« Shopping och bad | Huvudsidan | Julafton »

24 december 2006

Ösregn

Brasilien, Rio de Janeiro lördag 23 december.

VI BLEV ETT PAR TILL till middagen i kväll. Frun är norska och han är svensk så vi blev ett riktigt internationellt gäng denna dagen före dopparedagen. Tyvärr började det regna strax före julkarnevalens början. Det var riktigt synd, inte bara om oss utan om alla Riobor som dragit man ur huse med barn i alla åldrar för att beskåda julkarnevalen. Men jag måste säga att jag beundrar Riobornas tålighet. Trots två timmars ösregn stod dem troget kvar till sista vagnen passerat. Vi satt kvar på vår restaurang under tak och tittade så gott det nu gick. Och även om det inte hade regnat så hade vi nog inte sett så mycket mer, för som sagt det kändes som hela Rio var på fötter.

På grund av alla människor så blev det heller inga bra kort då det inte gick att komma ens i närheten av festligheterna. Karnevalen bestod av en massa vagnar med motiv som minner om julen och mellan varje vagn dansades det av människor i fina karnevalsdräkter. Det såg vi tyvärr inget av alls från vår plats på restaurangen.
Jag tog lite bilder på vagnar, ösregn och massor med människor. Inget av dem blev bra men här kommer i alla några av de minst dåliga...

Vi gick även denna kväll till restaurang Manoel & Juaquim på Avenue Atlantica, Copacabana...

1_internaationellt.jpg

2_avstangd.jpg 2_regn.jpg

3_angel.jpg 3_viseman.jpg

Änglar, Vise män och Maria och Josef...

4_mariajosef.jpg

5_vagnar.jpg

Trots regn så måste jag säga att vi hade en trevlig kväll i gott sällskap...

6_woffesernojdut.jpg

7_gelasernojdut.jpg

I morgon blir det marknad tillsammans med våra nyfunna vänner.

Stegeriet har jag totalt glömt bort att rapportera men dygnet för avfärd och det dygn vi tillbringade med att vänta blev det inte särskil många...

20/12 9 107.
21/12 4 861.
22/12 14 269.
23/12 24 101.

Skrivet av Angela Müller den 24 december 2006 00:57

Kommentarer

GOD JUL mammsen och pappsen! Klicka på länken för att se hur vi förbereder oss för julafton i Afghanistan!

Skrivet av: steffanie den24 december 2006 08:02

Steffanie> Japp, jag läste den redan i går kväll när vi kom från restaurangen ;-) Såg på Bloglines att du hade uppdaterat. GOD JUL på dig oxå! Snart får du åka hem och krama Peter ;-)

Skrivet av: Angela den24 december 2006 11:36

Vad häftig karneval även om ni inte fick sett så jättemycket!

Skrivet av: Anna och 20 tassar den24 december 2006 11:37

Anna och 20 tassar> Ja, det var häftigt med alt folk o ch den stämning som uppstod. Jag såg precis att du hade ringt! God Jul på er nu och ha en riktigt härlig kväll med ert julsällskap. Vi ska äta frukost nu och sedan blir det hippiemarknad.

Skrivet av: Angela den24 december 2006 11:44

Coolt med karneval! Även om det nu råkade regna... *Kram*

Skrivet av: Bim den25 december 2006 17:16

Bim> Jag tyckte riktigt synd om alla barn, för det var ju främst för dem, i ösregnet. Men Rio-borna tycks vara vana och brydde sig intet stort. Det är väl bara vi nordbor som tycker illa om regn. Det verkar som om det kommer en rejäl urladdning alla kvällar när tempen stiger över 35 plusgrader på dagen. Det är å andra sidan skönt efteråt och det varar aldrig så länge utom just denna kvällen ;-( Men nu har vi i alla fall fått känna på pulsen hur det kan vara. Den stora karnevalen är ju i februari och då i dagarna tre. Frågan är om vi ens hade klarat det med alla miljoners människor?

Skrivet av: Angela den25 december 2006 18:23

Post a comment
Remember Me?