« Två timmar för lite sill! | Huvudsidan | Att man ska få så ont i håret av lite sill ;-) »

20 juni 2003

Om det blåste smådjävlar i torsdags…

Så är dom något större i dag kan jag lova! Nåja, vi har full sol och letar man upp ett ställe där det inte blåser kan man faktiskt vara klädd i korta byxor och kortärmat!

Vi var nere, Woffe och jag, och kikade på barnen som dansade kring midsommarstången och precis när vi kom så sjöng dom Idas visa ?du ska inte tro det det blir sommar ifall inte nå´n sätter fart…… Det är inte utan att man blir lite tårögd när man tänker tillbaka när barnen var små och dansade så stod det härliga till kring stången i Stråvalla.

Blev så mammasjuk efter det så jag var tvungen att ringa ?barnen?. Steffanie skulle just rusa iväg för att möta Sofia och Anna hade kommit hem en halvtimma tidigare från jobbet och hade just sussat in så gott fick jag veta av Oskar, fästmannen och blivande svärsonen.
Jag fick i alla fall önskat dom en Glad Midsommar.

Woffe och Håkan, vår gode vän och arbetskamrat, sitter och löser världsproblemen samtidigt som dom sänker en Pripps. Jag förbereder maten, vispar grädde, skär rödlök, lägger upp sillen samt revben (maken äter inte sill). Det ska bli så gott!

Det blev tyvärr inga bord utomhus med den vinden så gick det bara inte att duka ute. Så vi satt alla inomhus och därmed blev inte Midsommar som vanligt.
Visst smakade maten gott och sällskapet fanns inget att klaga på. Snapsen satt där den skulle och minen när den svaldes var lika illagrinande som alla andra Midsommar men något saknades.

Vi träffades i alla fall mangrant efter alla hade ätit och gick en poängpromenad som några av grannarna så fiffigt hade ordnat till. Det var kul för då blev alla tvungna att ta sig ut.

Dansbanan som vanligt frampå kvällningen men bandet som spelade hade tagit en välbehövlig rast precis när vi kom dit så ingen av oss iddes stå och vänta utan vi gick hem.

Skrivet av Angela Müller den 20 juni 2003 21:17