bara!

Vi snackade också om jag skulle ta en runda med helfart som jag ju faktiskt har planerat sedan länge att det skulle bli när jag väl var hemma från semestern igen. Hon tyckte inte det då det blir svårt att klara just nu för mig (med jobbet och myckekt resande) utan rekommenderade halvfart. Så jag ska ta mig en titt i "manualen" om vad det innebär och planera för det i stället. Då äter man några "riktiga" mål och soppar resten.
Sedan snackade vi om min träning och jag får med beröm godkänt ;-) Men jag har i alla fall kommit fram till vad jag ska satsa på för tillfället. Tyvärr har ju styrketräningen blivit lidande av att jag gått på mycket spinningpass och motionstränat i första hand. Jag har ju mål när det gäller spinningen och det har jag i och för sig öven med motionsträningen förstås. Vad spinningen gäller är det första delmålet att klara av att cykla Vasaloppet som vi ju tränar oss inför varja söndag nu. Sedan är det ju Kortvasan och Göteborgsvarvet som gnager där inne och faktiskt kräver att jag håller min kondition på topp. Sedan är min ambition att kunna cykla till och från jobbet i stor mängd. Förra året blev det inte en enda gång! I september har vi ett gemensamt mål i xtravaganzagruppen och det är att cykla Mjörn Runt så det gäller att inte slappa av efter Vasaloppscyklingen ;-)
Vad gäller styrketräningen då så har jag en ny tid inbokat för nytt program och där ska vi satsa på ett där jag kan göra både och vid varje tillfälle. Ska bli spännande. Den är inplanerad till 1 februari.

Efter mötet blev det en motionsrunda på löpbandet. Först värmde jag upp 20 minuter (1,9 km) med lite gång och sedan bestämde jag för ett intevallpass. Jag har ett färdigt intervall i pulsklockan som är på 5 minuter med lägre fart och 3 minuter med full sprut. Lite för långa intervaller egentligen men jag tänkte att jag kör så länge jag orkar.
Det gick riktigt bra - i alla fall över förväntan. Så fort som jag sprang på 3-minutarna har jag nog aldrig ens varit i närheten av. På femminutarna blev det lite lugnare då för att få ner pulsen någon innan nästa treminutare var i antågande.
Jag lyckades få upp pulsen i 153 slag/minut och det är det högsta jag någonsin lyckats med ;-) Totalt höll jag på i 45 minuter och kom då 6,2 km på den tiden. Sedan lugnade jag mig lite och gick raskt i 45 minuter till och kom 4,7 km till. Under tiden dök Woffegubben upp och tog bandet bredvid så han fick sig lite rörelseglädje också innan vi duschade och åkte hem.

Och nu är det redan lördag nör jag skriver detta - jag ligger som vanligt efter. Frågan jag ställer mig är om jag kommer att hinna med bloggen framöver. Jobbet kräver mitt engagemang till mer än hundra procent framöver med de stora projekt jag har framför mig. Giltighetstiden på dessa är över ett år!!
Den tid som sedan blir över måste jag ägna åt träning och för all del allt annat också för som kvinna är man ju även projektledare i hemmet...eller hur?

Skrivet av Angela Müller den 19 januari 2008 19:01 | Kommentarer (6)

19 december 2007

Trött

JAG HADE EN GANSKA INTENSIV DAG PÅ JOBBET inte så att det hopade sig och inget som ligger outklarat men väl en strid ström. Hela förmiddagen gick för övrigt till MBL-möten och på lunchen tog jag en snabbis ner på stan för att ordna med de två sista klapparna.

Efter jobbet skulle jag ha tränat i dag. Det hade passat bra med ett styrketräningspass eftersom LifeTime-gruppträffen var flyttad till 20.00. Men jag kände mig av någon anledning sliten och helt utan geist så jag gjorde ingenting fram till det var dags att ge sig av till gruppträffen. Så var det med den saken.

Ett bra möte med Jonna som var på benen igen som tur var. Vi pratade om stresshantering och träning - mycket matnyttigt ;-) Lite mental träning är ju inklämd på varje träff så det blev det givetvis i dag också.

I morgon är det sista arbetsdagen för min del och sedan blir det inget mer jobb förrän 14 januari nästa år ;-)
Vi ska hämta de förbeställda thailändska pengarna och det är lite möten på förmiddagen. Eftermiddagen kommer att gå åt den också är jag rädd.
På kvällen väntar ett spinningpass på 60 minuter och med samma instruktör som vi fick i tisdags så det lär bli både tufft, roligt och svettigt.

Skrivet av Angela Müller den 19 december 2007 22:12 | Kommentarer (2)

30 november 2007

Ett år till

JAG BÖRJADE MIN DAG MED ett halvtimmes Spinningpass och ett haltimmespass med PowerYoga med min favvoinstruktör Jonna. Det var inte fel trots att jag kom några timmar senare till jobbet och förstås då inte simmade. Men omväxling förnöjer - eller hur?

Efter jobbet hade jag då en träff med ovan nämda för en individuell träff för forsättning på det jag påbörjat - nämligen min resa till ett bättre liv genom xtravaganza. Fortsättningen heter LifeTime. Jag behövde inte klargöra det jag trodde - att jag kanske inte kommer att vara närvarande på alla träffar pga jobbet för det hade hon redan förstått! Jag behövde knappast heller förklara min eftersträvan om en balans i min träning där jag betonade att det var viktigt för mig att själv känna mig nöjd...hon hade fattat det också ;-)

Jag har sagt det förr men det tål förmodligen att upprepas - ett gym som detta får man leta länge efter! Hela personalstyrkan är helt underbara och duktiga! Jag är sååå glad att jag bytte - det enda man kan ångra så här i efterhand är jag offrade tre år på det gamla!

Men nu är det som det är när det nu inte blev som det skulle och jag glädjs varje dag över att jag åtminstone nu och sedan mer än ett år tillbaka har hamnat rätt i tillvaron med gymmet.

Första gruppträffen blir nästa vecka på onsdag och nästa individuella träff blir 14/12. Jag har lite hemläxa att göra till den första gruppträffen och så även till den individuella men det ska jag göra med glädje!

Jag är glad över mitt belsut för jag kände mig inte riktigt mogen att "stå på egna ben" ännu - sedan må det kosta vad det kosta vill!!! Det är ju faktiskt mitt liv det handlar om...

I morgon blir det MRL-pass...mage, rumpa och lår på gymmet ;-) 75 minuter - om jag överlever så länge ;-) Och på söndag blir det badminton med Woffegubben "som vanligt" ;-) Kanske hinner jag genom mitt styrkepass innan - om jag nu vågar...?

Så om jag inte updaterar så vet alla varför!

Skrivet av Angela Müller den 30 november 2007 20:11 | Kommentarer (9)

28 november 2007

Lifetime

I KVÄLL HAR JAG VARIT PÅ MITT sista möte med xtravagnza. Vi skulle ju haft den här träffen redan förra veckan men då blev vår konsulent sjuk så vi sköt på den till i dag. Eller ja, det blir inte det sista men ändå. Nu avslutades 26-veckorskursen och därmed är man egentlgen färdig.

Jag känner mmig emellertid inte färdig så jag hoppar nu på en annan del som benäms Lifetime. Det blir lite annan inriktning - mer åt träning men även här ingår ju xtravagnzas hörnstenar med Mental träning, Rörelseglädje, Mental näring och God energi.

Det är mycket pengar - jag vet men jag tänker inte ha dåligt samvete utan jag känner att det är OK att satsa på sig själv numera. Det har varit en lång väg att gå innan jag har kommit hit där jag faktiskt tycker så.

På fredag ska jag träffa min konsulent för ett första möte och jag ser fram emot den här fortsättningen med spänning. Jag hoppas också innerligt att jag inte kommer att vara "borta" för mycket under det här året som kursen pågår. Det blir träff med konsulent en gång i månaden och kursen varar som sagt ett år från fredag. Jag har en viss oro över att jobbet ska sluka mycket tid en lång tid framöver men har bestämt mig att det måste gå. Jag ska berätta detta och att det kan komma tillfällen då jag inte kan delta så vet vi , både jag och konsulenten, från början vad vi har för förutsättningar.

En annan kul grej i dag var att alla vi i "gamla" xtravaganza-gänget ska genomföra ett gemensamt cykellopp, Mjörn Runt 2008. Loppet är 10 mil så det gäller att ligga i hårdträning för så långt har jag aldrig cyklat vid ett och samma tillfälle ;-) Men det ska bli kul!
Jag sitter och funderar på om jag till våren/sommaren ska försöka cykla till Varberg för just träningens skull ;-)

Det blir med andra ord ett intensivt år 2008, KortVasan på skidor, Göteborgsvarvet (hjälp!), Mjörn Runt samt alla de gamla vanliga då förstås. Göteborgs stavgång, Blodomloppet, Vättlefjällsvandringen, Hisingen runt, Tjejgåing och vi har pratat, Steffanie och jag, om att det skulle vara kull att springa Tjejmilen igen.

Fullt ös - medvetslös!

Jag sitter och väntar på att telefonen ska ringa - Woffegubben är nämligen ute och rumlar. Om han nu inte tar bussen hem som han gjorde sist förstås ;-)

Skrivet av Angela Müller den 28 november 2007 20:11 | Kommentarer (8)

31 oktober 2007

Tredje dagen

LITE TUFFARE I DAG...

Men jag har överlevt hittills ;-) Vi simmade i morse, vilket vi inte gjort på onsdagar på ett tag eftersom det är så himla rörigt i simhallen. Det var i och för sig inte mindre rörigt i dag men jag lyckades prestera en 1000-metare och sedan blev det som sig bör promenad från simhallen till jobbet.

Nu i kväll har jag varit på xtraträff med tema rörelseglädje i xtravaganzaklassen. Det stod, som jag tidigare nämnt, badminton på schemat. Helt nytt för mig det har jag aldrig spelat på riktigt bara på gräsmattan med barnen.

Det var jättekul kan jag säga direkt så nu funderar jag på om jag ska överraska Woffegubben någon gång med att hyra en bana ;-) Jag kan fortfarande inte men det spelar ju egentligen inte så stor roll, man har roligt och man rör på sig som ju är huvudsaken.
Däremot kan jag säga redan nu...det blir nog ingen simning i morgon bitti. Hujedamejjen vad ont i högerarmen jag har redan ;-) Frågan är då hur det känns i morgon?
Fantastiskt egentligen att man hittar oanvända muskler varje gång man testar något nytt.
Vi spelade i en timma och sju minuter och banne mig small där av 324 kcal enligt pulsklockan! Jag blev dessutom rejält varm.

Som tur är har jag en massagetid i morgon mitt på dagen ;-)

Och takstatusen är följande - DET ÄR KLART! Det var så himla skönt att slippa hoppa hinderbana fram till dörren när vi kom hem! Tyvärr kan vi väl inte njuta av det förrän till helgen för det är ju rena kolmörkret när vi väl landar här hemma och lika mörkt när vi åker på morgonen så att se något var ju stört omöjligt.
Jag är väldigt nöjd med att byggställningen kom bort innan Boris, Ila och Flaxa anländer på fredag och förall del ävenMatten och Storasyster. Det har inte varit helt okomplicerat att ta sig fram till dörren och framför alllt inte om man har något att bära.

I morgon blir det vilodag från allt vad gym och motion heter - nu ska här laddas till Finalloppet på lördag!

Jo, och hungrig som attan är jag i dag men midjemåttet har minskat med 2 cm och vikten med 1 kg så man får väl inte vara otacksam. Nu är det förmodligen mest vätska men ändå ;-)

Skrivet av Angela Müller den 31 oktober 2007 20:10 | Kommentarer (2)

30 oktober 2007

Andra dagen

GICK BRA DEN OCKSÅ MED SOPPERIET...

På min så kallade nystart... Men det är väl dumdristigt att ropa Hej ännu ;-) I morse hade jag i alla fall "tappat" 6 hekto och det är ju inte fy skam.

Dagen började med simning och en kort promenad till jobbet efter det. Jag har ju dragit ner en aning på simtiden så jag hinner stretcha efter och det gör gott kan jag säga. Jag hoppar i lilla bassängen som är uppvärmd och det är faktiskt riktigt skönt om än tråkigt.

Efter jobbet blev det lite stressigt för jag hade bokat in, precis som förra torsdagen, ett Pacepass till 18.00 men vi kom iväg i tid så det gick riktigt bra.

Jag hann till och med värma upp 30 minuter på crosstrainer och jagade därmed bort 214 kcal ;-)
Sedan blev det då Pace i 50 minuter + stretch - det är jättekul och jättesvettigt och Marie, min favvoinstruktör, är så himla duktig på att hålla oss igång. Där small det av ytterlligare 230 kcal.

Efter avslutat pass blev det en kort paus, vilket är en himla tur för jag måste alltså byta träningskläder emellan, innan Cykel Puls började 19.35. Jonna som är instruktör på dessa passen är också en "sån där typ" som lyckas få oss alla att ge järnet. I dag var cykelsalen helt fullproppad med håkade cyklister!

Om jag får tro min pulsklocka så kan jag räkna bort ytterligare 380 kcal - vilket borde innebära att jag ligger minst lika bra till som i går ;-)

I morgon är det då xtraträff med xtravaganza som jag ser mycket fram emot för det är himla kul faktiskt att träffa hela gruppen. Nu är det även med nya som precis har startat och frågorna duggar tätt. Vilket i sig ger en annan dimension av det hela. De nya undrar ju förstås hur det gått och hur man stått ut med bara soppor i olika tidslängder? Just dom här träffarna där vi testar på olika former av rörelseglädje är så givande. I morgon blir det då badminton och jag tror att dom flesta av oss är nybörjare ;-)
Rapport om detta äventyr utlovas...

Skrivet av Angela Müller den 30 oktober 2007 22:10 | Kommentarer (3)

29 oktober 2007

Ligger på minus

JAG HAR PÅBÖRJAT, I DAG, ÄNNU EN SOPPERIOD...

Och det är tufft - inget tvivel om den saken. Men jag tänkte att jag skulle bli av med några kilo till + dem jag gått upp sedan jag slutade soppa... Totalt 10...

Det är nu bara några veckor kvar till kursslut i xtravaganza så jag ger mig en chans ;-) Tyvärr är det mycket på G i november som inte är direkt lämpligt för soppsurplare, bland annat firmafest, konferens och en del annat smått och gått. I början av december blir det sedan årsmöte med facket och därmed efterföljande rajtantajtan...

I dag ligger jag åtminstone på minus ;-) Man får ju i sig runt 500 kcal på en dag med tre soppmål men i dag har jag gjort slut på dessa kalorier med råge...

Först simmade jag i morse, sedan gick jag till jobbet som vsserligen bara är 1,5 km men även det småttiga måste räknas.
På lunchen blev det en kort promenad - inte heller så mycket men ändå.

Efter jobbet väntade ett spinningpass på 45 minuter och där brände jag av 287 kcal.
Sedan gick jag en timma (6,3 km) raskt på löpbandet och där smet ytterligare 350 kcal iväg ;-) Vad simningen och lunchpromenaden gav vet jag inte men det får väl bli bonus då ;-)

Vi får se hur jag klarar detta - jag har mina tvivel måste jag säga. Det var mycket "lättare" första gången men det har kanske sina randiga och rutiga skäl. Jag ska i alla fall försöka för jag vill ju så gärna ner till målvikten - eller åtminstone så nära det nu går. Det kan faktiskt vara så att jag aldrig kommer dit eftersom när jag då, vägde det önskar att jag gjorde nu, så tränade jag inte över huvud taget...
Det i sig är en dålig ekvation för träning ger muskler och muskler väger mer än fett. Men då får man gå på annat, t ex måttbandet. Blir man nöjd så har man ändå tagit hem resans seger och det är jag inte rikigt ännu.
Det finns flera saker jag måste hitta en balans på. Dels är det träningen och dels är det maten. Jag älskar mat - så är det bara! Jag har inga som helst problem med att avstå från godis och bakverk men god mat - mmmm det gillar jag! Och när det gäller träningen så måste jag hitta en nivå där jag känner mig nöjd och belåten och kan vill och unna mig annat av privatlivet mellan träningspassen. Det är nog det svåraste för jag vet inte riktigt var den befinner sig. Jag tycker jag ständigt har såligt samvete för att jag borde ha presterat mer.
Nåväl, jag tar en dag i taget och peppar mig själv med att nu är det bara 14 dagar kvar tills dess att Thailandsresan ska slutbetalas...ja, jag menar ju inte att betalandet i sig är någon glädje...men sedan går det fort till den 25/12 då vi reser ;-)

Japp, det gäller att kunna hitta en bra form att lura sig själv ;-)

I morgon blir det Pace i 45 minuter och CykelPuls i en timma. På onsdag har vi xtraträff med xtravaganza och då ska vi spela badminton ;-) DET ska bli roligt! Jag har aldrig spelat badminton "på riktigt"! Torsdag och fredag tänker jag ta vilodagar inför Finalloppet på lördag då Steffanie och undertecknad ska springa Tjärnrundan som är 8,8 km. Woffegubben och Anna samt Annas hundkennel ska följa med och ta en promenad i det vackra Skatås - Göteborgarnas paradis på jorden... Jag har utlovat fikakorg till dem ;-)

Efter det blir det Mor och Mormor som får sin grav besökt och smyckad då det är Gravsmyckardagen - kul att få med hela familjen. Det händer inte så ofta... Tror att jag ska ringa storebror Conny så kanske vi kan stråla samman även till denna dag. Vi gör det alltid 17 december då Mamma har sin födelsedag men det hindrar ju inte att man utökar umgänget ;-)


Skrivet av Angela Müller den 29 oktober 2007 21:10 | Kommentarer (8)

19 september 2007

Minsann - jag klarade det!

I DAG SKULLE VI HA EXTRATRÄFF MED XTRAVAGANZA...

Och temat var rörelseglädje. Vilket innebar intro på Vibrogym och en spinningpass med Jonna som är så himla duktig och inspirerande.
Vibrogymet, som är alldeles nytt på "mitt" gym var spännande och är det lika fantastiskt som det låter så kommer jag nog att tillbringa lite tid i det hörnet som maskinen är placerad ;-)

Efter det spinning i 30 minuter. Jag som inte vågat mig på att anmäla mig blev eld och lågor! Det gick fantastiskt bra. Pulsen höjdes och kalorierna stack ;-)

Nu har jag anmält mig till ett nytt spinningpass + poweryoga på fredagmorgon 06.45 ;-)
En härlig kväll med xtravaganza - jag önskar jag hade möjlighet att gå på Jonnas gruppträffar men tyvärr startar hon sina träffar redan 17.30 ch det hinner jag inte...

Och du Snurran...vi strechade efter spinningpasset ;-) Visserligen under tvång då det ingick men ändå ;-)

Skrivet av Angela Müller den 19 september 2007 22:09 | Kommentarer (8)

14 september 2007

Hemsnickrad modell

JAG SOPPAR MIG IGEN...

Har tänkt ta några kilo till och det hade jag i och för sig redan bestämt från början att jag skulle ta det i två etapper för att inte "såsa" till hela semester med bröllopsfest och allt var det nu var.
Jag började i går men kör inte till hundra procent soppor utan jag har någon hemsnickrad modell för jag inser att det inte kommer att funka annars. Ska jag invänta tillfälle när inget annat utifrån stör så lär jag få vänta.
Ta gårdagen som exempel när vi gick Tjejgåingen, då hade jag soppat hela dagen men kände när vi kom i mål, och fick en liten matkasse, att jag dör om jag inte får äta något.

Det påminner nog mer om så kallad halvfart den variant jag nu tar till. Ett tag i alla fall - så får vi se hur det går. Det känns bra mycket tuffare den här gången är den första!

Förmodligen är det lättare att köra helfart men som sagt det funkar inte just nu och jag vill inte vänta för länge. Min xtravaganza-kurs är slut i november och då vill jag vara klar.

I dag ska jag försöka komma i väg till gymmet! Förmodligen känner ingen igen mig längre ;-)

Skrivet av Angela Müller den 14 september 2007 12:09 | Kommentarer (6)

29 augusti 2007

Xtravaganzaträff

VAR DET I KVÄLL så den har jag nu varit på.

Annars var det mest spännande som hänt i dag att jag helt plötsligt upptäckte en lins på mitt tangentbord. Det låg på vänster sida någonstan mellan A och F. Och eftersom den låg där den låg tog jag för givet att det var den vänstra linsen som hoppat/ramlat ur så jag tryckte in den där...i det vänstra ögat...
Men se det var det inte insåg jag då när det redan var försent!

Men jag lyckadades famla mig ut till toa och fick ut den på något vis - ja, herregud ett sådant vardagsdrama så här mitt i veckan! Tur att jag alltid har några extra liggandes i ryggan ;-)
Fråga mig bara inte hur i hela fridens namn det gick till och hur den kunde hamna just där - på tangentbordet!?

Ingen promenad efter jobbet i dag för mitt högra knä vill inte bli bra - fattar inte vad som hänt men det gör, sedan en dryg vecka tillbaka, djävulskt ont till och med när jag simmar så det gjorde vi inte heller denna dag.
Jag hoppas innerligt att det snart går över för nu har jag inte styrketränat och inte joggat på över en vecka. Bara simmat och promenerat - inte bra, inte bra! I alla fall inte för min egen skull, det känns orättvist!
Så här kan vi inte ha det helt enkelt!

Förutom detta så händer det inte så mycket -- jag kan inte ens rapportera nattfrost efter tisdagens iskrapning på bilrutorna ;-) Det är soligt och fint fast kallt!

Skrivet av Angela Müller den 29 augusti 2007 21:08 | Kommentarer (8)

15 juli 2007

Xtravagnaza efter sista upptrappningsdagen

I lördags, i går med andra ord, avslutade jag så min upptrappning.

Nåja, frukosten, tillsammans med Morgonsol och familj blev förstås en variant av den jag ätit hela veckan med keso, ägg, rom och lite linfrö. Men middagen blev det som serverades, kycklingfile med aprikossås. ett GI-recept jag hittade och tyckte lät gott. Till det serverades potatisgratäng och fullkornsris (för barnens skull) samt sallad med alla traditionella ingredienser i. Jag åt kycklingfilé med sallad och lite aprikossås så jg tror att jag höll mig ganska måttligt.

I dag har jag ätit stekt ägg till frukost och till middag blir det samma som i går (rester). I morgon kör vi båda igång Rivstarten på GI Viktkoll för nu ska jag se till ;-) att Woffegubben kommer ifrån sitt sockersug...

På onsdag åker jag hem till Gråbo för att delta i xtravaganza gruppmöte - vi får se vad det kan ge! Woffe följer nog med för att snygga till kalufsen till bröllopsfesten vi snart ska deltaga på ;-)


Skrivet av Angela Müller den 15 juli 2007 17:07 | Kommentarer (5)

13 juli 2007

Xtravaganza, upptrappning dag 5 och 6

JAG FORTSÄTTER ATT BUSA lite genom att inte ta sopporna till mellanmål.

Jag har istället valt att ta lite nötter och soltorkade aprikoser som är tusan så mycket godare. Man ska äta sex mål om dagen och det är inte det lättaste men bra mycket enklare då med aprikoser och t ex pinjenötter för det kan man ju ha liggandes i ryggsäcken.

I dag har jag bestämt att det är min sista upptrappningsdag. I morgon får vi gäster och då ska jag äta samma mat som de andra med vissa undantag då som potatis, ris och pasta samt bröd. Det ska bli kyckling i aprikossås och det är GI-mat så det ska nog inte vara någon fara med den saken.

Annars kan jag inte påstå att det inte gått bra men det ska bli skönt att kunna äta en omelett till frukost igen och lite annat smått och gott. Jag saknar brödet så jag näst intill kan dö men det kan jag inte börja med ännu eftersom jag ska köra GI Viktkolls Rivstart först i två veckor. Då ska jag "lura" med mig Woffegubben ;-) Vi startar på måndag. Måndag är en bra dag att starta på för missar man den så kommer det inte en ny förrän en hel vecka senare ;-)

I kväll drar vi mot Varberg men inte direkt efter jobbet som vi brukar. Vi åker hem först och packar ihop oss och åker först lite senare lite med tanke på all trafik eftersom det är Wheels & Wings denna helg. Om vi kör lite senare så har det nog lugnat ner sig lite förhoppningsvis.

Det blir lite bilar som kommer en sån här helg...

wingsandwheels.jpg

Bilden lånad från Wheels & Wings hemsida

Skrivet av Angela Müller den 13 juli 2007 12:07 | Kommentarer (6)

12 juli 2007

Äntligen

HÄNDER DET SAKER...

Så här näst sista arbetsdagen (innan semester) och femte upptrappningsditon jobbar jag hemifrån i dag. Anledningen till det är att jag behövde börja v ä l d i g t tidigt i morse och tyckte att det skulle vara lite synd om Woffegubben skulle behöva börja lika tidigt eftersom vi samåker ;-)

Jag har precis blivit kompis med vågen igen och har nu tappat det kilo jag gått upp under upptrappningen - äntligen för det känns tröstlöst när det går fel väg!
Ett kilo på vågen och en centimeter i midjan och precis nu så tittar solen fram både ute och i mitt inre ;-)

Skrivet av Angela Müller den 12 juli 2007 08:07 | Kommentarer (8)

Xtravaganza, upptrappning dag 4

VAD SKA MAN SÄGA...

Jag äter enligt manualen men i går hade jag sådan otur så att jag hade glömt sopporna hemma ;-)
Sopporna ska jag ju äta som mellanmål mellan "kesoäggfrukosten" och kycklingsalladslunchen-middagen".
Jag tog lite torkad frukt istället, aprikoser, katrinplommon och något annat oidentifierbart som låg i påsen från Netto. Under alla omständigheter smakade det gudgött i jämförelse med sopporna.

Våghelvetet är inte min kompis just nu. Jag har gått upp cirka 1 kg sedan jag startade med upptrappningen men alla säger att det snart jämnar ut sig - till vad? Två kilo upp ;-) Så att det blir mer jämnt...?

Skrivet av Angela Müller den 12 juli 2007 08:07 | Kommentarer (1)

10 juli 2007

Xtravaganza, upptrappning dag 3

I DAG HAR JAG VISAT MINA KRAVALLTAKTER...

Genom att helt enkelt hoppa över en xtravaganzasoppa som mellanmål och istället intagit några torkade aprikoser. Det var mycket godare och smakade himmelskt! För övrigt har jag ätit enligt manualen och har ännu middagen kvar. Två soppor samt frukost och lunch har jag dock petat i mig i dag utan några större problem. Det säger bara slurp och då har jag ändå höjt proteinintaget till 80 gram/måltid!

Vi handlade lite på vägen hem, bland annat torkade aprikoser ;-)
Väl hemma körde jag som sig bör tvättmaskinen och Woffegubben gjorde i ordning en stolpe för brevlådan (som vi ska ha i Varberg på semestern för att kunna få dagstidningen dit) och har även dragit runt snabeljohan...

Jag, som inte har några som helst förpliktelser i det här hemmet, har varit ute och fotat i trädgården.
För trots allt regn och rusk så blommar det ändå. Nu har den vita Clematisen slagit ut i all sin prakt...

1_vitclematis-07.jpg

Och det gäller även Vidjehortensian...

2_vidjehortensianigen-07.jpg

"Rönclematisen" blommar inte lika ivrigt som den brukar men visst är den vacker ändå...

3_ronnclematisenigen-07.jpg

Jag har satt en Clematis att växa upp på kommunens lyktstolpe... Jag har inte frågat vad dom tycker om det men...

4_lyktstolpeclematisenigen-.jpg


Jag tycker att dom får tåla det när dom placerar lyktstolpen så nära min trädgård ;-)

5_narbildlykstolpe-07.jpg

Det blir lite Amerikanska blåbär i år också. Nu ska vi bara invänta en viss mognadsgrad...

6_amerikanskablabar-07.jpg

En av mina vita liljor har slagit ut...

7_vitlilja-07.jpg

Den står ihop med min ljusblåa Clematis och gör sig riktigt bra där...

8_ljusblaclematis-07.jpg

Med en viss risk för att bli tjatig...

9_liljaigen-07.jpg

Här är det visst något på G...

10_pag-07.jpg

Jag tar risken...

11_medriskforatt-07.jpg

Och så även här...

12_hallerannu.jpg

Nä, detta är inte Rönnbär...

13_nixingaronnbar.jpg

Jag har inte många blommor i trädgården men några har klamrat sig fast. Här blommar Funkian...

14_funkian-07.jpg

Och minirosorna som en gång var krukväxter håller sig ännu...

15_miniros-07.jpg

Kameleonten är näst intill omöjlig att bli av med...

16_kameloontblomman.jpg

Jag skulle kunna fortsätta i all evinnerlighet men plikten kallar och morgondagens frukost, lunch och middag måste i ordningställas så jag får gå in vare sig jag vill eller ej...

17_frukostlunchomiddag.jpg

Nämde jag att jag har en praktig träningsvärk efter gårdagens Body Pump? Nähä, men DET har jag!!?

Skrivet av Angela Müller den 10 juli 2007 20:07 | Kommentarer (15)

9 juli 2007

Xtravaganza, upptrappning dag 2

I DAG HAR JAG VARIT mycket duktigare än i går ;-)

Jag har ätit mina tre "mål" och mina tre soppor. Kul är det inte men det finns ju ett slut på eländet nu i alla fall! I morgon får jag höja proteindosen till hela 80 gram - det ni!

I kväll var jag på ett gympass igen - så nu har jag klarat min xtravaganzaläxa till fullo. Det var Bodypump i kväll och precis som jag anade gick det åt skogen.
Ett: Jag kom in på pricken 19.30 när det började (innan värmde jag upp på löpbandet med lagom takt av gång 2.1 km). Det var den första dundertabben. På Bodypump kommer man helst 10 minuter innan för att förbereda med skivstång, vikter, stepbräda och liggmadrass...
Ja, sedan var jag ju inte med ett endaste dugg den här gången heller. Tur att Maria hjälpte mig på traven.
I bland är jag så glad över alla snälla människor jag träffar i olika sammanahang! Maria är en av dem ;-)

Nä, det här med gruppträning är nog inget för mig. Inte för det det har varit kul att pröva på och kanske ger jag det några gånger till men som sagt...

På väg hem i dag handlade vi lite på ICA i Partille. Av någon anledning tog jag mig en titt på stegräknaren eftersom jag ju faktiskt tog mig en runda på lunchen... Den var helt död! Shit, alla steg åt fanders.
Vi förutsatte att det var batteriet som var slut så ett nytt inhandlades och det blev lite lugnt i lägret men för säkerhet skull köpte jag mig en ny stegräknare också i fall om att...
Jo, jag är beroende av min stegräknare hur galet det än må låta. Det r den femte i rakt nedstigande led som jag införskaffar ;-)

Nu ska jag förbereda morgondagens frukost och lunch...

Skrivet av Angela Müller den 9 juli 2007 22:07 | Kommentarer (8)

Xtravaganza, upptrappning dag 1, lunch

VI KOM HEM SÅ SENT I GÅR KVÄLL, från Varberg - nästan så det hann bli ny dag...

Vi har tagit som "tradition" att titta på Rasken innan vi drar hem mot Gråbo på söndagkvällarna. Tusan vete hur vi bar oss åt i går med sent blev det ;-)

Nåväl, efter "frukosten", som inte var särskilt smakfull om jag ska vara ärlig, slappade vi lite och gjorde mest ingenting. Men till sist fick vi ändå lite myror byxbakarna och masade oss ut på en liten liten promenad. vi kidnappade en liten herre på vägen som fick följa med ;-)

1_totte.jpg

Han har blivit riktigt duktig att gå i koppel även om det är mycket som fångar hans uppmärksamhet runt omkring...

2_totte2.jpg

Vi tog bara en liten liten sväng ner mot havet och de camparna som bor längst ner närmast vattnet hade ju utan tvekan drabbats hårdare av storm och regn än oss lite längre upp...

3_blasigtvarre.jpg

Dags att förbereda "upptrappningslunchen"...

4_dagsforlunch.jpg

Har fixat 100 gram kyckling, kokt, som då ska räcka till två mål...

5_100grkyckling.jpg

Woffegubben blev hiskeligt sugen på pannkakor så han steker dem själv. Jag har aldrig fått förtoendet när det gäller denna kulinariska maträtt ;-)

6_woffestekerpannkaka.jpg

Och här kommer lunchen min...

7_lunchportion.jpg

Det är alldeles för mycket grönsaker...ska bara vara ett halvt kaffefat men det har alltid varit lite kravallunge i mig så jag vräker på stort. Till det blev det alltså då också 50 gram kokt kyckling.
Meningen är att man ska ha ett kaffefat men som sagt... Dag två och tre ska man öka till en assietts storlek.

Det smakade inte särskilt gott för den dressing man ska hälla på grönsakerna och som består av olivolja, linförolja samt druvkärnolja som blandas med äppelcidervinäger, örtsalt, gurkmeja, riven ingefära (färsk) och riven pepparrot, gick igenom så skarpt så det smakade bara dressing ;-(

Japp så här spännande blev det en gång till denna dag då jag åt samma till middag. Däremot skulle man ju soppa på som vanligt men nu som mellanmål med tre soppor och det klarade jag inte denna min första upptrappningsdag. Får se om jag kan lyckas bättre framöver. Det var inte det att jag på något sätt var för mätt utan det blev bara inte av - jag fick helt enkelt inte till det ;-)

Skrivet av Angela Müller den 9 juli 2007 09:07 | Kommentarer (8)

8 juli 2007

Xtravaganza, upptrappning dag 1, frukost

I DAG, DEN FYRTIOFJÄRDE DITON, BRYTER JAG OCH PÅBÖRJAR MIN UPPTRAPPNING!

Det är i och för sig inte riktigt dags ännu (enligt våg och mig själv) men jag inser att om jag ska kunna bli en "normal" människa, vad gäller matintag, till bröllopsfesten vi ska till så måste jag påbörja den här resan nu.
Bröllopsfesten är den 28 juli och innan dess ska jag ha trappat upp och kommit in på det så kallade halvfartsprogrammet.

Jag kan berätta att det var lätt att hålla sig för skratt när jag tillagade mitt första "riktiga" mål som du skulle föreställa frukost...

1 hackat kokt ägg blandat med 2 msk keso 1,5% och 1/2 tsk hela linfrön. Sedan kunde man blanda i 1 tsk lax- stenbit- eller löjrom. Jag tog stebitsrom, svart...

Därtill ska jag fortsatt äta mina soppor men nu som mellanmål och detta ska pågå i fyra dagar.

Återkommer med rapport om den kulinariska lunchen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 8 juli 2007 14:07 | Kommentarer (11)

7 juli 2007

Xtravaganza fytrioandra dagen

DET BLEV INGET VARBERG I GÅR

Regnet fullkomligt öste ner när vi gick från jobbet. Woffegubben föreslog hemresa till Gråbo och att vi i så fall åker ner som i dag om vädret blir bättre. Jag hade blandade känslor angående detta eftersom jag hade tänkt mig att sitta och läsa mina nya böcker med regnsmatter mot taket - men OK. Det är kanske inte är så trevligt att plaska omkring varje gång man ska utanför tältdörren.

Så vi åkte hem och slappade framför dumburken och jag somnade stilenligt efter en kort stund som vanligt ;-)

I dag, nu på morgonen, är det i alla fall uppehåll men jag har anmält mig till ett gruppass på gymet så det ska jag klara av först. Därefter få vi se hur det blir med Varberg. Det är inte precis någon sol i sikte men det kan ju i och för sig vara helt annorlunda vid havet.
Den som lever får se! (Det Vill Säga Om Jag Överlever MRL:en)!?

Skrivet av Angela Müller den 7 juli 2007 08:07 | Kommentarer (9)

Nervös

JAG HAR ANMÄLT MIG TILL MITT LIVS FÖRSTA...

Gruppträning på gymet! MRL heter passet och avser träning av mage, rumpa och lår. Det har jag ju - mage, rumpa och lår alltså - så jag har i alla fall uppfyllt det kriteriet...

Eftersom min koordination är lika elegant som ett kylskåps så har det här med gruppträning inte varit mig grej. Jag gillar liksom inte att stå där och vara fem steg efter alla andra och att hela tiden var "fel".
Men nu har vi fått i läxa från xtravaganzakursen att prova på något nytt i rörelseglädjen så vad skulle jag då hitta på. Styrka, jogging, cykling, promenad och stavgång gör jag ju redan så det är intet nytt.

Kvart över tio börjar passet och jag undrar verkligen hur detta ska gå?! Men eftesom det är semestertider så hoppas jag att det inte blir så många som ser hur jag gör bort mig. I och för sig står det i beskrivningen att just detta pass inte kräver så mycket koordination - men jag klarar säkert att komma i otakt ändå ;-)

Hjälp!

Skrivet av Angela Müller den 7 juli 2007 08:07 | Kommentarer (10)

6 juli 2007

Läxa

JAG SOM HOPPADES PÅ ATT ALLT PYSSEL OCH KNÅP

Var över i och med att jag äntligen fick gjort min målbild. Men nädå, nu har vi läxa att fylla Idelaviktsträningsprogram...
Så det är bara att spotta i nävarna och bli kreativ ;-)

1_laxaigen.jpg

Här ska fyllas i, för varje dag, God Energi - Mental Träning - Rörelseglädje - Mental Näring.

Jag har alltså gjort (med hjälp av Woffegubben som är den ende "riktige" grafiken i familjen) en egen variant som jag kan fylla i elektroniskt och på ett A4. Den mall som är i manualen är så pluttig och där måste man alltså skriva med penna... Bara det alltså! Det är ju ändå 2007!

Skrivet av Angela Müller den 6 juli 2007 11:07 | Kommentarer (4)

5 juli 2007

Xtravaganza fyrtioförsta dagen

I DAG HAR JAG HAFT EN JÄTTEBRA DAG!

Strålande humör hela dagen trots ett evigt regnande från himlavalvet vilket brukar få mig på dåligt humör. Men se inte i dag!
Hungern håller i sig men det är bara att vänja sig och vara tacksam de dagar man inte lider allt för mycket. Så, i dag har jag inget att gnälla om - inte ens vädret ;-)

På vågen händer det inte så mycket - 3 hg - inte mycket att hänga i granen men jag börjar ändå se slutet på den här perioden. Har bara inte bestämt när ännu...

Skrivet av Angela Müller den 5 juli 2007 21:07 | Kommentarer (3)

4 juli 2007

Xtravaganza fyrtionde dagen

DET VAR LÄTT...

Att konstatera att det "bara" var till att ta nya friska tag - speciellt efter alla uppmuntrande kommentarer!
Det har gått bra i dag mot all förmodan. Jag trodde att matsuget skulle bli än jävligare men som sagt det har gått skapiigt efter gårdagens bravader.

Var på gruppmöe i kväll och tog tjuren i hornen och besökte hemska vågen... Står stilla på kilona men har minskat ytterligare 2,5 % i fett.

Jag har problem med uppkopplingen så det blir ingen lång uppdatering denna dag. Bredbandet funkar inte över huvudtaget så jag kör med G3-uppkoppling och det är svajigt om man säger så...

Skrivet av Angela Müller den 4 juli 2007 23:07 | Kommentarer (4)

Xtravaganza trettionionde dagen

SOM BLEV EN KATASTROF!

Jag kunde inte hålla mig utan frossade i går kväll, sent på kvällen dessutom!
Åhh, vad gott det var och jag kan garantera hundraprocentigt att det inte var enligt mallen ”upptrappning” som xv ser på saken…

Det blev macka, visserligen GI-bröd (om det nu kan räknas som försvar), och mozzarellaost.
Men jag är ju inte klar ännu så det blir till att ta nya tag hur nu det ska gå till?!
Jag känner mig som ett rovdjur som fått smak av vilt!
Men ångesten och våndan kanske kan hjälpa mig ;-(

Jag inser bara en sak - att jag inte klarar mycket längre till. Inte för att jag dör av brist på mat men för att jag less ihjäl på soppor!

Skrivet av Angela Müller den 4 juli 2007 16:07 | Kommentarer (8)

2 juli 2007

Xtravaganza trettioåttonde dagen

NU VILL JAG INTE MER...

Usch, jag längtar efter mat! Ska bryta så fort jag bara får tid att sätta mig in hur jag ska gå till väga och vad jag ska äta. Jag gissar att det kräver en viss dos av planering.

Skrivet av Angela Müller den 2 juli 2007 22:07 | Kommentarer (8)

1 juli 2007

Xtravaganza trettiosjunde dagen

I DAG BLEV DET VILODAG

I alla fall näst intill. Det blev ingen joggingtur på morgonen utan jag satt och solade mig hela förmiddagen i en riktigt slapparställning.

När woffegubben vaknade till så tog vi oss en liten cykeltur efter frukostintaget.
Cykelturen blev på 2,1 mil och 1 timma och 45 minuter.

Ja, sedan har det inte hänt så mycket mer än att Woffe själv tillagade sin middag eftersom han blev fruktansvärt sugen på pannkaka och se där är jag inte betrodd ;-)
Däremot har jag stekt lite ägg och fixat hans matsäck för morgondagen som börjar redan i ottan...
Klockan 05.00 avgår bussen till Tyskland så nu gäller det att komma i säng i tid i kväll.

Jag har nu så sakta börjat planera upptrappningen och övergång till fast föda vad än vågen säger i nästa vecka när jag kan väga mig igen (har inte vågen med denna helg). Jag är verkligen less på soppor nu och har alltså tänkt gå över till halvfart...
Först ska detta dock planeras och om inte vågen visar uppgång så blir det snart.

Skrivet av Angela Müller den 1 juli 2007 20:07 | Kommentarer (8)

30 juni 2007

Xtravagansza trettiofemte och trettiosjätte dagen

JAG BÖRJAR BLI REJÄLT trött på sopporna därom råder ingen tvekan.

Det blev ingen uppdatering i går men vi är på plats i Varberg och njuter till fullo som alltid. Anna ville nog att vi skulle ha kollat in henne och Ila i dag i Borås när dom tävlade men när hon sms:ade att vi skulle komma var jag ute och joggade…

Det blev 16,1 km i dag och jag var jättnöjd vid hemkomst…
Jag sprang väääldigt långsmat i dag och samtidigt uppnådde jag den drömt jag närt om att springa ända till Apelviken och tillbaka. Jag hade som mål att någon gång denna sommar springa dit och jag har varit nära några gånger men inte vågat mig hela vägen…

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 894 varav 55 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 116
INOM REKOMMENDERAD ZON: 2 timmar, 17 minuter och 30 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 2 timmar, 23 minuter och 27 sekunder

Efter joggingturen blev det förstås dusch och vaniljsoppa ;-)

Efter det tog vi en cykeltur in till Varberg (1,6 mil), gick på torget och handlade lite smått o gott.

När vi kom hem till campingen igen hade min lillsyrra anlänt till Helen – storfrämmat med andra ord. Det är inte så ofta vi träffas minsann så det var kul…

1_fintbesok.jpg

Med sin lilla Olga…

2_olga.jpg

Olga får pussar av Helen…

3_olgapussas.jpg

Bitten gottar sig i solen…

4_bittengottarsig.jpg

Och Totte charmar oss alla…

5_totte.jpg

Även om nu syrrans Olga tar en del av poängen också ;-)

6_Syrranocholga.jpg

Jag har inte tagit med mig vågen denna helg och jag har inte minskat så mycket som ett enda gram sedan jag redovisade sist...

Skrivet av Angela Müller den 30 juni 2007 18:06 | Kommentarer (10)

28 juni 2007

Xtravaganza trettiofjärde dagen

ALLT SOM KAN SÄGAS om hur hungrig jag är...

Har redans ältats till förbannelse så i dag låter jag bli ;-)

Vi handlade lite på vägen hem från jobbet så inte kylen ekar tom när nu huset ska bebos denna helg av Anna och Helen.

Kvällen har vi ägnat åt att ställa rätta huset en smula. Woffegubben har dragit runt snabeljohan och jag har svabbat av toalettutrymmena. Stekt ägg har jag också gjort till "barnen" som kommer i morgon kväll så dom kan göra lite matigare matsäck att ha med till Borås där hundtävlingarna går av stapeln.

Nu har jag precis soppat för sista gången i dag och tänker nog hoppa i säng snart.
Så mycket annat har inte hänt i den här "världsdelen" denna den trettiofjärde dagen av mitt nya liv ;-)
Vi sticker till Varberg i morgon efter jobbet och jag hoppas innerligt att vädret skärper till sig. Det har visserligen inte regnat på en stund nu men det blåser så det räcker och blir över. Ingen värme och man småfryser som om hösten var på G...


Skrivet av Angela Müller den 28 juni 2007 21:06 | Kommentarer (6)

27 juni 2007

Xtravaganza trettiotredje dagen

DET FINNS TILLFÄLLEN, UTAN TVEKAN, DÅ

Jag undrar vad jag sysslar med?! Ett sådant tillfälle var i dag på gruppträffen...
Men nu har jag sörplat i mig dagens sista soppa och ska snart lägga mig och sova. Att sova är en befrielse för då går det några timmar utan hungerkänslor ;-)
Dessutom öset regnet ner! Vad är detta? Svensk sommar?

Jag tog en gympass innan gruppträffen och det var tungt! Inte bara på grund av träningsvärken - jag orkade bara inte. Fick sänka alla vikter i dag från fem upp till nio kilo.
Jag sprang en 30 minutare (3,4 km) innan som uppvärmning och det kändes i och för sig bra.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 190 varav 50 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 118
INOM REKOMMENDERAD ZON: 25 minuter och 51 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter

Nu går jag och lägger mig!

Skrivet av Angela Müller den 27 juni 2007 21:06 | Kommentarer (16)

26 juni 2007

Xtravaganza trettioandra dagen

JAG UNDRAR JUST OM DET FINNS EN ENDA MÄNNISKA...

Som anar hur gärna jag hade satt tänderna i en smörgås, enn potatisgratäng eller en varför inte en god grillad kycklingfilé?
Jo, det är klart att det gör. Inte bara vi som inte äter och då tänker jag på Mari och Pia som givit mig mycket respons här i bloggen, utan mina andra cybersupporters som ständigt hejar på mig. Jodå, ni kan nog ana även ni andra.

Det har varit en riktig hemskedag kan jag förtälja. Hungern är som en lus på en tjärsticka...enveten och intensiv. Det kan ha att göra med det faktum att jag ägnat timmar åt matrecept men det kan också bero på att jag nu börjar se slutet. Ja, inte ännu men mitt mål är att i alla fall kunna äta mat i slutet på juli då vi ska på bröllop ;-)

Det kan också ha att göra med att jag i kväll packar ner en helt stor flyttlåda med byxor som jag inte kan ha längre. Jag hade nog tänkt mig en fortsättning av resten, finkläder, tröjor, topar och annat smått och gått men det var samtidigt en smula tragiskt. Jag får helt enkelt ta resten när jag hämtat nya krafter.

Gallan har gjort sig påmind i eftermiddag/kväll och jag upplever det som jag redan berättat ,som en helvetes ryggvärk. Jag har stoppar i mig mina omega3-tabletter varje dag men som sagt...

I morgon är det dags för gruppträff igen och jag ska visa upp min målbild... Jag ser iinte framemot det kan jag säga men det ska bli innerligt skönt när det är gjort!
Jag ska börja tidigt i morgon på grund av lite servicearbete med en av våra windows-servrar så jag kanske kan smita lite tidigare som kompensation och ta ett gympass innan gruppträffen.
Vi får se hur det blir med den saken.

Jag har en aning träninsvärk i armarna i dag efter gårdagens styrkepass men det ärju inte så konstigt när man tänker efter...24 dagars uppehåll från styrketräning är nog inte att rekmmendera ;-O I alla fall inte om det ska gå smärtfritt!

Och i dag, eller rättare sagt i kväll, hade jag tänkt komma i bingen före midnatt vilket jag sällan lyckas med...

Skrivet av Angela Müller den 26 juni 2007 21:06 | Kommentarer (10)

Med mina mått mätt

NÄ, PÅ VÅGEN HÄNDER DET INTET i alla fall inte nedåt...

Men jag tröstar mig med att övriga mått ändå minskar om än långsamt.
Det är nu en månad sedan jag startade med Xtravaganza och jag mätte mina "kroppsdelar" och där kan man ju faktiskt se lite...

Den tjugofemte maj mätte jag upp följande:

Överarm (gäddhänget) 34,5 cm
Lår 66 cm
Rumpen eller röven som en del uttrycker saken 109 cm
Höfterna 103 cm
Midjan 96
Vikt 84,3 kg

I dag en månad senare, tjugosjätte juni, mäter jag upp följande:

Överarm (gäddhänget) 31 cm
Lår 58,5 cm
Rumpen eller röven som en del uttrycker saken 100 cm
Höfterna 99 cm
Midjan 86
Vikt 75,2 kg

Diff...

Överarm (gäddhänget) 3,5 cm
Lår 7,5 cm
Rumpen eller röven som en del uttrycker saken 9 cm
Höfterna 4 cm
Midjan 10 cm
Vikt 9,1 kg

Att inte förglömma gick jag ner 6 kg innan jag började med Xtravaganza genom GI-Viktkoll så det innebär att den totala viktnedgången bör vara 15,1 kg... Och om jag fortfrande kan räkna så återstår 8,2 kg. Phew!!

Skrivet av Angela Müller den 26 juni 2007 09:06 | Kommentarer (22)

25 juni 2007

Xtravaganza trettioförsta dagen

JAG HAR FORTFARANDE KVAR MIN SISTA SOPPA för dagen ;-)

Efter jobbet i dag blev det gymmet! Det var på tiden för jag har inte varait där, eller ja - jag har ju varit på extravaganzaträffar, sedan den första i denna månad och tränat...

Jag ställde mig på crosstrainern för att värma upp och vem rusar emot mig?! Jo, "min" underbara tränare Marie (det var hon som introducerade mig på detta gymmet) och säger VAD HAR DU GJORT? VAD FIN DU ÄR!
Det värmde förstås och jag sa att jag tänkte snacka med henne om övningar, framöver, som får bort gäddhänget...

Det blev alltså 30 minuters uppvärmning på crosstrainern i dag.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 209 varav 50 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 122
INOM REKOMMENDERAD ZON: 29 minuter och 33 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter

Därefter blev det som sig bör 1 timma styrketräning men det var tufft. Fick sänka flera av vikterna...

Lite motionsträning efter styrkan blev det också, 30 minuter (3,2 km) löpning på löpbandet och sedan 30 minuter (3,1 km) rask gång.

Jag mätte naturligtvis pulsen på både löpning och rask gång men "glömde" tanka ur klockan efter löpningen så därför skrev jag över men gången ;-)

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS RASKA GÅNGPASS: 175 varav 55 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 113
INOM REKOMMENDERAD ZON: 22 minuter och 47 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter

Jag gissar att löpningen gav ungefär samma resultat?

Och som sagt, jag har sparat sista soppan och den ska jag avnjuta nu.
Med tanke på gårdagens viktökning av joggingturen så vågar jag inte väga mig efter gympasset men jag kollar i morgon bitti ;-)


Skrivet av Angela Müller den 25 juni 2007 21:06 | Kommentarer (6)

Målbild

JAG HAR HAFT EN HEMLÄXA I XTRAVAGANZA-kursen som gnagt mig i flera veckor nu.

På onsdag ska den redovisas...

Det hela går ut på att man ska göra en målbild till sig själv och jag fullkomigt avskyr så'nt däringa. För att gå kring det hela har jag fyllt A3-arket med foton som får tala för sig själv så att jag slipper skriva så mycket...

Angelaweb.jpg

Rörelseglädjen talar ju sitt eget språk så där behöver man inte orda så mycket.

Maten, jag den ska ju symbolisera mitt framtida intag av nyttig mat med undantag för soppbilden som jag förhoppningsvis slipper då. (Just nu skulle jag dock kunna äta upp en hel älg själv ;-O)

Mittbilden är tagen i Varberg förra sommaren (som så mång andra) och målet är att jag ett år senare från Jesusstatybilden, tagen i Rio de Janeiro 26 december 2006, ska ha nått mitt mål ett år senare 25 december 2007. Då åker vi till Thailand ;-)

Jag hoppas vi slipper mer pyssel o knåp nu på kursen!

Skrivet av Angela Müller den 25 juni 2007 15:06 | Kommentarer (10)

24 juni 2007

Xtravaganza trettionde dagen

NÄR JAG KOM HEM FRÅN JOGGINGTUREN i morse hade jag gått upp 8 hg!!?

Nu har Woffegubben och jag gått en promenad här på Getterön som blev 9 km lång och tog två timmar i anspråk. Förmodligen har jag väl ökat 8 hg till nu då ;-)

Det är fortfarande så att det är mer tufft än lätt men det har väl alla anat vid det här laget ;-)
Nästa vecka måste jag försöka ta mig till gymmet där jag inte satt min fot på gud vet när...

På onsdag är det dags för gruppträff igen, denna veckan var det uppehåll för att det var midsommarveckan.

Nu ska vi titta på Rasken och äta middag och därefter drar vi oss mot Gråbo. Vågar knappt tänka på hur högt gräset måste vara där hemmavid nu efter regn och sol men det är sådant man får ta med "dubbelt" boende...

Det har under alla omständigheter (brist på mat t ex) varit en helt fantastisk vecka. Även om regnet kom lagom till midsommarafton har dock de andra dagarna varit som badande i sol och jag har njutit till fullo.

Skrivet av Angela Müller den 24 juni 2007 17:06 | Kommentarer (9)

23 juni 2007

Xtravanza tjugoåttonde och tjugonionde dagen

INTE EN MIDSOMMAR till utan matjesill och färskpotatis...

Det har varit jättetufft och då menar jag inte bara för jordgubbarnas skull. Men det har gått bra och det ska nog gå en dag till...eller mer!

Skrivet av Angela Müller den 23 juni 2007 22:06 | Kommentarer (5)

21 juni 2007

Xtravaganza tjugosjunde dagen

JAG BORDE INTE ÄLTA MER ATT JAG ÄR HUNGRIG...

Men då skulle jag ljuga och det har ju min mamma lärt mig att man inte får göra ;-)
Det känns tufft nu kan jag meddela. All god mat som jag inhandlat för midsommar och barnens ankomst gör det inte lättare...
Men nu är det som det är och det får gå!

Skrivet av Angela Müller den 21 juni 2007 20:06 | Kommentarer (8)

20 juni 2007

Xtravaganza tjugosjätte dagen

WOFFEGUBBEN KOM i dag till Varberg så nu är vi fulltaliga ;-)

Han hade med sig sladden till kameran så jag bjuder först på två kort från i går. Det första är när jag och storebror är på Ullared…

1_ullaredconny.jpg

Och det andra är när jag hade varit och handlat inför Midsommar…

2_midsommarinkop.jpg

I dag har vi mest gosat oss solen men till slut blev han lite trött…

3_woofetarenlur.jpg

Frampå kvällskvisten tog vi oss en cykeltur ner till Fästningen och gick en liten promenad runt densamma…

4_vsrbergsfastning.jpg

Som sagt, jag har fotat det förut men just här är det högst 500 meter över til Getterön…

5_paandrasidan.jpg

Ett lastfartyg på väg ut...

6_batpavagut.jpg

På väg hem igen och lite inköp av mjölk och youghurt på vägen…

7_pavaghemigen.jpg

Det blev en cykeltur på dryga milen och en 2,5 km promenad i Varberg, min stegräknare visar dryga 30 000 steg i dag vilket man inte får vara otacksam över ;-)

Nu ska jag äta min middag, läs soppa… Det har i och för sig gått relativt bra i dag när jag kunnat gott mi i solen och vågen närmar sig -15…

OCH i morgon kväll kommer barnen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 20 juni 2007 20:06 | Kommentarer (9)

19 juni 2007

Xtravaganza tjugofjärde samt tjugofemte dagen

ETT SNABBT BESLUT...

Avgjorde att jag nu är i Varberg sedan i går. Jag tog helt enkelt ledigt resten av veckan...

I dag vaknade jag vid sju-snåret till strålande sol. Jag satte mig på min lilla veranda och bara njöt. Tänkte visserligen tanken några gånger att jag borde ge mig ut på en joggingtur men jag lyckades mota bort tanken varje gång den dök upp.

Våra kära grannar, Leon och Evy, började tidigt i morse med att packa ihop och städa ur sin nuvarande husvagn eftersom dom skulle få sin nya i dag,
Jag har tyvärr gjort det oförlåtliga, glömt kabeln til kameran hemma, så jag kan inte ladda ur kameran för att visa er några foton...

På eftermiddagen åkte Conny och jag till Ullared. Han skulle köpa lite födelsedagspresenter till sitt barnbarn. Det kändes så härligt att vi kunde göra detta tillsammans. Det varinte i går vi var på tu man hand vilket vi ofta var förr i tiden. Cyklade tillsammans och jag fick min kunskap genom honom om Varberg. Och vi avslutade alla cykelturer med en pilsner på någon klippa. Gud vad jag saknar det!!

Woffeguben ringde och berättade att även han tagit ledigt resten av veckan så han kommer till morgonen. Härligt!

Jodå, jag är fortfarande hungrig som en varg men jag kämpar på. I dag, på eftermidagen tog jag mig en tur till Varberg på cykeln och inhandlade det som gick till Midsommarfirandet. Åhh vad jag längtar efter mina barn nu...

Skrivet av Angela Müller den 19 juni 2007 21:06 | Kommentarer (14)

17 juni 2007

Xtravaganza tjugotredje dagen

ÄSCH, DET HAR VÄL GÅTT BRA I DAG OXSÅ

Det vore ju lögn att påstå att jag inte är hungrig men det får väl gå det också. Jag har förresten sista målet kvar ;-)

Skrivet av Angela Müller den 17 juni 2007 22:06 | Kommentarer (4)

Hoppsan!

STÄRKT AV GÅRDAGENS JOGGING utan att spy gav jag mig av på en i dag också.

En helt fantastisk tur på klippor, gräs och lite asfalt. Jag säger det igen, med risk för att vara tjatig, jag är nog världens mest privilegierade människa när jag får strutta omkring här ute på Getterön!

Det blev ett lite längre pass i dag, milen precis och jag var ute en timma och 40 minuter. Som man märker på tiden tog jag det mycket försiktigt även i dag. Och det faktum att det hade regnat rejält ända in på småtimmarna gjorde att klipporna var lite luriga, våta och hala. Det krävde ännu större koordination och planering vilket fick upp glädjemätaren i taket ;-)


KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 674 varav 50 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 119
INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma, 39 minuter och 26 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma, 41 minuter och 2 sekunder

Woffegubben fotar mig när jag kommer tillbaka…

1_tillbakafranjoggingtur.jpg

Välutrustad som synes. I dag bestod två av flaskorna av c-vitamin och och två av kalcium. Därtill kan jag nämna att jag tog omega3 innan jag stacka iväg…

2_valutrustad.jpg

Jag måste lära mig att stretcha efter!! Det är det tråkigaste jag vet men all början är svår. Här har jag ett alldeles utmärkt stöd i form av ett avsågat träd ;-)

3_stretching.jpg

Ja, sedan bev det förstås dusch och frukost samt att jag tvättat mina joggingkläder och hänger dem på tork vilket Woffe fotar genom fönstret…

4_genomfonster.jpg

Nu strålar solen vilket vi tacksamt tar emot efter en och halv dags grådis…


Skrivet av Angela Müller den 17 juni 2007 13:06 | Kommentarer (5)

16 juni 2007

Xtravaganza tjugoförsta och tjugoandra dagen

DET BLEV INGEN UPPDATERING i gårkväll då jag somnade som en stock.

Dock kändes gårdagen ganska OK och det får man väl säga om dagen också.
I dag känns gallan som en plåga i ryggslutet men jag känner mig inte speciellt orolig då jag numera vet att det inte är ryggen.
Så jag ”soppar” på och ser fram emot den dag jag ska få äta fast föda. Det blir ju inget till midsommar men jag hoppas att jag åtminstone kan få äta i slutet på juli för då ska vi på bröllop i Tyskland.
I går morse var jag tolv kilo lättare och då står det därmed lika mellan xv-viktminskningen och Gi-minskingen, med andra ord sex kilo med vardera metoden ;-)

Det går i och för sig ganska långsamt har jag förstått. Jag har fått kontakt med andra xv-are och en av dem har gått ner sex kilo på tio dagar. Men som sagt, det är bara att kämpa på!

Skrivet av Angela Müller den 16 juni 2007 19:06 | Kommentarer (6)

15 juni 2007

Som jag trodde

BLEV KVÄLLEN MYCKET BÄTTRE ÄN DAGEN

Vi startade med en pilsner på Eggers varpå vi avhandlade dagens och för all del även gårdagens utbud av barnprogram - allt från Televinken och Anita till Barbapappa och dom finska flodhästarna ;-) som vår IT-chef kallar Mumintrollen. Ja, alla hade ju förstås inte varit med om Anita och Televinken men vi (jag och IT-chefen) som uppnått en någorlunda aktningsvärd ålder... När vi två sedan började nämna Humle och Dumle i Kapten Bäckdals skafferi blev det helt tyst ;-)
Jag drack ett stort glas vatten!

Sedan drog vi då vidare mot målet som var Joe Farellis som ligger mitt i smeten på Avenyn. Säga vad man vill om Göteborg men Avenyn är härlig, liv och rörelse och en massa glada människor. Stan var givetvis också fylld av finklädda unga människor som precis haft sin skolavslutning och var ute för att fira. Trots att det var ganska kallt ute så blev den angenäm promenad dit.

Mina kollger åt och drack och det gjorde förstås jag också men bara min sparrissoppa och massor av vatten. Restaurangen rörde ut min soppa i lite vatten efter mycket betänkligheter om att ha med sig egen medhavd mat. Till slut gick det dock mot en avgift på 50 riskdaler för besväret...

Kvällen fortsatte med avhandling av ett antal ämnen bland annat konsten i att lägga parkettgolv ;-) En mycket trevlig kväll som jag hoppas vi får uppleva igen. Som de IT-nördar vi trots allt är lyckades vi koppla bort jobbet totalt och pratade om helt andra saker. Då kan man väl säga att det blev en helt igenom lyckad kväll.

Färdtjänsten (läs Woffegubben) var som alltid snäll och väntade in mig med transport vidare mot hemmet efter avslutad kväll.

Skrivet av Angela Müller den 15 juni 2007 07:06 | Kommentarer (8)

14 juni 2007

Xtravaganza tjugonde dagen

INGEN BRA DAG I DAG...

Ush och fy! I dag är jag så trött så jag ser inte himlen för basfiloler, som min kära Mor alltid sade ;-) Hungrig igen som en varg. Riktigt låg kan man säga utan att överdriva det allra lilla minsta!

Jag planerade inte en en tur på stan i dag på grund av ovanstående men så ringe Woffegubben och undrade om vi inte skulle ta en lunchpromenad - är han månne synsk? Vi gick en timma och jag höll på att förfrysa mig men jag piggnade åtminstone till en stund.
Det är visserligen soligt ut men blåsigt och vinden är kall. Jag fryser i och för sig även inomhus så det beror kanske mer på mitt tilstånd är temperaturen.

Klockan 7 i kväll ska vi gå med avdelnigen på restaurang - jag som helst av skulle vilja åka hem och lägga mig! Så det blir till att rycka upp sig och skärpa till sig lite. Egentligen tycker jag ju det är himla kul att få umgås med kollegerna utanför arbetet men...

Skrivet av Angela Müller den 14 juni 2007 15:06 | Kommentarer (10)

13 juni 2007

Xtravaganza nittonde dagen

HERREGUD SÄGER JAG BARA!

Tänk att man ska behöva lära sig saker hela livet ;-) Jag har nu varit på min andra träff som egentligen är den tredje eftersom jag missade den första.

Förra veckan var det ju så fint väder så jag promenerade de 6 km till gymmet och sedan lika många hem. Men jag gick så jag hade en timma på mig och det blev lite tajt så jag fick rappa på för att hinna.
I dag, tänkte jag gå så jag hade en timma och en kvart på mig för då fanns det ju lite marginal. Jag gick här hemma lullade omkring och tänkte att jag skulle gå hemifrån kvart över sex. Jodå, när klockan var kvart i sju gav jag mig av och först efter en halvtimma, när jag tittade på klockstollen insåg jag att något var fel... Jag måste ha fått hjärnstillestånd och helt enkelt tänkt rätt men gjort fel...

Jo, det är klart att jag kom försent med en kvart!

Träffen i dag var inte av den proffsiga varianten men i alla fall bättre än den förra. Jag fick träffa lite andra kursare i dag och även en del av dem som var med förra gången, I dag hade det utlovats en fettvägning, dvs man väger sig på en riktigt avancerrad sak till våg som även mäter fettet. Så när vi stod i kö utanför "vågrummet" hörde jag någon av de andra kursarna berätta att hon hade så ont av gallan och när hon beskriver precis den ryggvärk jag har blev jag helt stum. Hon förklarade att när man förlorar så mycket fett som man ju faktiskt gör med den här dieten så tar gallan styk. DET ÄR ALLTSÅ GALLAN som värker och går ut i ryggen på mig!

När det sedan var min tur att vägas så insåg jag att det kan ligga något i det. Jag hade nämligen 37,5 % fett i kroppen när jag började, vilket är alldeles för mycket. Min övre gräns går redan vid 33, mellan 27-33 är normalt. Nu hade jag tappat bort 4,5 % fett och ligger alltså på normalläge! Detta på mindre än tre veckor.

Då kan jag lugnt kämpa vidare och vänta på att gallan ska ge med sig med andra ord. Jag förmodar att den vänjer sin snart ;-)
Jag har dessutom köpt hem lite Omega 3-tabletter så jag kan kompensera det ringa intaget av fett.

Men jag har nog inte köpt mina dyra joggisar i onödan i alla fall ;-) Dom andra har två år på nacken så det var nog i vilket fall som helst dags...

Jo, det var så sant! När gruppträff och vägning var över kom jag ut och upptäckte att det regnade. Gissa om jag ringde färdtjänsten som snällt kom och hämtade mig. Att gå sex km i regn sent en onsdagkväll - nä, det lockade inte.

I morgon ska hela avdelningen gå på restaurang för lite god mat och dryck. Undrar just hur detta ska gå? Jag har inte hjärta att tacka nej heller för jag tycker det är en trevlig gest av vår IT-chef att göra så här och jag tycker det är så hima kul när vi kan träffas utanför jobbet någon gång. Det händer inte allt för ofta.

Skrivet av Angela Müller den 13 juni 2007 22:06 | Kommentarer (6)

12 juni 2007

Xtravaganza artonde dagen

FRISKVÅRDSKONTOT SJUNKER...

Katastofalt snabbt - jag var på löplabbet i dag och köpte nya joggisar ;-) Testade med att springa på löpbandet och försäljaren tittade på mitt steg och spelade även in det. Dyrt blev det men jag hoppas att det blir bra.

Tog tillfllet i akt och promenerade en bit på väg hem i dag för att ttesta nya skorna. Jag kom till Sävedalen, 7 km och en och en halv timme senare, hämtade Woffegubben upp mig.

Hemma fortsatte vi med rensningen mellan plattorna på fram- och baksidan av huset. Ett riktigt skitjobb men nu är det klart för den här gången. Woffe skrapade bort massor med mossa också så det blev verkligen fint.

Nu har jag precis varit ute och sprutat på lite gift så det ska förhoppningsvis inte komma upp lika snabbt igen. Oturligt nog så kom det några droppar regn vilket inte är så bra de första sex timmarna efter "giftbehandlingen" men jag hoppas att det inte blir mer än några droppar.

Min gode vän frågade idag hur mycket jag tappat i vikt och det kanske man kan undra så här på artonde dagen. Tyvärr är det inte så mycket som jag önskar men elva kg och tre hekto är väl iinte fy skam det heller. Sex av dem gick jag ju ner innan jag började xtravaganza-kursen så med xv har jag alltså bara gått ner fem kg och 3 hekto.

Har jag tur kanske jag får börja äta mat igen i augusti ;-)
I morgon är det gruppmöte igen och jag hoppas att det mötet ger mer än förra veckan...

Skrivet av Angela Müller den 12 juni 2007 21:06 | Kommentarer (12)

11 juni 2007

Xtravaganza sjuttonde dagen

JAG UNDRAR OM RYGGEN SPELAR MIG ETT SPRATT...

När jag vaknade i morse så hade jag inte det minsta ont! Men hallå! Samma sak upplevde jag igår eftermiddag när jag bara lullade runt här hemmavid, ingen värk alls! Sent på kvällen tog jag och Wofeguben en liten kvällspromenad ner till vattnet och lite till, cirka 5 km.

Det var en ljuvlig kväll, helt vindstilla och tyst eftersom de flesta hade åkt hem. Det gick bara inte att gå och lägga sig utan en liten tur. Vi bestämde oss för att gå ner och se vaqd vattnet höll för temp så här klockan 22.00...

När vi gick förbi storebror hade han kommit sig till ro framför dumburken...

1_connykommittillro.jpg

tror det eller ej men vattnet höll 19 grader...

2_mater.jpg

När det är så här stilla kan man ju faktiskt fota tången ;-)

3_tang.jpg

Vi vaknade denna måndag till ännu en ljuvlig dag och jag hade inte det minsta ont i ryggen?! Så jag bestämde mig för en liten morgonpromenad och snörade på mig joggingskorna för att gå i väg. Efter bara några minuter började det göra ont igen!! Vad i hela friden är detta. När Woffe och jag tog kvällspromenad i går kväll kände jag ingenting!

Jag börjar misstänka att det är mina joggisar som är för gamla och hårda. Nåja jag gick en runda på 6.5 km och sedan hem och fixade frukost som vi intog i skuggan av grannens husvagn...

4_frukostiskuggan.jpg

Leon och Evy hade bestämt sig ör ett dopp så jag hakade på...

5_aretsforsta.jpg

Och trots att det bara var mitt på dagen var det 20 grader...

6_20grader.jpg

Det var verkligen skönt...

7_skont.jpg

Men säg den glädje som varar för evigt? Upp igen och full fart hem till Gråbo...

8_dagsattakahem.jpg

Vi handlade lite på vägen hem samt var och klippte oss båda två. Väl hemma klippte jag gräsamattan...

9_klippergraset.jpg

10_klippermer.jpg

Och Woffe han tar upp ogräs mellan plattorna...

11_rensarogras.jpg

Och dagen? Jo, den har varit helt OK det har varit så himla fult upp så jag har knappast hunnit tänka på hur hungrig jag är - för det är jag ;-)

Skrivet av Angela Müller den 11 juni 2007 21:06 | Kommentarer (10)

10 juni 2007

Extravaganza sextonde dagen

EN SÅN LJUVLIG KVÄLL…och för all del dagen oxå...

Det går ju bara inte att gå in! Med undantag för Rasken som vi såg inomhus. Fantastisk serie och ljuvliga skådespelare!

Men så fort det var till ända gick vi ut igen. Jag intog den sista, för dagen, måltiden ute på ”verandan”.

1_kvallsmat.jpg

Storebror har kommit sig till ro med en sen middagsvila ;-)

2_storebrorsover.jpg

Woffegubben pysslar med att måla över lite rost på både krok och cyklar…

3_woffepysslar.jpg

5_cyklarnastur.jpg

För övrigt har dom flesta löneslavar åkt hem så nu är här riktigt lugnt och tyst…

4_akthem.jpg

Det är fortfarande varmt ute, 21,8 grader och klockskrället visar på 21.33!

Och...jodå, det har gått ganska bra i dag - därmed inte sagt att jag inte är hungrig!?

Skrivet av Angela Müller den 10 juni 2007 21:06 | Kommentarer (2)

9 juni 2007

Xtravaganza femtonde dagen

DEN ENDA FÖRDELEN MED EN DJÄVULSK RYGGVÄRK

Är att jag förtränger hungern ;-) I dag när jag vaknade kunde jag med nöd och näppe ta mig ur sängen. Fattar nada! Varför har jag fått denna ryggvärk? Såvitt jag kan erinra mig har jag inte gjort något för att förtjäna detta. Den började ju faktiskt efter joggingturen på Svenska flaggans dag och på eftermiddagen tog vi en ganska lång promenad… Men va tusan har jag ju gjort förr?!

Nåväl, vi vaknade i alla fall till en ljuvlig dag och började densamma med en promenad runt Getterön. Det blev en runda på 7,5 km och just i dag gav vi oss tusan på att gå så nära vattnet det bara var möjligt. Jag tror att det är näst intill möjligt att gå samma promenad två gånger när man går runt där. Man hittar alltid nya stenar att hoppa på och att gå exakt samma är nog som sagt helt omöjligt. Två timmar var vi i rörelse, en lugn fin promenad i fullt strålande sol – vad mer kan man önska sig? Ryggen känns något bättre när jag är i rörelse – värst när jag sitter och ligger?!

Efter promenaden drog vi iväg för inköp av ny TV, jag ser nämligen inte vår nuvarande 15 tums. I och för sig är TV inget viktigt för min del men just här i Varberg ser jag faktiskt på TV. Det blev en 23 tums wide screen…

1_nytv.jpg

Ja, sedan har vi bara myst dagen i ända. Jag roade mig att gå runt på vår gata och fota våra kära och nära grannar. Först ut är Evy och Leon, campingveteraner som man alltid kan få goda råd av och som gärna ser till våra ”ungar” när dom är här…

2_leonoevy.jpg

Hos Conny är det alltid fullt hus…

3_hosconny.jpg

Lilla Bella är inte så liten längre (Connys barnbarn)…

4_Bella.jpg

Från bastun kommer Magnus och Pip rena och nyskrubbade…

5_magnusopip.jpg

Conny och Bitten…

6_connyobobitten.jpg

Nu ska vi titta på STORA TV:n...

Skrivet av Angela Müller den 9 juni 2007 20:06 | Kommentarer (8)

8 juni 2007

Matlust

JAG SKULLE BARA HANDLA BRÖD...

Till Woffegubben men i grönsaksdisken fanns det massor av färska champinjoner... Jag köpte givetvis tre kartonger som jag stekte...

1_svamplador.jpg 1_stekte.jpg

med lite lök...

2_medlok.jpg

Som jag ska ha till Woffes omelett till morgonen men lite hamnar på de varma mackor jag fixar till hans kvällsmat tillsammans med stekt ägg, skinka samt lite ost uppepå och så...min sparrissoppa då förstås...

3_varmamackor.jpg 3_ochjagsoppa.jpg

Man blir lite trött efter kvällsmaten...

5_trotteftermaten.jpg

Eller ja, vissa av oss i alla fall...

6_fortfarandepigg.jpg

Jodå, så är det förståss, att wofes kvällsmat var intet han själv hade önskat - däremot jag ;-) Detsamma gäller omeletten jag ska servera honom i morgon :-O

Skrivet av Angela Müller den 8 juni 2007 21:06 | Kommentarer (3)

Xtravaganza fjortonde dagen

USCH I DAG HAR JAG EN RIKTIG HUNGERDAG...

Ryggen kändes i alla fall bättre - alltid något. Värst är det nu när jag sitter ner men det går ju att undvika eftersom mitt arbetsbord är höj- och sänkbart så att jag kan välja om jag vill stå eller sitta.

På lunchen tog jag följe med några kolleger som skulle ut på stan för att äta lunch. Jag åt visserligen inte lunch med dem men tog som sagt sällskap en bit och sedan fortsatte jag själv. In och ut i lite affärer och gick tillbaka när hungern blev för bedrövlig så jag kunde få i mig min soppa.
Resten av dagen har vi testat lite nya versioner och hittat några buggar som nu är rappade till leverantören.

Snart bär det av till Varberg och vädret är som en stilla sommardag, jättevarmt och skönt. Just nu är det kallare inomhus ;-)
Jag har faktiskt tagit ut en kompdag på måndag så det ska bli skönt med lite längre ledighet. Speciellt om det här vädret ska hålla i sig.
Jag ska ta det lite lugnt med motionen den här helgen och kanske, men jag säger bara kanske, nöja mig med promenader. Egentligen borde jag testa om jag reagerar lika illa om jag springer en kortare sträcka men jag vet inte om jag vill uppleva det läskiga tillståndet jag befann mig i sist. Den som lever får se.

Skrivet av Angela Müller den 8 juni 2007 16:06 | Kommentarer (10)

7 juni 2007

Xtravaganza trettonde dagen

FY VILKEN RYGGVÄRK JAG HAR...

Kanske beror det på jogging och promenad från i går - vet faktiskt inte. I morse kunde jag knappt stiga ur sängen och det blev inte så mycket bättre under dagen. Gick inte ens på en lunchpromenad i dag. Dock känns det bättre att röra sig än att sitta stilla. Det är kanske latmasken som värker ;-)

När vi kom hem i dag höll jag på att svimma vad mycket det hänt ii trädgården sedan jag var här sist, i fredags...

1_clematis-07.jpg 1_skonhetensjalv.jpg

2_paradisbusken-07.jpg 2_tradgardsiris-07.jpg

3_annuenclematis-07.jpg 3_rosaclematis-07.jpg

4_blommandebuske-07.jpg 4_pion-07.jpg

5_prestonsyren-07.jpg 5_minisyren-07.jpg

Jag var ju bara tvungen att ta lite foton innan det var dags för mig att bege mig bort till gymmet för min första gruppträffa med xtravaganza.

Jag bestämde mig för att promenera bort, det är 6 km, men var nog lite optimistisk med tiden så jag fick pinna på och tog mig fram på 55 minuter. Inte illa pinkat av en trähäst som min salige Mor sade,

Träffen - njae, jag vet inte jag men vi ör ju första gruppen och det är klart att så mycket erfarenhet har ju inite konsulenten. Det blir kanske bättre. Mötet varade lite över timman och vi lyssnade på den CD vi även ska jobba med hemma. Mental träning. Nåja, det blir kanske bättre men jag tyckte nog att han verkade lite säker i sina svar. Jag tog bland annat upp det här med att jag mått så himla dåligt nu efter två av joggingpassen trots att man enligt dom själva ska kunna träna normalt. Ja,ja...

Det var så skönt att promenera dit så jag promenerade hem också, 1,2 mil är ju inte illa eftersom det inte blev någon annan motion i dag. Jag köpte med mig nästa veckas ranson av soppor och travade hemåt. Det tog 10 minuter längre att gå hem men då hade jag ju andra sidan ingen tid att passa. Här kommer jag nu hem 22.05...

6_kommerhem.jpg

Med min "matkasse"...

7_medveckatremat.jpg

...21 påsar med soppor ;-)

Skrivet av Angela Müller den 7 juni 2007 23:06 | Kommentarer (6)

6 juni 2007

Xtravaganza tolfte dagen

EFTER ATT JAG VILAT EN TIMME ELLER TVÅ...

Kände jag mig OK igen så Woffegubben och jag tog en promenad. Vi bestämde att ta samma runda som jag joggade i morse och det gick bra ända tills på slutet då det började regna så vi genade lite. Det blev cirka 9 km i alla fall och kändes helt OK - bara lite trött i ryggen. Några ögonblicksbilder från promenaden...

1_Getteronssmabatshamn.jpg

2_kranibakgrund.jpg

5_flagganitopp.jpg

6_flernyanserbla.jpg 6_lupinerbla.jpg

7_lupinerosa.jpg 7_lupinervit.jpg

Lite dis kan man ana ut mot havet...

3_disigt.jpg

Men däremot inte in mot land...

4_intemotland.jpg

8_nyponrosrosa.jpg 8_nyponrosvit.jpg

9_strandliljagul.jpg 9_irisbla.jpg

När vi kom hem blev det middag och sedan har jag packat lite inför morgondagens resa hem. Vi åker direkt till jobbet så slipper vi åka hem i kväll. Det innebär dock lite tidigare uppstigning så därför är det skönt att förbereda det mesta i dag.

För övrigt, om man borträknar dagens lilla incident med illamåendet, så har dagen varit ganska OK. Jag har en måltid kvar att äta så jag ska nog klara även denna den 12:te dagen ;-) Det blev lite tufft när vi passerade två restauranger där det luktade jättegott på promendvägen och en och annan nere vid stranden som grillade...

Skrivet av Angela Müller den 6 juni 2007 18:06 | Kommentarer (8)

Börjar inget vidare

OCH SLUTAR ÄNNU SÄMRE…

Jag vaknade med världens huvudvärk och kände mig lite besviken för jag hade planerat att ta en joggingtur när jag slog upp mina ljusblå.

Men jag kurerade mig med huvudvärkstabletter och kände mig snart fit for fight igen så jag drog på mig lämplig klädsel för jogging.

I dag improviserade jag min tur en aning och sprang ”tvärtom” – det vill säga jag började där jag slutade sist. Sedan tog jag en liten annan sväng via båthamnen i Tredje vik och där fick pulsklockan spader, gick i taket rent av. Det var som tur inte min puls utan bara klockan som fick sig ett spel för hade jag haft den pulsen, strax under 200, så hade jag nog fått tillkalla ambulans eller rent av likbilen. Jag blev smått irriterad om jag ska vara ärlig och det har ju mamma lärt mig. Inte mycket som stämde denna dag!

Nåväl när jag så småningom fick kommit ut på klipporna och fötter och hjärna blev tvungna att samarbeta på hög nivå rann glädjen till igen och faktum är att pulsklockan blev normal så fort jag lämnade båthamnen. Förmodligen har den blivit störd av några båtinstrument – gissar jag i alla fall.

Det var ganska så ansträngande i dag men solen stod högt på himlen och det gör väl sitt till. Jag borde ha gett mig i väg tidigare, i dag stacka jag inte i väg förrän 08.30.

En timma och 37 minuter senare springer jag in på ”vår” gata…

1_hemmaigen.jpg

Samt fjortontusen trehundra tjugosju steg…

2_mangasteg.jpg

Och jag springer givetvis inte utan min IPOD…

3_ipodenforstas.jpg

När jag kom hem igen och varvade ner, så pulsen skulle komma i normalläge, ställde jag mig en stund att snacka med storebror och Helen och rätt som det var blev jag fruktansvärt illamående. Det är inte kul att skriva men jag kräktes. Och detta hände mig förra joggingturen också men det hade jag redan förträngt och trodde nog att det berodde på något annat tillfälligt då.

Jag blir lite konfunderad över detta och bror var övertygad om att man inte kan springa en mil när man inte äter normal kost. Kanske är det så men enligt min konsulent så skulle man kunna träna normalt utan några problem. Jag får väl snacka med henne i morgon på den gemensamma xtravaganza-träffen.

Så småningom fick jag i alla fall ordning på illamåendet så att jag kunde ta mig bort till duschen…

4_duschdags.jpg

Nyduschad och väldoftande som en nyutslagen nyponros skulle jag sedan ge mig på min soppa. Det gick trögt och jag fick lägga mig flera gånger. När jag hade lyckats sörpla i mig mina tre deciliter jordgubbssoppa var jag totalt matt.

Nu har jag sovit en timma eller mer och känner mig skaplig igen. Dagen har utan tvekan varit lite omtumlande och jag känner mig besviken om jag nu inte kan fortsätta att jogga under den perioden.
Nu får jag nog trösta mig med en liten försiktig promenad på klipporna ;-)

Joggingturen blev som tidigare nämts en mil och pulsklockan var ju lite knäpp under cirka 6 minuter men resten av tiden kommer här...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS JOGGINGPASS: 699 varav 45 fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 124
INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma, 31 minuter och 5 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma, 37 minuter och 1 sekund


Skrivet av Angela Müller den 6 juni 2007 14:06 | Kommentarer (4)

5 juni 2007

Xtravaganza elfte dagen

En skaplig dag...

Jag är visserligen hungrig men jag börjar kanske vänja mig vid det tillståndet nu. Även i dag tog jag mig en tur på stan vid lunch för att skringa tankarna lite och åt först när jag var tillbaka från promenaden. Det är ljuvligt väder ute och nu längtar jag till vi ska åka till Varberg om bara någon timme.

Jag köpte mig nya jeans i dag och ett par vita byxor för alla min kläder är för stora. I och för sig ett angenämt problem men dock ett problem när man står där stressad på morgonen för att klä sig och inte hittar något som sitter kvar längre.

På vågen visar det nu -9,3 kg och midjemåttet -9 cm så det är klart att det märks på klädpaltorna ;-O
Det blir alltså 3,3 kg med extravaganza eftersom jag redan hade gått ner 6 kg innan med GI Viktkoll. Men som sagt, det är långt kvar. Jag hamnar inte i den ketonfas jag hade önskat heller men det får väl ta den tid det tar. När jag mäter med stickorna så finns det tre graderingar varav den första är "moderat" och det är där jag ligger hela tiden. Nu har jag visserligen inte kollat måndag och tisdag för jag glömde stickorna i Varberg när vi åkte hem i söndags. Men som sagt, hela tiden innan har jag kollat och det har inte förändrats på de tidigare 9 dagarna så risken är väl inte så stor att det skulle gjort det nu.

Det ska bli gott med en ledig dag så här mitt i veckan och på torsdagkväll ska jag gå på min första gruppträff med xtravaganza. Det ska bli spännande. Jag missade ju den första träffen på grund av att vi sprang Blodomloppet just den dagen så egentligen är det alltså den andra träffen sedan start.

Skrivet av Angela Müller den 5 juni 2007 15:06 | Kommentarer (6)

4 juni 2007

Xtravaganza tionde dagen

EN DAG I TAGET...

Det blev en satans hektisk morgon på jobbet då det hade gjort slite omstarter av servrar och Ethershare. Full ös med andra ord för att få ordning på eländet så jag hann inte känna efter hur hungrig jag var förrän framemot 10-tiden.

Trots den sena frukosten var jag hungrig som en varg till lunchen så jag tog en promenad för att skringa tankarna lite och åt min lunch först vid 13.30. Är man riktigt hungrig, näst intill så man kan mörda för en brödbit, så smakar soppan extra gott ;-)

Vid tretiden gick jag ner till Woffe och hans avdelning och serverade dajmkakan, det blev uppskattat och arbetskamraterna sjöng till och med för den "gamle" ;-)

Efter jobbet hade jag nog tänkt mig ett pass på gymmet men å andra sidan håller ogräset på att ta över i min fina trädgård så jag beslöt i sista stund att göra en insats där i stället. Två timmar eller mer stod jag med ändan vädret och rensade ogräs. Det sista kunde jag inte resa mig upp för jag blev så yr varje gång så jag gav upp. Vi, eller rättare sagt födelsedagsbarnet, tog bort ett träd (Havtorn) också som lutat betänkligt hela vintern. Vi har försökt staga upp det men inser nu att det inte går så nu åkte det bort. Lite annat som döda grenar blev också bortansade så nu är halva garageinfarten belamrad med trädgårdsavfall.

Jag åt min soppa när jag kom in och jag var precis lika hungrig som jag varit hela dagen så den smakade riktigt, riktigt gott! Rresten av kvällen har jag bara packat lite inför Varberg direkt efter jobbet i morgon. Denna gången stannar vi nog till torsdagmorgon och åker direkt till jobbet.

Skrivet av Angela Müller den 4 juni 2007 22:06 | Kommentarer (7)

3 juni 2007

Xtravaganza nionde dagen

DET HAR VARIT EN FÖRHÅLLANDEVIS BRA DAG

Visst, jag är hungrig som en varg men joggingturen fick mig att gå upp i varv, endorfinerna rann till om man säger så. När jag hade duschat och vi hade ätit frukost plus att jag läste dagens tidning sittandes i solen drog vi i väg på en cykeltur. Först blev det lite inköp på vägen och sedan drg vi oss ner till Apelviken för Woffegubben blev sugen på glass...

1_apelvikenglass.jpg

Vi satten oss till ro i den goa varma solen och njöt en stund...

2_glassistoralass.jpg

Ja, jag åt förstås ingen glass ;-(

3_gelautanglass.jpg

Sedan drog vi oss sakta men säkert hemöver för att få fixat lite middag...

4_pavaghemigen.jpg

I dag fick Woffe stekt potatis och schnitzel med grönsaker och jag sparrissoppa ;-)

Det var inget kul att lämna Varberg i dag. Det har varit en helt fantastisk dag men sol och nästan alla andra har badat dock inte vi.

vi åkte sent med tanke på trafiken och det gick alldeles utmärkt nästan ända tills vi var nästan hemma. På E20, precis innan Jerikotunneln, hade det hänt en olycka och det vart tvärstopp...

1_olyckapaE201.jpg

Och nöden har som bekant ingen lag, vissa blev tvugna att gå ut på kanten (faktiskt en arbetskamrat till oss)...

2_nodenharingenlag.jpg

Dom flesta klev ur sina plåtlådor och passade på at få lite luft...

3_folktrottnade.jpg

Nåja, det släppte givetvis så småningom och när vi kom hem tog vi köket i besittning. Woffegubben fyller år i morgon och vill gärna ha lite gott med sig att bjuda sina arbetskamrater på. Så vi bakar nu två dajmkakor och nu står tvåan i ugnen. Så fort de har svalnat ska det på vit blockchoklad och krossad dajm...

4_bakakaka.jpg

Jag ska dessutom äta mitt sista mål för i dag och nu är jag så trött så det ska nog gå bra i dag också för jag kommer att somna innan huvudet hamnat på kudden ;-)

Skrivet av Angela Müller den 3 juni 2007 23:06 | Kommentarer (7)

2 juni 2007

xtravaganza åttonde dagen

I DAG KÄNNS DET BÄTTRE IGEN.

Märkligt det här med up and downs. Jag är väl inte lika mycket på hugget som torsdags men jag är glad ändå. Det går skapligt bra men hungern sitter där som en smäck.

I dag sov jag länge - ända till 09.30! Det hör inte till vanligeheterna när det gäller mig men jag gissar att jag behövde det då. Å andra sidan så regnade det här på förmiddagen i dag så det var inte så mycket att stiga upp till. Det var så tråkigt så vi tog oss en sväng till Ullared och inhandlade lite smått och gott. Bland annat två nya skärp till mig eftersom mina gamla är för stora ;-)

Solen kom fram så småningom och när vi kom hem var det dags att börja med middagen...

1_lagarmatitaltet.jpg

I dag vankades det grillade kotlett - åt Woffegubben då förstås...

2_grilladekotletter.jpg

Och jag sparrissoppa...

3_dukatbord.jpg

Det är verkligen så att snålvattnet rinner till - åtminstone för en av oss ;-O

4_lackergom1.jpg 4_lackergom2.jpg

Nu vankas det en promenad!

Skrivet av Angela Müller den 2 juni 2007 19:06 | Kommentarer (10)

Xtravaganza sjunde dagen

NU ÄR DET TUFFT IGEN

Känns inte alls lika bra som i går. Jag är hungrig som en varg och har huvudet fullt av läckerheter, getost varm från ugnen och massor av annat gott som jag skulle kunna tänka mig avnjuta så här en fredagkväll. Och en sabla huvudvärk – hur det nu har gått till. Woffe brukar skoja och säga att jag är ett medicinskt under som kan få en protes att värka…

Jag har läst min xtravaganza manual men inte blivit ett dugg inspirerad. Men jag inser att det bara är att kämpa vidare och invänta tills jag får en sådan där speedad dag som jag hade i går. För den kommer väl?!

Vi är i alla fall på plats i Varberg och det är inte illa det. I morgon har jag tänkt mig en vilodag från motion men blir det fint väder tar jag mig nog en promenad till morgonen för att rensa själen. En promenad på klipporna runt naturreservatet brukar ge mig energi tillbaka. Vi får se vad vädergudarna ger oss i morgon. Solen är framme men det är kallt i vinden och här blåser det ju mer eller mindre för jämnan, mest mer ;-)

Det blir väl förmodligen en liten cykeltur också in till Varberg – det hör ju liksom till och är mysigt. Torgdag som alla lördagar så om lusten infinner sig tar vi oss nog en tur dit.

Så, nu har jag gnällt färdigt för i dag som egentligen var i går men mitt webhotell hade lite problem så jag kunde inte uppdatera förrän nu på morgonen...!

Skrivet av Angela Müller den 2 juni 2007 09:06 | Kommentarer (4)

31 maj 2007

Xtravaganza sjätte dagen

WOOOW!

I dag känner jag mig som en kalv på grönbete! Dom värsta hungerkänslorna har lagt sig och livet känns bra mycket bättre än tidigare dagar. Jag har precis varit ute och tagit ut dagens lunchpromenad som jag ska arrangera för mina friskvårdsmedlemmar. Det blir vårens sista.

Vågen gör inga stora skutt neråt men några gram hit och några gram dit lär väl bli något kilo så småningom. Däremot så har midjemåttet gjort större framsteg, ett av vinterdäcken är nu borta ;-) Tur är väl det för om jag inte fattat saken alldeles fel så kan man åka fast om man inte bytt till sommardäck 1:a maj.
I morse fick jag letat fram ett par hiskeligt gamla byxor som har sydda pressveck (?!) för att få på mig något som satt kvar ...;-)

Efter lunchpromenaden är det möte och sedan tänkte jag faktiskt komma i väg i tid i dag för att komma i kapp med livet lite...

Skrivet av Angela Müller den 31 maj 2007 10:05 | Kommentarer (8)

30 maj 2007

Xtravaganza femte dagen

JAG BARA UNDRAR ALLTSÅ

Inte tusan har jag hamnat i någon "riktig" ketonfas! När jag mätte i morse kunde jag se att det fanns en liten aning men inte som jag hade förväntat mig "full sprutt"! På vågen märks tyvärr heller inte så mycket - inte ens ett kilo...

Men det kanske beror på att jag startade med GI-kosten några veckor innan och då, utan min vetskap, hamnade i den ketonfas jag önskade att jag skulle ha nu? Jag vet faktiskt inte. Sedan är det ju faktiskt så att jag tränar mycket och det vet ju alla att muskler väger mer än fett men då borde det ha märkts på måtten. Men det gör det inte HELLER!

Jag tänker dock inte ge upp för trots allt är det ju så att jag gått ner 7,7 kg i vikt och 7,5 cm i midjemått dock inte av xtravaganza (ännu) för det mesta av det resultatet fick jag med GI-metoden.
Jag har ju inte hållt på en vecka ännu så det kanske kommer tänker jag då som den ständige optimisten ;-)

Dagen var rätt tuff så vid lunch var jag tvungen att gå ut en sväng för att skingra tankarna från MAT...

Blodomloppet dårå? Jo det gick alldeles utmärkt!

Här är vi samlade innan starten...

1_samling.jpg

...till stans bästa löp...

2_stansbastalop.jpg

Tjejligan...

3_tjejligan.jpg

Kolla in Woffes nummerlapp - bara en nolla för mycket ;-)

4_0007.jpg

Pulsklockan var förstås med på Blodomloppet:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 321 varav 40 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 135
INOM REKOMMENDERAD ZON: 37 minuter och 6 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 37 minuter och 58 sekunder

Faktum är att i kväll, efter Blodomlppet, kände jag mig lite piggare så direkt när vi kom hem vid 20-tiden städade vi av huset lite. Woffe dammsög och jag svabbade toaletterna. Sedan fixade vi vår kvällsmat och satte oss framför dumburken. Vet inte ens när jag var i det rummet sist! Vi såg en film med Sven Wolter och Viveka Seldahl - tragisk men bra.
Men nu är det sängen som gäller. I morgon kväll ska jag agera färdtjänst för då ska Woffe ut med gamla Wezäta-gänget och roa sig lite.

Skrivet av Angela Müller den 30 maj 2007 23:05 | Kommentarer (5)

29 maj 2007

Xtravaganza fjärde dagen

FY FÖR DEN LEDE vad hungrig jag är...

Jag trodde nog att det skulle gå lite lättare i dag för det har jag hört från andra men så känner inte jag.
Men jag får väl glädjas över annat, t ex över de saker jag satte upp att jag skulle njuta av denna veckan. Det första är nu avklarat.
Måndag 28/5 - Att få allt att klaffa (med måltidsersättningarna) trots tjänseresa måndag till tisdag.

Eller ja, klaffade och klaffade vet jag inte egentligen med tanke på morgonens bravad där jag stod med soppa över hela mig ;-) Men det finns förmodligen värre saker här i livet.

Sedan jag kom från Stockholm i förmiddags har jag helt spårat ut på matfronten! Jag har läst recept och läckergommen har retats upp rejält. Att det ska vara så beroendeframkallande det här med mat!

Egentligen borde jag nu ha hamnat i Ketonfasen, (keton är ett tillstånd som inträffar när kroppen får i sig så få kolhydrater, att den i stället tvingas förbränna fett - taget från kroppens fettdepåer) men jag vet ju inte säkert. I kväll ska jag testa med stickor som jag köpt på apoteket.

Det belv gymmet efter jobbet men jag kan inte säga att det var med någon större entusiasm. Det var tungt med vikterna som jag ju faktiskt kört länge nu. Men det kanske bara känns så i dag. Jag kämade dock på och sänkte inga.
Men jag började med uppvärmning i 30 minuter (3,1 km) med snabb gång och därpå timman med styrka. Det blev ingen motion men å andra sidan joggade jag ju i morse.
Dessutom längtade jag hem till min soppa ;-)

Skrivet av Angela Müller den 29 maj 2007 22:05 | Kommentarer (12)

28 maj 2007

Xtravaganza tredje dagen

DET ÄR NOG INTE MIN DAG I DAG…

Strax före jag skulle ge mig i väg till flygplatsen hade jag för avsikt att blanda min ”drink” och få i mig frukost. Jag måste ha varit nästintill järndöd någon minut eller så för jag tillsatte kokhett vatten i shakern för att blanda med och vad händer? Jo, det blev en rejäl explosion så jag fick persikosoppa över mig och halva köket (på jobbet) blev också dränkt i soppan! Inte nog med det det blev knappast något kvar i shakern och halva frukosten gick till spillo…

Man ska, när man tänker, först blanda med lite kallt vatten och sedan tillsätta varmt. Nåja, det är bara att överleva.
När jag sedan kom till Landvetter tänkte jag att det nog var säkrast att gå på toa innan påstigning så det gjorde jag och LÅSTE dörren. Vad händer? Jo, en dam sliter upp min låsta dörr precis när jag ska dra upp brallorna!!

Men planet störtade inte i alla fall ;-) Taxi från Bromma och sedan jobb fram till 18-tiden. Promenad ”hem” eftersom jag var i stort behov av luft, själsro och ett och annat steg.
Jodå, jag lyckades shaka lunchen utan att bli av med häften;-) Det blev den kulinariska höjdpunkten av 3 dl med jordgubbssmak.

När vi kom hem efter avslutad arbetsdag så skulle 2 av kollegerna ta sig ut för att få sig lite i magen. Dom stackarna hade ju inte ätit sedan lunch ;-)
Jag kände att jag inte skulle orka sitta med, i alla fall inte i dag som har varit en riktig hemskedag där hungern rivit och slitit i mig, så jag beslöt i stället att ta en promenad. Jag och en annan kollega som också går på svältkost gick alltså ut på en riktigt skön promenad. Vi gick från Inedalsvägen längs Norr Mälarstran och fortsatte sedan bortöver och hamnade så småningom i Fredhäll och ner i Rålambsparken och sedan över mot Fridhemsplan och till sist upp i Kronobergsparken för att snedda ner så vi kom hem igen. Två timmar var vi ute och det blev nog näst intill milen, i alla fall 7-8 km.

Efter det var det meningen att jag skulle intaga min middag, sparrissoppa, men då ringer telefonen. I andra ändan befann sig en god vän och tillika kollega som satt på Flying Scotsman - min favvopub precis runt hörnet. Han och ytterligare en kollega och god vän ville att jag skulle komma över. Det gjorde jag och intog, med dräglande käft (efter en god öl) ett glas vatten. Vi snackade och skrattade en stund och nu är jag äntligen hemma och ska njuta av mina 3 dl sparrissoppa ;-)

Det har varit en tuff dag och jag börjar känna matlukt överallt. Jag börjar också tvivla på mig själv men det kanske känns bättre i morgon?! Jag tror att jag lyckats med konststycket att pressa ner 3 liter vatten också så nu är det bara två liter kvar…

Skrivet av Angela Müller den 28 maj 2007 22:05 | Kommentarer (7)

27 maj 2007

Xtravganza andra dagen

OM JAG SADE ATT DET GÅR SOM EN DANS så skulle jag överdriva kraftigt och ingen skulle väl tro mig heller.

Men det går fast hungern river i mig. Vi hade grannar och storebror på kaffe med dopp under eftermiddagen. Sliskigt goda, färska wienerbröd och bullar med vaniljfyllning…
Man kan naturligtvis välja bort alla kaffekalas och allt annat som innebär frestningar men jag tror att om man försöker leva så normalt det går är det nog att föredra. Det blir så himla krystat att undvika alla normala vardagshändelser som innehåller umgänge med mat och dryck så det får bara gå. Vi skrattade och hade det riktigt trevligt en stund här så…

Jodå, jag ska nog klara denna dagen, min andra, också. Jag kikar då och då i kursmaterialet och ser ett antal byggstenar att ta med mig i resten av mitt, mental träning och mental näring, god energi, rörelseglädje (som i morse när jag kände mig som en kalv på grönbete under joggingturen), jämvikten som ska lära mig att leva sunt i fortsättningen samt ha nytta av hörnstenarna ovan.
Det är helt klart en fördel att komma till insikt ibland.

Det ingår en CD i ”paketet” som ska använda minst tre gånger i veckan. Olika kapitel till olika träffar. Tyvärr kan jag inte deltaga i den första träffen men min konsult accepterade min frånvaroorsak för när jag berättade att jag skulle springa Blodomloppet sade hon att det var en helt acceptabel frånvaroorsak ;-)

Jag har fått lite hemläxa till nästa träff. Inga märkvärdigheter utan så enkelt som att jag ska ange vilka fysiska aktiviteter jag brukar göra. I mitt fall har jag nämnt jogging, styrketräning, promenadet samt cykleturer (åtministone så här års). Här är givetvis syftet att man ska hitta rörelseglädje.

Jag ska också skriva ner 10 saker som jag njuter av livet och mina är: Avkoppling, motion, umgänge med barnen och deras respektive(familjen samlad), tidiga morgnar i min ensamhet, problemlösningar när det gäller arbetet, träffa goda vänner, mitt arbete, resor och god mat. Utan inbördes ordning så känns det som jag fångat 10 saker som är viktiga för mig.

Jag ska också skriva ner en sak per dag som jag skulle kunna njuta av den kommande veckan och då skriver jag ned följande:
Måndag 28/5 - Att få allt att klaffa (med måltidsersättningarna) trots tjänseresa måndag till tisdag.
Tisdag 29/5 - Gympass efter avslutad arbetsdag.
Onsdag 30/5 - Att jag tar den sista delen i vår klassiker, dvs blodomloppet.
Torsdag 31/5 - Gympass efter avslutad arbetsdag.
Fredag 1/6 - Åka till Varberg.
Lördag 2/6 - Att det blir väder för en cykeltur in till torget i Varberg.
Söndag 3/6 - Att inte känna stressen inför kommande arbetsvecka infinna sig som ett brev på posten.

Vi får helt enkelt se hur det går ;-)

Skrivet av Angela Müller den 27 maj 2007 21:05 | Kommentarer (14)

Mors Dag

IBLAND KÄNNER JAG MIG SOM den mest privilegierade människan på jorden.

Just så kände jag i morse när jag tog min joggingtur. Jag hittade en ny sträckning här på Getterön som gjorde att jag inte bara behövde hålla mig på asfalt utom ömsom så sprang jag på gräs och på klippor och berg samt klapperstensfält. Det i sig gör ju att hjärnan får lite motion också eftersom det gäller att veta var nästa nedtrampa lämpligen ska vara. Att känna tånglukten och se havet är minsann inte alla förunnade på något så intetsägande som en joggingtur!

Jag gick medvetet in för att köra ett lågenergipass för att bränna lite fett. Jag har nämligen en plan som går ut på att fettvalkarna som befinner sig i trakten av magen ska bort så att stegräknaren aldrig mer kan hitta en mysig fettvalk att bädda in sig i och därmed lura mig på stegen ;-)

Det blev 1 mil men tog lite längre tid då det inte går att springa lika fort på klippor, stenar samt klapperstensfält vilket det fanns gott om på min dagsrunda.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS JOGGINGPASS: 610 varav 55 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 115
INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma och 36 minuter
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma, 38 minuter och 41 sekunder

Jag borde haft kameran med mig i dag så att ni kunde fått njuta med mig men jag visste inte när jag stack i väg vart det skulle bära så jag får skärpa till mig till nästa gång ;-O

Nu ska jag sätta på kaffe och bjuda in våra kära grannar på fika. Bråttom hem tänker jag inte ha för här är gudagött av vara ;-)

I morgon bär det av med flyg till Stockholm för fortsatt arbete men jag flyger hem igen redan tisdagmorgon. Meningen var att vi skulle köra hela tisdagen också men vi komprimerar och kör till sena kvällen på måndag istället. Jag är inte ledsen för det om man säger så ;-)

Frukosten i dag bestod av jordgubbsmak på måltidsersättningen och grönt te med en aning citronsmak. Än så länge överlever jag trots allt. Men jag är hungrig som en varg…

1_xtravaganzafrukost.jpg

Grattis på er alla Morsor där ute!

Skrivet av Angela Müller den 27 maj 2007 13:05 | Kommentarer (11)

26 maj 2007

xtravaganza första dagen

JAG BÖRJADE DAGEN MED ATT att sätta mig alldeles ensam på ”farstukvisten”.

Woffegubben sov fortfarande och jag satt där i min ensamhet och filosoferade. Inga grannar var ute och jag njöt av tystnaden. Det är skönt när man lyckas komma till ro en aning, tyvärr blir det alldeles för sällan. I alla fall för min del.

Det är nu meningen att jag ska ”bränna” fett genom den ringa mängd ”mat” jag ska äta framöver. Vad som händer är att det bildas ketoner när kroppen förbränner fett. Först måste man dock göra slut på sina glykogendepåer (de energilager som finns i muskler och lever) innan fettet förbränns och den brukar räcka i tre dagar så innan dess lär det inte hända så mycket.

Jag ska ta tre måltidsersättningar per dag och dessa tre påsar ger mig 500 kalorier. Inget annat får hamna min mage för då kommer jag inte i ketonfasen, inte ens ett ynka litet tuggummi ;-)

Woffegubben gav sig iväg till Göteborg för han skulle hjälpa en kompis att flytta och jag satte mig på cykeln och for i väg in till Varberg. Jag gick på torget och mös en stund. Sedan kikade jag i lite affärer och köpte mig en vattenkokare som jag behöver mer än väl just till mina ”måltider”. Det ska hinkas mängder av te också eftersom det är helt OK. Cykelturen blev 12 km och jag trampade omkring i cirka 1 timma.

När jag kom hem var Bitten sugen på en promenad så vi travade runt naturreservatet och var på benen i en och en halv timma. Någon annan motion hade jag inte tänkt mig i dag eftersom jag joggade på gymmet i går men i morgon ska jag nog ge mig av på en joggingrunda…om jag orkar?!

Det har gått relativt bra i dag men jag tänker mycket på mat och kan förnimma hur gott det skulle vara. Lite hungrig är jag men inte så farligt som jag först trodde.

Man ska dricka 5 liter vatten också och det kan jag redan nu erkänna att jag inte klarat i dag. Om jag fått i mig en liter så överdriver jag inte. Däremot har druckit några baljor te. Men vem vet jag kanske lär mig ;-)
Jag köpte mig ett ”radband” i dag! Nejdå, jag har inte gått och blivit religös på kuppen men jag ska använda det för att hjälpa mig själv att komma ihåg att dricka vatten. För varje tillfälle puttar jag upp en kula. Fiffigt va?


Eftersom mitt mål är att minska 20 kilo i vikt så vet jag inte riktigt hur länge jag ska hålla denna torftiga diet men förmodligen behöver jag minst hela juni.
Därefter är det meningen att man, efter upptrappning, ska gå över till det som kallas jämvikt. Förmodligen blir det det svåraste steget. Men jag vill!

Och nu kommer dagens kulinariska matbild! Jag presenterar hela rubbet, frukost, lunch och middag samt mitt radband ;-)

1_dagensmaltider.jpg

Skrivet av Angela Müller den 26 maj 2007 20:05 | Kommentarer (5)