30 maj 2009

En fantastisk dag i en fantastisk värld

ATT VAKNA TILL EN HELT OTROLIGT SOLIG, VARM DAG är inte alla förunnat och jag var bara tvungen att stiga ur sängen. Att missa dagen var bara inte godkänt ;-)

Jag började min dag med en tur på rullskidorna. Att åka rullskidor i Varberg är näst intill mer än godkänt för min del. Platt och fint och bara ett och annat irriterande tågspår ;-) Det blev en vinglig tur in till Varberg. Vingligt för att det var ett tag sedan och dessutom upplever jag att min balans blivit sämre på sista tiden. Jag märket det väldigt tydligt när jag är ute ocdh trippar på klipporna.

Nåväl, efter skidturen var det dags för sen frukost som av den anledningen kan rubriceras som frunch. I dag blev det svampomelett...

1_frukostomelett.jpg

Av ovanstående anledningen blev det också en sen middag. Vi var ute och handlade lite på dagen och vid hemkomst blev det middag. Potatisgratäng med diverse tillbehör...

2_middagsmat.jpg

Efter middagen hade vi tänkt oss en cykeltur som också blev av. En ljuvlig kväll som jag är glad att vi inte missade...

3_cykeltur.jpg

Vid hemkomst ville ingen av oss egentligen gå in så det blev ett glas Dooleys och ett glas vitt vin innan vi gav upp denna den ljuvligaste dagen i år...

4_dooleys.jpg 4_vin.jpg

En sådan fantastiskt dag!

Skrivet av Angela Müller den 30 maj 2009 22:05 | Kommentarer (2)

10 januari 2009

Minsann

MAN KAN BARA MAN VILL! Jag har länge funderat på att det skulle vara himla bra att ta rullskidorna till gymmet, träna, och sedan rullskida sig hem igen. Då gör man ju så att säga två flugor på smällen ;-)
Det som hindrat mig hittills är det faktum att jag varit orolig för att ställa av mig rullskidorna på gymmet med rädsla för att någon klåfingrig skulle sno mina dyrgripar. Dom var ju inte gratis precis ;-)
När jag i morse dryftade problemet med Woffegubben så löste han givetvis det med att plocka fram ett kabellås som var smalt nog för att få igenom det lilla utrymme som finns mellan hjulen.
Ibland lönar det sig att dryfta sina funderingar...

Så det blev rullskidor till gymmet och sedan ett pass med Body Vive och därefter rullskidor hem igen! Praktisk va? Nu har jag gjort mitt för i dag både vad gäller kondition och styrka och jag har dessutom haft kul hela tiden ;-) Med det lilla undantag då jag på väg hem gjorde min första vurpa!

Det var i och för sig en ganska lindrig sådan. När jag kom i en nedförsbacke som dessutom svängde insåg jag mina begränsningar så jag styrde helt enkelt ut i väggrenen som bestod av gräs - då blev det tvärstopp och jag föll huvudstupa framåt men lyckades plocka upp hela min kroppstyngd, vilket inte är att leka med, med händerna så jag kom lindrigt undan i alla fall ;-)

Sammantaget blir det i dag näst intill fyra timmar motion/styrka så nu ska jag bara slappa i soffan resten av kvällen ;-)

I morgon är det cykeltur i alperna igen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 10 januari 2009 18:01 | Kommentarer (4)

4 januari 2009

Eftersom jag nu ändå

BEFANN MIG I APERNA hela förmiddagen tänkte jag att jag kanske skulle fortsätta på det temat. Dock är Gråbos alper intet i jämförelse men för mig räcker det gott.

När jag kom hem från alpcyklingen så så tog jag mig lite käk och en morgontidning till livs innan jag tog på mig varma kläder och vantar...

1_vantarpa.jpg

Och förstås skidor och stavar...

2_skidorpa.jpg

Strålande sol och visserligen kallt men vem kan väl motstå det vädret...

4_fullfart.jpg

Woffegubben förevigade detta mitt andra försök på skidorna...

5_motsherwoodskogen.jpg

I dag blev det lite längre, 14 km, och mörkret började anlända innan jag hann hem. Det var en bra tur och jag tog inte av skidorna någon gång i dag. Jag trodde dock att min sista stund var kommen i den sista nerförsbacken på hemväg. Men jag hade ingen återvändo - det var bara att stå kvar och helst upprätt ;-) Här tror jag att jag hade mitt högsta pulsslag under hela färden. Inte av ansträngning men av rädsla ;-)
Nu är jag helt slut men det är kanske inte så konstigt vid närmare eftertanke...först 90 minuter alpcykling och sedan näst intill två och en halv timme rullskideåkning??

Men, nu ska det lagas lite middag också. I dag vankas det potatisgratäng samt kassler (en "riktig" och en variant gjord på kalkon) så förstås lite sallad till det.

I morgon propsar Woffegubben på att vi ska simma innan jobbet men vi får väl se om jag kommer ur sängen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 4 januari 2009 17:01 | Kommentarer (2)

18 oktober 2008

Trodde

ATT DET SKULLE BLI EN FIN DAG för när jag steg ur sänghalmen strålade solen. Dock gick det inte lång stund förrän det mulnade på och började regna. Alltså inget målande i dag!

I stället tog jag mig in till staden och tog en promenad, en riktigt skön sådan förresten för i stan regnade det inte, till Udéns Sport. En ganska så lagombit att gå från Färgaregatan, däe jag parkerade bilen, bort mot Heden och sedan upp till Avenyn och därefter hela Vasagatan fram och sedan Övre Husargatan nästan ända bort till Slottskogen. Tur och retur blev det 6,5 km.

Woffegubben hävdar bestämt att jag visst aldrig kommer ur den försenade 50-årskrisen men lovade att hälsa på mig på sjukhuset ;-)

Jag köpte mig alltså ett par rullskidor!?

1_hurskadet.jpg

Som jag nu då har testat och jag kan ju inte påstå att jag är någon hejare på vanliga skidor efter en endaste tur (årets KortVasa) men rullskidor är ändå svårare...

2_bambi.jpg

Fullt likvärdig med Bambi på hal is...

Jag körde i 45 minuter, gata upp och ner i kvarteret och om jag någonsin mer i livet påstår att Gråbo är platt som en pannkaka så tro mig inte!

3_gataupponer.jpg

Minsta lutning gör mig helt förstörd eftersom jag inte kan stanna ;-) Men jag gissar att övning ger färdighet även när det gäller rullskidor... Det är bara att ge sig på det igen!

Om det inte hade varit så backigt på cykelbanan bort till gymmet så kunde jag åka skidor dit ;-) Fast man kan ju i och för sig stanna och gå ner med skidorna i näven...

Skrivet av Angela Müller den 18 oktober 2008 18:10 | Kommentarer (6)