« Fy attan för tävling | Huvudsidan | Skryt och skrävel »

20 maj 2006

Skitväder

JAG VET INTE HUR ÖVRIGA LANDET har det i dag vädermässigt men här är det riktigt skitväder. Regn och grå himmel som visserligen lättar upp i bland men inte tillräckligt länge för att solen ska ta över om man säger så.
Vi hade tänkt ta husvagnen för vidare transport till Varberg och parkera oss på Getterön. Inte så mycket för att vi hade så stor lust att ge oss i väg denna helgen utan mer för att ha nästa veckas boende klart.
På tisdag kommer nämligen Anna och Puslingarna. Vi ska ha lite mor-dotter-puslingkvalitetid. Hennes dumma, dumma mamma hade först lovat hela nästnästa vecka men se det gick inte för då är hon fullt inbokad på jobbet från måndag till fredag i ett stort projekt.
Så nu ska vi vara på tu man hand och tass några dagar och ha det bara mysigt. Och nästnästa vecka kommer Anna, Puslingarna och Oskar att bo själva i Varberg istället för som det var tänkt från början.

Vår tanke var då att åka ner denna helg och sedan låta husvagnen stå kvar så att allt fanns på plats på tisdag när gänget anländer men helgen är ju inte slut ännu så det kanske kan bli av i morgon istället. Vi får se...

Så istället fick det bli tvätt och annat plock som sig bör efter en veckas arbete då det inte blir så mycket annat än just det. Jag har givetvis tagit en runda i trädgården och det är en fröjd, trots regn och blåst, att se vad som händer där ute.

Flikbladsflädern står just i begrepp att börja sin blomning. Blommorna är ju ganska anspråkslösa och gör inte så stort väsen av sig. Det är givetvis för de flikiga gula bladen man odlar denna buske...

1_flikbladig.jpg

Den Japanska solfjäderlönnen håller på att veckla ut sin ljuvliga blad...

2_solfjader.jpg

Ännu har ingen av blommorna på Alpklematisen slagit ut men det lär inte dröja nu...

3_alp.jpg

Gulbladig smällspirea och den Japanska lönnen gör sig fint tillsammans med sin bladprakt...

4_small.jpg

Några av vårlökarna är ännu i blom men annars börjar det mesta av dessa nu vissna ner...

5_nagra.jpg

Syrenaukuban får fina blommor i år...

6_aukuba.jpg

För några år sedan delade jag en Brudspirea till små delar och satte runt Kastanjeträdet (som jag för övrigt "fött" upp från kastanj). Det är inte så mycket blommor i år men några här och var har nu slagit ut...

7_spirea.jpg

Skrivet av Angela Müller den 20 maj 2006 13:38

Kommentarer

Jaha oj hade ni tänkt så nu? Här är det också riktigt riktigt skitväder... ujuj... vad sa du om att vara i Gråbo istället? ;) Skoja bara... :) Kramen!!!

Skrivet av: Anna, Boris, Kif, Tyler o Ila den20 maj 2006 16:00

Anna> Ja, jag är inte glad i Varberg när det ösregnar men du ville ju så gärna om jag förstod dig rätt. Vi får höras av för eventuellt kör vi ner i morgon och ställer vagnen.

Skrivet av: Angela den20 maj 2006 16:17

Ska ut på vovvepromenad nu, men jag ringer dig ikväll! kram

Skrivet av: Anna, Boris, Kif, Tyler o Ila den20 maj 2006 17:39

---> Angela: Här har också varit ett dj*vla sk*t-väder hela dagen... Grått, mörkt och regnigt... Blä... Hade tänkt mig en promenad för att kanske försöka att få bort huvudvärken... Men inte blev det det inte... MYCKET FINA FOTOGRAFIER hade du i alla fall som jag kunde glädjas åt! :-)

Skrivet av: Bim den20 maj 2006 18:01

Bim> Åh, hänger den satans huvudvärken med ännu? Stackas Bim! Mycket kan man stå ut med men huvudvärk tillhör den värre varianten av vad man klarar. Hoppas verkligen det ger sig!

Skrivet av: Angela den20 maj 2006 18:33

Ja, det är faktiskt mycket sällan som jag har huvudvärk två dagar i rad... Det kanske är vädret...

Skrivet av: Bim den20 maj 2006 19:54

Bim> Nu är det snart dag tre så då hoppas vi att den dragit vidare, huvudvärken alltså!

Skrivet av: Angela den20 maj 2006 23:46

Har faktiskt huvudvärk i dag också... Men inte lika mycket som i går... Hoppas att jag kan komma ut på en promenad i dag. Det ser i och för sig lite mörkt ut utanför... Ska äta frukost nu och sen så får vi se.

Skrivet av: Bim den21 maj 2006 08:23

Bim> Nej! Inte i dag också! Kan det vara vädret?

Skrivet av: Angela den21 maj 2006 09:02

---> Angela: Jag vet inte vad det är... Känner mig lite trött och tung i kroppen också... Så jag kanske har någon infektion... :-(

Skrivet av: Bim den21 maj 2006 14:22

Bim> Ja, det brukar ju vara ett tecken på att något är på G. Stackars lilla dig! Hoppas verkligen att du snart känner dig bättre!

Skrivet av: Angela den21 maj 2006 15:02

Ja, det hoppas jag också. Och inte har jag tänkt att bli sjuk och hemma från jobbet! Det har jag inte varit på över två läsår nu, så då ska jag väl klara dessa sista elva dagar också!

Skrivet av: Bim den21 maj 2006 18:06

Bim> Jag hör att du är lika korkad som jag! Om du inte känner dig bättre beordrar jag dig att stanna hemma och bli frisk. Tänk om du drar på dig något nu som tar halva ditt sommarlov att bli av med!? Ingen kommer att tacka vare sig dig eller mig för att vi sliter häcken av oss den dag vi inte gör det mer! Basta! *Kram också förstås*

Skrivet av: Angela den21 maj 2006 19:53

Okej! Jag är precis lika korkad som du! Och inte lyssnar jag på dina order heller! Jag vet att ingen tackar en... Men man är ju som man är... Och såååå dålig är jag faktiskt inte! Jag ska nog klara av de ynka tre arbetsdagarna den här veckan! ;-)*Kram tillbaka*

Skrivet av: Bim den21 maj 2006 21:02

Bim> OK, försöka duger men det var skönt att höra att det finns en till som flyter ;-)

Skrivet av: Angela den21 maj 2006 23:15

Bim igen> Och att det inte är någon som bryr sig när jag ryter...Jag kanske skulle bli poet i mitt nästa liv ;-)

Skrivet av: Angela den21 maj 2006 23:17

---> Angela: Hahaha! Ja, varför inte! ;-)

Skrivet av: Bim den22 maj 2006 15:46

Post a comment
Remember Me?