« Inte kom vi så långt inte! | Huvudsidan | Nämen ser man på… »

21 juli 2003

Phew vilken natt!

Vid 23-tiden i går kväll gav vi upp vårt trygga stillastående på rastplatsen och gav oss ut i den sanna verkligheten längs Autobahn igen. Då hade vi hört på nyheterna att man hade släppt på trafiken igen. Och det gick med skaplig fart utanför rastplatsen tyckte vi som kunde studera det på nära håll. Problemet visade sig dock vara att det var bara ibland man kom upp i de farter som vi uppfattade som skapliga.

Hujedamejjen säger jag bara, tänk att råka ut för detta till och från! Vi är, har vi konstaterat, lyckligt förskonade på våra breddgrader och ska väl inte gnälla mer (åtminstone inte på ett tag) när vi på morgonen kommer fem minuter försent till simhallen för att det tjocknat till i trafiken i höjd med Tingstadstunneln.

Nåja, för att göra en lång historia kort så kom vi åtminstone precis förbi Hamburg och då var klockan 01.00 så vi stannade på första bästa rastplats Hasselhöe och, Gud förbjude det, för att övernatta. Man har ju både hört och läst om alla sorters vägrånare på och kring dom stora vägarna som leder vidare ut mot Europa.

Vi vaknade bägge två i morse strax före åtta och hade både husvagn och bil där dom förväntades vara. Alltså klarade vi oss från alla hemskheter och kommer på så vis inte att stå med i tidningen i dag heller. Jag hade, måste jag villigt erkänna, svårt att somna och det berodde inte bara på den tropiska värmen utan en stor portion oro och ett himla bröl från motorvägen samt en och annan långtradare som fick för sig att starta och ge sig i väg mitt i natten. Samma elände upplevde Wolfgang. Men vi vaknade trots detta utsövda och relativt pigga. Tilläggas bör att vi fått säkra rapporter om att gårdagen var årets varmaste dag sedan mannaminne så man behöver ju inte förvånas över att vägarna mer eller mindre har smällt bort i värmen.

Eftersom vårt förråd av bröd och lättförtärd mat hade sinat under det ?icke förväntade stoppet? gick vi till rastplatsens restaurang och blev skinnade på 190 kronor för frukost. Men skit samma, mätta blev vi och stärkta därtill att åter börja vår långa resa mot målet.

När vi startad från vårt tillfälliga natthärbärge hade vi färdats 63 mil från Gråbo räknat. Och nu i kväll när vi stannat så är mätarställningen på långt över 100 mil.

Vi stannade för att tanka relativt snart efter start men sedan körde vi nonstop ända till det var dags för lunch vilken vi intog, även denna för en mindre förmögenhet, i höjd med Fulda och det inföll vid 15-tiden.
Under tiden vi avnjöt den svindyra lunchen så började vi så smått planera för nattens stopp. Jag vägrar nämligen att åka hela sträckan, som för övrigt inte hade varit möjligt, utan att få ett stopp där det bjuds dusch och annat vesäntligt för oss moderna människor (eller möjligen bortklemade). Vi letade upp tre möjliga campingar varav den första låg i Nürnberg. Den hittade vi tyvärr aldrig och mitt humör, samt kroppslukt, var inte att leka med. Vi körde och körde och jag fick känslan av att vi kommer att dö där ute i trafiken och när dom hittar oss så kommer man att baxna av svettlukten. Värmen har, i dag liksom i går, varit jämförbar med Thailand!

Till slut hittade vi avfart 58 mot Kipfenberg och därmed en camping mitt ute i ingenstans. Tyvärr finns det inga skyltar längs Autobahn var man kan finna en campingplats utan man måste ha järnkoll och som tur är har vi en alldeles utmärkt campingbok som Wolfgang fick i födelsedagspresent förra året av sin syster. Utan den hade det inte gått säger jag bara.

Vi är nu på plats och jag skriver dagbok och Woffe tittar på texttv och vi befinner oss cirka 15 mil från München. Från München till Innsbruck, som är målet med resan, återstår det alltså cirka 35 mil. Dessa ska vi nog kunna knäcka i morgon stärka av en god natts sömn och dusch och allt annat som gör livet till en fest.

Skrivet av Angela Müller den 21 juli 2003 21:05

Kommentarer

Skönt att höra att ni kommit såpass långt iallafall! Hälsa Innsbruck! *kramkram*

Skrivet av: stora monsterbarnet den21 juli 2003 21:30

*Skrattar* Jag gillar ditt sätt att skriva! Sitter alltid och ler larvigt framför datorn när jag läser din dagbok! *Kram*

Skrivet av: Britt-Marie (Bim) den21 juli 2003 23:06

Har pappa en syster? :-O
Vilken tur att ni har ärkånditjen i denna hetta! Men idag kom regnet till Väsby! Ila trodde jag lekte en ny lek och skuttade runt för att fånga regndropparna... *fniss* Superskoj att läsa dagboken!

Skrivet av: Anna, Boris och Ila den22 juli 2003 06:21

Tur att du sparat undan korsordstidningarna :-)

Skrivet av: Veronica den22 juli 2003 08:06

Det är skönt att höra att ni har det
så bra....

Skrivet av: karin lodin den23 juli 2003 18:13