« Ännu ett "värk" avslutat | Huvudsidan | Nä men hallå! »

27 november 2005

Snuvad på konfekten

PRECIS I SKYMMNINGEN och alla stakar stod beredda - då gick strömmen för tredje gången under loppet av en vecka. Härligt! Jag själv skulle just börja stryka så jag ska väl i ärlighetens namn inte påstå att jag blev sååå illa berörd.
Men jag kan tänka mig att de som fejat med förnsterputs och gardinbyte samt stakuppställning blev aningen besvikna...
Hos oss, för övrigt det enda i huset i Gråbo, blir det ina stakar i år. Inget annat heller som minner om jul. Jag frågade pliktskyldigast den andra familjemedlemmen, han som inte ville resa bort i år utan som omväxling skull ville fira jul, och svaret var att det behövdes inte. Konstigt svar tycker jag men det är givetvis jag som är konstig!

Efter en timma, lite drygt, kom strömmen tillbaka och då var det dags för middag. Sedan har jag strkkit det som jag precis skulle påbörja då strömmen gick. Nu ska jag betala månadens räkningar - lika kul som allltid. I morgon ska jag ut och handla julklappar i blindo för jag har ingen aning om vad någon önskar sig men det är enda dagen jag har tillgodo innan jul så det får bli som det blir.

Jag blir synnerligen irriterad på stegräknaren. Helgerna är ett aber - det kan man inte resonera sig ifrån. Trots att jag i dag, själv, har dammsugit hela huset, tagit ut alla mattor och piskat dem, svabbat alla golv, lagat middag, strukit all tvätt, tvättat två maskiner och tumlat (vilket i sig genererar en massa steg fram och åter), plus att jag sprang som en skållad råtta när strömmen gick och letade fram en massa ljus och tände så kommer jag upp i ynka 2192...
Det är näst intill sanslöst! På en arbetsdag kommer jag upp i minst det dubbla fast jag tycker att jag sitter på mitt feta arsle hela dagen - det gör jag uppenbarligen inte ;-)

Skrivet av Angela Müller den 27 november 2005 20:13

Kommentarer

Post a comment
Remember Me?