« Livstecken | Huvudsidan | Skaplig medvind »

13 maj 2006

Borde kanske

I GÅR VAR VI PÅ GYMMET. Det blev 25 minuter uppvärmning och 1 timma styrka. Det var trevligt att inte behöva gå dit själv!

I dag har jag Woffegubben jobbat och det har jag med med den skillnaden att jag har varit i trädgården och jobbat och Woffe på jobbet och jobbat...

I går morse såg jag något rött i rabatten längs med framsidan som jag undrade så över. Antingen, tänkte jag, har någon slängt godispapper vid förbipasserandet eller så är det någon som med mig skämtar aprilo. Allt som blommar nu är ju gult, vitt eller rosa! Men det var min Rosenkvitten som jag totalt hade förträngt...

1_rosenkvittenrod.jpg

Nu börjar Blodplommonträdets blad att bli röda...

2_Rosablomma.jpg

Det blev middag, bestående av långpanna med potatis, rödbetor, lök gul o röd samt morötter...

3_langpanna.jpg

Ihop med grillad fjärilskotlett åt Woffe och ungsbakade Jätteräkor till mig...

4_fjarilskotlett.jpg 4_rakor.jpg

Jo, jag har suttit en lång stund på ljugarbänken och funderat över livet efter ett samtal vars ord ekar i skallen ännu. Jag undrar också efter att ha handklippt gräsmattan bak och fram över hur jag ska orka eller om jag ens vill...

5_tradgardfram.jpg

6_fram.jpg

7_fram2.jpg

8_fram3.jpg

9_fram4.jpg

10_bak2.jpg

11_bak3.jpg

12_bak4.jpg

13_bak5.JPG

14_bak6.jpg

Om man bor i stan kan man se allt detta och mer därtill, mycket mer välskött dessutom, i Botaniska Trädgården eller Trädgårdsföreningen varav det sista alternativet dessutom är gratis (om man jobbar där jag gör). Kanke inte Annas plommonträd, Victoria, men väl andras...

15_bak7.jpg

Ja, man kan ju undra?

Skrivet av Angela Müller den 13 maj 2006 20:38

Kommentarer

Usch, så vackert och välstädat. Min trädgård tar lite egna initiativ... i full frihet... är kreativ på egna rötter...:)

Skrivet av: Bloggblad den13 maj 2006 21:44

Härliga vårbilder! Blir ändå fundersam - något känns inte bra i magen när jag läser. Är allt ok?
Kram

Skrivet av: Lilla Mysan den13 maj 2006 22:37

Bloggblad> Du vet jag har inga Prinsessor eller Prinsar som ska lekas med...alltså bllir jag inte så trött ;-)

Skrivet av: Angela den13 maj 2006 23:18

Lilla Mysan> Här smyger man sig inte! Nej, just nu är det till och från om man säger så. *Kram*

Skrivet av: Angela den13 maj 2006 23:19

Nu håller du oss på halster känns det som. Du får gärna maila om det är något du vill prata om. Kram, Chris.

Skrivet av: Christopher den14 maj 2006 13:46

Christopher> Tack du är så omtänksam! *Kram*

Skrivet av: Angela den14 maj 2006 14:41

Och jag håller med Lilla Mysan och Cristopher... Du får gärna maila mig om det är något som du vill prata om... Stor, varm, hård kram från Britt-Marie.

Skrivet av: Bim den14 maj 2006 20:21

Bim> Jag vet att du är en god lyssnare och det är jag innerligt tacksam över! Jag har ju "beklagat" mig hos dig förr...Just nu kan jag nog inte ens berätta för mig själv - men det kanske kommer... *Lika handfast och hård kram tillbaka*

Skrivet av: Angela den14 maj 2006 20:37

Okej! Hör bara av dig om du behöver ventilera något! Jag lyssnar gärna! Och det är ju alltid lättare att lösa andras problem än sina egna! Tack för kramen också!

Skrivet av: Bim den14 maj 2006 20:48

Post a comment
Remember Me?