« Dagen som sådan | Huvudsidan | Bara femtusen... »

12 september 2005

En måndag så god som någon

JAG HAR VARIT PÅ KURS hela dagen. En kurs i PowerPoint. Ganska kul måste jag säga. Återstår nu bara att se till att man får använda sina nyvunna kunskaper innan glömskan suddar ut den.

Strax efter hemgång, alltså vid 16-tiden, kom Ylvis upp och avslöjade att hon skulle gå hem så jag hängde på. Trevlig med lite sällskap - det är jag inte van vid. Vi hade sällskapp till Olskroken där våga vägar skiljdes och jag hann bara till Munkebäcksmotet innan Woffegubben hann i kapp men vi skulle ju ändå direkt till gymet så det får väl räcka med motionen i dag.

Det blev ett nästan vanligt pass med det undantaget att uppvärmniingen blev 25 minuter i stället för 15. Det berodde i och för sig inte på någon entusiastisk iver just i dag utan snarare på att löpbanden var upptagna så vi placerade oss på trappmaskinen och efter 10 minuter var mina krafter slut. Precis då blev två löpband lediga så vi tog den sedvanliga uppvärmningen där på 15 minuter.

På väg hem från gymet läste jag slut boken. Saken är den att jag har läst högt för Woffe ur Populärmusik från Vittula. Jag läste boken själv först och tänkte genast att den här måste jag läsa högt för Woffe i bilen. Och högläsandet i bilen ligger så långt tillbaka i tiden som när barnen var små - jag var nämligen den enda som kunde läsa i bilen utan att må illa. Det har hängt kvar, högläsandet vid bilresor, fast numera är det inte sagor lämpliga för barn längre utan så kallade sagor för vuxna. Senast alltså Populärmusik från Vittula. Det kändes lite sorgligt när vi kom till sista kapitlet för vi har verkligen skrattat oss mer eller mindre fördärvade under den tid boken har varat. Sista raderna fick Woffe till och med läsa själv för jag blev så vemodig över slutet och det faktum att nu var det slut så jag kunde inte fortsätta. Nåja, nu gäller det att hitta en ny bra bok, gärna rolig, lämplig för högläsning. Det har blivit ett antal böcker under åren, av skiftande karaktär, främst vid långresor.
Det stundar snart en resa till Stockholm igen och då hoppas jag att vi hittat en lämplig bok.

När vi kom hem från gymet så upptäckte vi att "vår" duktige hantverkare varit här och påbörjat fasadarbetet av det igensatta sopskåpet. Stackarn, fick inte ens en kopp kaffe.

Och dagens stegeri blev äntligen publicerbart, till skillnad mot helgens, 13 837...

Skrivet av Angela Müller den 12 september 2005 20:48

Kommentarer

Kollektivt självmord av Arto Pasilina är en höjdare som högläsningsbok :-) Det är nog de flesta av hans böcker om man tänker efter :-)
Kram

Skrivet av: Lilla Mysan den13 september 2005 12:20

Lilla Mysan> Tusen tack för tipset! Den ska jag införskaffa snarast. *Kram*

Skrivet av: Angela den13 september 2005 12:24

Post a comment
Remember Me?