« Söndagsfrågan | Huvudsidan | En sådan fantastisk dag! »

20 mars 2005

En annan värld i dag

TILL SKILLNAD MOT MIN CYKELTUR i går som var på barmark och asfalt blev det skogen och snön på dagens promenad. Vi lånade med oss grannens "lilla" Ebba - en hund med mycket charm. Hon tvekade inte en sekund utan hoppade glatt in i bilen som bar i väg mot Annersjön där vi parkerade.

prom1.jpg

Det var inte lätt att gå för det var rena isbanan. Man fick ömsöm gå i mittremsan där det tidvis fanns snö för fötterna att få grepp i och ömsom intill vägkanten där det låg uppskottad snö.
Vi travade på cirka 1 timma då vi nådde Stora Lövsjön och scoutstugan som vi beslutade oss för att fika vid.

prom2.jpg

Vi hittade en solig glänta alldeles intill strandkanten som fick duga. Det smakar ju som alltid gott med lite kaffe och en nyttig macka när man är ue i skog i mark. Woffer njuter till fullo som synes med scoutstugan i bakgunden.

prom3.jpg

Visst fick Ebba en och annan mumsbit också men hon var inget vidare försjust i kaffe så hon tog sig en slurk ut Lövsjön där isen hade tinat intill strandkanten.

prom4.jpg

Ja, det var en härlig promenad och vi var ute runt 2 timmar men den effektiva promenadtiden blev 1 timma och 40 minuter. Jag hade gärna travat på lite till men Woffegubben var nöjd och det var nog Ebba med ;-)

Vi får väl se om vi får låna Ebba någon mer gång - hon var allt annat än gul när vi kom åter. Ändå försökte jag gnugga bort den värsta smutsen på mage och ben men det satt som berget. Det blir säkert ett bad för unga fröken innan denna dagen är till ända.

Skrivet av Angela Müller den 20 mars 2005 15:14

Kommentarer

Vad kul att Ebba kan följa med er ut!!!! :) Lydig också, inte ett koppel så långt ögat kan nå...

Skrivet av: Anna den20 mars 2005 20:10

Anna> Nej, koppel har hon inte. Men hon var långt före oss den mesta tiden så jag fick ropa på henne. Då stannade hon (inget trams med att springa tillbaka) och väntade tills vi sågs och sedan bar det av igen. Men hon är en ljuvlig varelse och andra hundar struntar hon i så vi var aldrig oroliga. Ja, jag hoppas vi får ta med henne fler gånger.

Skrivet av: Angela den20 mars 2005 20:30

Post a comment




Remember Me?