18 augusti 2009

Vilken fantastisk morgon!

INTE MED EN GÅNG när klockan ringde i morse men när jag väl röjt runt lite med morgonbestyren upptäckte jag att jag inte hade ont i ryggen!! Om det nu bara beror på Voltaren-tabletterna jag införskaffade i går eller om det är en kombination av att jag tagit mig själv i örat och stretchat...Åtminstone efter simningen.

Jag blev så pigg och glad av detta faktum så jag pinnade på med 100 meter till i bassängen på samma tid som jag simmar 100 meter mindre ;-) Och, jag vågar knappt säga det, men det verkar som om höftvärken på vänster sida, som jag dragits med sedan Göteborgsvarvet, också är borta.

OM man ändå kunde känna en sådan livsglädje varje morgon - det hade varit något!

Skrivet av Angela Müller den 18 augusti 2009 08:08 | Kommentarer (1)

17 augusti 2009

Ännu en måndag till ända

JAG HADE SVÅRT FÖR ATT SOMNA i går kväll och låg länge och snurrade som en fläkt innan jag slutligen domnade till. Trots det gick det relativt (allt är ju relativt) bra att komma upp i morse och vi kom i skaplig tid till simhallen. Det blev den vanliga 700:aden som alltid på dagar när dom inte öppnar förrän 07.00. Sedan blev det förstås powerwalk till jobbet.

Min rygg smärtar - jag vete tusan var det kan vara? Men det är väl bara att kämpa på.
Jag har en misstanke på att det vara den "andra" crosstrainern...Vi har nämligen två nya på gymmet, eller ja nya och nya, men dom funkar lite annorlunda än dom "gamla" och kan ställas in på olika sätt. Jag körde ganska hårt på en av dessa förra veckan och som ett brev på posten dagen efter fick jag problem med ryggen.

På gymmet i kväll blev det styrkepass, något stympat då jag hoppade över övningar som gjorde ont i ryggen, med tillhörande uppvärmning och lite motion efter. Det blev dock ingen powewalk hem från gymmet då förnuftet sa ifrån att det inte är lämpligt att gå 6,1 km med ganska tung rygga. Jag kände det redan i dag på lunchen när jag tog en rask powerwalk. Lite synd är det för jag vill ju gärna passa på så länge det går med väder och vind.
Men man kan ju inte få allt!

Så Woffegubben fick hämta mig...

Skrivet av Angela Müller den 17 augusti 2009 22:08 | Kommentarer (1)

13 augusti 2009

Vilodag

BLIR DET I MORGON för då hinns det inte med annat efter jobbet än att åka raka vägen till Varberg ;-)

Det blev i alla fall en liten simtur i morse och sedan powerwalk från Valhalla till jobbet. Eftersom mitt batteri på pulsklockan larmade om att det var näst intill slut tog jag lunchen i anspråk och traskade över bron till Backaplan och fik ett nytt.

Jag kände inte ett uns för att tillbringa kvällen på gymmet i dag men det brukar ju gå över bara man kommer i gång så...

Det blev 20 minuter uppvärmning på crosstrainern innan styrkan som tog 70 minuter i anspråk.
Därefter blev det bara 20 minuter motion på crosstrainern igen eftersom min avsikt var att gå dom 6 km hem också.
Så blev det också och nu har jag precis kommit innanför dörren ;-)

Skrivet av Angela Müller den 13 augusti 2009 21:08 | Kommentarer (4)

10 augusti 2009

Eftersom det ösregnade

MED BETONING PÅ ÖS, när jag var klar på gymmet så fick jag lägga ner planerna på att powerwalka hem.
Det itrriterade mig en smula eftersom jag hade räknat in det som motion efter styrkepasset. Först ställde jag mig på crosstrainern i 20 minuter för jag trodde jag kunde vänta ut regnet men det var ju bara en helt absurd tanke. När jag kikade ut vräkte det ner om än mer...

Då slog mig tanken att jag avverkar naturligtvis de 6 km på löpbandet - man får inte vara dum!
Först prövade jag mina vingar...eller ben var det nog...med att springa dom första 2,5 km och sedan powerwalkade jag i snabb takt och väl uppvärmd resterade 3,5.

Totalt blev det då först 20 minuter uppvärmning på crosstrainern, sedan 70 minuter styrka som mitt superset-pass tar, därefter 20 minuter motion på crosstrainern och sedan ytterligare 60 minuter med blandad löpträning och powerwalk.
Allt tack vare det förb....de regnet ;-)

Sedan ringde jag färdtjänsten och bad om att bli hämtad ;-)

Det blev minst sagt en rivstart på jobbet, denna den första efter semestern, men det var helt OK för tiden bara rusade i väg och jag hann inte deppa så mycket för min svunna ledighet ;-) Eftermiddagen blev utan tvekan lugnare.

I morgon har jag bokat in mig på höstens första spinningpulspass, det gäller att komma i gång nu efter den här katastrofalt slappa sommaren. Man kan ju alltid hoppas på att det blir bättre väder så jag kan gå hem efter spinningen.
Jag måste komma i kapp med konditionen som jag tappat helt och hållet. Kanske våga mig på ett och annat löppass så snart modet återvänder efter min "näradöden" upplevelse sist jag sprang i Varberg.

Vi simmade en kortis i morse, bara 500 meter för min del, vilket berodde på att det var satans svårt att stiga upp efter en klocka som skrällde så vi kom väldigt sent ;-)
Får se om det går att skärpa till sig?

Under nästa vecka har jag för övrigt bokat in mig hos min favvoinstruktör på gymmet. Hon ska få ge mig ett nytt program och massor av inspiration så att jag kommer i form till Thailandresan ;-)

Nu är det väskor som ska packas...badväskan för morgonsimmet och gymväskan för spinningpasset. Och den slarvern som jag delar möbler med, Woffegubben, åt varken sin, med kärlek tillagade medhavda omelett eller sin lunch, så honom tänker jag inte lägga energi på för morgondagens måltider ;-)

Väskor var det ja...

Skrivet av Angela Müller den 10 augusti 2009 20:08 | Kommentarer (3)

7 april 2009

Morgonsim

ALLA VET JU SÄKERT att jag inte haft tid att simma de sista månaderna. Jag har istället suttit tidigt varje morgon på jobbet och just det, jobbat.
Men i dag tänkte jag att nu får det vara nog ;-) Så jag packade simväskan och hängde på Woffegubben, som är där troget varje morgon, för sitt morgonsim.

Just i dag gjorde han en riktig kupp! När vi kom in i entrén ropar han högt till mig att alla nybörjare måste anmäla sig i kassan!!

Att han bara vågade ;-)

Nåja, det var bara att svälja förtreten och simma sjuhundringen och därefter lite powerwalk till jobbet ;-)

Skrivet av Angela Müller den 7 april 2009 15:04 | Kommentarer (6)

16 februari 2009

Börjar jag bli gammal eller?

PRÖVADE MINA VINGAR, eller förresten vingar och vingar det var väl snarare ben och armar, med första morgonsimmet på mycket lång tid i morse. Jag har alltså inte simmat sedan störtdykningen jag gjorde i Långberget på skidlägret eftersom min vänstra axel fick en rejäl smäll. Det gör fortfarande lite ont om jag lyfter armen upp i sidled men inte framåt av någon underlig anledning.

Nåväl, det gick bättre än förväntat och inte ens högerknäet som spökar till och från, just nu mest till, av en urgammal fallolycka för en hel evighet sedan på Teneriffa som gör ont.
MEN däremot fick jag djävulskt ont i vänstra höften??! Det har jag aldrig haft förut!

Visst är det underbart ;-(

Skrivet av Angela Müller den 16 februari 2009 14:02 | Kommentarer (4)

5 januari 2009

Ett gott råd

DET BLEV BARA FEMHUNDRINGEN i simhallen i morse. Brr, jag frös redan innan jag ens hade tankarna i vattnet. Vi hade 14,5 minus när vi åkte i väg i morse. Det var dock "bara" 10 minus i stan så det var bara att ta tjuren i hornen och hoppa i för morgonsimningen.
Jodå, Valhalla simhall är inomhus men ändå...

När vi var på väg hem från jobbet blev det en snabbis i Ica-affären och sedan direkt till gymmet som vi hade tänkt oss. Woffe vacklade dock lite eftersom vi var ganska tidiga och jag hade gruppträningen först 18.30. Så jag tänkte, eller det var nog djävulen på axeln som räknade ut det, att när vi kommer till gymmet så går jag in och avbokar min gruppträning och sedan åker vi hem och gör INGENTING...

När jag så "smyger" in på gymmet för att avboka (man måste göra det två timmar innan samma dag och det var precis på håret så jag hade inte hunnit hem för att avboka) och loggar på systemet så säger BodyViwe-instruktören Catarina (som för övrigt är en mina alla favvosar på gymet)...DU TÄNKER VÄL INTE AVBOKA NU - jag blev så glad att du hade anmält dig!! I samma ögonblick passerar Jonna (vår XV-instruktör och tillika gymansvarig) och blänger skarpt ;-) ...

Sådant går ju inte att motstå - instruktörer och gymansvarig som bryr sig!

OK, svarade jag då gör jag väl inte det då ;-)

Så där stod jag med nästan två timmar kvar tills BodyViwe-passet skulle börja... Nåja, det blev en timmas powerwalk i mycket raskt takt på löpbandet och sedan en halvtimma på crosstrainern. Därefterhann jag precis fräscha till mig och gå på...ja ni vet säkert vad jag menar - innan det var dags.
Och Woffegubben åkte hem och gjorde INGENTING ;-)

Nu ska jag inte försöka påstå att det gick bättre med koordinationen på passet den här gången men det var ju trots allt bara mtt andra försök på BodyViwen;-)

Och det goda rådet då? Jo, försök inte smyga in på gymet och göra dig osynlig för att avboka ett pass med gympersonal som bryr sig och är glad när du deltar ;-)
Det gäller att planera bättre nästa gång så man kan göra avbokningen i smyg här hemma eller på jobbet ;-)


OM jag kommer ur sängen till morgonen så ska jag TVINGA med Woffegubben ppå ett styrkepass ;-)

Skrivet av Angela Müller den 5 januari 2009 21:01 | Kommentarer (4)

26 november 2008

Sim, spinn och hämtning

FÖRE ARBETSDAGENS BÖRJAN BLEV det 1500 meter i simbassängen samt powerwalk från simhallen till jobbet.

EFTER ARBETSDAGENS SLUT BLEV det 90 minuter Spinning Distans samt hämtning av den jag delar möbler med i stan då han varit ute med "grabbarna" och slarvat...

Det blev alltså ingen fortsättning på dramat bokhylla men i morgon har vi nog surat klart och kan ta oss an den med nya friska tag ;-)

Skrivet av Angela Müller den 26 november 2008 22:11 | Kommentarer (2)

25 november 2008

Lagom

BÖRJADE DAGEN MED att simma näst intill kilometern i ren besvikelse över gårdagen. Avsutade på gymmet med 45 minuter crosstrainer, 30 minuter cirkelträning och sist 60 minuter spinning puls.

Det var precis vad jag behövde. Hyllan får stå där och se dum ut tills vi har surat klat helt enkelt och orkar ta nya friska tag...

Skrivet av Angela Müller den 25 november 2008 21:11 | Kommentarer (4)

22 oktober 2008

Tusingen i morse

JAG VAR ÖVERTYGAD OM ATT MINA BEN skulle vara som betongklumpar i dag efter gårdagens ofantliga stegmängd och därmed inte kunna simma med risk för att sjunka som just en betongklump...
Men det gick bra att simma och visserligen var benen som betongklumpar men det var kanske lättbetong då eftersom jag höll mig flytande i en km ;-)

Det blev därefter en powerwalk från simhallen till jobbet, visserligen bara 2 km men ändå - att jag ens kunde både lyfta och röra benen var gott nog ;-)

Däremot blev jag inte ledsen när man ringde mig från Lerums Sport Center och talade om att det tyvärr inte kunde blii någon klass med Core Flex, som jag var anmäld till, eftersom instruktörinnan blivit sjuk. Det är tur att det inte var en bildtelefon när jag med ett jättestort leende svarade att det var ju synd!?

Jag är verkligen stel i dag men tänkte ett svagt ögonblick att jag kunde ju ta tiden i anspråk för ett styrkepass i stället...Jag kan berätta att det stannade vid tanken på väg hem från jobbet ;-)

Det blir en vilokväll och ute är det riktigt höstrusk med regn och blåst så det blir nog lite tända ljus och mys istället...
Dagen har dock varit fin vädermässigt som tur är och "gubbarna" har nu varit här och avslutat altanbygget!

Skrivet av Angela Müller den 22 oktober 2008 18:10 | Kommentarer (2)

17 oktober 2008

SuperStark?

JAG TROR ATT ENDORFINERNA spelade mig ett spratt i morse i simhallen ;-) När jag hade simmat min tusing så kändes det nämligen som om jag skulle kunna fortsätta hela dan på samma tema...men efter 1500 meter var hela kroppen i sjunkbombsläge...

Men det blev i alla lite längre än jag trodde i går ;-)

Lunchen bjöd på en helt fantastisk promenad. Solen lös på som om den aldrig hade gjort annat oc det fanns inte ett spår av den nattfrost vi hade där hemma vid i natt ;-)

I kväll blir det AfroPower på gymmet...

Skrivet av Angela Müller den 17 oktober 2008 14:10 | Kommentarer (2)

13 oktober 2008

Valhalla och Lerums Sportcentrum

DET HAR VARIT EN TUNG DAG och jag får se om jag orkar skriva om det framöver. Annars har jag haft en bra dag och det mesta har flutit på.

Vi startade dagen med morgonsim på Valhalla och jag avslutade dagen på gymmet. Mer om det kan man som vanligt beskåda här.

I morgon bär det åter av mot den Kungliga Huvudstaden. Åter igen sent på onsdagkväll...

Skrivet av Angela Müller den 13 oktober 2008 22:10 | Kommentarer (2)

10 oktober 2008

En sorgens dag

DET VAR EN TUNG KILOMETER att simma i dag. Jag fick veta av en simborgarkompis att min bäste simborgarvän inte finns bland oss längre. Han har förgyllt mina tidiga morgnar på Valhalla många gånger genom sitt goda humör och en makalös förmåga att få in ett passande skämt eller komplimang som gjort att livet helt plötsligt kännts riktigt drägligt.
Vi har pratat och skojat med varandra i över tio års tid - och nu finns han inte mer! Mina tankar går till hans fru, som också varit med och simmat varje dag, som nu står där helt ensam efter ett helt liv tillsammans.
Det är bara för sorgligt!

Skrivet av Angela Müller den 10 oktober 2008 20:10 | Kommentarer (4)

8 oktober 2008

Lika bra att erkänna

DET BLEV GYMMET HELA DENNA KVÄLL också. Så ingen kan påstå att jag sliter på hemmet ;-)
Crosstrainer 20 minuter, spinning 61 minuter, core flex, 45 minuter crosstrainer igen och spinning igen 40 minuter...
Det sista spinningpasset var inte planerat så sent som i går kväll men när jag i dag råkade titta in på gymmets hemsida fick jag se att det fanns ett XV-pass. Dessa är bara för oss xtravaganzare och jag tycker att det är himla bra initiativ att man gör så här så jag blev glad och anmälde mig.
Som vanligt finns det att beskåda här.

Ja, just det jag simmade ju en tusing i morse också ;-)
När jag kom upp från simningen och skulle duscha kom det en dam i rullstol! Hon svingade sig ur rullstolen och satt sig i duschen, det finns en speciell för just handikappade som gör att man kan sitt och duscha.
Jag fick mig en tankeställare och insåg att vi har mycket att vara glada för - vi som har två friska ben att gå med...

Men i morgon blir det vilodag! Men nu är det sängen som gäller ;-)

Skrivet av Angela Müller den 8 oktober 2008 22:10 | Kommentarer (1)

6 oktober 2008

Förutom

MORGONSIM PÅ VALHALLA har det inte blivit någn annan form av motion i dag. Det blev dessutom bara en femhundring på grund av tidsbrist. Jag promenerade sedan i och för sig raskt till jobbet från simhallen så 40 minuter blev det i alla fall totalt.

Kvällen har jag ägnat åt att måla garagedörrarna en fjärde gång och så också med farstukvisten men där hann jag bara halva innan mörkret överföll mig ;-(

När jag kom in från målningen slappade jag faktiskt en stund vid dumburken och tittade på Animal Planet innan jag grep mig an åtminstone hälften av den meterhäga stryktvätten som åter nått en rent livsfarlig höjd. Skulle den ramla över någon av oss på väg ut i gragaet - ja, då kan ingen garantera överlevnad!

Under tiden jag stod där vid strykbrädan funderade jag allvarligt på att förbjuda all användning av blusar, skjortor samt byxor som måste strykas efter tvätt i den här familjen! Och dukar! Varför i hela friden har man dukar på borden som ändå spills ner efter en kvart?! Men när jag nästan var klar med den första halvan insåg jag att jag inte skulle få något gehör för denna min begäran i alla fall så det är väl inte lönt att sätta igång det projektet... Får se om jag tuffar till mig efter andra halvan ;-)

I morgon blir det en lång dags färd mot kväll. Först ska vi efter en halv dags arbete ta oss ner till Fjärås för att hämta husvagnen som ska in till Göteborg på ettårs-service. Därefter har jag tid med min favvoinstruktör på gymmet för ett nytt styrkeprogram. Precis när det är klart är det ett pass spinning puls. Ja, det låter som om jag ska få tisdagen att då också.


Skrivet av Angela Müller den 6 oktober 2008 22:10 | Kommentarer (2)

3 oktober 2008

Årskort

NU ÄR SIMKORTET LÖST och jag blir tvungen att simma ett helt år till! Och hålet i plånboken blir bara större och större ;-)

I dag blev det bara 500 meter eftersom jag ville starta mjukt, det är ett tag sedan sista simtaget togs. Jag hade i och för sig gott om tid men det blev även lite stretch i den goa varma barnbassängen och sedan bubbelpool och minsann hann jag med några minuter i bastun innan det var dags för promenad till gruvan och dagens arbete.

I helgen blir det väggbyggande om vädret så tillåter. Och lite tvätt. Och lite sanering där hemma. Och lite matlagning. Och ... Och...

Skrivet av Angela Müller den 3 oktober 2008 16:10 | Kommentarer (3)

25 juli 2008

Blöt, blötare, blötast

I DAG SIMMADE JAG KILOMETERN i simhallen innan jobbet. Det är fortfarande lugnt och fint och lite simborgare. Just nu kan jag förstå varför, dom ligger väl vid havet kan jag tro?! Det skulle jag önska att jag gjorde också ;-O

Om det här vädret fortsätter så undrar jag om jag inte ska ta några dagars ledigt i nästa vecka? Vila upp mig lite innan semestern börjar ;-)

Skrivet av Angela Müller den 25 juli 2008 11:07 | Kommentarer (1)

24 juli 2008

Nästan tomt

I SIMHALLEN I DESSA TIDER men det är bara att passa på att njuta så länge det varar innan alla simborgare är åter. I dag blev det sjuhundringen men ingen promenad till jobbet eftersom jag hade så tungt att bära i dag ;-)

Jag har nämligen med mig mina nya skor som jag tänkte inviga genom en powerwalk efter jobbet ;-)

Skrivet av Angela Müller den 24 juli 2008 09:07 | Kommentarer (0)

23 juli 2008

En tolvhundring

BLEV DET I SIMHALLEN i dag och sedan den vanliga lilla promenaden från bad till jobb. Solen hann titta fram och livet kändes ganska dräglig så där på morgonkvisten. Stan är nästan öde nu när de flesta har semester och Gothia Cup är över. Förra veckan fullkomligt dinglade det av ungdomar överallt - det är kul att se stan leva upp så där. Lite senare på dagen blir det dock lite mer liv då alla turister mojjnat till sig och invaderat Nordstan ;-)

Mitt simkort går ut i mitten på augusti. Får ta mig en funderare om jag ska förnya det med tanke på hur lite jag utnyttjat det sista året. Det kanske bli billigare att lösa klippkort och bara betala för de gånger man verkligen är där? Eller så får man, läs jag, helt enkelt skärpa till mig och bli lite aktivare på simfronten!

Nu ska jag bara genomlida arbetsdagen också. Här är så dött och öde så jag blir näst intill lyrisk om och när någon ringer och behöver hjälp/support ;-) Egentligen är det inte så att jag inget har att göra - det finns det som sagt alltid. Men det krävs lite inspiration för att få något gjort och DEN lyser med sin frånvaro!

Skrivet av Angela Müller den 23 juli 2008 08:07 | Kommentarer (2)

19 januari 2005

Överraskande

SIMPASSET I MORSE gick alldeles utmärkt. Inget gnölande från knölen och faktiskt till min stora förvåning kom jag upp i puls. Det var längesedan jag lyckades göra det så jag fattar nog inte riktigt varför det är upp och ner på pulsfronten just när det gäller simningen. Jag vet inte heller vad det är som avgör för jag tycker mig inte ha så olika form men skit samma - det är bara att glädja sig de få dagar det går bra. I dag blev det i alla fall 1500 meter och med ett resultat som säger följande:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 305 varav 55% fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 119.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 39 minuter och 14 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 46 minuter och 50 sekunder.

Skrivet av Angela Müller den 19 januari 2005 10:01 | Kommentarer (0) | TrackBack