« Luciagym | Huvudsidan | Strykande åtgång »

13 december 2003

Alla tjugotre

Stod i duschen när jag kom hem från gymet. Det var Woffegubbens som så tappert kämpat iväg dem alla från fönsterbrädorna i vardgasrum och allrum.

Nu har jag duschat dem för överlevnad i tre veckor tills nästa vattningstillfälle.
Jag pratar alltså om mina små gunstlingar orchidéerna.

I går planterade jag dessutom dom sista fyra bebisarna som vi hade med från Thailand i april i år. Dom är nu, precis som dom fem första, planterade i vitmossa som är plockad i regnskogen någonstans var det nu var.

Det är lite pyssel med orchidéer, speciellt om man ska vara borta ett tag, men det är värt varje uns av ansträngning. Flera av dom har mängder med knoppar som med all säkerhet kommer att slå ut tills vi kommer hem igen eller strax efter. Flera blommar just nu och dessa står säkert kvar också tills vi anländer hem igen.

Nu ska dom få stå i duschutrymmet tills den värsta fukten avdunstat och sedan får dom komma tillbaka till fönsterbrädorna igen.

Jo, jag har ju en utböling ståendes i gästrummet också. Det är Stora Monsterbarnets som i stort sett är död. När vi var i Stockholm för någon vecka sedan bad hon mig vårda denna näst intill döing under hennes frånvaro.
Jag kan inget garantera men jag har i alla fall planterat den lilla stackaren i vitmossa i en glaskruka så vi får se om den kan hämta sig igen.

Den har hon haft i många år. Fick den som present av sin chef på SVD när hon slutade där. Den har blommat, trots sin vanskötsel eller kanske gå grund av, flera gånger sedan dess. Sista året har den dock i ren protest inte visat sina vackra sidor.

Skrivet av Angela Müller den 13 december 2003 15:31

Kommentarer

*Ler* Jag tror aldrig jag har ägt en orkidé! *Kram*

Skrivet av: Bim den13 december 2003 18:56

Åhh, dom är helt otroliga små varelser. Månad efter månad kan man tro att dom är mer eller mindre döda och så helt plötsligt ur intet slår den ljuvligaste blomma ut! Det är livsglädje det! *Kram*

Skrivet av: Angela den14 december 2003 11:26

Tror du den kommer överleva? *orolig*

Skrivet av: steffanie den15 december 2003 21:25

Ja, det är ju ett tungt ansvar du lagt på mina gröna fingrar (fast det där med gröna fingarar är en myt...dom är bruna för det mesta)...Vi hoppas! :-)

Skrivet av: Angela den17 december 2003 20:05