« Hemma igen | Huvudsidan | Sista semesterdagen »

16 augusti 2004

Full rulle raka rör

Steg upp tidigt i dag, i alla fall tidigt för att vara semester. Men Lilla Monsterbarnet, Oskar, Puslingarna samt kamrat Jenny är på väg från den Kungliga Huvudstaden så det var av nödvändig art att stiga upp. Woffegubben for in till Göteborg för att hämta upp dem och jag klippte gräset.
Just när jag tog ut klipparen från förrådet så hörde jag något prassel och undrade just om det var grannen på andra sidan (vårt förråd är avgränsning till deras tomt) och precis då ringde telefonen. Medan jag pratade i den hoppade en padda fram! Det var alltså inte grannen.....

Nåväl, vid elvasnåret kom barnen och puslingarna och snacka om full rulle. Anna ringde och beställde tid för synundersökning och linsprovning åt mig! Hjälp!
Jag har visserligen klagat länge över att glasögonen alltid befinner sig på någon annan plats än jag gör och jag blir grinig på dem i största allmänhet men att ta mig på sängen så där.

Vi åt lite pasta och paprikasås till lunch och puslingarna busade runt som små galningar i trädgården. Det är en fröjd att se hur roligt dom har. Ila har blivit så stor och fascinerade på oss. Och Gammelboris är ju alltid Gammelboris, det kan ingen ta i från oss.

Jag fick tid hos optiker inne i Göteborg 15.30 men barnen var sugna på att gå runt lite på stan så vi åkte efter lunchen.
Vi fikade på Vanilj och jag åt en jättekanelbulle (som en hel middag) och det var mysigt.

Tyvärr fick jag inga linser i dag för det jag behövde måste beställas och därmed heller ingen linsträning. Jag ska dit på fredag igen och göra resten.
Lite tveksam är jag till att det kommer att fungera men vi får ge projektet en chans.

När jag var klar hos optikern stack barnen till Liseberg och jag till Ica på Mölndalsvägen för att hadla lite käk. Därefter hem till Woffegubben som hade ansvar för puslingarna. När jag var nästan hemma mötte jag honom med Boris och Ila då dom var ute på promenad. Just när jag fick syn på honom stod han och pratade med en dam som också rastade sin lille pudel så jag åkte förbi hem och packade upp varorna.

Lite middag och sedan pös i soffan tills barnen var på väg hem med bussen. dåå tog vi puslingarna och promenerade ner och mötte dom så blev det en liten kvällspromenad för oss och puslingarna.

Nu har vi nattat barnen och en hund. Boris sover inne hos oss i natt medan Ila sover med barnen i husvagnen.
I morgon vill dom till Ullared och enligt väderrapporten så ska det bli regn viket ju inte gör så mycket om man ändå ska åka långt och sedan traska i affärer.

Den som är genomvåt är inte rädd för regn.

OKÄNT URSPRUNG

Skrivet av Angela Müller den 16 augusti 2004 22:57