« Narmare Himmelriket.... | Huvudsidan | Tuktuk »

10 april 2003

James Bond Island

Jag blir makta odmjuk att fa mojligheten att uppleva detta stycke av varlden. Det ar sa fantastiskt att jag inte vet om jag finner ord darfor!
Vi har i dag varit ute pa en heldagstur med besok pa ett gummiplantage, vilket arbete...jag sager bara det. Otroligt att fa se hur det gar till.
Efter plantagen akte vi bat ut pa havet genom ett mangrovertrask (som vi bara sett pa TV innan) och hamnade sa smaningom, efter en naturupplevelse som var sa stark med alla kalkstensklippor som stack ratt upp i havet som knappt gar att beskriva skonheten av, pa James Bond Island. Tyvarr var det massor av forsaljning dar av typisa turistprylar men det far man blunda for och njuta av den gava som on i sig ar.

Pa vagen hem besokte vi ett Munkkloster och om detta skulle jag kunna beratta en hel dag, tror jag. Utanfor klostret fanns det massor av gibbonapor mer tama an vilda. Anledningen till att dom befinner sig dar ar givetvis munkarnas givmildhet, dom matar aporna och det gor aven turisterna forstas. Anna, Lilla Monsterbarnet, skulle alskat denna plats och forsenat oss alla for att hon inte kunnat slappa taget om dom sma liven.
Insidan av klostret var magnifikt, det var insprangt inne i ett berg! Och huserade forutom munkar aven fladdermoss!

Det springer masor av vilda hundar ocksa, inte bara utanfor klostren utan overallt, men Thailandare som tror pa ett liv efter detta vardar dessa omt! Det kan ju vara en kompis eller slakting, man vet ju aldrig vem som aterfotts till vad. Visst ar det ett land att alska. Vanliga, snalla och undviker alla former av konflikter. Aven sjuka hundar, som borde avlivas, lever vidare for att man har sa stark tro och inte sysslar med nagon form av att ta slut pa liv.

Allt for i dag men jag ar saker pa att det finns massor av mer intressanta upplevelser att beratta om sa jag kommer nog snart till tangentbordet igen.

Vi har forresten kopt med oss fro till gummitrad hem sa nu blir det snart en gummiplantage i Grabo!

Skrivet av Angela Müller den 10 april 2003 14:44

Kommentarer

Å gummiträd! Får man ett frö? :-D
Vad kul det är att läsa, det låter fantastiskt roligt. Kanske man skulle åka till Thailand någon gång då... ;-)

Skrivet av: Anna & Boris den10 april 2003 16:11

Hälsade ni James Bond? ;)

Skrivet av: steffanie den10 april 2003 16:25