« En snabbis | Huvudsidan | En helt vanlig tisdag »

7 februari 2005

Åter i Sverige

PÅ LÖRDAGFÖRMIDDAG, då vi kom till Kiel, gjorde vi stan osäker några timmar. Det var fantastiskt roligt för där har vi inte varit sedan Stora Monsterbarnet var liten snutta. Sedan dess har vi valt att åka till Fredrikshamn och sedan köra genom Danmark eller som nu den sista tiden då vi tagit bron över till Köpenhamn och sedan kört genom Danmark och passerat Stora- och Lilla Bält. Men denna resa var lite för kort för att köra hela denna sträcka så vi valde alltså att åka Göteborg-Kiel och sedan återstod knappa 10 milen innan vi nådde målet för resan.

Vi var framme hos Oma/svärmor strax efter 14.00 på lördagen och där var redan Lars och Renate som fixade och donade med festtillbehören. I ganska snabb takt, vi hann knappt klä om till lämpligare klädsel, anlände sedan Oma och Opas goda vänner sedan unga år Günther och Ilse Adarmeck, faster Inge och farbror Horst, Holger och Carola.
Det blev kaffe och tårta och mycket glada skratt och minnen. Efter några timmar serverades sedan väldigt god mat som Renate hade fixat. Mums det smakade, och så fint hon hade fixat med allt. Lars var också en riktig fixare och hjälpte till så att allt flöt på.

Det blev ytterligare några timmars trevligt ungänge och farbror Horst höll förstås låda och berättade mycket om förgången tid. Det är alltid intressant att få höra.
Det gick knappt att få tyst på honom men till slut kom vi alla till ro och somnade gott efter en lång dag. Jag tror att Oma var nöjd och det var en fin dag för henne. Den ende som saknades var förstås Opa. Nu är hon i alla fall 80 fyllda och det är inte illa i dessa tider. Undrar just om någon av oss andra blir 80?

På söndagen var det strålande sol och vi tog en härlig promenad utmed Östersjöns ljuva strand. Det var kallt men skönt och uppfriskande.
Ja, sedan var blev det bara en kort fikastund innan det var dags för oss åka mot Kiel igen.

Det var en glädje att få vara med på Omas 80-årsdag men det var en långt större glädje att åter få konstatera att Lars har hämtat sig från allt elände och att han nu ser ut och är precis så som vi alla minns honom. Det är en sådan obeskrivlig lycka att han överlevt, vilket ingen av oss trodde, och dessutom hämtat sig så fint. Det värmde ända in i hjärtetrakten att se honom och jag vet inte hur många gånger jag tog ?chansen? att få krama om honom. Han har till och med kommit så långt i sitt liv att han har börjat tänka på sitt yttre och hade dagen till ära varit hos frisören och gjort slingor i håret. Han såg verkligen läcker ut!

Resan hem gick bra med undantag för att Stena Lines dator hade säckat ihop så det blev lite mankemang innan vi kom ombord och fick vår hytt. För övrigt gick resan strålande och vi var nog bägge två ganska trötta så natten sov vi oss igenom utan större bekymmer.

Väl i land mötte oss verkligheten snabbt i och med att vi åkte direkt till jobbet. Jag skulle egentligen ha avslutat dagen på gymet men skjuter det till morgondagen då det kändes bättre att få komma hem och packa ur bilen och komma i så kallad normalläge inför morgondagen.

Skrivet av Angela Müller den 7 februari 2005 19:59

Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://www.muller.se/mt/mt-tb.cgi/65

Kommentarer

App app app! Vi var ju i Kiel 1996 ju! Kielbåten, en dag i Kiel och jag träffade Lederhosen... :P

Skrivet av: Anna den 7 februari 2005 23:22

Anna> Ja jisses, det hade jag helt och hållet förträngt. Kommer inte ens ihåg vad vi gjorde då......

Skrivet av: Angela den 8 februari 2005 08:32

Jag raggade på lederhosen i alla fall ;).
Jag tror vi hade fått ngn slags gratisresa, Therese var ju med också! Vi bodde allra längst ner i världens skabbigaste hytter...

Skrivet av: Anna den 8 februari 2005 12:58

Anna> Ja, jo det kommer jag ihåg men att vi rumlade runt i Kiel har jag totalt glömt av och vad vi i så fall gjorde. Tur att det finns någon i familjen som inte har minne som ett såll ;-)

Skrivet av: Angela den 8 februari 2005 13:45

hej ska åka till Natal på ons har du ngt som du kan rekommendera att vi ska se eller göra. Jag vill gärna ha tips om delfiner, pipa och bra stränder.

Tacksam för all hjälp,

Malin

Skrivet av: Malin den 3 mars 2005 12:26

hej ska åka till Natal på ons har du ngt som du kan rekommendera att vi ska se eller göra. Jag vill gärna ha tips om delfiner, pipa och bra stränder.

Tacksam för all hjälp,

Malin

Skrivet av: Malin den 3 mars 2005 12:26

Malin> Åhh, det låter underbart - önskar jag kunde följa med. Ja, vi bodde ju vid Ponta Negrastranden och den var vi mest vid förstås, mycket vågor och lite vanskligt att bada men surfarna njöt i fulla drag. Stränderna runt Pipa är också mycket fina och något lugnare. Tyvärr har jag glömt namnen på resten av stränderna vi var på men resebyråerna har mycket tips, kartor och utflykter. Det finns en bukt med Delfiner i närheten av Pipa vi såg dock inga då vi var där. Men som sagt kolla in resebyråernas tips och utbud så kan du säkert välja och vraka bland det du önskar att få se/uppleva.

Skrivet av: Angela den 3 mars 2005 14:31

Post a comment
Remember Me?