« Vilodag... | Huvudsidan | Har inte riktigt bestämt mig ännu »

14 juli 2009

Semesterstängt

I STORT SETT I ALLA FALL! Men innan jag lämnar moderskeppet så får det bli lite bilder - det lär vara över och förbi när det är dags för hemmaboende igen...

En liten varning dock - det är mest Liljor och Klematis just nu så det blir inte så varierande...

1_liljabak1.jpg

2_liljabak2.jpg

Alla bloggare, inklusive mig själv, hävdar dock att man skriver och fotar för sig själv men om nu någon annan kan finna glädje i mina bilder så Be My Guest...

Den här raringen växer precis intill altanen - borde blivit flyttad redan när altanen byggdes men nu är det som det är och jag är inte otacksam för bilden jag får när jag tittar ut genom den ena av glasdörrarna...

3_klematisaltan.jpg

Dom har blommat länge nu - både "Lyktstolpeklematisen" och "Rönnklematisen" - även om man kan ana en viss matthet i blomningen så njuter jag så länge jag kan...i alla fall till och med i kväll!

4_klematisfram1.jpg

Trots att det råder näst intill totalskugga för den här Klematisen som klänger sig upp i Rosenhagtornet så glädjer den mig med blommor så man nästan svimmar...

5_klematisfram2.jpg

The Only One av buskarna som blommar nu...Ekhortensian som för första gången, sedan inköpet i Tyskland för många år sedan, blommar och blir bara vackrare och vackrare för varje dag...

6_ekhortensiautslagen.jpg

Jag trodde att "Mandelblomsklematisen", dvs Italienaren, blommat klart men i dag hittade jag en lååångt upp i trädet...

7_langtuppitradet.jpg

Den här blommar en aning slappt i år men ändå, en och annan går att hitta...

8_klematisfram3.jpg

Det krävs en totalsanering med omplantering och ett bättre liv för dom flesta växterna i min trädgård. Det är eftersatt - utan tvekan - och mycket kommer helt enkelt inte till sin rätt. Vissa står för mörkt och vissa har vuxit mig över huvudet rent ut sagt. Den här raringen hör till dem som jag borde ömma för snarast men det blir inget förrän tidigast nästa vår då det eventuellt blir mer tid för sådana aktiviteter när vi inte ska tillbringa all ledig tid i Varberg...

9_klematisfram4.jpg

Jag har flera Dagliljor men ännu så länge är det bara en som slagit ut i blom...

10_dagliljafram.jpg

Här skulle man kunna återanvända rubriken "När skönheten kom till byn"...

11_liljafram1.jpg

Eller Skönheterna rättare sagt...

12_lijafram2.jpg

När jag en gång i tiden, för länge sedan, anlade trädgården ville jag ha många vackra buskar med olika färg och form på bladen men också gärna några som gav bär åt fåglarna efter blomningen. Min Gulbladiga fläder är en av dem...

13_bar.jpg

För all del, jag kan inte bara ge Klematisarna och Liljora allt beröm för blomningsperiod - Funkian gör sitt för att glädja alla trädgårdsentusiaster...

14_funkiaiblom.jpg

Och ska sanningen fram så är en utblommad Klematis väl så vacker...

15_utblommadeklematis.jpg

Och med en viss risk för att vara tjatig så måste jag berömma mina före detta Minirosor på kruka som prytt bordet inomhus först och sedan fått leva vidare ute i det fria...

16_minirosfram.jpg


Skrivet av Angela Müller den 14 juli 2009 20:51

Kommentarer

Tack för att du delar med dig! :-) *KRAM*

Skrivet av: Britt-Marie "Bim" Kullin den14 juli 2009 21:51

Britt-Marie> Tack för att du läser och tittar in ;-)

Skrivet av: Angela den14 juli 2009 21:55

Älskar att titta på dina bilder från trädgården, ja Varberg också förstås, men just mest trädgården. De ger mig inspiration och idéer. Och inte minst kompositionen mellan växterna. Ljuvligt. Ha en skön semester. Kramar från en snart semesterfirare i Partille

Skrivet av: Lotta den15 juli 2009 06:40

Post a comment
Remember Me?