« Ytterligare ett fönster klart med nya gardiner | Huvudsidan | Plock o pyssel »

14 november 2002

Har kvalitén försämrats?

Vad hände mig i går - jo symaskinens spolmekanism slutade att fungera!
Vad hände en söndag för ett kort tag sedan - jo tumlaren slutade att fungera!
Vid en närmare kontroll visade det sig att tumlaren, Cylinda, inköptes i mars 1990 och symaskinen inköptes 28/3 1977.
Tumlaren har aldrig varit på varken service eller reparation. Symaskinen fick jag byta motor på 11/10 1978, sedan vad den på service för ojämn gång samt att spolmekanismen lagt av och det var 19/5 1982. Inte nog med det redan 20/9 samma år, dvs 1982, fick jag lämna den igen för att fotpedalen pajat.
Ska det inte hålla längre än så här?

Skämt åsido - det är tur att man köper kvalité från början - inte har jag något att klaga över.
Symaskinen har gått varm mer än en gång. Innan jag började jobba, 1987, sydde jag hela familjens alla kläder och då menar jag alla. Jackor, overaller till barnen, skjortor, byxor...ja, allt med undantag för underkläder. Därtill kommer allt annat såsom gardiner både till egna hemmet och andra. Jag reparerade t o m arbetskläder för en skrotfirma under flera år under mina år som hemmafru.

Tumlaren har nog gått i princip varje dag sedan inköpet.
Nu är tumlaren inlämnad på reparation och i morgon går symaskinen till samma öde.

Skrivet av Angela Müller den 14 november 2002 21:07