« xtravaganza första dagen | Huvudsidan | Xtravganza andra dagen »

27 maj 2007

Mors Dag

IBLAND KÄNNER JAG MIG SOM den mest privilegierade människan på jorden.

Just så kände jag i morse när jag tog min joggingtur. Jag hittade en ny sträckning här på Getterön som gjorde att jag inte bara behövde hålla mig på asfalt utom ömsom så sprang jag på gräs och på klippor och berg samt klapperstensfält. Det i sig gör ju att hjärnan får lite motion också eftersom det gäller att veta var nästa nedtrampa lämpligen ska vara. Att känna tånglukten och se havet är minsann inte alla förunnade på något så intetsägande som en joggingtur!

Jag gick medvetet in för att köra ett lågenergipass för att bränna lite fett. Jag har nämligen en plan som går ut på att fettvalkarna som befinner sig i trakten av magen ska bort så att stegräknaren aldrig mer kan hitta en mysig fettvalk att bädda in sig i och därmed lura mig på stegen ;-)

Det blev 1 mil men tog lite längre tid då det inte går att springa lika fort på klippor, stenar samt klapperstensfält vilket det fanns gott om på min dagsrunda.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS JOGGINGPASS: 610 varav 55 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 115
INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma och 36 minuter
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma, 38 minuter och 41 sekunder

Jag borde haft kameran med mig i dag så att ni kunde fått njuta med mig men jag visste inte när jag stack i väg vart det skulle bära så jag får skärpa till mig till nästa gång ;-O

Nu ska jag sätta på kaffe och bjuda in våra kära grannar på fika. Bråttom hem tänker jag inte ha för här är gudagött av vara ;-)

I morgon bär det av med flyg till Stockholm för fortsatt arbete men jag flyger hem igen redan tisdagmorgon. Meningen var att vi skulle köra hela tisdagen också men vi komprimerar och kör till sena kvällen på måndag istället. Jag är inte ledsen för det om man säger så ;-)

Frukosten i dag bestod av jordgubbsmak på måltidsersättningen och grönt te med en aning citronsmak. Än så länge överlever jag trots allt. Men jag är hungrig som en varg…

1_xtravaganzafrukost.jpg

Grattis på er alla Morsor där ute!

Skrivet av Angela Müller den 27 maj 2007 13:48

Kommentarer

Åhh du... kamera med nästa gång så vi får se. Du är bara så bra som springer/Ahnna

Skrivet av: Ahnna den27 maj 2007 14:23

Och jag håller med Ahnna! ;-D

Skrivet av: Bim den27 maj 2007 14:36

Är Woffe också "satt på diet"? Hans tallrik ser likadan ut som din...? Jag tycker du / ni är superduktiga! Kram

Skrivet av: Snurran den27 maj 2007 21:43

Ahnna och Bim> Japp, nästa gång springer kameran med ;-) Tack för berömmet!

Skrivet av: Angela den27 maj 2007 22:05

Snurran> Nä, det är bara tallrikarna som är lika. På hans ligger det joghurt och riktigt "onyttiga" flingor samt till det två ugnsvärmda mackor med pålägg på. Sedan fikade vi på eftermiddagen och då slank det ner 1 wienerbröd och en sliskig bulle med vaniljkräm i hans mage. Nu ikväll har han fått pyttipanna med stekt ägg till middag, Jag har också gjort i ordning hans luncher för kommande dagar, potatisgratäng med köttbullar samt resten av pytten med stekta ägg till. Jag är i Stockholm måndag och tisdag så därför fixade jag detta nu i kväll när vi kom hem från Varberg. Tack för berömmet!

Skrivet av: Angela den27 maj 2007 22:10

Om du står och gör mat till Woffe, fast du inte kan äta själv, då är du både snäll och duktig! ;-D

Skrivet av: Bim den27 maj 2007 22:16

Ojojoj, jag skulle nog inte stå ut med att göra mat till andra om jag inte fick något själv...snacka om stålvilja och karaktär! *kram*

Skrivet av: Snurran den27 maj 2007 22:32

Bim och Snurran> Ja, jag inser att det låter lite tokigt men det är helt OK, det luktar ju åtmnistone gott ;-) *Kramar till er bägge*

Skrivet av: Angela den27 maj 2007 22:35

Å naj! Jag är en urusel dotter. Som glömde Mors dag.... förlåt! Har i alla fall pratat med Boris nu och han säger att det är okej, men lite muttrande blir det nog nästa gång...

Skrivet av: Anna den28 maj 2007 18:56

Anna> Nej, du är ingen urusel dotter...Jag säger som jag brukar att det är bara köpmän och butiksinnehavare som har glädje av Mors Dag. Tänk inte så!
Phew det var väl tur att Boris köpte förklaringen! Ska förbereda mitt försvarstal när ni kommer till Midsommar och muta med en "påtumanhandpromenad" runt Getteröns naturreservat ;-)

Skrivet av: Angela den28 maj 2007 22:28

Det är bra mamma, det tror jag Boris köper! Kram!

Skrivet av: Anna och 20 tassar den30 maj 2007 06:25

Post a comment




Remember Me?