« Det regnade som om vore himlens alla portar öppna | Huvudsidan | Makalöst vackert »

24 juli 2003

Rauschbrunnen 1020 m. ö. h.

Efter frukost gav vi oss i väg i strålande sol. Ingen tung packning bara ryggväskorna, kamera samt stavarna.
Det började ganska fint med asfalterad väg förbi några villor, typiskt Österrikiska med blomlådor på balkongerna så att man kunde baxna. Det är verkligen härligt att se dessa alphus så fina så det blir nästan overkligt.

Redan innan vi nådde fram till dom vackra husen gick vi faktiskt lite fel. Det stod helt plötsligt en underbart vacker bro framför vår väg och det var nog därför vi gick fel. För att den var så fin. Helt i massivt trä. Klart som korvspad traskade vi över denna bro och det gick säkert en kvart innan Woffe sade att det känns som om vi går åt fel håll.
Sagt och gjort vi vände och fick alltså passera över den vackra bron ännu en gång. Det rann vatten under bron, inte så värst mycket nu men jag kan föreställa mig yvigheten och vattnets fart frampå vårkanten. Runt hela detta område fanns det mängder av vilda Syrenbuddlejor vilket givetvis imponerade på mig eftersom jag vet vad en sådan bringar för pris hos trädgårdsmästaren. Dom kallas ju även Fjärilsbuske i folkmun och det namnet är nog mer passande för det flög mängder och åter mängder av fjärilar runt dem.

När vi passerat dom vackra husen och var på rätt väg började det snart gå uppför och då menar jag uppför! Men detta var bara början skulle det snart visa sig.
I vandrarboken vi lånat av Steffanie står det att läsa att det tar cirka 1 timma att ta sig upp. Jojo, men det gällde inte oss :-)

Mitt i en värstingbacke hittade vi ett ?vattenfall? och det var välkommet då kan jag lova. Fint och klart vatten som mycket väl kunde drickas vilket vi också gjorde med kupade händer men först efter att vi svalkat både ansikte och resten av knoppen. DET var skönt. Jag förväntade mig nästan att få höra det fräsande ljudet, som uppstår när man steker korv, då jag blötte ansiktet med en handskopa vatten.

Gelavatten.jpg Woffevatten.jpg

Därpå blev det serpentingång, det hade för övrigt aldrig funkat med att gå rakt upp, så stigen var redan som en serpentin. Vissa ställen fick man anträda med stor försiktighet då det var mycket smalt och nästan ingen stig kvar.
Jag minns att jag tänkte flera gången att det kan bara inte finnas ett ställe här att äta och dricka på för i så mycket lut kan man inte bygga några hus.

Men skam den som ger sig! Rätt som det var dök det upp en liten platå och där låg den underbaraste lilla Gasthouse som jag skådat. Då befann vi oss 1080 m ö h. Vi traskade givetvis in, på gården fanns massor av bord och bänkar för trötta vandrare, och satte oss för lite vila och dryck.
Jag kan lova att det lät sig smaka. Det gick får omkring i hagar runt ?Gasthouset? med den typiska bjällran som är så mysigt att få höra på höjder som dessa.
Och vi fick se ett plan gå in för landning på flygplatsen som vi befann nästan rakt över. Det var en tjusig syn att planet cirkla mellan bergen innan det kom rakt framifrån för inflygningen. Lite ovanligt att kunna betrakta sådant från ovan.

Rauschbrunnen.jpg

Ja, om vägen upp var jobbig uppför så är det ingen mot att gå ner. I lut som dessa så frestar det på smalbenen och vaderna rejält. Men det gick att komma ner på den timme det skulle ta att gå upp! Två timmar behövde vi amatörer minst för uppstigningen. Då ska ju tilläggas förstås att vi stannade ofta och tittade ut över Innsbruck. Sådana vyer kan man inte se sig mätt på.

Vy.jpg

Vi passade också på att hälsa Innsbruck från Steffanie som vi hade lovat. Det gjorde vi förresten när vi såg det hus (tror vi i alla fall) hon bodde i här under studietiden.

Väl nere igen var benen ganska så skakiga en bra stund efter när vi var på relativt plan mark. Och vi hade ju tur som tokar för när vi var mindre än fem minuter hemifrån så började det så sakta droppa från himlavalvet.
Sällan har en dusch kännts så uppfriskande som den jag tog när vi kom hem! Det var en varm dag att vandra men ändå ganska bra för den gassande solen släppte taget på väg hem och det blev lite molnigt. Nu, i skrivande stund, regnar det igen. Inga störtskurar men väl så mycket så att det känns behagligare att sitta inne.

Det blir nog ingen vandring i morgon, åtminstone inte vad jag tror nu, för jag känner av lite träningsverk i vaderna och det har med all säkerhet med nedstigningen att göra. Men som sagt, vi får se – man glömmer ju så lätt….

Skrivet av Angela Müller den 24 juli 2003 18:55

Kommentarer

Åååååååh Rauschbrunnen! *blir alldeles nostalgisk* Dit gick vår allra första vandring när vi var nere. Familjen Berchtold, som har gasthauset, har ytterligare två restauranger nere i stan föresten :-)

Kul att ni lagt upp lite bilder!

*kramkram*

Skrivet av: steffanie den24 juli 2003 19:30

Om ni är trötta i vaderna skulle ni ju kunna åka linbanan upp till Hungerburg och vidare upp mot Nordkette. Där uppe kan man prommenera lite, käka och åka hem med linbanan igen. Ni kan ta cyklarna längs Inn och parkera dem vid Hungerburgbanan.

Skrivet av: steffanie den24 juli 2003 19:37

Seegrube heter ändållplatsen uppe på Nordkette där restaurangen ligger.

Annars kan ni ju cykla till Schloß Ambrass, slottet på andra sidan stan. Där finns en vacker, lummig park med uteservering där man kan sitta och njuta av livet.

Eller så kan ni cykla till Hall, grannstaden som ligger 10 km bort. Innerstaden där lär vara väldigt vacker, mycket finare än Innsbrucks. Jag tror man kan cykla längs Inn hela vägen.

Skrivet av: steffanie den24 juli 2003 19:42

Tack snälla du för alla tips. Något av dem alla blir det i morgn det kan du vara säkekr på. Här finns ju tydligen massor att njta av. Kram Mm

Skrivet av: Angela den24 juli 2003 19:51

Åhh, vad härlig er dag lät! Du skriver så levande så det känns nästan som om man vandrar i bergen med er! Det där är en semester som jag skulle vilja pröva på! Det kanske får bli när barnen är större! För de vill nog inte vandra! Massor med kramar i dag också från mig!

Skrivet av: Britt-Marie (Bim) den24 juli 2003 20:15

Låter härligt tycker jag som är gammal fjällvandrare. Härligt att ta ut sig. Imorgon mår du nog jättebra.
Vi är hemma två dagar till.
Lugnt i skara.
Ha det fortsatt bra på semstern!

Skrivet av: karin lodin den24 juli 2003 22:50

Vad härligt att se bilder! Det är superkul att läsa om er semester, det känns som om man sitter o tjyvkikar i någon av era ryggsäckar! :-D

Skrivet av: Anna, Boris och Ila den25 juli 2003 07:40