28 september 2009

Tror inte det är sant...?

VI HAR PRATAT OM DET I FLERA ÅR... Och nu är det bokat och klart! Fixat av Steffanie. 13-20 mars 2010 kommer vi att befinna oss på Training Camp ;-)
Som ser ut så här...

Ska bli så himla kul, svit med havsutsikt bokat ;-)

Men för att landa en stund till på jorden så blev det i dag styrka på gymmet. Ingen motion efter för den klarade jag av i morse så jag var hemma innan 20 ;-)

Kvällen har sedan ägnats åt att packa Skatåsväskorna samt gymväska för morgondagens cirkelträning samt spinning ;-)
I Skatås i morgon blir det stavgång om inget annat kommer emellan...Och den gamle ska med ;-)

Vi gjorde ett tappert försök att se någon amerikansk film som handlade om Rio men fick ge upp för något skummare har jag inte varit med om. Skulle nästan misstänka att Bergman varit medregissör ;-)

Så nu blir det spikmatta och sömn om jag nu kan somna med tanke på Training Camp:en...?

Skrivet av Angela Müller den 28 september 2009 22:09 | Kommentarer (3)

18 januari 2009

Sammanfattning

ATT SITTA I GOTT SÄLLSKAP och blicka ut över mäktiga Klarälven en söndagseftermiddag är en form av lycka som är få förunnat.!
Vi är alltså på väg hem efter ett intensivt skidläger som känns både här och där mest där ;-)
Helgen har inneburit många insikter i form av teoretisk och praktisk skidlära, vi har lärt oss hur vi ska valla, vi har lärt oss att åka utan stavar samt att staka och alla utom jag har lärt sig hur man åker nedför ;-) Vi har också fått en duvning i rätt kost vid träning och för all del vad som är lämpligt i klädväg där ute i kylan.

Jag har också insett att jag aldrig kommer att bli någon skidåkare ens på amatörstadiet. Lite tråkigt att konstatera kanske men med logikens hjälp måste man ibland se sina begränsningar.

Därmed förklarar jag inte träningslägret som onödigt. Jag har haft jättekul hela tiden och jag har faktiskt åkt skidor även om jag efter mitt fall inte vågat åka nedför. Varje litet lut, vissa skulle nog inte ens märka att det lutade, har skidorna åkt av och jag har gått ända tills faran varit över ;-)

Så mycket frisk luft och att få chansen att njuta av snö och då menar jag njuta. Inte den där snön som ramlar ner i horder som måste skottas bort och bilen måste letas fram samt ett evigt kaos i trafiken. Nä, den menar jag inte. Jag menar den snö som man kan gå ut i och verkligen njuta av. Det har jag upplevt och tusan vete om det inte är första gången sedan barnen var små och vi åkte tefat och drack varm choklad med rykande andedräkt - ja, det är näst intill så man glömt dom där härliga tillfällena.

Vi har haft härliga dagar och skrattat och somnat tidigt på kvällarna som klubbade sälar av all frisk luft. Jag vill gärna göra om detta fler gånger men utan ambitionen att jag ska bli så mycket bättre men mindre rädd. För rädd är om inte livrädd nu är ett bättre ord. Som tur ar ramlade jag inte första gången jag åkte i backen utan först på andra varvet... Oturligt var att jag slog mig så illa så jag sedan inte vågade spänna av. Men det kanske kommer med tiden. Dock känns det nu som om jag inte vågar åka Kortvasan. Jag har i princip bestämt att det inte blir någon men jag får kanske tänka lite till innan jag tar det slutgiltiga beslutet.

En sak har jag i alla fall konstaterat och det är att alla människor ute i spåret är så måna om varandra. Varje gång jag ramlade var det alltid någon som hojtade och undrade om jag behövde hjälp. Till och med när jag gick nerför backarna var kom det förbipasserande och undrade om allt stod väl till. Härligt med sådan omsogr och gemenskap fast man inte ens känner varandra!

Jag vill som sagt gärna komma tillbaka. Min högsta önskan är att Woffegubben skaffar sig en utrustning så vi kan få uppleva och njuta av detta tillsammans.

När jag tragglade runt på femkilometersspåret kom mina goda arbetskamrater i kapp mig flera gånger och Göran gav mig tips var backarna skulle komma och var jag skulle stanna för att hinna få av mig skidorna i tid innan backen bara var ett faktum ;-)

När plågorna har läkt och allt är normalt igen kan jag nog se tillbaka på det här och kanske bli lite tuffare till nästa gång. Bara det får blekna lite och man inte känner av störtdykningen vid varje rörelse ;-)

Det fanns ingen tid till fotogrfering, tyvärr, men schemat var späckat och även om man säkert skulle kunnat "stjäla" till sig en minut för dokumentation så var det inte lockande att plocka av sig vantarna i kylan för att få upp kameran. Men några få bilder kommer här i alla fall...

Det var gott att få komma in i värmestugan när man kasat runt ett varv eller två på någon av alla spåren...

1_varmestugan.gif

Och att få frukost, lunch och middag serverad var nog det bästa av allt! Inte behöva tänka på att ställa sig med matlagning när man varit ute hela dagen...

2_matsalen.gif

Att gå ner och upp för den backen minst två gånger, för att komma till spåren, om dagen gav en del i benen ;-)

3_backenner.gif

Värmestugan utanifrån...

4_ripan.gif

Till min stora lycka fanns det också en kombinerad skiduthyrning/verkstad. Jag bröt av min truga på högerstaven som dom fixade till mig...

5_skidverkstaden.gif

Bortom huset ligger alla skidspår...

6_sparenbortom.gif

Och långt där upp ovan backen ligger hotellet...

7_langtdaruppe.gif


Skrivet av Angela Müller den 18 januari 2009 14:01 | Kommentarer (4)

16 januari 2009

Längdskidor till salu

USCH, IDAG HAR DET INTE GÅTT BRA eller ja, förmiddagen gick alldeles utmärkt och jag höll mit upprätt hela tiden och det kändes om än inte bra så acceptabelt.

Nåja, vi började morgonen med en stadig frukost 07.00 sedan var det vallan som skulle på, alltså sista lagret av kallvalla ovanpå klistret.

Vi gick sedan ner till det ställe som vi skulle samlas på vilket inte på något vis var någon enkkel match eftersom det är ner för utförsbacken...

Fram til lunch var det så lektioner. Vi fick bland annat öva att åka utan stavar vilket förskräckte mig en aning men som sagt jag stod på benen, eller rätttare sagt skidorna ;-)
Några bilder blir det tyvärr inte - tiden räcker helt enkelt inte till trots att kameran varit med hela dagen. Det var dessutom 14 minus så man tar inte gärna av sig vantarna för att kunna fota ;-)

Efter lunch var det dags för nya lektioner men innan dess hann vi med en egen tur och det var då jag ramlade så illa i samma backe som jag klarat på förmiddagen! Hela vänstersidan på kroppen är minst sagt korrupt - blir nog härliga blåmärken innan morgonen dagsas!

Eftermiddagens lektioner gick på sparlåga för min del och skidorna åkte av mer än en gång till förmån för vanlig hederlig gång med fötterna. Det vi tränade på var stakning och stakning med frånskjut.

Efter det att vi kommit upp från spåren så var det stretch och stabilitetsträning. Nu gäller middag efter dusch och vet ni någon som vill köpa längdskidor så tipsa mig!

Skrivet av Angela Müller den 16 januari 2009 18:01 | Kommentarer (4)

15 januari 2009

Långberget, Värmland

VI STANNADE I TORSBY OCH åt lunch...

1_Lunchitorsby.gif

När vi kom fram til hotellet var snökanonerna på full sprut...

2_snokanon.gif

Vi tog en liten promenad efter att vi installerat oss. Kallt som attan men vacker himmel...

3_vackerhimmel.gif

4_vyfranhotellet.gif

Efter middagen blev det föreläsning och vi var först...

5_forelasning.gif

Och sedan vallarkunskap...

6_leiflarsson.gif

En av skidlärarna delade ut spårkoten...

7_skidlarare.gif

Nu har vi lagt en omgång klister på fästytan och i morgon ska det på ett lager valla. Nu ska vi dessutom lägga oss själva ;-)

Skrivet av Angela Müller den 15 januari 2009 22:01 | Kommentarer (4)

Det blir en fin dag...

VILKET MAN KAN ANA när man kikar på himlen genom bussfönstret...

1_detblir.gif

Vi stannar i Brålanda för morgonfika...

2_morgonfika.gif

Föruom mina två resekamrater har jag även två arbetskamrater med på resan - det känns tryggt...

3_kolleger.gif

Några, ingen nämnd ingen glömd, bunkrar upp med lite färdkost...

4_litefardkost.gif

Dags att ge sig iväg efter fika och bunkring...

5_inibussen.gif

Alla på plats, resan går vidare...

6_allapaplats.gif

Skrivet av Angela Müller den 15 januari 2009 10:01 | Kommentarer (2)

Weeee

VI ÄR PÅ VÄG....

Skidorna är packade i bussen likaså vi ;-)
Mot Värmland!

Skrivet av Angela Müller den 15 januari 2009 08:01 | Kommentarer (1)