« Åter | Huvudsidan | Varberg »

15 juni 2006

Lunch på stan

MIN MYCKET GODA KOLLEGA och jag åt lunch tillsammans i dag på Star Bowling. Det var länge sedan sist och vi hade en härlig pratstund ihop med god mat. Star Bowling, som bara ligger ett stenkast från jobbet, har alltid god mat och stället är med beröm godkänt.

På väg hem var det av nöd tvunget att handla lite mat så det gjorde vi. Sedan var det förstås några tvättmaskiner att köra på listan. Packat har vi också gjort inför morgondagens Varbergsresa så att vi inte ska behöva åka hem efter jobbet utan sticker direkt. Det ska verkligen bli en fröjd att komma ner denna helg och få njuta av "nojobb" och sol och värme.

Som allltid när jag varit några timmar borta från hemmet blev jag tvungen att gå min inspektionsrunda i trädgården och som jag sagt förut - det händer massor varje dag!

Jag kan inte låta bli att åter publicea Minisyrenen. Nu är näst intill alla blommor mer eller mindre utslagna...

1_fleraganger.jpg

Pionen, som jag vid flera tillfällen försökt utrota, kan knappast bli mer utslagen...

2_piondags.jpg

Klockbusken är nu en nutning inte bara för ögat...magen blir glad när man tittar på den...

3_klockbuskeniblom.jpg

Annat är inte fullt utslaget men är på G...

4_pagang.jpg 4_mer.jpg

Krypbusken går inte heller att klaga på...

5_smavita.jpg

Jag brukar alltid försvara mig med att jag inte har några perenner i trädgården men den här nattviolen har jag fått från en kär kollega och den doftar ljuvligt på kvällen. Trädgårdsirisen har också börjat slå ut...

6_ingaperenner.jpg 6_iris.jpg

Denna lilla ljuvliga buske har blommor som påminner om trumpeter...

7_trumpet.jpg

Paradisbusken har äntligen börjat blomma! Jag har flyttat den ett otaligt antal gånger och det gillar den inte så den straffas genom att inte blomma förrän den fått stå i fred på samma ställe några år...

9_paradisbusken.jpg

Och här har jag en riktigt ful en. Ful så att den blir fin...

10_riktigtful.jpg

Ja, dete vill säga...jag har ju fulsnyggingarna också. Vackrare än så här blir dem inte...

11_fulsnyggingarna.jpg

Skrivet av Angela Müller den 15 juni 2006 21:23

Kommentarer

Pionen var ju jättetuffig! Tänk att naturen har så STARKA färger att erbjuda!

Skrivet av: Anna, Boris, Kif, Tyler o Ila den16 juni 2006 00:06

Och jag gillar minisyrénen mest!

Skrivet av: Bim den16 juni 2006 00:09

Jag tycker fulsnyggingarna rockar! Vad är det för sort?

Skrivet av: David den16 juni 2006 07:49

Anna> Pioner är fina när de står i blom men resten av tiden påminner de mest om ogräs.

Bim> Minisyrenen är en verklig favorit för min del. Men det märker väl alla så ofta som jag fotar och tjatar om den ;-)

David> Det är en Allium. Stora illaluktande lökar...Finns massor av olika stora som små. Fulingen innan är också en dito.

Skrivet av: Angela den16 juni 2006 13:13

Hihihi! Du kan aldrig blir för tjatig för mig! Jag älskar dina fotografier! :-)

Skrivet av: Bim den16 juni 2006 17:41

Post a comment
Remember Me?