« En annan värld i dag | Huvudsidan | Planering på hög nivå ;-) »

21 mars 2005

En sådan fantastisk dag!

TÄNK OM ALLA DAGAR KUNDE VARA DET vilken underbar tillfredställelse och harmoni man skulle känna i kropp och själ.
Dagen började med att Woffegubben och jag stod vid gymet om inte prick så i alla fall strax efter 07.00. Tio minuter uppvärmning, jag på roddmaskin och Woffe på löpbandet, en timma och 10 minuters styrka samt till sist 20 minuter motion för mig på crosstrainern. Jodå, Woffegubben körde allt 10 minuter han också på löpbandet. Men som jag sagt innan så är han inte lika road av "efterträningen" men det kommer nog.

Det är en helt underbar upplevelse att få träna dagtid, lite folk och mest pensionärer. I dag tog jag halva dagen ledigt och Woffe var ledig hela eftersom han jobbade i lördags.
Redan på väg till gymet anade man att det skulle bli en fin dag med sol och några plusgrader. När vi åkte från gymet var det ett faktum. Då bestämde jag mig för att ta med cykeln på bilen till jobbet för att kunna cykla hem.

Medans jag fixade lunchen packade Woffegubben cykeln på bilen. Eftersom jag hade ett ett möte inbokat 13.00 så åkte vi efter lunch. Woffe skulle uträtta lite ärenden så det passade honom bra att jag kunde cykla hem.

Solen stod fortfarande högt när det var dags för mig att påbörja cykelfärden, denna årets första, hemåt.
Banne mig hade jag medvind i stort sett hela vägen! Jag cyklar till stora delar på gamla Västgötabanan (som en gång var ett smalspårigt tåg genom Västergötland) och så gjorde jag även i dag. Ända till jag kört 2.1 mil (från stan räknat) för då tar nämligen asfalten slut och det blir grus. Tro mig det var som att cykla på en isbana. Översta lagret av grus hade tinat i solen och blivit rena geggamojjan, under finns med all säkerhet tjäle.
Jag insåg mycket snart att så här kunde jag inte cykla 7 kilometer som det är kvar innan jag är hemma! Så första möjliga chans att ta mig ut på landsvägen grep jag och cyklade alltså den sista biten där.
Detta sinkade mig och ökade resan med en kilometer men som sagt. Hade jag fortsatt på lerbanan så hade jag nog inte varit hemma ännu.

Den enda smolken, förutom geggamojjan, var att solen hela tiden lyste rakt in i min backspegel så jag inte kunde se något ;-) Fast...det var lätta att leva med.

Cykelmätaren förtäljer följande om dagens tur:

EFFEKTIV CYKELTID: 1 timma 33 minuter och 57 sekunder.
MEDELHASTIGHET: 18,9 km
MAXHASTIGHET: 23,0 km
DISTANS DAGENS TUR: 2 mil, 9 kilometer och 700 meter.
TOTALSTRÄCKA : 2 mil, 9 kilometer och 700 meter. (Eftersom jag fick byta batteriet efter "bara" sex år så är alla gamla värden borta.)

Pulsmätaren var också på:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 510 varav 60% fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 112.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 40 minuter och 4 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma 36 minnuter och 51 sekunder.

En positiv sak....mina ben har blivit så starka att jag inte en enda gång under hela färden kände av någon mjölksyra. Det har aldrig hänt förut på säsongens första tur! Jag hade visserligen medvind, det lilla det nu vindade, men jag körde med 3:an (på vänster sida) och 6:an (på höger sida) hela vägen med undantag för den lilla bit där det var geggamojja. Jag brukar inte orka ha högre än 5 (på höger sida) någon längre tid men i dag gick det. Det måste vara allt idogt tränande på gymet i höst och vinter :-)
Jag kan inte det där med växlar men för att förklara har jag upp till tre på vänster sida och upp till åtta på höger. Man kan säkert beskriva det med proffsigare ord än så men shit the same....jag klarar av att växla i alla fall ;-)

I morgon lär väl några (i bloggsammanhang onämnbara) mindre ädlare delar av kroppen säga sitt men det problemet får vi ta då. Det var en helt fantastisk tur och dag! Jag ser redan fram emot nästa gång!

Skrivet av Angela Müller den 21 mars 2005 18:45

Kommentarer

Wow morsan! Du och pappa kommer bli riktiga muskelknuttar :D Ni tar väl cykeln upp i april sen? ;) Nej just det ja jag har ju beställt biljett till dig... ;) :P

Skrivet av: Anna den22 mars 2005 16:37

Anna> Sötnos, om det kunde bli så ändå. Njae, det hade ju varit trevligt. Kan vi kanske göra i maj istället? Men kan vi cykla med puslingarna? *Kram*

Skrivet av: Angela den22 mars 2005 21:20

Alltså jag menade att ni skulle cykla från GBG :D

Skrivet av: Anna den22 mars 2005 22:13

Sure, men då får det nog bli mer än fyra dagar ledigt ;-) Förresten, varför skulle vi först cykla in till Göteborg ;-))

Skrivet av: Angela den22 mars 2005 23:04

Krutgumma där. Det dryper svett om mig när jag läser om din cykeltur. Antingen är du inte riktigt klok eller så är jag väldigt, väldigt lat. Gissar på det sistnämnda.

Skrivet av: r2 den23 mars 2005 14:39

Nä, men jisses vad glad jag blir när du skriver en rad här! Njae, jag tror inte att du är lat snarare jag som inte är klok ;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den23 mars 2005 14:51

Post a comment




Remember Me?