« Full rulle | Huvudsidan | Phew vilken natt! »

20 juli 2003

Inte kom vi så långt inte!

Färden startade klockan 09.00 från Gråbo. Styr så ekipaget mot Helsingborg och HH-Ferries tog oss över sundet till Helsingör.
Därefter kuskade vi på de 20 milen till Rödby och fraktades denna gång av Scandlines över till Puttgarden.
Så långt var allt både frid och fröjd. Vi hade tur med att inte behöva stå i kö vid någon av färjorna utan körde bara rätt på.
Det bådade ju gott!
Men när vi körde av färjan i Puttgarden så kom vi knappt en mil och sedan började köerna. Vi hörde på radion att värmen hade förstört beläggningen på motorvägen i riktning Lübeck. Vi stod ut lite mer än timma i en toppfart på 20 km/timme. Mest stod vi förstås still eller bromsade för att stanna och några få minuter då och då gasa på.

Vi stannade vid en rastplats cirka en mil innan Lübeck för att invänta till köerna gett med sig.
Vi åt lite, löste några korsord och tittade på denna förfärliga kö timme ut och timme in.

Vi står här fortfarande och klockstollen närmar sig 22.00. Vi får se om det är någon ide att överhuvudtaget förflytta sig annars får vi väl övernatta här.
Hur det nu ska gå till med 31 graders värme, miljoner gräshoppor som visserligen ?sjunger? vackert men förbaskat högt och ständiga bröl från utryckningsfordon som susar förbi så fort det nu går i snigelfarten. Därtill ligger rastplatsen 3 meter från vägen så det susar hela tiden förbi fordon vars förare är både förbannade och trötta vid det här laget.

Vi blev själva, förbikörda av en tre polisbilar och ett annat utryckningsfordon, under den tiden vi fortfarande var kvar på vägen. För oss som låg i högerfilen var det Ok att möka sig undan en bit men för de stackare som låg i vänsterfilen fanns inte mycket att göra. Dom envisas, precis som hemma, med avbärarräcke mellan och att bröta in i ett sådant gör man inte frivilligt för att dom ska kunna passera mellan, alltså längs mittlinjen.

Skrivet av Angela Müller den 20 juli 2003 21:53

Kommentarer

Oj vilken otur.. men vad skönt att ni har husvagn! Tänk om ni skulle bo på hotell eller liknande, nu har ni ju boet med er i alla fall. :) Hoppas det blir bättre imorgon!!

Skrivet av: Anna och puslingarna den20 juli 2003 22:32

Upp tidigt innann alla vaknat så hinner ni några iallafall!

kramkram!

Skrivet av: stora monsterbarnet den21 juli 2003 05:45

Tack mina bägge sötnosar för att ni läser vad era bägge tokar till Päron har för sig! Hoppas att allt är väl med er ! Vi kommer att anlända till Innsbruck på tisdag förhoppningsvis. Kram Mm

Skrivet av: Angela den21 juli 2003 21:29

*Suckar* Usch! Låter jobbigt! Trafikstockningar och värme är inte kul tillsammans... *Kram*

Skrivet av: Britt-Marie (Bim) den21 juli 2003 23:05