3 januari 2008

Bokslut december 2007

Thailand, Phuket Patong 3 januari 2008

Lite sent, jag vet men här kommer nu bokslutet ;-)

DECEMBER MÅNADS BOKSLUT – ja…vad ska man säga? Det kunde säkert både varit sämre och bättre?! För den som ids jämföra finns november här

På gymmet har jag varit tretton gånger och 21 timmar totalt. Fördelat är det fyra styrkepass på med desto fler gympass. Spinning har jag varit på sju gånger. Pace en gång, badminiton har vi spelat några gånger, sedan är det BodyStep, PowerYoga i en salig blandning.

Löpningen är väl inte mycket att skryta med men jag ändå lyckats prestera detta vid åtta tillfällen och jag har då sprungit 5,5 mil på 4,4 timmar. En av rundorna var i Lund, Lucialoppet och två på Patong Beach i Thailand resten är på gymmet.

I simhallen är det knappt värt att notera att jag ens varit… en gång bara!

Gång och promenad har det blivit vid elva tillfällen och då har jag inte räknat de strandturer jag/vi tagit på Patong Beach… Sju timmar och 2,6 mil.

Stegvis klarar jag mig precis på håret med ambitionen om att ha 10 000/per dag. Visserligen har jag totalt 411 327steg men det är bara 326 877 steg som är ”riktiga” av dessa! 84 450 steg är omräknade från sim och cykling!

Nu återstår att se vad januari 2008 kan bli för månad?

Skrivet av Angela Müller den 3 januari 2008 17:01 | Kommentarer (2)

1 december 2007

Bokslut november 2007

NOVEMBER MÅNADS BOKSLUT kunde utan tvekan varit bättre men jag har ju som alltid en del att skylla på…så något sämre än oktober är det

På gymmet har jag varit fjorton gånger och 15,1 timmar totalt. Fördelat är det faktiskt bara ett enda styrkepass på hela månaden med desto fler gympass. Spinning har jag varit på åtta gånger, totalt 6 timmar i tid. Pace två gånger och 1 ½ timma sammanlagt, badminton har vi spelat 2 gånger lite drygt 2 timmar, en gång har jag varit på Afrodans i 1 timma och resten är motionspass.

Löpningen är väl inte mycket att skryta med men jag ändå lyckats prestera detta vid sju tillfällen och jag har då sprungit 3,2 mil på 4,3 timmar. En av rundorna var i Stockholm resten på gymmet eller här hemma.

I simhallen har det inte blivit så mycket aktivitet den här månaden men det har blivit sex simturer, 3,8 km och 2,3 timmar i tid.

Gång och promenad är inte heller något att skryta med, tolv gånger och bara 2 mil totalt. Det är mest kortisar…

Stegvis är jag inte i närheten av godkänt resultat. Visserligen har jag totalt 405 087 steg men det är bara 293 287 steg som är ”riktiga” av dessa! är 111 800 steg omräknade från sim och cykling!

December lär tyvärr inte bli bättre med alla kvällsaktiviteter som gör att jag inte kan gå på gymmet ;-)

Skrivet av Angela Müller den 1 december 2007 15:12 | Kommentarer (2)

11 november 2007

Bokslut Oktober 2007

OKTOBER MÅNADS BOKSLUT kommer här till slut, det har varit lågt prio på att få ihop en samanställning! Men det är i alla fall en något roligare läsning än septembers dito

Den här månaden har jag inga sjukdomar eller influensor att skylla på som tur är ;-)

På gymmet har jag varit femton gånger och 27,1 timmar totalt. Eftersom jag upptäckt andra träningsformer än att bara styrke- och motionsträna så har det faktiskt bara blivit sex tillfällen då jag styrketränat. Å andra sidan har jag varit på ett antal olika gruppass – Core en gång, Pace tre gånger, Spinning fem gånger och Badminton en gång – vilket gav mersmak.

I simhallen har jag blivit lite, med betoning på lite, flitigare så det har blivit nio simturer, 4,6 km och 3,6 timmar i tid.

Travat och gått har jag i alla fall gjort massor! Allt från korta promenader på morgonen från Valhalla till lunchpromenader i varierad längd och från och till gymmet samt en del på löpbandet. De flesta är dock ute i friska luften. Totalt har jag tagit tjugonio promenader i varierad längd och tid och sammanslaget blir det faktiskt 10,5 mil på 20,5 timmar.

Cykling, ja det är ju numera Spinning som avses och sträckan vet jag ju då inte eftersom det inte framgår av spinningcyklarna. Men på fem tillfällen har jag i alla fall avverkat 7 timmar men då är tre av dessa från IronMan-cyklingen.

Joggingen är väl egentligen inte så mycket att skryta med…tre gånger har jag löptränat på gymmets löpband, totalt 9,7 km. Sedan provsprang jag ju Finalloppet där jag sprang vilse vilket innebar att det blev 10,1 km istället för 8,8 km ;-) Sammanlagt blev det 2,8 timmar i tid.

Stegvis är det helt godkänt! Totalt hamnar jag på 429 210 men då är 91 268 av dessa omräknade från sim- och cykling. Så det innebär att det blir 337 942 ”riktiga” steg. Med tanke på att målet är 10 000/dag så får man väl vara nöjd.

Nu återstår att se hur november blir, för det är ju allmänt bekant att det sällan blir som man planerat ;-) I och för sig vet jag redan nu att jag har en del aktiviteter framför mig i november som innebär att träningen kommer att bli eftersatt. Bland annat är det tjänsteresa till Stockholm och ännu en resa dit men i privata angelägenheter. Gemensamt med dessa bägge är ändå att det ger inte mycket steg eller annan motion sittades på ett flygplan eller i en bil ;-)
Lite festligheter blir det också i november och det är ju inte heller så motionsbringande men desto trevligare för andra delar av kroppen…

Skrivet av Angela Müller den 11 november 2007 09:11 | Kommentarer (4)

2 oktober 2007

Bokslut september 2007

SEPTEMBER MÅNADS BOKSLUT ÄR INGEN ROLIG LÄSNING...

Att sommaren är slut är nog bara att helt stilla konstatera och att månadens bokslut är dålig är nog också bara att konstatera. Det hade varit lätt att skylla på influensa, halsont-, led- och huvudont men eftersom jag har uppmärksamma läsare så skulle jag nog få en del kommentarer om det eftersom den, influensan, ju faktiskt inte kom förrän i månadens allra sista dagar ;-)
Nej, jag får hitta på något helt annat att skylla på eller så får jag helt enkelt säga som det är: Tiden och timingen har inte riktigt stämt överens så nu är det som det är när det inte blev som det skulle!

På gymmet har jag bara varit 5 gånger och knappa 7 timmar totalt. Det är bara ett endaste styrketräningstillfälle och resten är motion samt två spinningpass på vardera 30 minuter i grupp. Ett PoweYoga-pass också ett 30-minuters. Två gånger har jag testat på Vibrogymmet och det lär nog bli fler gånger.

I simhallen har jag tillbringat knappa timman fördelat på 2 tillfällen och simmat 1,4 km.

Travat och gått har jag i alla fall gjort en del. Vi hade ju som exempel Tjejgåingen i mitten på månaden och sedan har det blivit lite lunchluffande då och då. Totalt 3,5 mil på 6,2 timmar. Inga rekord precis men det är bättre än inget alls ;-)

Cykling, en endaste liten tur i början på månaden på knappa timman och sträckan blir nog milen ungefär. Min cykeldator har gett upp totalt så det måste jag skaffa mig en ny inför nästa säsong.

Joggingen är nog den sämsta månaden på mycket länge. Det blev i alla fall 3,1 mil totalt på 4,1 timma. Det lilla jag har sprungit är till största delen intevallträning och då kommer man ju som bekant inte så långt även om det är svettigt värre…

Stegvis är det faktiskt inte ens godkänt! Totalt hamnar jag på 310 811 men då är 19 080 av dessa omräknade från sim- och cykling. Så jag håller inte ens ”mina” 10 000 per dag men det skyller jag helt och hållet på influensan för dessa dagar, när jag var liggandes, blev det inte många steg…

Nu tänker jag inte ens sia om oktober för det blir ju ändå aldrig som man tänkt sig ;-(

Skrivet av Angela Müller den 2 oktober 2007 09:10 | Kommentarer (4)

1 september 2007

Bokslut augusti 2007

AUGUSTI MÅNADS BOKSLUT VITTNAR OM...

Att sommaren inte riktigt är slut ännu även om man kan tro det när bilrutorna måste skrapas på morgonen! Däremot märks det på gymfronten där jag inte lagt så mycket tid som jag normalt gör övriga månader på året. Sedan fick jag förbaskat ont i mitt knä i så det mesta vad gäller motion har legat nere den sista veckan.
Däremot har jag kommit i gång med simningen och det låg långt inne kan jag förtälja eftersom jag inte simmat en meter sedan i december 2006. Nu är i alla fall årskortet löst och jag har kommit igång någorlunda, inte varje dag men minst tre gånger per vecka.

På gymmet har jag bara varit 3 gånger och knappt 6 timmar totalt. Uppvärmning, styrka och motion fördelat på följande: Uppvärmning 1,3 timmar, styrketräning 2,7 timmar samt motion knappa timman. Några gruppass har det inte blivit men det kan hända att jag försöker igen någon gång nu under hösten, den som lever får se ;-)

I simhallen har jag tillbringat 3,3 timmar fördelat på 8 tillfällen och simmat 5,8 km.

Travat och gått har jag i alla fall gjort en del. Jag har dels kommit i gång med att gå från jobbet till dess att Woffegubben hinner i kapp mig och det hoppas jag att jag kan förmå mig att göra fler gånger under hösten. Sedan har det blivit några kortare promenader från simhallen till jobbet. Totalt 7,7 mil fördelat på 14 tillfällen och 13,5 timmar.

Cykling har det blivit lite grand till och från Getterön/Varberg men även fram och tillbaka från gymmet samt en liten tur på Åkullaleden i Varberg. 10,2 mil och 6,6 timmar fördelat på 5 cykelturer.

Joggingen har inte blivit så mycket som jag hade önskat men det beror ju på mitt onda knä. Dock har jag totalt sprungit 6,7 mil fördelat på 8 joggingturer både från Tyskland, Varberg och Gråbo – snacka om internationella joggingturer ;-) Under nio timmar har jag roat mig springandes.

Stegvis är det fullt godkänt 494 978 steg men 86 115 av dessa är omräknade från cykling och simmning så egentligen är det ”bara” 408 863 ”riktiga” steg men det är inte illa det heller!

Låt mitt knä nu få bli bra, det känns bättre för tillfället men jag har å andra sidan inte vågat springa med det ännu, så jag kan komma igång igen. September kommer nog också att bli halvdan eftersom vi fortfarande tillbringar helgerna i Varberg men efter det kan det kanske bli ”normalt” igen vad gäller gym, sim, promenader och löpning.
Jag har planerat in att köra en sopperiod och förhoppningsvis bli av med de sista ”fettlagret” men det blir inte heller förrän i slutet av månaden då det vankas stor avslutningsfest här i Varberg nästa helg och sedan lite födelsedagsfirande i slutet på månaden. Då har vi planer på att ta oss en tur med nya husvagnen till Malmö som då får avsluta säsongen innan den ställs in för vinterförvaring ;-)

Skrivet av Angela Müller den 1 september 2007 07:09 | Kommentarer (4)

1 augusti 2007

Bokslut juli 2007

JULI MÅNADS BOSKLUT är kanske inte den bästa när det avser gymmet...för att inte kalla det katastrof! Men jag skyller, utan minsta tvekan och dåligt samvete på Varberg, semester och resor ;-) Och hade jag inte fått två präktiga blåsor på mina fötter så hade nog månadens bokslut sett lite bättre ut – men nu är det som det är och inte mycket att göra något åt ;-)

På gymmet har jag bara varit 4 gånger och 8,1 timmar totalt. Uppvärmning, styrka och motion samt mina livs två första gruppass fördelat på följande: Uppvärmning 1,3 timmar, styrketräning 1 timma samt motion 3,6 timmar och gruppassen då, MRL och Bodypump 2,3 timmar. Totalt blir det 8,1 timmar

I simhallen har jag inte varit ;-) Inte ens simmat i havet…

Mycket gångande kan man väl säga till mitt försvar, promenader på Getterön samt några stavgångstilfällen. Totalt 7,6 mil fördelat på 10 tillfällen och 6,5 timmar.

Cykling har det blivit lite grand, uteslutande till och från Getterön/Varberg 7,3 mil och 5,3 timmar att inte förakta…

Jogging har det blivit lite, med betoning på lite, på Getterön, löpbandet samt i Tyskland. Totalt 5,7 mil på 8,6 timmar.

Stegvis är det inte den bästa månaden hittills men det har ändå, trots blåsor, blivit 470 863 steg men 55 050 av dem är omräknade från cykling så egentligen är det ”bara” 415 813 ”riktiga” steg men det är inte illa det heller!

Det är bara att spotta i nävarna och ta nya friska tag…

Skrivet av Angela Müller den 1 augusti 2007 00:08 | Kommentarer (3)

1 juli 2007

Bokslut juni 2007

Juni månads bokslut är kanske inte den bästa när det avser gymmet... Men jag skyller, utan minsta tvekan och dåligt smavete på Varberg ;-) Men förutom mina få gymbesök så handlar det om promenader, jogging och cykling. Det är väl bara på simfronten jag bör skämmas även denna månad, juni, 2007…

På gymmet har jag bara varit 3 gånger och 6,3 timmar totalt. Uppvärmning, styrka och motion fördelat på följande: Uppvärmning 2 timmar, styrketräning 3 timmar samt motion 1 timme. Uppvärmning samt motion på löpbandet har gett mig totalt 1,7 mil och 6,3 timmar,

I simhallen inte en enda gång!!?

Mycket gångande kan man väl säga till mitt försvar, promenader på Getterön samt på gymmet (löpbandet). Totalt 9,6 mil fördelat på 14 tillfällen och

Cykling har det blivit lite grand, uteslutande till och från Getterön och Varberg 9,4 mil och 5,8 timmar att inte förrakta…

Jogging har det blivit en del på Getterön. Totalt 7,5 mil på 9,5 timmar.

Stegvis har jag nog den bästa månad hittills tror jag (skrev även så i maj men jag slår det rekordet i juni) 593 673 steg men 71 550 av dem är omräknade från cykling så egentligen är det ”bara” 522 123 ”riktiga” steg men det är inte illa det heller!

Sämre månader kan man nog hitta bland mina bokslut - i alla fall vad avser jogging och promenad ;-)

Skrivet av Angela Müller den 1 juli 2007 20:07 | Kommentarer (3)

2 juni 2007

Bokslut maj 2007

EFTERSOM JAG ÄNDÅ ÄR I FARTEN så kommer här nu maj månads bokslut också...

Maj månads bokslut är en salig blandning av olika motionsformer. Alla tjänsteresor samt det faktum att helgerna tillbringas i Varberg har dock gjort att gymmet fått färre besök än normalt. Men förutom mina få gymbesök så handlar det om vandring, promenader, jogging och cykling. Det är väl bara på simfronten jag bör skämmas denna maj månad 2007…

På gymmet har jag bara varit 6 gånger och 9,5 timmar totalt. Uppvärmning, styrka och motion fördelat på följande: Uppvärmning 3 timmar, styrketräning 4 timmar samt motion 2,5 timmar. Uppvärmning samt motion på löpbandet har gett mig totalt 3,5 mil.

I simhallen inte en enda gång!!?

Mycket gångande kan man väl säga till mitt försvar, promenader i Stockholm, Getterön samt på Säröhus (när vi hade konferens) och två kortare lunchpromenader samt att inte glömma Vättlefjällsvandringen och Göteborgs Stavgång. Totalt 6,8 mil fördelat på 6 tillfällen. Om jag räknar ihop uteaktiviteter med gymmets uppvärmning- samt jogging på löpbander blir det totalt 10,3 mil som benen varit på språng ;-)

Cykeln har faktiskt kommit ur malpåsen tack vare att vi tillbringar helgerna i Varberg samt Hisingen Runt då förstås. 10,5 mil på 7 timmar har det gett i statistiken ;-)

Jogging har det blivit en del både i Stockholm och på Getterön. Sedan sprang vi ju Blodomloppet. Totalt 4,3 mil på 7 timmar.

Stegvis har jag nog den bästa månad hittills tror jag 512 954 steg men 59 700 av dem är omräknade från cykling så egentligen är det ”bara” 453254 ”riktiga” steg men det är inte illa det heller!

Sämre månader kan man nog hitta bland mina bokslut, t ex april!

Skrivet av Angela Müller den 2 juni 2007 10:06 | Kommentarer (0)

Bokslut april 2007

JAG LIGGER EFTER med boksluten men nu kommer i alla fall april i juni ;-)

På gymmet har jag bara varit 6 gånger och 14,6 timmar totalt. Uppvärmning, styrka och motion fördelat på följande: Uppvärmning 3 timmar, styrketräning 6,5 timmar samt motion 5,1 timmar. Eftersom jag har börjar kolla hur många kilometer uppvärmning och motion ger (när jag gör den på löpbandet) så kan jag under september
tillgodoräkna mig 5,9 mil.

I simhallen inte en enda gång!!?

Promenaderna har blivit en del korta och färre långa. 3 promenader och en kortare vandring har det blivit totalt och det har givit mig 2,2 mil i benen och 5 timmar på tiduret.

Cykeln är blygsamt använd för att inte säga oanvänd.

Joggat har jag faktiskt gjort, både 1 gång Stockholm och 1 gång på Getterön. Totalt 1,7 mil på 2 timmar och 35 minuter.

Stegvis har jag presterat 320 865 steg! Och alla är ”riktiga steg”.

Jag beklagade mig över allt resande i tjänsten och därmed mindre tid för motion redan i mars bokslut så det är väl bara att hänga på i april också ;-)

Skrivet av Angela Müller den 2 juni 2007 09:06 | Kommentarer (0)

1 april 2007

Bokslut mars 2007

TUSAN VAD FORT DET GÅR MELLAN månadsboksluten. Speciellt de månader som inte sticker ut på något sätt utan borde grävas ner bland alla andra brustna illusioner. Mars är ett bra exempel på just det. Mycket resande som omöjliggjort gymbesök och för all del lite lathet också ;-)

På gymmet har jag varit 8 gånger och 15,3 timmar totalt.

I simhallen ingen ;-)

Cykling lika illa ;-)

Promenader, ja där har jag denna månad räknat samman både "riktiga" och de så kallade promenader jag gjort på löpbandet när jag värmt upp. Dock ska jag försvara mig att jag inte har koll på alla Stockholmspromenader jag gjort så därför är dessa inte med. Det jag vet blev i alla fall 2,5 mil på 5,8 timmar.

Stegvis har jag presterat 320 640 steg! Precis så jag klarar snittet på 10 000/dag. Så vacker är tyvärr inte sanningen utan vissa dagar har det varit katastrof på stegeriet och andra några bättre. Därav slutresultatet ;-)

Tyvärr är det nog så att det kommer att se ut så här eller ändå sämre ända fram till hösten! Det är så mycket annat som pockar på mitt deltagande denna årstid och jag ska väl för all del inte sticka under stol med att lusten inte är densamma heler som under höst och vinter. Så just nu ser nästan februari bra ut ;-)

Skrivet av Angela Müller den 1 april 2007 00:04 | Kommentarer (6)

1 mars 2007

Bokslut februari 2007

SÅ VAD DET DÅ DAGS IGEN att rannsaka sig själv och göra ett månadsbokslut över motion och styrketräning...

På gymmet har jag varit 14 gånger och 25,8 timmar totalt. Uppvärmning 6,4 timmar, styrketräning 8,3 timmar samt motion 11,1 timmar. Eftersom jag har börjar kolla hur många kilometer uppvärmning och motion ger (när jag gör den på löpbandet) så kan jag under oktober månad tillgodoräkna mig 3,2 mil gång på 4,6 timmar och 4,1 mil löpning på löpbandet som tagit mig 8,7 timmar. Någon ”riktig” jogging (utomhus) har jag inte lyckats med alls denna månad.

I simhallen ingen ;-)

Vanligt promenaderande är väl inte helt fy skam heller så där lyckades jag prestera 5 mil på 10.3 timmar.

Stegvis har jag presterat 357 548 steg! Men då är 7050 av dessa inte riktiga steg utan omräknade från cykling ;-)

Med tanke på att jag är i Stockholm varannan vecka med ingen eller åtminstone ringa möjlighet till gymträning och med onda ben och tår så får man väl anse denna månad som relativt godkänd ;-)
Den är förmodligen i alla fall något bättre än Januari 2007

Trots regn och gråttgrått promenadväder arrangerade jag i dag årets första lunchpromenad på Bättringsvägen i vår friskvårdsförenings regi ;-)

Skrivet av Angela Müller den 1 mars 2007 20:03 | Kommentarer (10)

1 februari 2007

Bokslut januari 2007

JAG VISSTE PÅ FÖRHAND att januari inte skulle bli någon höjdarmånad eftersom vi var bortresta i början på månaden och att jag sedan var på tjänsteresa gör ju inte detta faktum bättre.

Men har man sagt A så får man säga B som min kloka mor alltid sade!

På gymmet har jag varit endast 7 gånger och 16,8 timmar totalt. Uppvärmning 2,8 timmar, styrketräning 6,3 timmar samt motion 7,6 timmar. Eftersom jag har börjar kolla hur många kilometer uppvärmning och motion ger (när jag gör den på löpbandet) så kan jag under januari månad tillgodoräkna mig 1,1 mil gång och 5 mil löpning på löpbandet.

I simhallen ingen ;-)

Promenaderna inga alls!

Stegvis har jag presterat 294 932 steg! Alla är ”riktiga steg”.

Det är inte alltid det blir som man tänkt sig ;-(

Två månader i rad med bottenresultat då det var samma i December 2006

Skrivet av Angela Müller den 1 februari 2007 21:02 | Kommentarer (9)

1 januari 2007

Bokslut december 2006

SISTA BOKSLUT FÖR 2006! Det blev ju ingen "hel" månad på grund av semester och resa men det som blev det blev ;-)

På gymmet har jag varit endast 11 gånger och 23,3 timmar totalt. Uppvärmning 4,6 timmar, styrketräning 6,3 timmar samt motion 12,4 timmar. Eftersom jag har börjar kolla hur många kilometer uppvärmning och motion ger (när jag gör den på löpbandet) så kan jag under oktober månad tillgodoräkna mig 2,1 mil gång och 4,4 mil löpning på löpbandet.

I simhallen 1 tillfälle...totalt 20 minuter och på den tiden tagit mig 0,5 km. Egentligen inte värt att notera ;-)

Promenaderna har ett fåtal. 3 promenader har det blivit totalt och det har givit mig 9,6 km i benen och 2,2 timmar på tiduret.

Motionscykel blev det en del när jag inte kunde springa pga min hälsporre på gymmet, 6,7 mil på 2,5 timmar.

Stegvis har jag presterat 449 442 steg! Om man tittar in bakom så visar det sig att 28 140 är omräknade från rodd och simning samt cykling så kan man konstatera att 471 302 är ”riktiga steg”.

Vad man än kan säga om decembers motion så fattas det några dagar om man säger så. Det beror på resan till Brasilien som tog varade mellan 20/12 till 12/1 -07 ;-) Det är svårt att avgöra om denna månad är sämre än november eftersom jag ligger bra till stegmässigt och det beror på allt promenerande och joggande på Brasiliens underbara stränder, Copacabana i Rio samt Ponta Negra-stranden i Natal och att inte förglömma alla steg även utanför stranden.

Skrivet av Angela Müller den 1 januari 2007 23:01 | Kommentarer (0)

2 december 2006

Bokslut november 2006

MEN HALLÅ - NU IGEN! Vad fort det går - jag tycker inte det var länge sedan jag skrev oktobers bokslut...

På gymmet har jag varit 19 gånger och 39 timmar totalt. 10 gånger har det blivit hela kitet med uppvärmning, styrka och motion och 9 gånger med ”bara” motion. Uppvärmning, styrka och motion fördelat på följande: Uppvärmning 6 timmar, styrketräning 12 timmar samt motion 22 timmar. Eftersom jag har börjar kolla hur många kilometer uppvärmning och motion ger (när jag gör den på löpbandet) så kan jag under oktober månad tillgodoräkna mig 6,6 mil gång och 7,5 mil löpning på löpbandet.

I simhallen 5 tillfällen...totalt 1,5 timmar och på den tiden tagit mig 2,5 km. Inte mycket att skryta med men lusten har helt enkelt lyst med sin frånvaro.

Promenaderna är ett fåtal korta och färre långa. 9 promenader har det blivit totalt och det har givit mig 1,6 mil i benen och 3,5 timmar på tiduret.

Cykeln är blygsamt använd för att inte rent av säga alls!

Stegvis har jag presterat 366 888 steg! Om man tittar in bakom så visar det sig att 10 440 är omräknade från rodd (1 gång) och simning så kan man konstatera att bara 356 448 är ”riktiga steg”.

Vad man än kan säga om novembers motion så fattas det några dagar om man säger så. Det beror på resor och nöjen ;-) Jag visste att den skulle bli sämre än oktober men ja, det får ju duga.

Skrivet av Angela Müller den 2 december 2006 23:12 | Kommentarer (7)

31 oktober 2006

Bokslut oktober 2006

NU KOMMER MÅNADES BOKSLUT och är tillägnat Klubben För Inbördes Beundran ;-) En fantastisk månad som jag med all säkerhet aldrig mer får uppleva...

På gymmet har jag varit 24 gånger och 56,8 timmar totalt. 13 gånger har det blivit hela kitet med uppvärmning, styrka och motion och 11 gånger med ”bara” motion. Uppvärmning, styrka och motion fördelat på följande: Uppvärmning 7,6 timmar, styrketräning 18 timmar samt motion 30,8 timmar. Eftersom jag har börjar kolla hur många kilometer uppvärmning och motion ger (när jag gör den på löpbandet) så kan jag under oktober månad tillgodoräkna mig 10,5 mil gång och 6,4 mil löpning på löpbandet.

I simhallen 7 tillfällen...totalt 2,9 timmar och på den tiden tagit mig 4,8 km. Inte mycket att skryta med men å andra sidan har jag ju motionerat på annat sätt/håll.

Promenaderna har blivit många korta och färre långa. 14 promenader har det blivit totalt och det har givit mig 2,7 mil i benen och 6 timmar på tiduret.

Cykeln är blygsamt använd, 5 cykelturer, mestadels till och från gymmet, stannar på 3,1 mil på 1,5 timmar.

Stegvis har jag presterat 483 357 steg! Om man tittar in bakom så visar det sig att 34 116 är omräknade från cykling och simning så kan man konstatera att bara 449 241 är ”riktiga steg”.

Vad man än kan säga om oktobers motion så slår den i alla fall september med hästlängder. Detta är min bästa månad någonsin!

I dag fick jag möjligheten att berömma gymmets ägare över hur bra jag tycker om gymmet - fin ordning, bra och duktig personal, underbar temperatur osv osv. Jag tycker att man ska höra av sig om något är till belåtenhet och inte bara när man har något att klaga över ;-)
Jag har tänkt att säga det länge men tillfället har liksom inte givits. Det gjorde det i dag.

Skrivet av Angela Müller den 31 oktober 2006 22:10 | Kommentarer (7)

30 september 2006

Bokslut september 2006

DAGS FÖR BOKSLUT...

gymmet har jag varit 14 gånger och 26,3 timmar totalt. Uppvärmning, styrka och motion fördelat på följande: Uppvärmning 6,1 timmar, styrketräning 12,2 timmar samt motion 8,1 timmar. Eftersom jag har börjar kolla hur många kilometer uppvärmning och motion ger (när jag gör den på löpbandet) så kan jag under september
tillgodoräkna mig 6,5 mil.

I simhallen 10 tillfällen...totalt 4,7 timmar och på den tiden tagit mig 7,9 km.

Promenaderna har blivit en del korta och färre långa. 15 promenader har det blivit totalt och det har givit mig 3,6 mil i benen och 7.8 timmar på tiduret.

Cykeln är blygsamt använd, 4 cykelturer, varav bara en är t o r jobbet, stannar på 8,8 mil på 4,8 timmar.

Stegvis har jag presterat 344 873 steg! Om man tittar in bakom så visar det sig att 42 200 är omräknade från cykling och 29 280 från simning så kan man konstatera att bara 272 393 är ”riktiga steg”.

Vad man än kan säga om septembers motion så slår den i alla fall augusti
månad!

Skrivet av Angela Müller den 30 september 2006 19:09 | Kommentarer (3)

1 september 2006

Bokslut augusti 2006 - börjar likna något

BOKSLUT ÖVER MOTION i augusti månad som äntligen börjar likan något men då vi hade emester ända fram till slutet av augusti så blir det inte en "normal" månad på långa vägar...

Cyklat har jag gjort sju gånger, 12,2 mil på en totaltid av 6,8 timmar.
Joggat har jag inte gjort.
Promenerat/Vandrat har jag gjort 6 gånger under kontrollerade former men utöver det så har det blivit massor av hundpromenader med Boris men eftrsom jag inte vet sträckan så är det bara dom "kontrollerade" som räknas...
Simmat har jag gjort vid sju tillfällen, 5,6 km på 3,3 timmar.
gymet har jag bara varit 5 gånger, uppvärming har jag ägnat mig åt i 1,8 timmar, styrka 6,3 timmar och 0,3 timmar på motion.
Till sist vill jag bara (sådär i förbigående) nämna att jag travat 298 700 steg varav 74 478 steg är omräknat från cykel- och simturer.
Så totalt har jag ägnat 23,5 timmar vid 18 tillfällen åt motion i någon form och då är inte stegtiden räknad!!

Skrivet av Angela Müller den 1 september 2006 12:09 | Kommentarer (0)

1 augusti 2006

Bokslut juli 2006 - inget vidare!

BOKSLUT ÖVER MOTION i juli månad som i stort sett är lika illa som juni! ...

Cyklat har jag gjort två gånger, 2,7 mil på en totaltid av 1,7 timmar.
Joggat har jag inte gjort.
Promenerat/Vandrat har jag inte gjort men det är inte riktigt sant för jag har gått massor av hundpromenader med Boris men eftrsom jag inte vet sträckan så...
Simmat har jag inte gjort.
gymet har jag bara varit fyra gånger, uppvärming har jag ägnat mig åt i 1,1 timma, styrka 4,1 timmar och inget tid på motion.
Till sist vill jag bara (sådär i förbigående) nämna att jag travat 209 079 steg varav inget steg är omräknat från simturer.
Så totalt har jag ägnat 6,9 timmar vid 4 tillfällen åt motion i någon form och då är inte stegtiden räknad!!

Skrivet av Angela Müller den 1 augusti 2006 11:08 | Kommentarer (0)

1 juli 2006

Bokslut juni 2006 - sämsta hittills!!

BOKSLUT ÖVER MOTION i juni månad som för övrigt måste vara mitt bottenrekord - någonsin! ...

Cyklat har jag inte gjort.
Joggat har jag gjort två gånger och det gav mig 15,5 km i benen och tog mig 1,8 timmar att göra.
Promenerat/Vandrat har jag inte gjort men det är inte riktigt sant för jag har gått ganska mycket, bland annat i Malmö men då jag inte har koll på avstånden så har jag heller inte kunnat notera dessa tillfällen.
Simmat har jag gjort två gånger och det ger 1 km på en halvtimma.
gymet har jag bara varit två gånger, uppvärming har jag ägnat mig åt i 0,7 timmar, styrka 2,2 timmar och inget tid på motion.
Till sist vill jag bara (sådär i förbigående) nämna att jag travat 200 573 steg varav inget steg är omräknat från simturer.
Så totalt har jag ägnat 5,2 timmar vid 6 tillfällen åt motion i någon form och då är inte stegtiden räknad!!

Skrivet av Angela Müller den 1 juli 2006 11:07 | Kommentarer (0)

1 juni 2006

Bokslut maj 2006

BOKSLUT ÖVER MOTION i maj månad...

Cyklat har jag gjort vid fyra tillfällen och det har gett mig 14,5 mil (och lite till) och har sysselsatt mig inte mindre är 8,3 timmar.
Joggat har jag gjort två gånger och det gav mig 5,5 km i benen och tog mig 1 timma att göra.
Promenerat/Vandrat har jag gjort vid tio tillfällen som totalt blir 8 mil denna maj månad och tagit 14,3 timmar av min tid.
Simmat har jag gjort tre gånger och det ger 2,7 km samt 1,6 timmar.
gymet har jag bara varit sex gånger, uppvärming har jag ägnat mig åt i 2,3 timmar, styrka 5,8 timmar och inget tid på motion.
Till sist vill jag bara (sådär i förbigående) nämna att jag travat 315 025 steg varav 84 162 steg är omräknat från cykel och simturer.
Så totalt har jag ägnat 33,3 timmar vid 19 tillfällen åt motion i någon form och då är inte stegtiden räknad!!

Skrivet av Angela Müller den 1 juni 2006 11:06 | Kommentarer (0)

3 maj 2006

Bokslut april 2006

NU KAN JAG VÄL INTE SMYGA MIG LÄNGRE...

På gymmet har jag varit 10 gånger och 14,5 timmar totalt. Uppvärmning, styrka och motion fördelat på följande: Uppvärmning 3,1 timmar, styrketräning 9,2 timmar samt motion 1,8 timmar.

I simhallen 9 tillfällen...totalt 4,8 timmar och på den tiden tagit mig 16,7 km.

Promenader har det var lite si och så med men fördelat på 7 ”riktiga” promenader. Jag räknar inte gångerna men väl kilometrarna när jag går från simhallen till jobbet på morgonen efter simningen. Jag tagit mig 8,5 mil på 18,6 timmar. Vi har ju gjort en vandring som plussade på resultatet lite.

Cykeln ligger väl fortfarande i sin malpåse men på det området kan det ju bara bli bättre…3 cykelturer, 3,9 mil på 2,7 timmar.

Stegvis har jag presterat 348 086 steg! Om man delar det med 30 så blir det (trots allt) 11 602 steg/dag.

Att detta är sämre än mars månad går inte på något sätt att förneka eller dölja men helgerna har gått till så mycket annat så jag skyller på det! Det enda man kan konstatera är förmodligen att förfallet har satt in ;-)

Skrivet av Angela Müller den 3 maj 2006 20:05 | Kommentarer (5)

31 mars 2006

Bokslut mars 2006

I EN KOMMENTAR FRÅGADE min mycket goda vän hur det går med gåendet? Njae får jag ju svara då...Jag hade tänkt gå efter jobbet men blev så sen så det lönade sig inte eftersom jag går tills Woffegubben hinner i kapp. Ändå hade jag med mig hela regnstället med jacka och byxor eftersom det verkligen ösregnade i morse. Annars hade jag en baktanke att jag skulle fått ihop 13 000 steg i dag för att på så vis kunna spränga 400 000 steg på en månad. Nu blev det inte så och jag vågar knappt skriva att det bara blev ynka 5 910 steg i dag!

Nåväl, det är slut på månaden och dags för summering vad gäller "friskhetssatsningen" under mars månad detta nådens år 2006...

På gymet har jag varit 16 gånger och 34,3 timmar totalt. Vid några tillfällen har jag bara motionstränat, närmare bestämt vid två, resten har varit fulländade pass med uppvärmning, styrka och motion fördelat på följande: Uppvärmning 4,8 timmar, styrketräning 16,1 timmar samt motion 13,3 timmar.

I simhallen *host* har jag för det mesta hållt mig borta...totalt 3,6 timmar och på den tiden tagit mig 3,9 km.

Promenerat har jag heller inte gjort så mycet som jag borde men fördelat på 10 promenader har jag tagit mig 4,8 mil på 9,8 timmar.

Motionscykeln har jag verkligen inte något att skryta om...1 gång, 4,8 mil på 2 timmar. Förhoppningsvis åker fanskapet snart ut i garaget igen då jag hoppas kunna börja med "riktiga" cykelturer!

Stegvis har jag presterat 393 583 steg! Om man delar det med 31 så blir det (trots allt) 12 696 steg/dag.

Jämfört med februaris bokslut så kunde det säkert varit bättre men nu är det som det är när det nu inte blev som det skulle...
Och eftersom det är för sent nu att eventuellt justera något resultat så blir det nog dumburken resten av kvällen ;-) Vi har tre filmer att välja på. Barnen som inte fanns av Hirokazu Kore-eda (vinnare av Cannes 2004), Kocken, Tjuven Hans Fru och Hennes Älskare samt en film vi köpte förra veckan (och som jag innerligt hoppas att vi inte redan sett...) Man Trouble med Jack Nicholson.

Skrivet av Angela Müller den 31 mars 2006 19:03 | Kommentarer (6)

28 februari 2006

Bokslut februari 2006

SÅ VAR DET DAGS FÖR BOKSLUT IGEN...

På gymmet har jag varit 14 gånger och spenderat:

4,3 timmar på uppvärmning
15,3 timmar på styrketräning
3,1 timmar på motion.

I simhallen har jag varit 12 gånger och spenderat:

7,4 timmar på sim och gång med väst som blev 10,1 km.

Motionscyklat har jag gjort 3 gånger fördelat på 2,8 timmar och 6,6 mil.

Promenerat har jag gjort 23 gånger och sammanlagt gått 9.3 mil på 21,2 timmar.

Stegmätaren:
Stannar på 357 829.
Om man dividerar det med 28 så blir snittet 12 779 per dag.

Och i morgonkväll blir studiebesök på Bishop Arms!

Skrivet av Angela Müller den 28 februari 2006 21:02 | Kommentarer (5)

31 januari 2006

Bokslut - januari 2006

DAGS ATT SUMMERA JANUARI månads ansträngningar vad gäller motion och därmed hälsan. I dag var det ju inte gymdag och för att slippa cykla i allrummet när jag kom hem så smet jag i väg ut i solen på en promenad efter jobbet. Tanken var att Woffe skulle komma i kapp men så blev det inte då han hade strul ini det sista och fick jobba mer än timmas övertid. Så jag hann trava iväg cirka 6-7 kilometer och sedan vända och gå tillbaka (lika långt) så att vi träffades vid parkeringen (vid jobbet) och åkte hem. Bara den lilla promenaden, med dagens steg inräknade då förstås, gav 21 953 steg. Med morgonens sim omräknat blir det en dagsresultat på 24 353. Det är ju inte så ofta jag lyckas få till det så bra så här en helt vanlig arbetsdag!

För att nu summera januari månads ansträngningar lite så ser det ut så här:

På gymmet har vi tillbringat 22 timmar och av det är 3 timmar uppvärmning, 10 timmar styrka och 9 timmar motionsträning.

Simningen har jag ägnat mig åt 4,5 timmar som blir 8,5 kilometer.

Promenader (och då räknar jag bara de som jag vet sträckan på) har jag ägnat mig åt 21 timmar och kommit 9 och en halv mil.

Stegen slutar på 375 000 steg, 22,7 mil och 17 565 kalorier...(stegräknaren är alltid på/med så det blir totalt med andra aktvititeter inräknade).

Med tanke på att året började med helger och annat bra att skylla på (väder osv) så ser det ändå ut som om det blivit en ganska bra månad. Låt oss nu hoppas att det fortsätter i samma anda med tanke på investeringarna ;-)

Skrivet av Angela Müller den 31 januari 2006 19:01 | Kommentarer (10)

3 december 2005

Bokslut november 2005

VISSERLIGEN ÄR DET DECEMBER nu men först i dag har jag kollat in månadens motion och friskvårdsstatistik... Inte mycket att hurra för om jag ska vara ärlig. Och det gäller det mesta.

Simmat har jag bara gjort 2 timmar som blev 12,5 km.
Promenerat 2,7 timmar som blev 14,5 kilometer.
På gymet har jag varit totalt 18 timmar och då är 11,1 av dem styrka, 4,9 motion samt 3 timmars uppvärmning.
Stegantalet blev denna månad 309 632.

Skärpning fru Müller!

Skrivet av Angela Müller den 3 december 2005 23:12 | Kommentarer (0)

3 oktober 2005

Bokslut september 2005 - Konstig dag

INGET KÄNDES NORMALT I DAG! Åt lunch utan Woffegubben, som är på konferens, och det kändes konstigt.
Efter jobbet blev det gymet - lika konstigt kändes det utan Woffegubben...
Kanske inte så konstigt att det blev ett "konstigt" pass då. Jag körde 1 timma uppvärmning och under tiden det pågick funderade jag om jag skulle nöja mig med det men jag tog mitt förnuft till fånga och körde 1 timma styrka samt avslutade med 15 minuter på löpbandet.

Det blir lika konstigt att sova i natt utan Woffe - undrar just om jag börjar bli gammal?! Om han tycker likadant så blir det inte roligt kommande dagar för på onsdag åker jag till Stockholm igen och kommer inte hem förrän näst intill en vecka senare...

Jag har haft en malande känsla av att det inte blivit något helt och riktigt med motionen denna månad men man glömmer och en månad är lång ser jag nu när jag tittar på "bokslutet" för september. Klart att kunde varit bättre men så förbaskat illa är det inte heller...

Cyklat 7,8 mil på 4,4 timmar
Joggat 3,6 km på 0,6 timmar
Promenerat 7.7 mil på 14,1 timmar
Simmat 8,5 km på 4.6 timmar
Gymmat, uppvärmning 3.1 timmar
Gymmat, styrka 8,7 timmar
Gymat, motion 1,1 timma
Stegat har jag gjort 393 740 gånger denna september 2005...

Räknar man ihop antal mil så blir det 16,7.
Och räknar man ihop den totala tiden för någon form av motion så blir den 36,5 timmar.
Nej, det kan man kanske inte klaga på ändå!

Nä, nu ska jag gå och sova i det ekande och tomma (på Woffe) sovrummet ;-( För att vakna i tid för att ensam åka till jobbet i morgon...tur att han bara är borta en natt!

Skrivet av Angela Müller den 3 oktober 2005 21:10 | Kommentarer (2)

30 juni 2005

Bokslut juni 2005 - Telia, jogging, cykeltur, sulor

EN GLÄDJENS DAG för mig i alla fall. Varför? Jo, jag sitter hemma och är "ONLAJN" igen!

I morse kom en servicetekniker hit och klurade lite och fixade med kabeln som gick in i huset och efter lite pipande (han hade något slags mätinstrument) och spring mellan huset och något vad vet jag så lyckades han fixa mitt ”döda” ISDN.

Av den anledningen att han (med stort H), serviceteknikern, skulle komma någon gång mellan 08.00 och 12.00 så var jag alltså hemma på förmiddagen. Jag startade med en joggingtur tidigt i morse, i alla fall före 08.00, och Woffegubben fick åka ensam till jobbet.

Eftersom vädret var ljuvligt denna nådens dag, den siste juni, så beslöt jag mig för en cykeltur till jobbet när serviceteknikern var klar. Jag tog ”långa” vägen som är 3,2 mil och det tog mig 1 timma och 46 minuter. Bara sista milen gav mig lite motvind.

På eftermiddagen, 15.30 för att vara exakt, hade jag tid hos Löplabbet vars rehab har gjort ett par inläggssulor till mina joggingskor. Usch, det kändes inget vidare men det hör till berättade rehabkillen för mig.

- Du får vänja dig och gå lite med inläggen innan du joggar första gången med dem.

Nåja, jag får ju ge dem en chans för 1100 kronor… Men det blir inget med gåandet i dag för jag känner ganska nöjd med jogging och cykeltur på motionssidan för i dag.

Jag tänker nu avge juni månads bokslut vad gäller motionsaktiviteter. Jag hoppas då också tillfredsställa en härlig människa i bloggvärlden som kommenterade förra inlägget med att hon saknade rapport om motionen ;-) Härligt!

Vad gäller stegeriet har jag varit urkass på att ”rappa” men jag skyller på TELIA eftersom jag ”bokför” här hemma och inte har ids att ta med mig bokföringen till jobbet där jag ju uppdaterat sista tiden. Men här kommer hela juni ;-)

01 juni – 16531
02 juni – 19178
03 juni – 5807 (ler lite generat…)
04 juni – 4075 (Shit! Ännu sämre…)
05 juni – 19533
06 juni – 21036
07 juni – 14401
08 juni – 12396
09 juni – 21403
10 juni – 17861
11 juni – 20451
12 juni – 17047
13 juni – 19353
17 juni – 6390 (…)
18 juni – 4928 (men hallå? 10 000 steg om dagen var det ju!)
19 juni – 10000 (phew…)
20 juni – 10274
21 juni – 7782 (jaha! Och?)
22 juni – 14717
23 juni – 14229
24 juni – 18044
25 juni – 21803
26 juni – 18699
27 juni – 15508
28 juni – 13537
29 juni – 15618
30 juni – 28549

Det blir, sammanlagt, 441361 steg i juni. Ja, jo, det kunde givetvis varit bättre. Resten av statistiken för juni blir:

Cykel 3,2 mil på 1,8 timmar.
Joggat 5.8 mil på sammanlagt 8,2 timmar.
Promenerat 1,3 mil på 2,7 timmar.
Simmat 7,9 km på 4,5 timmar.
Gymet, uppvärmning 2,9 timmar
Gymet, motion (blygsamma) 1,1 timma.
Gymet, styrka 10,1 timmar.

Ja, det var juni det! Det kunde förmodligen varit sämre men nu är det ju som det är. Att inte förglömma har vi varit på resande fot vid några tillfällen under månaden. Vissa ”resandefot” har varit främjande för motionsstatistiken så som sagt, det kunde varit sämre!
I vilket fall är det inget som kan åtgärdas nu ;-)

Jo, jag fick ett sms från Telia i eftermiddags där dom berättade att felet var åtgärdat... Är det inte fantastiskt ;-)

Skrivet av Angela Müller den 30 juni 2005 19:06 | Kommentarer (8)

1 juni 2005

Bokslut maj 2005

DET VORE FEL ATT VARA BESVIKEN för det har varit en bra månad vad gäller motion.
Jag har fått möjligheten att blanda riktigt ordentligt med jogging, cykel, sim, promenad och gym då förstås.
Och att inte förglömma stegräknaren som jag började använda 5/5... Det har varit kul och inspirerande!
Sedan kan man givetvis se att antalet besök på gymet inte är det bästa denna månad. Men å andra sidan har det bliit en del annat av motion så det gör inget. Månades sista besök på gymet var igår efter jobbet. Det blev 10 minuter uppvärmning i roddmaskinen och 1 timma styrka...

Cyklat har jag gjort vid två tillfällen och det har gett mig 5,5 mil (och lite till) och har sysselsatt mig inte mindre är 3,3 timmar.
Joggat har jag gjort två gånger (i Skövde) och det gav mig 9 km i benen och tog mig 1,5 timme att göra.
Promenerat samt vandrat (Vättlefjäll 1 maj) har blivit näst intill 10 mil denna maj månad och tagit 18,1 timmar av min tid.
Simmat har jag gjort 11 gånger och det ger 8,9 km samt 4,7 timmar.
gymet har vi bara varit 9 gånger och med uppvärmning har det blivit totalt 11 timmar.
Till sist vill jag bara (sådär i förbigående) nämna att jag gått 486 169 steg och då är inte hela månaden med eftersom jag började 5:e maj...
Så totalt har jag ägnat näst intill 39 timmar åt morion i någon form och då är inte stegtiden räknad!!

För övrigt gick vi på lunchen igår, Woffegubben och jag, till en optiker för att beställa nya glasögon åt Woffe. Då blir man som vanligt ruinerad men det var ju förstås ingen nyhet ;-) Han vill ha glasögon som färgar sig efter ljuset och slipper på så vis byta glasögon vid bilkörning i solsken.
Dagen har varit bra, lagom med möten och tid för lite arbete ;-)

Skrivet av Angela Müller den 1 juni 2005 08:06 | Kommentarer (0)

30 april 2005

Bokslut april 2005 - Den siste april

JA, JUST DET JA....det är Valborg i dag. Här firas det då inte i det Müllerska hemmet. Nä, här ska vi båda bäddas ner tidigt för att var riktigt pigga och glada i ottan inför vandringen. Det kom just ett sms från en vandrare som inte hade bestämt sig i veckan men gjort det nu. Vi blir ett tiotal personer från jobbet och det ska bli kul. En av dem är förstagångsvandrare.

Valborg betyder bokslut för april och motion/träning:

Totalt har det blivit 32 gånger och 33,4 timmar av motion i någon form.
Cykel 3 gånger, 5,4 timmar och 96 km
Jogging 3 gånger, 2,1 timmar och 13 km
Promenad/vandring 3 gånger, 6 timmar och 13,6 km
Simning 12 gånger, 5,4 timmar och 9,7 km
Gymet 11 gånger, varav 2,1 timmar har gått till uppvärmning och 11,7 timmar till styrka

Woffegubben har simmat några gånger mer än mig (när jag var i Stockholm) men å andra sidan har han inte cyklat och inte vandrat så det jämnar nog ut sig i det långa loppet ;-)
Med tanke på att jag inte varit hemma och då inte varken simmat eller gymat får man väl vara ganska nöjd.
Maj månad kommer att bli lilte hackad och malen den med då vi åker till Stockholm under 5 dagar nästa vecka. Och när vi kommer åter på söndag hinner jag bara vända i dörren för att åka vidare till Skövde i dagarna tre på konferens. Då blir det varken gym eller sim men å andra sidan kanske det kan bli tid för annan form av motion. Den som lever får helt enkelt se.

Skrivet av Angela Müller den 30 april 2005 21:04 | Kommentarer (0)

31 januari 2005

Bokslut januari 2005 - Att man aldrig lär sig!

DET VAR INTE UTAN ATT DET VAR TUFFT att gå till gymet i dag. Jag har fortfarande känning efter lördagens träning. Men som mamma alltid sade. Har man gett sig in leken får man leken tåla ;-)

Så det vara bara till att ta ett djupt andetag och ge sig i kast med dagens träning.
Det blev 30 minuter uppvärmning i roddmaskinen.
70 minuter styrka.
90 minuter motion på löpbandet.
Med följande resultat på motionsträningen:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 588 varav 55 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 120.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma, 23 minuter och 43 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma, 30 minuter och 2 sekunder.

Och eftersom det är sista dagen i månaden tänkte jag försöka mig på ett bokslut för januari månads träning.

Simmat har jag gjort 15 ggr som givit mig 1,4 mil (och en halv km) i ben och armar. Det har tagit mig 7,5 timmar och 3,2 av dem har jag lyckats med bedriften att hålla mig inom rekommenderad puls (som i mitt fall är 115-144). Och inte att förakta så har jag förbrukat 2605 kalorier.

Gymet har jag besökt 13 ggr och här jag jag delat upp motion för sig och styrka för sig:

Motionsdelen har jag ägnat 12,8 timmar och av dessa har lyckats hålla mig inom rekommenderad puls 11,3 timmar samt förbrukat 5128 kalorier.

Styrkedelen har blivit 20,1 timmar totalt och av dessa timmar står 4,4 för uppvärming.

Jogging är strandjoggingen jag ägnade mig åt i Brasilien. Sedan dess har det tyvärr inte blivit många meter. Hur långt jag joggade vet jag inte men det har tagit mig 1 timma och 35 minuter timmar varav 1 timma och 24 minuter av dem inom rekommenderad puls samt förbrukat 601 kalorier totalt.

Summan blir alltså 45,3 timmars träning varav 15,7 inom rekommenderad puls som i sin tur ger 8334 förbrukade kalorier.

Ja, det är bara att konstatera att ett september 2004 lär jag nog aldrig mer klara av att prestera men jag är väl nöjd ändå ;-)

Skrivet av Angela Müller den 31 januari 2005 21:01 | Kommentarer (3) | TrackBack

30 oktober 2004

Bokslut oktober 2004

EFTERSOM JAG ÄR SJUK och bara tycker förfärligt synd om mig själv (har nästan aldrig varit det innan) så tänkte jag nu i alla fall försöka mig på ett bokslut var gäller motionen denna månad.
Jag trodde inte att jag skulle kunna prestera ett resultat likt september som på sätt vis var min exprimentmånad. Men det visar sig nu i sammanräkningen att den blir inte så illa som jag först trodde. Och det bästa med allt är att mitt vänsterknä som plågat mig en längre tid är mycket bättre och knappt besvärar mig längre. Anledningen till det tror jag är att jag tränat upp styrkan i andra delar av benet såsom lår- och vadmuskler så att jag på så vis inte belastar knäet lika mycket längre.
Jag nollställde min pulsklocka i månadsskiftet och det ska jag göra även detta skifte eftersom det bli lite lättare att ta till sig resultatetn då.
Omkring den 25:e i månaden ställde pulsintervallet om sig från att ha legat mellan 110-130 till 115-144 alldeles själv. Det tog ett tag innan jag noterade detta men den gör så att den jämför med föregående tränings verkliga intervall och sedan helt sonika ändrar sig om jag nu inte själv påverkar den genom att ställa ner intervallet igen. Det har jag inte gjort utan låtit den få bestämma och faktum är att det har gått över förväntan. Det som känns tungt är simningen. Där är det svårt att komma upp i den rekommenderade pulsen men det går om man tar i :-)

Simmat har jag gjort 19 gånger som givit mig 2,1 mil i ben och armar. Det har tagit mig 10,9 timmar och 7,6 av dem har jag lyckats med bedriften att hålla mig inom rekommenderad puls (som fram till den 25/10 var 110-130 och sedan ansåg pulsklockan att jag borde ligga mellan 115-144). Och inte att förakta så har jag förbrukat 4179 kalorier.
Att notera här då är att jag faktiskt har förbrukat fler kalorier på färre antal simtillfällen och mil än september.

Gymet har jag besökt 11 ggr och här jag jag delat upp motion för sig och styrka för sig:
Motionsdelen har jag ägnat 17,3 timmar och av dessa har lyckats hålla mig inom rekommenderad puls 14,7 timmar samt förbrukat 6483 kalorier.
Styrkedelen har blivit 7.3 timmar totalt och här hade jag ambitionen att öka på men det har jag inte lyckats med utan det är snarare något mindre. Å andra sidan är det ju faktiskt ett tillfälle mindre än september.

Jogging känns fortfarande som en stor lycka att jag över huvud taget klarar av att genomföra. På fyra joggingturer har jag avverkat 3 mil och det har tagit mig 4,5 timmar varav 4,2 timmar av dem har hamnat inom rekommenderad puls samt förbrukat 1785 kalorier totalt.

Summa blir alltså 40,1 timmars träning varav 26,5 inom rekommenderad puls som i sin tur ger 12447 förbrukade kalorier.

Min livskvalite har ökat, jag känner mig bättre än jag gjort på åratal! Jag sover mycket bättre och livet känns inte som en katastrof varje morgon när klockan ringer. Låter förmodligen inte klokt och mycket ironiskt att skriva just nu när jag har feber, hosta och flera ton snor i näsan och mår piss för tillfället men det kanske är en sundhetstecken också :-) Att jag helt enkelt blivt så bra att jag kan bli sjuk.
Så, jag säger som jag sade vid Bokslut september att jag förmodligen inte kommer att klara en månad till med så intensiv träning....men vem vet!

Vart vinden blåser, märks bättre på ett grässtrå än på en mäktig ek.

HERMANN FRAENCHEL

Skrivet av Angela Müller den 30 oktober 2004 11:10

30 september 2004

Bokslut september 2004

OM JAG SKULLE försöka mig på att analysera september månads slit inom kategorin motion så blir svaret/resultatet att jag förmodligen aldrig mer kommer att kunna prestera en lika aktiv månad någon mer gång i hela mitt liv.
Det är ju utan tvekan så att jag fått prioriterat bort andra viktiga saker i mitt liv. Då menar jag givetvis inte att sitta i soffan framför TV:n för det gör jag så lite ändå. Men det är klart att det tagit mycket tid i anspråk och annat har fått bli lidande eller rent av igenomstressat på ett sätt som inte kommer att hålla i längden.
Samtidigt har det varit kul att se vad man faktiskt kan förändra när det gäller motionsvanor. Nu gäller det bara att hitta en bra medelväg där man kan kombinera motion och liv så det blir något bra och inte uteslutande jobbigt och inte ger mer tvångstankar än positiva dito.
Jag mår helt fantastikst bra och skulle givetvis inte byta bort detta hälsotillstånd mot något annat nästan lika bra. Men samtidigt vet jag att jag är periodare, ibland vill jag bara inte. Inte ens simningen, som är en daglig rutin och har så varit i många år, fungerar hundraprocentigt. Det finns perioder när jag inte för mitt liv har lust att stiga in i simhallen utan sitter i bastun och surar av tiden. Som väl är det inte så ofta men som sagt, det förekommer.
Jag vet också, eftersom jag känner mig själv ganska väl, att när vi börjar på stora projekt, typ renovering, då blir jag otålig utav bara fan och ger mig inte tid till annat än att jobba på med som för tillfället pågår. Då blir det ingen motion och så är det bara. Så vad det egentligen handlar om är att hitta en medelväg där man har kraft, vilja och resurser att genomföra både och.
För så långt är jag överens med mig själv att det ger mig en högre livskvaité när jag har kroppen i trim men att komma så långt att man prioriterar den framför allt annat - ja, det har jag nog lång väg kvar för att klara.

Nåväl, september är slut och jag har noga bokfört varje träningstillfälle. För framtida bruk så ska jag återkomma hit och jämföra. Kanske blir det lagom att göra ett bokslut varje månad vare sig det är bra eller dåligt?

Simmat har jag gjort 21 ggr som givit mig 2,8 mil i ben och armar. Det har tagit mig 10,9 timmar och 8,4 av dem har jag lyckats med bedriften att hålla mig inom rekommenderad puls (som i mitt fall är 110-130). Och inte att förakta så har jag förbrukat 4152 kalorier.
Gymet har jag besökt 12 ggr och här jag jag delat upp motion för sig och styrka för sig:
Motionsdelen har jag ägnat 20,6 timmar och av dessa har lyckats hålla mig inom rekommenderad puls 10.1 timmar samt förbrukat 6851 kalorier.
Styrkedelen har blivit 7.4 timmar totalt och här ska jag nog försöka öka på en del.
Jogging denna min nyupptäckta lycka över att klara av har inte bivit så mycket att skryta med ännu men kan kanske bli. På tre joggingturer har jag avverkat 1,5 mil och det har tagit mig 2,6 timmar varav 2,3 timmar av dem har hamnat inom rekommenderad puls samt förbrukat 1000 kalorier totalt.

Summa blir alltså 41,5 timmars träning varav 20,9 inom rekommenderad puls som i sin tur ger 12003 förbrukade kalorier.

För att ha verklig behållningen av glädjen behöver man någon att dela den med.

MARK TWAIN


PS. Nä, det blev ingen joggingtur på hemvägen i dag. Kände mig lite stel och vissen så nu vankas det god mat och därefter en god bok läsandes i sängen. DS

Skrivet av Angela Müller den 30 september 2004 18:09 | Kommentarer (4)

1 november 2003

Bokslut oktober 2003 eller pulsklockan den bara går och går


Datum Längd Aktivitet OWN INDEX TOT. TIME TOT KCAL KCAL/FAT AVERAGE Hr LIMITS IN ZONE EXE. TIME
031001 1000 m Simning 0305/22 24,57 1054 219/55 116 133/110 32 34
031002 800 m Simning 0305/22 25,23 1073 188/50 121 133/110 25 25
Löpband 40
Styrketräning 80
031003 1000 m Simning 0305/22 25,55 1096 231/50 121 133/110 31 32
031005 3,6 km Jogging 0305/22 26,31 1124 279/45 125 133/110 33 36
031006 700 m Simning 0305/22 26,55 1138 147/55 113 133/110 21 23
Styrketräning 60
031007 800 m Simning 0305/22 27,2 1156 182/50 120 133/110 24 25
031008 1500 m Simning 0305/22 28,09 1188 319/55 117 133/110 46 48
Roddmaskin 15
Styrketräning 25
Löpband, gång 60
031009 800 m Simning 0305/22 28,37 1209 206/50 121 133/110 27 28
3,6 km Joggåing 37
031010 1000 m Simning 30
Motionscykel 15
Styrketräning 25
Roddmaskin 15
Löpband, gång 15
Promenad 20
031011 1 mil Stavgång 0305/22 30,40 1291 688/50 124 133/110 89 90
031013 700 m Simning 0305/22 21
031020 500 m Simning 0305/22 31,22 1317 100/60 109 133/110 0,08 18
Motionscykel 15
Styrka 20
Löpband 10
031021 700 m Simning 0305/22 31,46 1331 145/55 113 133/110 18 23
031022 1000 m Simning 0305/22 32,21 1352 207/60 112 133/110 30 34
031022 700 m Simning 0305/22 32,41 1365 127/55 114 133/110 17 20
Roddmaskin 15
Styrka 20
Löpband, gång 60
031026 5 km Promenad 60
031027 700 m Simning 0305/22 33,05 1378 109 133/110 11 24
Roddmaskin 0305/22 22,35 1385 112/60 110 133/110 15 20
Styrketräning 25
Löpband, gång 0305/22 34,27 1423 336/60 107 133/110 13 61
031028 700 m Simning 0305/22 34,52 1438 157/55 115 133/110 22 24
031029 1000 m Simning 0305/22 35,26 1458 200/55 111 133/110 23 34
Roddmaskin 15
Stryka 30
Löpband, gång 25
031030 700 m Simning 0305/22 35,50 1472 135/55 112 133/110 18 23
031031 1000 m Simning 0305/22 36,28 1493 207/60 109 133/110 19 38


OWN INDEX Max. syreupptagningsförmåga
TOT. TIME Total träningstid, alla pass
TOT KCAL totala kaloriförbruknig, alla pass
KCAL/FAT Kalori-/fettförbrukning, dagens pass
AVERAGE hr Genomsnittlig puls, dagens pass
LIMITS Max- Minpuls för bra träning?
IN ZONE Träningstid i pulsintervallet
EXE. TIME Tot trängingstid för dagens pass

Skrivet av Angela Müller den 1 november 2003 13:11 | Kommentarer (2)

31 mars 2003

Bokslut mars 2003

Ja, det visste jag ju redan innan, visserligen, men lite besviken över att det inte blev mer än så:

Simning 18 ggr tid 7,3 timmar och 1 mil och 4 km.
Cykel (motions- och vanlig cykel) 2 ggr tid 2 timmar och 58 minuter och 5,3 mil.
Stavgång 7 ggr tid 22 timmar och 6 minuter och 6 mil och 5 km...
totalt blev det 27 motionstillfällen, 32 timmar och 5 minuter samt en sträcka motsvarande 13 mil 2 km.

Nåja jag har varit på tjänsteresor och privata dito så man får väl vara nöjd.
Nu har motionscykeln fått en underordnad plats i garaget igen och den �?vanliga�? har invigts.
Tyvärr kommer inte april att bli annat än sämre än så för nu reser vi snart bort 14 dagar.

Skrivet av Angela Müller den 31 mars 2003 20:03

28 februari 2003

Bokslut februari 2003 - Någon skulle nog kalla mig dåre

Februaris bokslut
Simning: 20 ggr, sammanlagd tid, 9 timmar och 1.6 mil.
Motionscykel: 6 ggr, sammalagd tid, 5 timmar och 12,7 mil.
Stavgång: 8 ggr, sammanlagd tid, 11 timmar och 6 mil.
Totallt ger det denna månad ett antal på 34 ggr som jag utövat någon form av motion, 25 timmar har det tagit mig och jag har kommit 20,3 mil.
OCH då ska vi beakta att det är en kort månad =)

Nästa månad kommer inte att bli lika bra, det vet jag redan nu eftersom jag har en del tjänsteresor som innebär att jag inte kan hålla rutinerna som när jag är hemma.
Vi ska dessutom resa iväg privat några dagar till Tyskland och det innebär detsamma vad gäller rutinerna.

Men jag mår JÄKLIGT bra för tillfället och det börjar kännas bättre och bättre - med andra ord så är livet på väg tillbaka!

För övrigt så har jag varit i Falkenberg i dag för ett möte med Sydsvenska Dagbladet och helgen ska jag tillbringa på jobbet eftersom jag har en stor uppgradering på G med vårt websystem för annonsering. MEN det ska bli spännande och jag hoppas givetvis att allt ska gå vägen.

Sedan har jag att se fram emotStora Monsterbarnet kommer hem snart (kanske den lilla oxå) och därefter resan till Thailand!
Livet leker med andra ord!

Skrivet av Angela Müller den 28 februari 2003 20:02

1 juni 2002

Bokslut maj 2002 - ren katastrof

En månad som inte frestar till att göra något stort väsen av på motionssidan!
Tjänsteresa och infektion i foten med penicillinkur och stränga order om stillhet gör att det vore bättre att inget notera alls.
Men så feg får man ju inte vara!

Simning - 1,1 mil 5,3 timmar
Vandring/promenad - 2,9 mil 6,3 timmar
Cykel - 11,2 mil 6,6 timmar

Sedan måste det erkännas att det har funnits tillfällen jag hade kunnat lägga några minuter på motion men då har jag i stället struttat omkring i trädgården och grävt nya rabatter elller bara gått omkring och njutit!

I dag till exempel skulle jag mycket väl kunna ge mig iväg och motionera men det ska silas sand för att sedan sopas ut mellan plattorna på framsidan som vi lagt ut. Gräset når nästan till knäna (överdriver en aning men ändå) så det bör klippas.

Jag har lovat monsterpappan en härlig middag, när han kommer från jobbet i dag, att intagas på framsidans nya uteplats med nya möbler och då förstås sand mellan plattorna.

Tvättstugan liknar mest ett katastrofområde och strykhögen ska vi bara inte prata om....inser att jag inte har tid till någon motionsrunda i dag och framför allt inte att sitta här och babbla om allt som ska göras utan helt enkelt sätta igång =)

Skrivet av Angela Müller den 1 juni 2002 08:06

29 april 2002

Bokslut april 2002

Ja, jag vet att det är 1 dag för tidigt men jag vet att jag inte kommer att hinna prestera mer ändå så jag kan lika gärna gör det nu:

Simning 16, 6 kilometer
Stavgång/Vandring 6.7 mil
Cykling 7,8 mil

Mer blir det alltså inte i april men å andra sidan har jag lagt ett antal (många) timmar i trädgården och det måste väl ge åtminstone några poäng?

Skrivet av Angela Müller den 29 april 2002 20:04

2 april 2002

Bokslut mars 2002 - något sent - jag vet!

Det blev ingen månad att vara stolt över precis =(
Över en vecka med influensan Allan gjorde mig helt utslagen och kunde av naturliga skäl inte ägna mig åt några som helst kraftansträngningar. Var till och med hemma från jobbet vilket är första gången på 15 år!

Nåväl, jag kan inte smyga mig....
Simning 8,3 kilometer.
Stavgång och hundpromenader (med min lilla älskling Boris) 7,2 mil.

Jag hoppas verkligen att april ska bli en bättre månad så att man får något att känna sig stolt över ;-)

Skrivet av Angela Müller den 2 april 2002 19:04

28 februari 2002

Bokslut - februari 2002

Denna månad som är några dagar kortare har ändå gett lite tid till motion.
Summerat blir det med stavgång och simning som vanligt,
Simning 22,5 kilometer på 7,7 timmar.
Stavgång 10, 8 mil fördelat på 23 timmar (började dock inte förrän 10/2 då jag köpte nya vandrarkängorna).

Ryggen känns mycket bättre och jag sover bättre de nätter jag lyckas somna.
Det gäller bara att hålla i!
Och det bästa av allt - jag tror kängorna är ingångna för nu är dom bara till glädje, ingen ömhet mer.

Ska förstås försöka att fortsätta att gå en bit hem varje dag från jobbet.
Jag har också för avsikt att börja cykla så fort vädret så tillåter men som sagt, vi får se vad det blir av alla ambitioner.
Under alla omständigheter så ska Vättlefjällsvandringen gå av stapeln den 5/5 och det ser jag fram emot.

I slutet på nästa vecka så kommer Boris, ja Anna och Oskar oxå förstås. Då blir det lite hundpromenader eftersom Anna, Oskar och Woffe drar vidare till Tyskland.
Har begärt ledigt fredagen och ser fram emot att få gå härliga promenader med �?Borran�?.

Skrivet av Angela Müller den 28 februari 2002 19:02