Main

August 21, 2009

Kära Dagbok!

Du trodde att jag hade lämnat dig för gott men så är inte fallet. Tack vare min kreativa hustru kommer här några rader!
Jag börjar från nu och går bakåt i tiden. För tillfället sitter jag i Varberg i en husvagn och knappar på ett litet tangentbord. TV:n är på men jag har stängt av ljudet för det stör mina litterära alster. Alldeles nyss sov jag en stund, för det kommer över mig ibland på kvällen men se’n är jag igång igen.
Dagen har varit innehållsrik med mycket jobb, annonser. Men så är det alltid på fredagarna. På rasten var jag och hämtade vår ”hårda disk” som man kan lagra TV-program med. Även bränna på DVD ska det gå men det har jag inte lyckats med än. Försäljaren som själv har en sådan förklarade att jag hade fel skiva!
Det ska vara ett plus på det! Jag fick några av honom men hittade inga ”plus” på dom! Undrar om han har rätt?! Jag får testa när vi kommer hem.
Igår fick jag äntligen igång parabolen riktad mot Astra! Den har varit död ett tag men nu ska jag bara hitta en ny plats för den. Sedan den nya altanen kom till har den varit hemlös och stått på gräsmattan provisoriskt. Jag funderar på förrådstaket eller kanske funkar det på husgaveln men då med ett nytt väggfäste. Det jag har nu är för kort. Tallriken kommer inte tillräckligt långt ut.
Vi ska avveckla campingen i Varberg så garaget blir åter en lagerlokal. Egentligen skulle man sälja allt och inte samla på sig en massa prylar som man ändå använder. Men det får bli en senare fråga.
Jag skulle slänga en massa under veckan bl.a våra kära stora Pioneer högtalare som var det enda som var kvar av vår fina musikanläggning från 80-talet.
Men när jag skulle hämta Angela från gymmet och sitter i den fullpackade bilen slog det mig att dom har ju precis sådana högtalare lite varstans i lokalerna och frågade om dom ville ha dom och det ville dom! Vilken lycka! Jag slapp köra dom till tippen! Man är ju fostrad i den gamla skolan – att inte slänga något utan ta vara på allt och återanvända. Men jag är en ouppfostrad typ så här slängs ibland hej vilt!
Annars har veckan varit lugn. Jo, igår räddade jag, tror jag, livet på en fjäril som hade förvirrat sig in i garaget! Jag såg den redan i måndags men sedan dess har den varit försvunnen. Igår kväll satt den mitt på golvet i garaget och djurvän som jag är tog jag den försiktigt till framsidan i trädgården. Under transporten märkte jag att den verkade svag och matt så jag blandade till en sockerlösning, vatten/socker som den drack – tro jag - för det är inte så lätt att se munnen på en fjäril!
Under tiden den tog igen sig fortsatte jag att meka med parabolen och när jag kollade efter en halvtimma hade den lyft!
Jag gjort en sådan räddningsinsats med en humla också och det känns skönt i själen att hjälpa dessa små trädgårdsarbetare!

March 16, 2006

Januari - Februari - Mars

Kära Dagbok, nu är jag på gång igen!

Det har gått en tid och jag har väl inte varit så flitig som sig bör, vilket har noterats av Anita T. på Göteborgs Vatteninstitution, Valhallabadet! På inrådan av henne tager jag nu pennan, förlåt tangentbordet i besittning!
Se'n stockholmsbesöket hos Svenska Lotto har det inte hänt särskilt mycket. Det var sovmorgon da'n efter måndagen så man tog det lugnt.
Jag träffade en f.d. granne Gunhild A. på posten och det blev ett kärt återseende.
Vi var grannar i början på 80-talet och hade inte setts på flera år! På 90-talet flyttade många åt olika håll så även vi och dom. Men åren går och man blir bara äldre, äldre och äldre . . .
Tisdagen den 24 Januari körde jag en "Hilde-runda" dvs 500 meter i Valhallas underbara rätt tempererade vatten, 26 grader varmt! På kvällen lite gym, löpband bl.a.
Tvättar bilen ibland på morgonen annars inget särskilt.
Netto, Kvantum, Maxi, Willys Cash, Alla dessa butiker hälsade vi på med ojämna mellanrum. Tiden går! Den 29:e januari fick "Snabeljohan" jobba! Den 30:e "Olle-Lunch", vår gamla chef förärar oss med att deltaga på vår lunch. Det brukar bli "Persen" i gamla posthuset vid Drottningtorget.
Netto på rasten, Harald Överskottsbolaget och därefter Willys och Orientaffären.
Mat från fjärran öster.
3 februari, flyttade vi till en ny arbetsplats i huset som inte är något vidare. Sitter så att säga mitt i smeten! Folk springer hela tiden runt omkring oss stackars 4 grafiker. Man tvingas höra samtal man inte vill höra! Folk som envisas gå med skor som låter som träskor. I den röran ska man vara kreativ! Fundera ut fräcka annonser. Dömt att misslyckas. Vi behöver väggar som skärmar av lite.
4 februari, lite migrän, suck en återkommande bekant. Nu börjar det snöa igen!
6 februari, nu töar det! Gela och jag var och lät oss trimmas ! Dvs var hos frisören.
7 februari 2006, 20 minuters simmande i 25 metaren.
8 feb. låsnisse fixade äntligen det trasiga låset i nya altandörren.
Tackade Ingegerd för att hon släppte in låssmeden under dagen när vi jobbade.
Med en blomsterkvast. Tur man har goda grannar!
15 feb. på Harrys och tittade på ståupkomiker, jätteroligt!
19 feb. Anna & jag på hundtävling i Varberg.
Måndagen den 20 februari 2006 köpte Anna & jag en Skoda Felicia 2001! Jättefin!
47.000 papp kostade den. Bra pris! Mycket bil för lite pengar.
Hmm, jag får nog ta bort Volvomärket i pannan.
Maxi, Shell och Lidl, vi håller Sveriges handlare igång må jag säga!
Och snön ligger kvar, det är i genomsnitt 10 grader kallt!
Tvättade bilen, Clas Olsson och Netto.
2 mars, träffade "Sigge" en granne från Lekstorp. Han kör buss nu för tiden.
Vi tjötade om allt möjligt ända till Gråbo!
3 mars, simmade i 45 minuter ihop med Gela som gick i vattnet. (Med flytväst)
Maxi - Mölndalsvägen - Grafiska Vägen. Efteråt slank 2 bullar och muffins ner!
4 mars, återupptog målandet av tavlan över vårt hus. Det har legat nere, jag vet inte hur länge men några år säkert.
Söndagen den 5 mars. Sovmorgon. Gela åkte till gymmet och jag målade. Sov middag kl. 14:00. Kollade lite på TV såg att en svensk hade vunnit Vasaloppet.
6 mars 05:45 upp ur sovbingen ner i 25-metaren - jobbet - Gym - hemma 20:20 . . . trött
godnatt.
Sen hände absolut ingenting fram till den 11 mars då jag närvarade vid en bloggträff i stan!
Det var trevligt! R2, Rose-Marie, Linda, "Jonta" och Daniel var med. Hmm, har jag glömt någon?
12 mars, åter sovmorgon. Målade lite eller rättare sagt försökte måla men färgen hade inte torkat! Nu åker den in i pannrummet. Där är minst 30 grader varmt. Kvällen avslutades i laga ordning i TV-soffan tillsammans med miljoner andra soffpotatisar.
13 mars, Jag har blivit revisor för Grafiska Klubben! Det räcker att man kan räkna! Räkna med mig sa jag. Men jag ska gå en kurs förstås och lära mig lite om revisorns underbara värld.
14 mars. Cirkulationspumpen stannade! Det blev kallt i huset! bara 15 grader! Ute var det 13 grader kallt. Kastade mig på telefonen och fick tag i en rörmokare! Vilken tur, dom kunde komma direkt! Lyckan var fullständig!
Fram på eftermiddagen var det klart. Suck, en sådan lättnad. Tänk om vattenrören hade frusit sönder!
15 mars, Va? Bara en minusgrad, har våren kommit? Under tiden jag skrev dessa rader började snoken blöda! Det har hänt förr så det är bara att hitta en medicinman som bränner lite lätt på såret.
16 mars. Men det var inte det lättaste. Till slut fick jag tid i Mölndal på torsdag.
Så det om detta. Nu är det snart dags att slagga. Ögonen har fått slita ont för det var övertid oxå! Jag hoppas Anita är nöjd nu och ber sin snälle make om hjälp för att kommentera!
Det ska bli så roligt att läsa hur Östersundarna har det nu för tiden. Det blir inga dopp förrän kranen är reparerad.

Gôtt mos!

WoffeGubben

January 29, 2006

Lottodragning

Kära Dagbok!

Nu har jag äntligen funnit ro att skiva! Det är inte lätt när det snurrar runt mycket annat i huvudet som "måste" göras!
För att komma till huvudtemat Svenska Spel - Lottodragningen vill jag bara backa lite för att du ska förstå hur jag tänker.
Jag har spelat på Lotto förut men nu är det plötsligt skillnad. Jag fick lätt kontakt med Svenska Spel via mejl och kan ställa frågor och får fort svar.
Det har blivit åtskilliga e-brev vilket har gjort att jag har fördjupat mig i hela upplägget. TV4 visar varje onsdag och lördag dragningen 18:20.
Det fanns vissa saker som jag undrade över t.ex. vad som krävdes för att få "Drömvinsten", fick man alla pengarna på ett bräde, hur bollarna så snabbt hamnade i rännan där dom visas i TV?
Jag har aldrig ifrågasatt Lottodragningen hurvida dom fuskar eller inte. Det finns statliga kontrollanter och det är alldeles för mycket folk inblandade så det skulle komma ut om det förhöll sig så.
Men Svenska Spel hade väl tröttnat på mitt "tjöt" så dom sa i telefon att jag var välkommen att närvara!
Javisst! Det tyckte jag var en bra idé. Det tog vi ihop med Angelas Bloggträff.
Sagt och gjort, fredagen den 20 Januari 2006 drog vi iväg till Stockholm - Sunbyberg även kallad "Sumpan".
Angela till Restaurangen och jag till Svenska Spel.
Från Fridhemsplan 5 hållplatser med "Tuben" mot Hjulsta. (En strålande uppfinning)! Sundbyberg Centrum.
15:30 blev jag hämtad av Andreas J.
Vi började med att presentera oss och så gick vi direkt till inspelningsstudion. Det var full aktivitet och jag räknade till ungefär 10 personer som höll igång inspelningen.
Den statliga kontrollanten hade egna bollar med sig som han laddade maskinen med.
Efter en stund dök Lotto-värdinnan Annika upp, Hon som syns i TV. Någon annan syns inte.
Sedan börjar tagningarna. Man har delat upp Lotto 1 och Lott 2 och Jokernumren i tre olika tagningar för att sedan sätta ihop dom till ett c:a 10 minuters program.
Jag tog några kort och spelade även in sista delen när Annika presenterade vinstmängden. Det var 4 miljoner till någon eller några, jag minns inte exakt.
Jag hade tänkt mig en mera detaljerad visning av själva plastkulan men det går fler tåg. Nu vet jag var det ligger så jag kan kanske komma fler gånger, vem vet?
Hur som helst är det justa bollar synd bara att man inte kan göra lite kul program runt det! Det känndes sterilt på något sätt. Fort in och fort ut. Med så mycket pengar i potten skulle man kunna göra trevligare program med kanske några halv eller helkändisar?
Efteråt visade Andreas mig hela kontoret och det är mycket folk som jobbar där, c:a 500 + 1.000 till på Gotland med olika spelprogram.
Efter en kopp kaffe var det bara att ta "tuben" igen och åka hem till hotellet. Där såg jag programmet efter en stund. Kul känsla att ha varit med om ett program som sänds så snart i TV!
Efteråt gick jag till restaurangen där Bloggarna höll på att bryta upp.
Dom näst följande timmarna tillbringade hos R2 som Gela berättar i sin dagbok.

Det om detta. Veckan som följde var kall och snöig och det fortfarande ut som vi inte har sett slutet på denna vita vinter!
Kära Dagbok, nu får det bli vår när som helst, jag kommer inte att protestera!

Framtiden är den enda tid vi kan påverka!

(Dagens kloka citat från Wolfgang)

Nu kommer några bilder från studion . . .

1_studion.jpg

2_statligk.jpg

3_studio.jpg

4_andreas.jpg


January 19, 2006

Ännu en liten rapport

Kära dagbok!

Nu är jag igång igen! Vänligen men bestämt uppmanades jag av Valhallas trevliga värdinna Anita T. att börja skriva! Hur skulle hon annars få reda på något? Det kan man ju förstå!
Tyvärr var jag tvungen att göra henne besviken. Det har inte hänt några skandaler eller annat som får vanligt folk att lyfta på ögonbrynet . . .
Vi går i vår vanliga lunk: klockan ringer strax före 6:00 - upp och "snygga till sig" - in i bilen mot simhallen Valhallabadet. - Simma 500 meter - Tjöta lite med pensionärerna och andra trevliga människor typ Anitas man Dennis. Sedan till jobbet. Efter 8 timmar c:a mot gymmet i Lerum eller hem. Ibland Maxi/Kvantum sedan hem och skruva ner sig i fåtöljen.
Den här årstiden är som gjord för att ta det lugnt.
Helgerna är inte mycket bättre fast denna gång blir det en liten resa till den kungliga huvudstaden Sthlm - Sundbyberg för att övervaka att det går rätt till när Lotto-nummeren tas ut!
Jag har fått en inbjudan att närvara när Sverige kanske får en miljonär eller fler!
För att få storslam, eller drömvinsten som Lotto föredrar att kalla det behöver man "bara" ha 7 rätt + minst 2 rätt på Joker-raden. En glad Gotlänning i Visby lyckades förra året och kammade hem 122 mille!
Bara tanken får det att snurra i skallen som en turbomatat V8!!!
Är man bara med för några kronor så finns chansen. På den vägen är det.
Ett par rader och framåt lördag killar det i kistan, ska det slå in!
Ska det bli en högvinst?! Eller bara några kronor? Eller inget alls vilket är vanligast.
Men som sagt är man inte med kan man inte vinna!
Nu aviseras det snöoväder! Voine voine här gäller det att hålla rätt tunga i rätt mun eller hur var det?
I kväll ska det packas och i morgon 12:00 bär det av om allt går i lås.
Här på jobbet är jag omgiven av en massa snickare och målare.
Detta våningsplan ska hyras ut så vi flyttar upp en våning.
För att slippa höra hammarslagen har jag stoppat öronproppar i öronen som leverar musik från datorn! iTuner är fina grejor!
Nu drar det i "Kaffetarmen". Vi hörs!

Med vänliga hälsningar

KaffeWoffe

January 08, 2006

Slut på alla goa helger!

Hej Dagboken!

Nu är jag igång igen. Det går sporadiskt med några dagars mellanrum. Inte som "den sakförståndiga" som bloggar varje dag. Jag har en gammal harv till dator så det är lagom roligt, liten skärm och otrolig långsam. När jag startar den så hinner jag med 2 koppar kaffe innan burken behagar vara arbetsvillig!
Men som sagt nu är den igång och jag låter tankarna gå genom armarna ner mot fingrarna för att sedan översätta det i bokstäver!
Vad har hänt? Inte mycket. Vi har tagit det lugnt i helgen. Inga vilda fester eller tävlingar. Tävlingar, förresten det skulle vara i "soffliggning"! (Utom den sakförståndiga som har gått på gym varje dag, men så är hon ju 4 år yngre än jag)
Men hur som helst, i dag tog jag mod till mig och följde med d.s. till gymmet. Det gick riktigt bra så jag föreslog en promenad till vårt joggingspår som för tillfället är ett skidspår.
Endofilerna, det heter väl så, hade satt fart på huvudkontoret och fått fart på benen. Det kan behövas efter flera lata dagar!
Denna gången håller vi oss på vägar och stigar med lampor var mitt förslag. Vi hade ju gått vilse för några veckor sedan!
Men ändå försökte den s.f. leda in oss på en stig UTAN LAMPOR! Icke sa Nicke! Tur var väl det för nu började det skymma igen! Nä, den trygga säkra vägen är min devis! Men man glömmer fort och snart är jag väl där igen och snurrar runt i skogen. Men nu ska jag alltid ha med kompass.
Telefon, tändstickor, kniv är inte heller dumt. Finns det små nödraketer också? Hehe!
I morgon börjar jobbet igen, göra annonser för Göteborgs alla husmäklare + några andra till t.ex möbelförsäljare.
Det är 7 grader kallt och snön ligger fortfarande kvar, den som föll för över en vecka se'n!
Ovanligt för dessa trakter. Det brukar varva med regn och slask men nu får alla skidåkare sitt lystmäte uppfyllt!
TV-soffan ropar så nu lägger jag ner detta till nästa gång!

mvh/wm

January 04, 2006

Lotto

Hej Dagboken, vi varierar oss lite, Kära Dagbok låter så högtidligt!

I dag var det som många andra dagar före, lagom av allt. Lagom trött på morgonen, lagom frusen innan man fått på sig paltorna, lagom med snö på väganrna, lagom med trafik till jobbet och lagom jobb på jobbet!
Alltså en riktig LagomDag!

Men igår var det lite mer "action" ! Det ligger till så här att jag spelar lite på Lotto och det känns rätt kul/pirrigt att fram mot lördag kolla dragningen! Jag har hört talas om att om man inte är med så kan man inte vinna! Inga stora pengar, bara några rader, aldrig mer än en kupong.
Jag tror inte man kan tvinga tills sig någon vinst genom att satsa mycket. Då är man illa ute!
Jag har kollat dragningen på TV och är lite besviken för något sterilare har jag sällan skådat.
Dragningen körs med turbofart och vips är det slut.
Det är jättebra med datorer men dom är fruktansvärd snabba så man knappt hänger med förrän allt är över!
Jag tycker det är lite synd att dom inte kan göra något roligare av detta då det trots allt handlar om mycket pengar som spelarna lägger ner 2 gånger i veckan!
Stora vinster som gör en och ekonomiskt oberoende!
Efter samtalen jag hade med Kundtjänst verkar det som det är en stram budget som styr programmet. Det förvånar mig för vinsterna är ju skyhöga! Rekordet var den lycklige mannen i Visby som knep högsta vinsten någonsin i Sverige, 122 miljoner! När det är sådana summor i omlopp borde det finnas några kronor över för att göra ett attraktivt program med en eller flera kändisar!
Varför jag kontaktade Svenska Spel var att "Sannorlikheten", det finns faktiskt en sådan naturlag, verkade satt ur spel t.ex. nr. 11 kom upp ovanligt många gånger både på Lotto 1 och 2 + veckan efter igen!
Då jag satte på mig dom skarpa glasögonen kunde jag inte upptäcka hur bollarna med ljuset hastighet hamnade på plaströret och plötsligt bara rullade in i rännan. Hela den processen går fruktansvärt snabbt och just hur den bollen hamnar där den gör är mig en gåta.
Jag anklagar inte Svenska Spel för fusk, det klargjorde jag för killen i Kundtjänst men precis som på travet vill jag se hur det går till! Steg för steg!
Nu har jag fått en inbjudan att närvara i Sundbyberg vid dragningen! Kul! Fler borde få den möjligheten!
Kanske en liten publik som när "Lyckohjulet" gick! Så'n är jag! -Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir!
Jag kontaktar killen i Kundtjänst i morgon så får vi se hur det går!?
Se'n en helt annan sak! Finns det någon sorts sammanslutning som kan samordna resor mellan olika städer? T.ex. Stockholm - Göteborg.
I Tyskland finns det ett ställe som man kontaktar som förmedlar resande utan bil med resande med bil. Dom delar på bensinkostnaderna. På så sett blir det billigare för bägge!
Det skulle ju var världens enklaste sak om man hade tid att skaffa en hemsida där folk anmälde sig!
Den som höll i hemsidan fick några kronor för att hålla den aktuell. Något för en arbetslös datoranvändare?
Jag kollar på webben och återkommer!
Nu börjar ögonen kännas mosiga så det är nog läge att göra något annat än att glo på en bildskärm!

Hej så länge, Dagboken, vi se's imon!

January 02, 2006

Livet efter 2005

Kära Dagbok, det nya året började inte bra! (Lite gnäll) (Men det kunde vara värre) etc. Med en störtförkylning! Först fick jag en dos i November och trodde att jag skulle hålla mig frisk ett tag men "icke sa nicke". Nu känner jag mig som en påse nötter i uppförsbacken!
Det blir inte många rader därför så vi får hoppas på framtiden!
Jag har ju "Wezätagänget" att bekymra mig för så jag är snart tillbaka!

Med vänliga hälsningar

Woffe

December 26, 2005

Hurra!

Nu är jag på banan igen! Tack vare Steffanie!
Men kvällen är sen och jag börjar bli lite trött efter 47 mil på dom svenska vintervägarna . . .
Godnatt kära Dagbok, vi se's i morgon!