« Stockholm here we come | Huvudsidan | Vet just inte »

23 april 2006

Arbetslägerhelg

NU ÄR VI HEMMA IGEN efter helgen i Stockholm. Vi åkte strax efter 11 och var hemma någon gång vid 17.30-tiden. Inräknat då var middagspaus i Laxå (vi körde alltså E20 hem) och tankning i Alingsås. Bra trafikförhållande så det flöt på ganska bra. Jag körde till Laxå och efter matpaus bytte vi chaufför.

Det har varit en effektiv helg, vi har packat och skruvat ned ett helt hem. Eller ja, Steffanie hade ju börjat redan så mycket var gjort men nu känner vi alla att vi börjar närma oss slutet på denna flytt.

På lördagmorgon åkte vi ut till Upplands Väsby och gick med Anna på ett gympass på "hennes" gym. Det var lite kul att testa ett annat gym med lite annan utrustning än vad "mitt" gym har och faktum är att jag impade lite på bägge tjejerna med vilka vikter jag använder ;-) Men å andra sidan har jag ju hållt på lite längre än dem.

När vi kom hem hade Woffegubben gjort ren ugnen och det var ingen lätt uppgift. I den har det nämligen tillagats anka (för länge sedan) och jag undrar i mitt stilla sinne om det inte var sprängd anka med tanke på hur den såg ut...
Ja, sedan var det bara att sätta igång med med att packa, slänga, packa och slänga igen. Det är ofattbart vad mycket prylar man har i ett hem. Och jag börjar misstänka att hon har ärvt sparivern från sin far och dessutom blivit en aning värre ;-)

Två källarförråd har vi också gått igenom, massor av innehållet står nu i grovsoporna och resten är packat och klart.

Det blev ingen bloggträff för min det som jag ett ögonblick trodde eller rättare sagt vi "båda tre" skulle hunnit med men tyvärr! Tiden räckte bara inte så vi får hoppas på nästa träff.

Vid middagsdags kom resten av barnen, dvs Anna, Oskar samt Boris och Ila så vi åt middag tillsammans och umgicks lite med skratt och kel med vovvarna. Det slog mig att nu kommer det inte att bli så här i fortsättningen när en av dem är kvar i Stockholm och den andra i Lund. Men så är det väl här i livet. Det går ju inte att förneka att det på alla sätt och vis varit väldigt praktiskt att ha dem samlad i en och samma landsända om man nu uttrycker sig så.

I dag har vi bara "efterplockat" en del och gått några vändor till grovsoporna och efter det så drog vi mot Västsverige och Steffanie mot Lund.

Nästa helg blir det "riktig" flytt. Då skall hela bohaget fraktas till Lund och Woffegubben och jag åker upp igen för att bara behjälpliga med att få bohaget på lastbilen.

Ungar säger jag bara... I flyttröjningen kom det fram två glasskartonger, 2-liters i plast, som var fyllda med växelpengar från plånboken. Ja, inte min plånbok men väl lägenhetsinnehavarinnan...

1_pengar.jpg

Jag satte mig och sorterade alla "småpengar" och det visade sig vara 1500 kronor. Nittio spänn av detta var gamla femtioöringar! Ungar...

Skrivet av Angela Müller den 23 april 2006 18:23

Kommentarer

Wenn ich Arbeitswut kriege, setze ich mich ganz still in einer Ecke und warte bis der Anfall vorüber ist...

Skrivet av: Bloggblad den23 april 2006 19:29

Bloggblad> Und Es ist Unser in der Luft och bald komt die Löven und die Bären ;-)

Skrivet av: Angela den23 april 2006 19:53

Vilket jobb ni har gjort i helgen! Det är det värsta som finns... att packa, rensa, och flytta... Jaha, och så blir det Stockholm nästa helg också! Men då blir det kanske inte lika jobbigt!? :-)

Skrivet av: Bim den23 april 2006 20:00

Bim> Det återtår att se. Bilen nska ju packas men jag misstänker att det inte räcker med en bil. Kanske måste vi ta släpkärra till vår bil och sedan åka med ner till Lund... Det var bra mycket enklare när dom var små ;-)

Skrivet av: Angela den23 april 2006 20:04

Ja, jag törs inte ens tänka på att mina ska flytta... Men ändå inser jag ju att det är ju inte så långt dit... I alla fall inte för Jimmy...

Skrivet av: Bim den23 april 2006 20:13

Bim> Vi får hoppas att han/hon/de stannar kvar i Stockholmstrakten så blir ju livet så mycket enklare! Jag har ofta önskat att barnen bodde i vår närhet men det är inte alltid man får som man önskar ;-)

Skrivet av: Angela den23 april 2006 20:39

Det är sant! Visst skulle jag helst vilja ha dem i Stockholmstrakten! Men samtidigt så får man väl vara glad om de bor i Sverige! Tänk om en flyttar till U.S.A. och en till Autstralien...

Skrivet av: Bim den24 april 2006 19:12

Genau!

Skrivet av: Bloggblad den25 april 2006 15:25

Post a comment
Remember Me?