« Med blandade känslor | Huvudsidan | Sista dagen i mitt gamla liv ;-) »

25 maj 2007

Mitt nya liv

NÅJA, DET ÄR INTE SÅ DRAMATISKT SOM DET LÅTER

...men jag ska helt enkelt minska i storlek. Mina 35 kg övervikt måste bort!

När jag slutade röka för drygt 10 år sedan fick jag en helt radband med bieffekter däribland även min övervikt.
Jag tycker inte det är kul att prata om sådant här och när jag genomför stora förändringar i mitt liv så brukar jag vilja göra det för mig själv och helst inte prata så mycket om det. När jag slutade röka, som exempel, så berättade jag inte det för någon enda människa inte ens familjen. Det tog några dagar innan Anna upptäckte det och det gav mig några dagars frist. På jobbet sade jag heller inget och min kollega och jag var ute flera gånger om dagen och ”rökade” men hon märkte inget förrän efter cirka tre veckor ;-)

Jag vet inte riktigt varför jag inte vill snacka om förändringsarbete med mig själv, kanske ligger det en rädsla för att jag ska misslyckas och då är det bättre att ha saker och ting för sig själv tills man vet? Lite press har jag från "monsterbarnen", Steffanie och Anna, som vill att jag skriver om detta. Jag kan inte uppfatta deras önskan som något annat än ett gediget intresse för sin mamma så därför ger jag nu med mig och känner mig lite hedrad ;-)

I dag, 25 maj 2007, ska jag ta första steget till ett lättare liv. Jag har anmält mig till en kurs som kallas Xtravaganza på mitt gym.
Varför just detta undrar kanske någon? Jag har ju precis berättat att jag inte är någon ”gruppmänniska” när det gäller personligt förändringsarbete!
Ja, jag undrar faktiskt själv hur det ska gå?!

Den direkta orsaken till att jag dock väljer det här tillvägagångsättet är att jag blivit otroligt inspirerad av två personer som jag jobbar mycket med under det pilotprojekt vi jobbat med under ett och ett halvt år.
Redan när vi kom hem efter vår resa till Brasilien var jag ute och sökte på nätet eftersom jag ville veta mer.
Problemet jag stötte på var att man måste vara medlem på ett gym som har kunskapen att köra Xtravaganza. Jag hittade att det fanns i Göteborg på ett gym i Gamlestan men det skulle ju alltså innebära att jag skulle få lösa ännu ett (svindyrt) årskort på ett gym som jag inte tillhör. Så, jag lade ner det för tillfället.

Några månader (mars -07) senare var jag dock där igen och sökte information och döm om min förvåning när jag får träff på ”mitt” gym och Xtravaganza!

Jag kastade givetvis iväg ett mail och väntade och väntade men fick inget svar. Till slut mailade jag igen och då fick jag svar med ursäkt om att svaret inte kommit och att man just nu höll på att utbilda konsulenter och att man förmodligen skulle komma igång i slutet på april. Så med löfte om ännu ett mail när det blev dags så lutade jag mig tillbaka.

Under tiden jag väntade blev jag otroligt inspirerad av Morgonsol som började med GI i början av året och rasar i vikt.

I väntan på start så anmälde jag mig till GI Viktkoll och har med åtminstone med liten framgång gått ner några kilon – 6,3 kilo och 7cm i midjan – hittills. Jag kommer att fortsätta mitt medlemsskap för det kommer ju faktiskt en dag då jag får börja äta igen ;-)

Men, i dag är det alltså dags för Xtravaganza-kursens första möte. Första mötet blir bara mellan mig och konsulenten. Jag vet inte riktigt vad det handlar om ännu men jag gissar att jag blir vägd och mätt (inte mätt i magen alltså ;-)) och instruktioner om hur jag ska göra. Så vitt jag vet hittills, från mina bägge inspirationskällor, så kan det skilja lite från ställe till ställe.

Det är ingen billig historia men det tänker jag strunta i!
I dag går jag hem efter lunch, kör ett gympass och sedan har jag tid 16.00 hos min konsulent.
Berättar alltså mer sedan…

Och i dag fyller min gode vän, bloggvän och tillika arbetskamrat David år!

Skrivet av Angela Müller den 25 maj 2007 08:32

Kommentarer

Misstänkte att det var detta du menade :)
Jag önskar dig varmt lycka till. I mitt fall handlar det om totalt 60 kg som ska bort och 17 av dem har redan försvunnit :) Jag har slarvat en del sista tiden (som alltid runt menstid..) men nya tag igen.

Jag är glad för din skull och jag tror att detta kommer att gå kanon. Jag lovar att peppa dig när du behöver och uppmuntra när du minst behöver det :)

Heter det inte så, älska mig som mest när jag behöver det minst? :)

Xtravaganza har jag hört gott om, en körkollega har kört det och tappade alla sina kilon och nu kör hon GI kost istället. Du har ju redan tappat en del med enkel GI så jag tror att Xtravaganza kommer att gå bra för dig. Jag hade gärna provat också, men har inte råd till det än.

Kramar i massor och grattis till ditt nya liv :)

Skrivet av: Petra den25 maj 2007 09:12

Petra> Tack, du ärä en god kamrat men det visst jag ju redan ;-) Vi får väll peppa varandra!

Skrivet av: Angela den25 maj 2007 09:23

Lycka till med ditt nya liv! Det ska bli roligt att följa dig på din viktresa. Jag är redan impad av all träning som du håller på med, så jag tror att du kommer att lyckas med det du har föresatt dig. Men visst, man vill helst inte berätta om det man håller på med, när man jobbar med sig själv. Men tack för att du delar med dig. Jag är så nyfiken på om det är bara genom GI som du har gått ner i vikt. Eftersom du tränar ganska mycket, och rör på dig...men det kanske bara bygger muskler och gör dig starkare? All träning kanske inte märks på vågen? Anledningen till att jag frågar är att jag tränar ganska hyfsat mycket, promenader, cykelturer och kör cross trainer, men det märks inget på min kropp. Jag är piggare, men inte så mycket mer. Så jag borde väl också se över mina matvanor, men än så länge tar det emot. (Ps. Jag är en sån där smygläsare som har lurat i kulisserna här hur länge som helst, men ngn gång måste man ju ge sig till känna.)

Skrivet av: Alexandra den25 maj 2007 10:07

Alexandra> Jättetrevligt att höra ifrån dig och jag känner precis som du, det hjälper tyvärr inte på vågen med träning men precis som du säger så mår man åtminstone bättre. Tack för din uppmuntran och jag hoppas att vi hörs igen ;-)

Skrivet av: Angela den25 maj 2007 11:46

Weee! Vad rolig att du bestämde dig för att berätta! *kraaaaam*

Skrivet av: steffanie den25 maj 2007 13:11

Jag vill bara önska dig lycka till! Det kommer säkert gå bra för du verkar vara envis (som synden?) *stor kram*

Skrivet av: Snurran den25 maj 2007 15:37

Hej! Och Grattis till ditt nya liv! Jag är glad att du valde att berätta, för jag har varit väldigt nyfiken på vad det var! ;-)

Jag är helt övertygad om att du kommer att klara av denna viktnedgång! Du verkar att vara envis som en röd gris, så det kommer säkert att gå alldeles utmärkt!

Jag har aldrig testat GI. Tycker nog att det verkar konstigt att ta bort potatis, ris, pasta, och bröd. Men det funkar ju jättebra för många, så det är nog bra.

Jag gick ju ner med Aftonbladets ViktKlubben, så den brukar jag rekommendera till folk. Annars så är nog den gamla hederliga tallriksmodellen, och ett sunt förnuft rätt så bra det också.

Nu kämpar jag för att behålla vikten. Det är ju faktiskt svårare än att gå ner i vikt. Men jag mår så mycket bättre, både fysiskt och psykiskt, när jag är smal, så det är bara kämpa på hela tiden.

Lycka till, jag ska peppa dig allt vad jag kan. Jag tror att det är bra för dig att du skriver om det här, för då får du ju större press!

Massor med kramar från Britt-Marie.

Skrivet av: Bim den25 maj 2007 15:40

Ja här kommer en till som ska ner. 20kg plus pga högskolan. JAg måste ner men jag har börjat med motionera, kanske prövar GI( men är inte min gjej,känns fel).
Men nu önskar jag dig lycka till!!!
p.s jag säger bara att de sista 10 kilona kommer när jag sluta snusa, så sluta inte*ler*/DRAKEN

Skrivet av: Ahnna den25 maj 2007 17:43

Skriver som en kråka. de sista 10 kg Kom när jag slutade snusa( 11jan-07), så menade jag/draken

Skrivet av: Ahnna den25 maj 2007 19:42

Å mamma jag är så stolt över dig!!!!!! :-D :-D :-D Det ska bli skojigt att läsa. Och även om du inte lyckas så är ju livet sådant. Tänk om man bara skrev om sina lyckliga dagar. Det ska bli jättespännande att följa och även om jag förstår att du har en jobbig tid framför dig och jag vill inte förminska ditt framtida arbete med detta på något sätt men jag vet ju att när du bestämmer dig för något genomför du det med RÅGE! Så jag håller tummar stenhårt och säger så här: Jag tror på dig!

Skrivet av: Anna och 20 tassar den25 maj 2007 22:09

Bim> Jag är så glad över ditt stöd vilket jag i och för sig aldrig betvivlat att det skulle finnas men det var ett stort steg att skriva om det och nu ökar ju pressen ;-O

Skrivet av: Angela den25 maj 2007 23:32

Anna och Steffanie min båda stolheter här i livet> Tack, jag tror nog att det ska gå bra bara för att ni är med mig! *Mammakramar*

Skrivet av: Angela den25 maj 2007 23:34

Ahnna> Åhh, vad skönt då är vi två som skriver som kråkor...Nä, snusa tänker jag ingte sluta med samtidigt men kanske någon gång bara för att jag vet att du varit så duktig. Tack för din omtanke!

Skrivet av: Angela den25 maj 2007 23:36

Snurran> Min salige Mor sade att jag var lika envis som en lus på en tjärsticka ;-) Vi får hoppas att det gäller ännu... Tack!

Skrivet av: Angela den26 maj 2007 00:28

Lycka till, jag har själv börjt med GI (fas 1) och har snart hållt på i två veckor. Jag är inte heller den som berättar vitt och brett...håller gärna för mig själv. Kanske är jag rädd att visa svaghet (som det ju kan tolkas som att man vill förändra sig), kanske är jag rädd att misslyckas.. Kul att läsa att du satsar i alla fall. Jag har också blivit inspirerad av Morgonsol. Och det är inte såååå svårt att avstå kolhydraterna även om det kan vara en prövning när man är ute och reser.

Skrivet av: annebelle den 2 juni 2007 22:23

Annabelle> Roligt att hära ifrån dig! Jag längtar verkligen tills dess att jag kan börja med GI-maten igen ;-) Lycka till och jag hoppas vi hörs igen...

Skrivet av: Angela den 2 juni 2007 22:42

Post a comment
Remember Me?