« Måndag - nu igen! | Huvudsidan | Bokslut oktober 2006 »

31 oktober 2006

Nådde inte ända fram

NÄR JAG VAR KLAR I SIMHALLEN kom en annan simborgare precis in som jag brukar orda lite med. Jag frågade henne om det fortfarande regnade men då svarade hon att det duggade lite. OK, tänkte jag då blir det promenad till jobbet. Jodå, det duggregnade cirka hundra meter sedan öppnade himlens portar sig! Snacka om att jag var blöt när jag anlände till jobbet. Det tar visserligen bara 20 minuter att gå men det hade räckt med fem - då var jag blöt ända inpå skinnet. Jag säger som jag brukar. Det är tur att man inte är gjord av socker eller papper som min granne så klokt konstaterade i lördags ;-)

När jag hade kört hem Woffegubben vände jag och åkte till gymmet för ett motionspass. Lite tuff vara jag och ställde in mig på 2 x 5 km löpning.
Första femman gick som på räls. Jag höjde hastigheten till 7,3 km/timmen (i går hade jag 7,1) och sprang femman på 41 minuter och 14 sekunder. Pulsmäteriet gav följande:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 309 varav 40 % fett.
MEDELPULS DAGENS FEMMA PASS: 130.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 40 minuter och 2 sekkunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 41 minuter och 14 sekunder.

Sedan gick jag en stund för att få ner pulsen. Det blev 10 minuter gång utan pulsmätning. Därefter inbillade jag mig att jag skulle klara en femma till och nu satte hastigheten till 7,5 km/timmen...
Jag klarade 3 km sedan gick jag snabbt resten, utan pulsmätning, för att gymmet skulle slippa ringa efter ambulans ;-)

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 198 varav 35 % fett.
MEDELPULS DAGENS TREA PASS: 136.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 23 minuter och 18 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 24 minuter 14 sekunder.

Dagens stegmäteri ger mig 21 520 riktiga steg och när jag har räknat om simningen i morse som gav 1 728 så blir det totalt 23 248. Och eftersom trähästar inte pinkar enligt David så vet jag inte vad jag ska ta för jämförelse iställlet ;-)

Det ska bli ett bokslut över oktober som jag redan nu misstänker kommer att bli min bästa träningsmånad någonsin frågan är bara om jag orkar i kväll?!


Skrivet av Angela Müller den 31 oktober 2006 21:03

Kommentarer

Duuu, nu ska du inte få hjärtinfarkt såhär nära inpå din resa...

Skrivet av: David den 1 november 2006 13:02

David> Det har du rätt i! Jag kanske borde beställa fram den där ambulansen i alla fall?!

Skrivet av: Angela den 1 november 2006 15:23

Du får tänka på den där morgonen när du promenerade och blev genomblöt sen när du är i Brasilien och blir genomblöt av svett istället när du promenerar! ;-)

Skrivet av: Bim den 1 november 2006 16:56

Bim> Fast jag har förstås tänkt att jag ska vara i så god form så att jag kan jogga varje morgon på stranden ;-) Det gjorde jag sist vi var där. Bara att ligga i ända fram till vi åker...

Skrivet av: Angela den 1 november 2006 22:03

Jaså!? Jogging på stranden varje morgon!? Själv tänkte jag KANSKE satsa på en PROMENAD varje morgon! ;-)

Skrivet av: Bim den 2 november 2006 21:25

Bim> Jag gjorde det sist vi var i Brasilien och det var himla skönt. Woffegubben gillar att dra sig lite morgonen och då springer jag ut så får han lite lugn och ro. I och för sig har vi en trårumslägenhet denna gången så det är ju möjligt att jag fuskar någon dag för då behöver jag ju inte störa Woffe även om jag är vaken ;-) Promenader är inite dumt det heller! Vem vet jag kanske inte orkar jogga i sanden - då blir det promenad istället ;-)

Skrivet av: Angela den 2 november 2006 22:28

Ja, jag kommer nog mest att gå själv. Möjligtvis att Jenny kanske hänger med mig någon gång. Om jag mot förmodan skulle vilja jogga så gör jag ju det. Men jag skulle nog tro att det blir promenader.

Skrivet av: Bim den 3 november 2006 08:52

Post a comment
Remember Me?