« Sen middag | Huvudsidan | Nådde inte ända fram »

30 oktober 2006

Måndag - nu igen!

OM NÅGOT FÖRSVINNER med ljuset hastighet så är det helgerna! Eller är det så att det är fler måndagar än lördagar? Det känns onekligen så i bland. I dag fick jag dra iväg ensam eftersom Woffegubben var ledig då han jobbade i lördags. Jag åkte min sedvanliga tur till simhallen men simmade inte en meter! Nä, jag tog hand om mig själv med lite långsammare takt i duschen och lite njut i bastun och jag hade inte det minsta dåligt samvete ;-) Det blev med andra ord en skön start på dagen.

I eftermiddags drog jag iväg lite tidigare som kompensations för de sista dagarnas allt för sena arbetsdagar. Det var inte helt fel att komma till gymmet den tid jag normalt slutar. Det innebär ju att jag kom hem lite tidigare därifrån. I dag var det styrkepass som gällde men eggad av gårdagens "maratonlopp" så sprang jag en femkilometare efter. Jag höjde jag hastigheten en aning, till 7,1 km/timme, och sprang på 42 minuter och 35 sekunder. Pulsmätningen gav följande:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 318 varav 40 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 131.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 40 minuter och 56 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 42 minuter och 35 sekunder.

Det var lite motigt att springa femman i dag och innan jag hade börjat inbillade jag mig att det skulle bli milen i dag också. Men förnuftet sade mig att jag inte skulle orka det. I och för sig hade jag ju faktiskt styrketränat innan vilket inte var fallet i går...

För att varva ner och komma i normalt pulsläge gick jag sedan 20 minuter (2 km) i ganska så lugn takt men det var först de sista minutrarna (säger man så?) som pulsen gick under rekomenderad. Jag får trösta mig med att jag brände av lite kalorier även om jag inte vet hur många eftersom jag stängde av pulsmätningen efter löpningen.
Vi får se vad det blir av morgondagens motionspass? Egentligen behöver jag lite tid härhemma också då vi ska resa bort Allhelgonahelgen. Skulle behöva packa och fixa en del innan men å andra sidan blir det ingen motion eller styrka på dagarna tre så det rimmar dåligt om jag skulle hoppa över de möjligheter som finns till träning innan vi sticker. Jag får helt enkelt ta mig i kragen och sätta igång NU!

Dagens stegeri slutar på 15 747, inte illa pinkat av en trähäst!

Skrivet av Angela Müller den 30 oktober 2006 20:10

Kommentarer

Trähästar pinkar inte alls? ;)

Skrivet av: David den31 oktober 2006 08:33

Men vilken härlig medelpuls du har!!! Grattis!!!

Skrivet av: David den31 oktober 2006 08:35

David> Tack, vi får se om jag kan höja till 132 i kväll ;-)

Skrivet av: Angela den31 oktober 2006 14:37

Det finns inga ord... DU ÄR HELT OTROLIG MED DIN TRÄNING!!!

Skrivet av: Bim den31 oktober 2006 18:01

Bim> Njae, vi får väl se ur länge det varar. Jag hade ju på förhand bestämt att oktober skulle bli en riktigt bra månad och så även november men nu börjar förfallet sätta in. Till helgen blir det ingen träning då vi är bortresta och på måndag ska jag träffa en god kompis från Stockholm och dricka pilsner. Den 9/11 blir det rajtanbajtan på krogen...Du ser ju själv ;-)

Skrivet av: Angela den31 oktober 2006 20:59

DET ÄR DU VÄRD !!!

Skrivet av: Bim den 1 november 2006 16:54

Bim> Tack, jag ser verkligen fram emot det...

Skrivet av: Angela den 1 november 2006 22:05

Hälsa Steffanie! :-)

Skrivet av: Bim den 2 november 2006 21:23

Bim> Självklart!

Skrivet av: Angela den 2 november 2006 22:29

;-)

Skrivet av: Bim den 3 november 2006 08:50

Post a comment
Remember Me?