« Phew! | Huvudsidan | Ösregn »

23 december 2006

Shopping och bad

BRASILIEN, Rio de Janiero 23 december 2006

Först blev det en lååång shoppingtur men det enda vi köpte var vatten att dricka ;-) "Shoppinggatan" tog nästan aldrig slut så vi fick vända innan vi nått slutet. Förutom affärer i stor mängd fanns det trottoarfärsäljare som sålde allt från hårspännen till fjärrkontroller. Det är en viss skillnad på livet här och vad vi är vana vid. Trafiken är helt livsfarlig och hittar du inte en "infödd" att följa efter över gatan (dom är experter) så är min absoluta rekommendation att invänta grön gubbe, eller hand som det är här. Det är ett larm och väsen som inte går att beskriva där ute och trafikens alla ljud därtill gör att vi två Gråbobönder är helt slut vid hemkomst. Men det är en stad med puls och jag rekommenderar den varmt. Självklart har vi upplevt den negativa sidan med gatubarn som ligger och sover på trottoaren och mammor, med 3-7 barn som sitter och tigger pengar. Tyvärr är det vardagen här men om man ska undvika alla ledsamheter och tragedier så kan man nog inte åka någonstans och förresten inte vara hemma heller.

Så, vi gör vad vi kan för att njuta och det är inte särskilt ansträngande. När vi kom från shoppingturen gick vi ner och tog ett dopp i det salta havet. Vågor som kan göra vilket barn och vuxen som helst lycklig, men också förrädiska så man får vara försiktig.

I kväll blir det middag igen med det paret som vi umgicks med i går kväll. Han är dansk och hon är polska, boendes i Stockholm och helt underbara att umgås med. När han ringde nyss och undrade om vi skulle vara tillsammans i kväll så presenterade han sig som gammeldansken ;-) Vi ska tillsamman få uppleva en julkarneval på Avenue Atlantica (vägen som går parallellt med Copacabanastranden) och det kommer att bli spännande, trångt och alldeles fantastiskt. Karnevalen börjar 20.00 så vi tänkte äta vår middag innan för sedan lär det inte finnas en plats på någon restaurang här i närheten.

Och nu halvligger Woffegubben och läser Illustrerad Vetenskap medan jag bloggar. Livet är allt fantastiskt!

Skrivet av Angela Müller den 23 december 2006 19:22

Kommentarer

Vad roligt att ni redan hittat kompisar, det värmer i er dotters hjärta ;) Låter som att ni har fullt upp! Skoj! Här hemma är det dags för julbad för puslingarna och sedan kanske lite film och så gå och lägga sig. Imon är det julklappsöppning!!! :-D :-D Kram!

Skrivet av: Anna och 20 tassar den23 december 2006 20:19

Kul att höra från andra sidan världen. Ha en riktig god jul och grattis till att ni slipper felgriljerad skinka och tummar som limmats fast i presentpapper.

Skrivet av: Christopher den23 december 2006 23:29

GOD JUL!!

Skrivet av: Ahnna den24 december 2006 00:04

Anna och 20 tassar> Ja, vi har verkligen funnit varandra och i dag var vi ytterligare ett par till middag och karneval. Mmmm, jag kan riktigt känna hur gott Boris luktar och hur mjuk Ila blir efter julbadet ;-)

Skrivet av: Angela den24 december 2006 00:52

Christopher> Kul att höra från dig också - jag blir lika glad varje gång. Här är ljuvligt och jag är säker på att du skulle trivas som fisken i vattnet. Öl på fat heter chopp ;-) Bara så du vet tills du kommer hit.

Skrivet av: Angela den24 december 2006 00:55

Ahnna> Tack och God Jul tillbaka!

Skrivet av: Angela den24 december 2006 00:56

God Jul från Afghanistan!

Skrivet av: steffanie den24 december 2006 06:39

Steffanie> God Jul från Rio de Janeiro ;-) Värst vad vi vräker oss runt jorden i den här familjen...

Skrivet av: Angela den24 december 2006 11:38

Ja, tänk vad Internet ändå är bra! Att ni från Sverige, Brasilien och Afghanistan kan "umgås" på nätet! GOD FORTSÄTTNING PÅ ER ALLA FYRA! :-)

Skrivet av: Bim den25 december 2006 17:15

Bim> Och att inte förglömma Thailand! Internet är utan tvekan vår tids största revolution! En god fortsättning till er fyra också!

Skrivet av: Angela den25 december 2006 18:25

Post a comment
Remember Me?