« I dag | Huvudsidan | Något lugnare »

27 mars 2005

Fönster efter fönster

BLIR KOMPLETT med rena, nystrykna (eller säger man nystrukna?) fräscha gardiner och dom "gamla" åker i tvätten och ut på vindan. I bland känns det som om man har flyt ;-) Bildbevisen nedan blev inte klart godkända men det är hiskeligt svårt att ta bra bilder mot fönster...

Allrumsfönster klart!

Allrum.jpg

Likaså lilla köket.

Kok.jpg

Sedan tar vi sovrummet.

sovrum.jpg

Och gästrummet.

grum.jpg

Vardagsrummet blev faktiskt klart redan i går eftersom vi skulle sitta där och njuta av påskmaten.

vrum.jpg

Till sist blev även mitt arbetsrum klart. Woffegubben kallar det förstås för "Gelas flickrum". Det beror säkert på att jag ägnar mer tid där än tillsammans med Woffe i vardagsrummet ;-)

Gelasrum.jpg

Men resten av dagen har inte varit helt slapp den heller. Woffegubben sågade äntligen den skiva som så småningom ska täcka en dörr vi byggt igen.

Woffesagar.jpg

Vi började, efter fönsterförfiningen och sågning, att röja efter vinterns framfart på altanen. Ljugarbänken är numera på plats under köskfönstret - där vi ofta sitter och ljuger.

Ljugarbank.jpg

Att röja efter vinterns framfart på altanen med allt vad det innebär får oss att varje gång (alltså varje vår) tänka på om det inte vore läge att riva hela skiten och bygga något vettigt, till exempel en helt inglasad variant, så det inte kan smyga sig in vissna löv och annat smått och gott. Men som sagt - det är bara att låtsas som om det vore roligt!

Altanstadas.jpg

Och Woffe hämtar högtrycksprutan för att göra ren möblerna...

Mobeltvatt.jpg

Vi har tagit ner gardinerna och dom åker till soporna, det fanns knappt någon färg kvar i tyget. Det tål att funderas på om jag verkligen har lust att sy nya till alla dessa fönster eller om vi rent av hittar på något annat eller rent av jämnar altanen med marken...
Nåja, resultatet blev inte så illa så vi avnjöt dagens påskmåltid där ute. Visserligen bara rester från i går men efter den här dagen hade vad som helst smakat som en festmåltid - så även våra rester från påskaftonen.

Maltid.jpg

Det vore väl otacksamt att inte säga att vi inte är nöjda med dagen. Nästa helg kan vi slappa till fan hämtar oss och är det bra väder kan det dessutom göras på altanen ;-)

Skrivet av Angela Müller den 27 mars 2005 13:42

Kommentarer

Åh vad fint ni gjort! *kram*

Skrivet av: steffanie den27 mars 2005 21:44

Steffanie> Ja, imorgon kan vi "vila" oss på gymet och sedan hem och lata oss på altanen ;-)

Skrivet av: Angela den27 mars 2005 22:45

Vilken underbar bildserie! Och vilket vackert hem ni har! Hoppas ni båda får en härlig slappardag i morgon! *Kram*

Skrivet av: Britt-Marie den28 mars 2005 01:22

Britt-Marie> Tack! Fast i dag blir det gymet ;-) Hur som så har det varit en helt otrolig helg men tanke på allt som blivit gjort och det underbara vädret. Normalt brukar vi inte ens vara hemma till påsk och det innebär också att man har allt kvar till en annan helg. Ha nu en ljuvlig annandag! *Kram*

Skrivet av: Angela den28 mars 2005 07:57

Post a comment




Remember Me?