« Vem kunde tro det? | Huvudsidan | Simborgare »

25 juni 2006

Dagen efter

DET KALLAR JAG ARBETSLÄGER...Vi steg upp kolcckan 6 på midsommardagens morgon och fick i oss lite frukost innan avfärd mot Lund. Eller rättare sagt Landskrona där vi hämtade upp Steffanie och Peter som firat midsommar hos Peter syster med familj. Familjen, Peters syster samt make och två små härliga ungar och på köpet deras gemansamma lillasyrra kom också med för att hjälpa till med flytten. På vägen till Lund hämtade vi två stora släpkärror.

Det gick relativt bra och snabbt att fylla bägge kärrorna och vi fick med nästan allt vid första vändan. Sedan bar det så av mot Malmö och väl där kan man nog, utan överdrift, påstå att det "riktiga" abetslägret började för alla. Hissen var nämligen trasig när vi anlände och bohaget fick släpas upp fyra våningar! Phew! Och på det kan man säga att det var varmt som i en bakugn.

Alla kämpade verkligen til sitt yttersta och när vi var nästan färdiga kom hissreparatören... Så de sista kartongerna fick åka hiss upp. Peter och Steffanie släpade soffschabraket upp fyra våningar på egen hand. Jag trodde ett ögonblick att dom skulle svimma bägge två.

Nåväl till slut var bägge kärrorna slut och det var vi allihop förresten. Men skam den som ger sig. Sedan åkte vi tillbaka till Lund (fast då befriades Peters syster med familj och fick åka hem) och städade ur lägenheten samt packade in det sista bland annat två cyklar. Åter till Malmö och packade ur och därefter åkte vi hemöver och då var klockan 22.00. Det var en lång och jobbig dag för oss alla och alla, utan undantag, kämpade på mycket tappert.

Vi var inte hemma förrän strax före 01 i natt så det blev lite sovmorgon i morse. När jag vaknade vid 9-snåret och gick ur sängen upptäckte jag att jag hade en kraftig träningsverk i vaderna. Kom knappt upp! Men jag gissar att jag inte var ensam om det efter allt spring i trapporna ;-)

Vi vaknade i alla fall till en helt fantastisk dag som man bara inte kunde låta gå därhän. Vi insåg snart att vi inte varken kunde eller ville dra hemåt redan vid tolv som reglerna föreskriver. Så när klockan närmade sig "deadline" drog vi ur elsladden och satte igång kylen på gas i stället.

Vi gick ner till badplatsen och gottade oss en stund. Woffe sitter och njuter i solen...

1_finabankar.jpg

Medan jag tar årets första dopp...

2_forstabadet.jpg

På väg tillbaka tittade vi till Conny och barnen som var och spelade minigolf...

4_minigolf.jpg

Morfar Conny med sitt barnbarn Bella pustar ut i solen. Veronica står bredvid och gör samma sak...

5_morfar.jpg

Vi började så smått att plocka ihop oss en smula men ingen lust att åka hem infann sig så jag traskade runt lite bland grannarna för att se vad som pågick. Några lagade mat...

6_lagarmat.jpg

Conny och Bitten (som hade spelat färdigt på golfbanan) smaskade i sig lite glass...

7_glass.jpg

Själva käkade vi lite rester i dag. Stekta färskpotatisar som blev över från midsommar...

8_stekta.jpg 8_rester.jpg

Efter maten blev det ett dopp till. Conny, Bitten, Veronica, Bella och jag hade jättekul i vattnet. Vi busade som barnungar allihop och hade en trevlig samt avsvalkande stund.

Först vi 18-tiden tog vi oss samman och åkte hem med hela bohaget. Det kändes lite tungt att behöva dra hem allt men så'nt är livet.

Skrivet av Angela Müller den 25 juni 2006 22:26

Kommentarer

---> Angela: Vilken flytt! Snacka om maximal otur att hissen var trasig! Jag kan verkligen förstå att du hade träningsvärk i vaderna... Men i dag verkar ni ju ha haft en så trevlig dag så det kanske kompenserade gårdagen! Härligt med årets första dopp också! ;-)

Skrivet av: Bim den25 juni 2006 23:13

Vilken suverän dag!!!! Härliga foton, vi har också tagit vårt första dopp!

Skrivet av: Anna, Boris, Kif, Tyler o Ila den25 juni 2006 23:44

Bim> Ja, det var ett slit för oss alla! Jag hoppas att alla som var med fvid flytten hade en lika skön söndag som vi ;-)

Skrivet av: Angela den26 juni 2006 10:08

Anna> En helt fantastisk dag vilket inte gjorde det lättare att lämna härligheten kan jag säga...

Skrivet av: Angela den26 juni 2006 10:10

---> Ja, det får vi väl hoppas! För de var de ju värda! ;-)

Skrivet av: Bim den26 juni 2006 10:13

Post a comment
Remember Me?