« Cykeln kom i alla fall med... | Huvudsidan | I bland undrar jag »

4 maj 2006

Att det kan vara så vackert!

JAG BÖRJADE MIN FÄRD, VIA CYKEL, hem strax efter 16. Jag hade tagit med mig långa brallor och tunn jacka att ha över cykelbyxor och tröja men det använde jag aldrig. Jag cyklade med andra ord i korta cykelbrallor och kortärmad cykeltröja! Fantastiskt!

Det blev över Jonsered, vilket jag i och för sig föredrar även om den vägen är längre och förbaskat mycket "backigare". Det är så mycket trevligare vilket framgår tydligt här...

1_vitsippor.jpg

Jag ska inte för ett endaste ögonblick försöka lura i någon enda levandes själ att det inte var jobbigt men det gick bättre än jag trodde med tanke på att det var premiärturen. Då hade jag ändå rätt stark motvind tidvis, åtminstone kändes det så. Jag misstänker att jag får stå och jobba i morgon! Tur att man har ett arbetsbord som är höj- och sänkbart ;-)

Jag njöt verkligen av alla sippor som blommade...

2_annumer.jpg

Det tog mig nästan 2 timmar att komma hem och både cykel- och pulsmätare var på plats om man säger så. Att pulsmäteriet skulle bli så "illa" kunde jag väl aldrig ana men som sagt jag har bättre kondition är jag trodde och det är ju positivt. Det var näst intill omöjligt att komma upp i rekommenderad puls men jag tar det som ett gott tecken...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 348 varav 60 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 102.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 21 minuter och 14 sekunder (uppförsbackarna).
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma, 51 minute och 20 sekunder.

EFFEKTIV CYKELTID: 1 timma, 50 minuter och 59 sekunder.
MEDELHASTIGHET: 17,4 km.
MAXHASTIGHET: 43,0 km (sista nerförsbacken).
DISTANS DAGENS TUR: 3 mil, 2 kilometer och 310 meter.

Nä, jag kan verkligen inte klaga. Det finns, i mitt minne, andra vårar tidigare då premiärturen har inneburit att jag varit helt slut när jag nått hemmet. Det var jag inte i dag och jag orkade till och med ta upp kameran och fota Vårprimulan som slagit ut i trädgården. Däremot tror jag inte jag ska cykla i morgon - men det är av andra skäl ;-)

3_varprimula.jpg

Skrivet av Angela Müller den 4 maj 2006 19:22

Kommentarer

Åååå vilka hav av sippor!!! Fantastiskt ju! Gud så duktig du är!

Skrivet av: Anna, Boris, Kif, Tyler o Ila den 4 maj 2006 22:42

Ser fint ut. Lite för låg medelhastighet bara. ;)

Skrivet av: David den 5 maj 2006 10:34

David> Ja, men det beror nog på att mina ben är 25 år äldre än dina ;-) Kan man skylla på det?

Skrivet av: Angela den 5 maj 2006 10:54

Angela: Nej. Inte godtagbart skäl. Du är många gånger mer vältränad än jag. Jag är bara man och har behov av att köra om alla andra cyklister. Inte för att jag orkar, men för att jag måste. Det är något manligt tydligen, enligt min fru. Du som är fru, vet du om det är så?

Skrivet av: David den 5 maj 2006 15:33

David> Du borde cykla med mig hem någon gång. Det skulle vara kul om du kunde köra förbi alla spagettiben som mobbar mig i backarna genom att köra förbi. Då kunde jag skrika till dem att jag känner honom som kör om er nu! Förövrigt har säkert din fru rätt ;-)

Skrivet av: Angela den 5 maj 2006 15:37

Angela: Ja, den dagen jag konverterar till äkta självplågare, lovar jag att cykla hem med dig. Inte för att det skulle vara plågsamt att cykla med dig, men jonseredsbacken vill jag gärna slippa, helst för alltid.

Fast om jag ska cykla med dig, så kan jag ju ändå inte cykla om de där spaghettibenen. Det vore ju oförskämt.

Nä, nu ska jag ta på mig mina ytterst manliga cykeltights och en liten reklam-t-shirt och cykla mina futtiga 7,5km hem.

Kram kram

Skrivet av: David den 5 maj 2006 15:43

David> Nejdå, det är inget självplågeri. Man slipper jogga när man kommer hem de dagar man cyklat ;-)

Skrivet av: Angela den 5 maj 2006 15:52

Ah, vilken tur.

Skrivet av: David den 5 maj 2006 15:53

Vad fantastiskt vackert! Jag tror aldrig jag har sett så många vitsippor på en gång! Underbart! :-)

Skrivet av: Bim den 5 maj 2006 19:31

Bim> Visst är det så att dom gör sig bäst i mängd men att hitta den första utslagna på våren är också en höjdare ;-)

Skrivet av: Angela den 5 maj 2006 20:58

Det är helt sant det du skriver! :-)

Skrivet av: Bim den 5 maj 2006 21:38

Sant sant!

Skrivet av: agaton den 6 maj 2006 01:08

Post a comment
Remember Me?