« Fönster efter fönster | Huvudsidan | Det vete tusan »

28 mars 2005

Något lugnare

VISSERLIGEN BÖRJADE JAG dagen med att putsa de sju stora fönster vi har på altanen. Men dagen var planerad för lite annat så när Woffegubben slog upp sina ljusblå drog vi i väg bort till gymet.

15 minuters uppvärmning på roddmaskinen.
1 timma och 10 minuter styrka.

Jag tycker man trälar på gymet dag ut och dag in men sällan märker några direkta effekter av allt skrot man lyften än hit och än dit. Det klagar jag ofta på men får nog ta tillbaka gnället nu. Efter att dels ha putsat alla dessa fönster vi har och cykelturen från jobbet i förra veckan utan minsta spår av obehag i form av träningsverk så drar jag slutsatsen att det är gymet som är orsaken. Jag har aldrig förr om åren varken gjort min premiärtur för året på cykel eller putsat alla våra förbaskade fönster utan att jag varit "halvt invalidiserad" efter.

Efter gymet drog vi vidare till Ikea för att titta på om vi kunde hitta någon bättre lösning till altanen än gardiner. Något måste vi ha men jag är så less på att sy gardiner dit som bleks efter några säsonger. Det går åt minst 20 meter tyg och knäcker min rygg varje gång av syandet.
Det blev vita rullgardiner. Hade väl en svag anig om att vi kunde hitta bamburullgardiner för en billig penning och det gjorde vi också men dom verkade vara lite i billigaste laget och skulle förmodligen inte hålla säsongen ut med ett evigt dragande upp och ner. Så därför blev det vanliga rullgardiner och vita så att dom inte kan blekas. Njae förresten, riktigt vanliga är dom inte för dom hissas från sidan men en andordning som gör att man kan välja vilken höjd man vill ha dem på.
Rullbardinerna var visserligen "lite" dyrare men eftersom vi bestämt att altaneländet får stå kvar ett år till så ska dom nog ge valuta för pengarna.
Det existerar en dröm hos oss bägge att få riva skiten och sätta dit något bättre men vid närmare eftertanke så blir det nog inte detta året. Det kostar multi med tjusiga altanbyggen och fönsterna är på G så dessa får vi prioritera först. Om det blir nya fönster står inte helt klart ännu men vi ska i alla fall kolla in lite priser.

Vi har haft lite mulet väder i dag, fast i stan sken soltoken, men vem kan klaga efter denna ljuvliga påskhelg!? Nu vankas det middag i det mullerska hemmet och sedan blir det veckans höjdpunkt Saltön på TV. Det är för övrigt det enda jag ser på TV så det ska bli gött att drösa ner ändan i TV-soffan och bara njuta.

Skrivet av Angela Müller den 28 mars 2005 18:47

Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://www.muller.se/mt/mt-tb.cgi/110

Kommentarer

Inte blir du tjatig, inte...

Gud vad ni jobbar och sliter i trädgården. Vi har inte ens kunnat börja med någonting eftersom det är för mycket snö kvar... det smälter sakta här på Upplandsslätten.
*kvällskram*

Skrivet av: Jerry den28 mars 2005 22:11

Jerry> Vi har alt rejält med tjäle kvar. Det känns när man går på gräsmattan men skam den som ger sig - någon gång ska det väl tina upp ;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den29 mars 2005 09:05

Post a comment




Remember Me?