« Sömnlös men nya linser | Huvudsidan | Jodå »

5 mars 2005

Det finns vissa risker

MED ATT VARA MAMMA NÄR MAMMAN i fråga har två journalistutbildade barn. Bägge två anser att jag ska gå en kurs och lära mig skriva.
Att jag inte har den ambitionen har mindre betydelse i sammanhanget för när barnen blir vuxna har man än mindre att säga till om :-)
Och jag har nu kollat upp med KK, Östra Sjukhus där bägge har sett dagens ljus - man får tyvärr inte lämna tillbaka ungarna.

Det är inte heller helt riskfritt att byta från månadslinser till endagslinser så nu har jag beslutat att forsättningen blir månadslinser.
Visst, det är bekvämt att ta ur linserna ur asken på morgon utan klet med linsvätska och det är lika bekvämt på kvällen när man tar ur dem och sedan förpassar demsamma rakt ner i toaletten utan klet med linsvätska och linskoppar hit och dit. Det vill säga om man nu hittar linserna som ska ut på kvällen!!
Jag kan förtälja att det gjorde inte jag. Det blev till att gräva runt en bra stund innan jag lyckades få fart i dom små rackarna.
Jag gissar att det beror på att dom är tunnare och därmed inte går att känna på samma sätt som den andra varianten. Jag fick dem inte heller att sitta bra, det kändes som det skavde hela tiden.
Så jag har nu meddelat min optiker att jag fortsätter som förut. Däremot ska jag skaffa mig ett mindre lager med endagare för vid vissa tillfällen kan det utan tvekan ha sin fördel.

Woffegubben och en arbetskamrat var i går kväll på bio och då passade jag på att gå till gymet eftersom jag inte gillade just den filmen. Det var som vanligt, på fredagskvällarna, ganska lite folk och det gjorde ju inte saken sämre.
En arbetskamrat med fru har tecknat kort på "mitt" gym så vi träffades och det var lite småtrevligt må jag säga. Kanske kan vi köra lite styrka tillsammans så småningom.
Överdelen av kroppen fick sig en genomkörare och som alltid blev det först uppvärmning i roddmaskinen och motion efter styrkan.
När mitt pass, som blev 3 1/2 timma, var klart åkte jag till stan och hämtade upp "biograbbarna" för vidare transport hem.

Väl hemma började titta på en film samtidigt som vi inmundigade lite kvällsmat men det slutade, som det för det mesta gör, med att vi stängde av och gick till sängs redan efter en kort stund. Fredagskvällar suger efter en veckas arbete. Och det trots att vi, eftersom vi inte fått ändan ur vagnen och börjat simma, har haft "sovmorgon" varje morgon...

I morse vaknade jag till en strålande sol och för att inte riskera brännskador på mina orchidéer så blev jag tvungen att hala ner markiserna. Det blir onekligen en motsägelsefull bild med markiserna nere och trädgården täckt av minst 40 cm snö.

Femtemars05.jpg

Men, det väcker ett visst hopp om sol, vår och kanske kanske en eller annan dag sommar. Och, precis som Jontas faktiskt påpekade i kommentarerna så är det riktigt svettigt mitt på dagen mitt under solen. Det upptäckte jag nu när jag var ute och fotade. Egentligen borde man gå en promenad (säger jag nu igen!) i dag när chansen finns att vistas ute dagtid!

Tvättmaskinen och tumlaren stonkar på fullt inne i tvättstugan så jag skyller förstås på det men inte så någon hör för då får jag förmodligen veta att dom går på ström och klarar sig på egen hand även om jag är ute och promenerar!

Skrivet av Angela Müller den 5 mars 2005 10:43

Kommentarer

Du ska inte gå kurs för att lära dig skriva, utan för att utveckla ditt skrivande!

Skrivet av: steffanie den 5 mars 2005 21:35

Steffanie> Ja, du ser inte ens det har jag fattat :-) *Kram*

Skrivet av: Angela den 6 mars 2005 00:39

Post a comment




Remember Me?