« En härlig start | Huvudsidan | Spisfri ;-) »

10 april 2010

Det blev en dag i köket

SOM VANLIGT MÅSTE JU någon, läs Angela ;-), fixa nästa veckas luncher! Men för all del...Woffegubben har städat förrådet och kört en massa skräp till tippen samt satt på sommardäcken och tvättat bilen - så det är inte så jag menar. Och man kan ju anklaga honom för mycket men inte som expert i matlagning ;-)

Å andra sidan övergick det vackra vädret till lite mindre vackert då solen ständigt gick i moln så det passade kanske lika bra att få det gjort i dag...eller delar av det i alla fall. Jag har lite mer färskvaror att ta hand om i morgon ;-)

Dagen gick i köttfärsens tecken. Köpte hem en herrans massa nötfärs i fredags när jag fortfarande var pigg ;-) Men så är det ju jämnt - att jag handlar hem och gör stora planer som sedan blir allt för betungande. Jag lär mig nog aldrig ;-)

Jag började med en enkel köttfärssås och det gav mig fyra luncher...

Sedan blev det köttfärsgratäng med broccoli där jag först fyller botten med köttfärs...

1_fyllerbotten.jpg

Och sedan broccoli...

2_nastavarvbroccoli.jpg

Som jag toppar med en ädeloströra...

3_topparmedadelsostrora.jpg

Och det färdiga resultatet både doftar ocfh ser gott ut...

4_fardigtresultat.jpg

Sedan påbörjas nästa köttfärsprojekt där jag även här fyllet botten med stekt färsröra och sedan ett lager kokta morotsslantar....

5_lagertvamorotter.jpg

Nästa lager blir mozzarellaost...

6_sedanmozzarella.jpg

Samt till sist riven ost...

7_sistrivenost.jpg

Och visst ser det färdiga resultatet helt godkänt ut?

8_fardig.jpg

Dagens sista kökprojekt blir en falukorv och ett hövve blomkål...

9_sistaprojektet.jpg

Där körvabiten innehåller en god fyllning och toppas med tomater samt en gratinerad blomkålsgratäng - allt på en gång...

10_korvoblomkalsgratang.jpg

Nu ska det softas i fåtöljen och det går ju bra när man vet att veckans luncher är fixade ;-) Eller ja, jag har ju två kilo kassler kvar att ta hand om...


Skrivet av Angela Müller den 10 april 2010 19:42

Kommentarer

Post a comment
Remember Me?