« Stenkross | Huvudsidan | Skitväder »

19 maj 2006

Fy attan för tävling

JAG ÄR VERKLIGEN URKASS PÅ TÄVLINGAR av alla slag. Jag gillar inte att tävla! Men vi hade en mycket trevlig kväll med vår arbetskamrat i går kväll på bowlingen. Vå åt gott och en och annan pilsner slank också ner. I mitt lag var det bara proffs och jag var ensam amatöramatör. Visserligen lyckades jag få till två strike (heter det så?) men det var ren tur och inte hjälpte det heller när mina lagkamrater strikade hela tiden ;-)

Ve och fasa för nästa tävling då - stegtävlingen som jag blivit inkastad i här på jobbet! I går kväll, efter bowlingen, råkade jag slänga en blick på stegmätaren och fick en chock. Knappt över 4 000! Jag hade förväntat mig att det skulle vara mer med bowling å allt för då sitter man ju inte still precis.
Nä, det vara bara att hoppa av färdtjänsten de sista 6 kilometrarna hem i går kväll och börja traska hemåt. Sä när jag kom hem, strax före midnatt, hade färdtjänstaren (läs Woffegubben) förstås redan hoppat i säng. Jag fick i alla fall ihop 11 260 steg och sov som en död tills klockan ringde i morse.

Det värsta med den här tävlingen är reglerna. Man får inte räkna om några steg. Till exempel om man cyklar som jag gjorde i måndags (omräknat 31 800 steg) och det gäller givetvis simningen också. Det är bara "riktiga" steg som räknas. Dessutom bara från måndag 09.00 till fredag 09.00! Bha - tror jag ska gå ur i ren protetst... I morse så tänkte jag, på väg till simhallen, att detta går ju bara inte. Så jag hoppade av och jag gick 1 mil istället för att simma. Men herregud, behöva gå i 1 1/2 timma i ottan för att ha något resultat att presentera till 09.00. Nåväl det gav mig strax under 13 000 steg så nu är det rapporterat hela veckans steg, måndag-fredag till lagledaren. Men jag vet inte jag?!

Om jag hade dragit igång detta hade jag accpeterat omräkning av cykling och simning samt att det skulle räknas alla veckans dagar. Syftet till det hela måste ju ändå vara att få igång folk att röra sig mer?! Nåja, nu är det inte ju inte jag...

Skrivet av Angela Müller den 19 maj 2006 16:28

Kommentarer

Hur många är ni som tävlar? Vad är förstavinsten?

Skrivet av: Christopher den19 maj 2006 16:50

Jag tycker att det är ett orättvist system! Då cyklar du flera mil, och så räknas det inte! Och inte simningen heller! Konstigt! Det borde väl vara så som du själv skriver, att syftet är att få folk att röra på sig och motionera!

Skrivet av: Bim den20 maj 2006 08:31

Christopher> Jag vet faktiskt inte, jag blev ju som sagt anmäld av någon annan. Men jag tror att det är ett gäng på personal som tävlar mot ett gäng på marknad och några priser finns det inte ;-) Äran kanske?!

Skrivet av: Angela den20 maj 2006 08:59

Bim> Precis!

Skrivet av: Angela den20 maj 2006 09:02

Post a comment
Remember Me?