« Nå, fru Müller | Huvudsidan | Gym »

8 november 2003

För att komma i kapp

I torsdagskväll var en kollega och jag på konserthuset och lyssnade på två mästerverk av Schubert på samma konsert: pianosonaten i G-dur D 894 och den stora C-dursymfonin nr 9.

Det var mäktigt! Fullsatt till sista plats!

Innan konserten var vi på en en mysig restaurang på Avenyn (kommer som vanligt inte ihåg vad den hette) och åt en mycket god middag. Förrätt och huvudrätt och till det öl. Mumms....Det är bra gott att bara slå sig ner och peka på vad man vill ha och sedan invänta servering...åtminstone ända fram tills dess att man ska betala :-)

I går kväll var vi inbjudna till våra kära grannar. Alltid lika trevligt med god mat och dryck i goda vänners lag.

Dock en aning bakis i morse med dov malande huvudvärk som inte ville ge med sig. Det beror inte på att jag varit full - å nej, sådant där hör yngre generationer till så det har vi vuxit oss i från. Men jag drack rödvin och det brukar inte sluta väl vilket det inte gjorde denna gång heller. Men å andra sidan är det inte kul att alltid säga nej tack till värdparet som hade ansträngt sig för en trevlig afton.
Nåja, så farligt är det inte. Jag stapplade ut i friska luften i förmiddags och klippte ner lite döda vissnade växter samt sopade och krattade löv så det stod det härliga till och visst blev huvudvärken knapp märkbar efter det.

Woffe jobbar sin lördag i dag så jag har varit ensam hela dagen och alltså inte behövt vara trevlig eller artig mot någon. Nu, så här i kvällens gryning, har jag dock ringt och sagt till honom att kasta sig hem för nu är jag dödshungrig och vill ha lite middag.

I ungen står en långpanna med potatis i klyftor och skalet kvar, morötter, massor av gul lök samt en vitlök och puttrar på. Det är så himla gott att göra potatisarna i ugnen. När det bara återståår en kort stund kastar jag över lite tomater som får vara med en stund innan rätten är fullbordad. Mmm det börjar osa gott från köket.

Annars har jag nog varit ganska lat i slutet på veckan. Hade tänkt mig träna i fredags innan vi gick in till grannarna men så ville dom att vi skulle komma en halvtimma tidigare och så insåg jag att jag inte skulle hinna Får se om jag kan pallra mig bort till gymet i morgon.

Skrivet av Angela Müller den 8 november 2003 18:08

Kommentarer

Kul att konserten var så bra! *Kram*

Skrivet av: Bim den12 november 2003 18:27

Ja, det var som sagt mäktigt och en trevlig upplevelse i den för tillfället mörka trista vardagen. *Kram*

Skrivet av: Angela den12 november 2003 20:30