« Och nu är resan över | Huvudsidan | Barnen och kennelklubben har åkt hem »

13 augusti 2003

Lilla Ila och Stora Boris

Att komma hem från semestern innebär utan tvekan en del arbete...jag menar tvätt som man samlat på sig, packa ur allt ur husvagnen, städa ur densamma eftersom man inte bor två personer på så liten yta i tre veckor utan spår om man säger så, och lite trädgårdsarbete. Ja, det var faktiskt bara lite för våra goda vänner har skött vår trädgård, under vår frånvaro, som om vore det deras egen. Roland har klippt gräset och jag som alltid sköter denna syssla vet hur jobbigt det är! Och Ingegerd, har skött trädgården som ett dibarn. Det är fantastiskt och jag hade verkligen inte väntat mig att hon skulle orka det med tanke på hennes egna Botaniska Trädgård! Snacka om att vara en priviligerad semesterfirare!

Och nu, ja nu har Anna och Helen kommit på besök med sin hundkennel (?) Jo, för mig är det som en hel hundkennel för det är Annas två pudlar, Gammelboris och lillila, samt Helens två varav den ena är en pudel och den andra vet jag inte rasnamnet på men den påminner om en sådan där smäcker tävlingshund, Alice och Greta. Greta är som vore hon en ädel dam och bryr sig intet mycket när dom andra far runt som stollar. Hon ser mer ut som om hon tänker "Ja, ni blir säkert mogna en vacker dag och får lite vett i skallen ni också"! Nej, Greta går minsann och lägger sig bekvämt medans dom andra springer livet ur sig.
Dom är helt underbara och jag hade klippt gräset innan dom kom men inte krattat så jag kan garantera att varenda ett avklippt grässtrå berfinner sig numera inomhus. Men, det känns så fantastiskt att dessa ungdomar orkar med ansvaret för två hundar per skalle. Jag tror inte jag skulle palla en hel dag.

Jag är liksom barnvakt i dag, det är lilla Ila och jag som är hemma och dom andra är i stan. Det är precis som att ha en liten bebis, äta sova och kissa. Inte ett dugg har jag fått gjort för tiden den går helt och hållt till detta lilla troll. Men det gör inget jag får ju njuta av henne till fullo och helt ensam. Just nu sover hon efter att ha grävt upp stora delar av trädgården och grannens lille grabb, Oliver, har gett henne en alldeles egen present. En boll som hon hade så roligt med länge innan hon somnade av ren utmattning igen.

Skrivet av Angela Müller den 13 augusti 2003 14:05

Kommentarer

Greta är en "whippet" :-).
Tack för supergod mat och värsta servicen! Nu är vi trötta och glada och ska packa ihop symaskinen och sova. Fast först rasta kenneln. :-D Kram Kram!

Skrivet av: Anna & Helene den13 augusti 2003 23:09

Man lär sig något varje dag :-)

Skrivet av: Angela den14 augusti 2003 23:23

Vad härligt du skriver om hundarna! *kram*

Skrivet av: Bim den15 augusti 2003 17:53

Om det inte vore så mycket ansvar och arbete hade jag nog gärna skaffat mig en hund. Det är en enorm glädje att få uppleva dessa fyrbenta varelsers kärlek.

Skrivet av: Angela den16 augusti 2003 00:12