« Semesterstängt | Huvudsidan | Hoppsan! »

14 juli 2009

Har inte riktigt bestämt mig ännu

MEN JAG BÖRJAR INSE ATT DET KANSKE ÄR DAGS ATT DRA SIG TILLBAKA. Det går väl inte för sig att skriva om ingenting - det blir ju inte ens värdefullt för så kallade "efterlevande" ;-) Att skriva en blogg om vad man äter till middag, att man kör ett antal tvättmaskiner och i bästa fall kan hänga dessa ute på torkvindan, att man jobbat en dag, att man hälsat på den eller den - det går inte att komma ifrån det blir en viss upprepning och man inser vilket himla monotomt liv man lever trots allt.

Jag har under årens lopp lagt mycket tid på mitt bloggande, värdelöst vetande eller ej - det är frågan, men jag undrar om det är meningsfullt i längden? Jag kunde ju lagt all den samlade tiden på att titta på TV t ex så kunde jag varit lite mer uppdaterad vid fikapauserna på jobbet?

Och man ställer sig frågan efter en tid - vem i hela friden är intresserad av att läsa om banaliteter varje dag? Jobb, tvätt, matlagning, gym, löpträning (där tog jag allt i) och en och annan årlig återkommande händelse som t ex Vättlefjällsvandringen typ? Nä, det är nog dags att lägga tid och energi på något vettigare.

Nu har jag semester och den ska, åtminstone så vitt jag vet i dag, tillbringas i Varberg på Getterön. Där har jag redan fotat varje blomma, klippa, händelse (såsom start på säsong och slut på densamma), för att inte gå ner på stennivå... Vad mer finns att säga som är värt att minnas i efterhand? Det går ju faktiskt att konstatera att man har haft en trevlig tid utan att för den saken skull skrivit en offentlig dagbok om detsamma. Jag kan märka en viss trötthet när man pratar med folk och då menar jag inte bara folk utan även nära och kära. – Ja, jag läste det i din Dagbok...

Så som jag känner nu så blir det inget mer sedan kan jag naturligtvis "ångra mig" men jag tror inte det. Jag har nog nått dit där det inte händer så mycket mer som är värt att skriva om och framför allt skulle vara intressant för någon annan än mig själv. I så fall kan man ju faktiskt skriva sin dagbok utan att publicera den...

Det jag i så fall kommer att sakna, om jag tar steget fullt ut och "lägger av" är kommentarer från vänner jag fått enbart genom att finnas i cyberspace och även den kritik jag fått mottaga under årens lopp för mina inlägg. Mest har det dock, och det vill jag understryka, varit uppmuntran och beröm. Men jag fick en tokstolle på mitt samvete för inläggen om Favelorna i Brasilien som jag till en början lät hållas. Och det med all rätt för jag inser att om man skriver offentligt så får man också räkna med kritik. Men när den blev "påhopp" avslutade jag det hela. Det var dock intressant så länge personen i fråga höll sig till fakta. När den avtog och det blev "påhopp" så avslutade jag min "relation"med vedebördande.

Vi får se hur det blir men just nu känner jag en stor matthet över att inte ha något "intressant" att skriva om och känner det mer som ett måste än en glädje. Mitt liv är, om jag ska vara ärlig och det ska jag ju - för det har mamma lärt mig ;-), inte så förbaskat intressant att det kräver en blogg...

Angela

Skrivet av Angela Müller den 14 juli 2009 21:56

Kommentarer

Jag har full förståelse för det du skriver. Bloggande ska vara roligt, och inte ett tvång. Jag kan också känna så ibland, men hittills så har det bara varit korta stunder, och har fort gått över, så jag lär nog fortsätta mitt bloggande ett tag till.

Men du ska veta att jag uppskattar din blogg väldigt mycket. Jag har ju hängt med dig ändå från Lunarstorm. Men man ska ju först och främst blogga för sin egen skulle, och inte för andras. Så känner du för att sluta, så sluta. Och känner du en dag för att börja igen, så börja.

Man kan ju faktiskt också bara blogga någon gång ibland, när det har hänt något särskilt. Dom flesta har väl rss-läsare, så då märker man ju om du uppdaterar.

Om du slutar att blogga, kommer du då ha Facebook kvar? För i så fall så "ses" vi ju där! Och du kanske kollar in min blogg någon gång ibland. Men där händer det väl i och för sig ännu mindre än vad det gör i din blogg! ;-)

Ha nu en härlig semester. Och så hörs vi på något sätt. Mig slipper du inte så lätt! Massor med kramar från Britt-Marie. :-D

Skrivet av: Britt-Marie "Bim" Kullin den14 juli 2009 23:14

Du får välja: börja ringa lite oftare eller fortsätta blogga! ;-) Bamsekram från stora monsterbarnet

Skrivet av: steffanie den14 juli 2009 23:43

Tycker du att det är intressant att läsa andras bloggar (typ min o syrrans)? Är svaret ja ska du fortsätta blogga! För oss utspridda släktingar är det jättemysigt med bloggen. Sedan är det ju skoj att rapportera om ens vardag, speciellt som du som har så många läsare och kommentarer. Den fyller ju många syften!

Skrivet av: Anna den15 juli 2009 01:20

Hej Angela!

Jag kan bara säga att just det du tog upp gör bloggen intressant för min del. Jag kan relatera och det tror jag är viktigt.
De flesta av oss lever "vanliga, montona" liv och jag älskar att se dina vackra blomsterbilder, härliga recept och vackra omgivningar, både här och där och så plötsligt dyker det upp bilder på min vackra hemstad. Var kan jag läsa och relatera till mitt liv annars? Ingenstans.
Jag tränar oxå (mindre än jag borde) och jobbar och träffar nära och kära, och det är oxå ngt man kan relatrea till. Så du får absolut inte tro att vi tröttnat och slutar för den saknes skull.
Sen ska ju du givetvis göra vad som känns bäst för dig. Har du tröttnat ska du ju inte enbart hålla på för oss (eller jo :)).
Ha det riktigt gött, hur du än gör och sköt om dig!!! Trevlig semester!!!

Kramar från en "oftaläsare",
;.) Pia

Skrivet av: Pia den15 juli 2009 08:41

Jag tänker hålla med alla andra som har skrivit här ovanför mig i allt de säger och dessutom tillägga att du har en helt underbar humor som iallafall jag uppskattar väldigt mycket. Dessutom ska du inte tro att inläggen är lika varandra och "glöms bort" Jag tänker på dig vareviga gång jag är i Högdalshallen och har duschat, för då börjar jag plocka med några plastkassar - en innehåller schampoo och deodorant, en rena kläder och ytterligare en borste och hårtork. Du skrev ett underbart inlägg för flera år sedan om en tant på ditt badhus som höll på att plocka med sina påsar hit och dit, fram och tillbaka och varje gång jag står där med mina så undrar jag: är jag värre eller bara likadan som hon? :-D

Skrivet av: Snurran den15 juli 2009 18:55

Du morsan, med så här mycket fina kommentarer kan du ju inte bara hoppa av!!! Det hajar du väl?

Skrivet av: steffanie den16 juli 2009 22:06

Jag har gått från oftaläsare till sällanläsare... inte för att din blogg är tråkig, utan för att jag flyttat ut på landet och har ett USELT mobilt bredband (värre än de gamla ring-upp-modemen).

Jag gillar din blogg, Gela. Och tänk... hade jag inte läst din blogg hade jag inte känt igen dig och hejat på Gekås. Och fått träffa två underbara energiknippen som dig och Woffe!

Kommer sakna dig om du försvinner. Men jag förstår dig då jag själv "försvunnit" i stort...

Kram

Skrivet av: Petra den16 juli 2009 22:34

Post a comment
Remember Me?