« Höstskrud | Huvudsidan | Min eviga kamp »

10 oktober 2004

Åter till basen

STOCKHOLMSVISTELSEN är över för denna gång. Det har varit en fin helg och vi har hunnit att umgås och att ha det lite mysigt.

På lördagmorgon inhandlade vi lite gott frukostbröd och mötte upp Stora Monsterbarnet som tog tuben till Fridhemsplan. Därifrån åkte vi sedan gemensamt till Lilla Monsterbarnet, Oskar, Boris och Ila samt Alice och Greta (vars matte är på resa och är inkvarterade hos "bästa kompisarna" under tiden). Där åt vi en härlig frukost och sedan fixade vi lite deg till pinnbröd och drog därpå till Kairo. Jo, det är sant! Det ligger i Upplands Väsby och är ett fantastiskt fint område med bad och promenadstråk på härliga skogsmarker.
Anna och Oskar, och för all del även kompisarna, brukar dra dit och bada med hundarna. Det är Mälarens vatten och med risk för att bli tjatig så var det ett helt underbart område med växlande natur.
Vi tog först en lång promenad med alla fyra vovvarna och sedan stannade vi till på en fin grillplats och grillade korv och bakade pinnbröd till. Himla mysigt och vädret var ljuvligt men det blev lite kallt när vi var stilla.

Boris övade sig på att spåra och han gjorde det jättebra. Jag gick in i skogen, en lång bit ifrån dom andra, och sedan bad Anna honom att leta upp mig. Jag hade gått lite kringelkrokar så helt lätt var det inte men Boris fixade det och hittade mig.

På kvällen var vi sedan hela gänget, med undantag för dom fyrbenta, och spelade Bowling. Det var jättekul och vi har faktiskt inte spelat sedan vi var på Tenerife i julas. Två timmar höll vi på och var ganska möra efter det kan jag lova. Så vi körde Stora Monsterbarnet hem till Bandhagen och hjälpte henne med lite fix av TV-sladdar en stund innan vi körde till Kungsholmen för att sova några timmar.

I morse frukosthandlade vi lite och åkte till Bandhagen för att avnjuta den tillsammans innan vi vid 11-tiden började vår resa hem. Vi stannade på vägen och åt middag och sedan stannade vi ytterligare en gång för att handla det nödvändigaste för morgondagen.

Väl hemma blir det som alltid lite att röja med innan man är klar för sängen. Vi har packat upp och jag har lagat morgondagens luncher, packat bad- och gymväskor och nu håller jag på med tvättmaskin numro två. Så fort den är klar blir det sova av. Känner mig helt slut efter helgens aktiviteter men det har varit en sådan bra helg så det är värt det flera gången om.

Barn håller på att bli stora när de börjar ställa frågor som det finns svar på.

JOHN PLOMP

Skrivet av Angela Müller den 10 oktober 2004 20:30