« Jodå | Huvudsidan | Att ta sig vatten över huvudet »

6 mars 2005

En dag mitt i livet

VAKNADE GANSKA TIDIGT. Vek tvätt och gav mig sedemera av till gymet strax före 10.00. Det var underkroppens tur i dag (om man nu kan kalla det tur!). Som vanligt blev det 30 minuter uppvärmning i roddmaskinen och sedan 60 minuter styrka. När styrkepasset var färdigt och jag skulle börja med motion så hade solen hunnit upp och lyste så lockande så jag hoppade helt sonika över motionspasset åkte hem. Vi kokade kaffe och letade upp några bullar i frysen som tillsammans med kaffet åkte ner i ryggsäcken.

Därpå bar det av till Härskogen för stavgång. Det var verkligen länge sedan vi var ute och stavgick och förförligt länge sedan vi var i Härksogen, detta Mecka för alla för motionärer.
Vi fick nästan en chock då vi svängde upp på parkeringen och insåg att det var mer än fullsatt. Som tur var åkte en precis och vi kunde parkera. Det har aldrig hänt förut att vi kommit dit och det inte funnits en enda parkeringsruta. I dag stod det bilar överallt inte bara i anvisade rutor.

1.jpg

Vi tog femkilometaren och fick snart upptäckt varför det var så mycket folk. Alla åkte skidor! Jisses, om jag bara anat det kunde vi ju tagit med våra skidor - det såg så mysigt ut! Nåja, vi hade ju i alla fall våra stavar med oss ;-)

2.jpg

Sjön var igenfrusen och man åkte skidor, promenerade, åkte skridskor och drog sina barn i pulkor - det var verkligen mycket folk i rörelse denna underbara söndag. Vi såg flera som grillade korv och det luktade förrädiskt gott när man passerade. Jag kan inte minnas att vi sett detta skådespel förut. Tror inte det varit så tjock is, vid de tillfällen vi varit där på vintern, så att man vågat sig ut på den.

4.jpg

Fika är ju ett måste så när vi stavat oss genom "femman" gick vi ut på isen och hittade en ljuvlig plats i solen, intill en liten holme, där vi fikade en stund.

3.jpg

Woffegubben blev så varm under stavningen så han fick plocka av sig jackan en stund. När vi hade fikat klart så tog vi oss in till land igen.

5.jpg

En fantastiskt dag! Det är ju näst intill så man kan gilla vinter och snö - om det bara hade varit så här hela tiden.

Skrivet av Angela Müller den 6 mars 2005 16:42

Kommentarer

Åh, vad härligt det ser ut! :-)

Skrivet av: Lilla Mysan den 6 mars 2005 20:09

Lilla Mysan> Ja, det var faktiskt till och med så mysigt så det blev lite träningsvärk i vaderna - inte illa ;-)

Skrivet av: Angela den 7 mars 2005 08:04

Post a comment




Remember Me?