7 december 2009

Gymmet för hela slanten

I MORSE SOMNADE JAG IFRÅN ALLA mina ambitioner om att ge mig ut och träna. Klockan ringde 04.30 och jag lade mig då på spikmattan...Vilken jag låg kvar på när det var dags att åka till jobbet ;-) Att det ska vara så gott att sova på en spikmatta?! Det blev alltså ingen träning i morse men en rejäl avslappning - minst en och en halv timma ;-)

Nåja, det vara bara att ta igen nu i kväll på gymmet.

Först var det styrketräning i 90 minuter som mitt pass brukar ta och efter det blev det alltså motion i två omgångar. Först löptränade jag på bandet 5 km och sedan powerwalkae jag 5,5 km.

Träning: Löpträning på löpband
Totaltid: 00:38:57
Maxpuls: 152
Medelpuls: 136
Procent av maxpuls: 93
Procent av medelpuls: 83
Tid över pulsintervallet: 00:15:12
Tid under pulsintervallet: 00:01:18
Tid inom pulsintervallet: 00:22:27
Distans: 5 km
Förbrukade kalorier: 454

Jag hade mitt Nike + kopplat till Ipoden och jag började faktiskt med att kalibrera löpsteg och gångsteg.
Men vi är inte riktigt överens här ;-)
Nike + tyckte att jag sprungit 5,08 km...?

Träning: Powerwalk på löpband
Totaltid: 00:49:24
Maxpuls: 186 ? Tror pulsklockan fick tuppjuck här...
Medelpuls: 122
Procent av maxpuls: 113
Distans: 5,5 km
Förbrukade kalorier: 450

Här tyckte helt plötsligt Nke + att jag pw 4,98 km? Av någon anledning?!

Jaja, det är i alla fall lite kul ;-)

Och eftersom styrkan brände 472 kcal så har jag totalt bränt av 1386 och det tacar vi ju inte nej till efter den soffsittarhelgen ;-)

Höftböjaren tycker nog att jag ska vila till morgonen - vi får se. Det ömmar lite nu efter löpträning och powerwalken.

Och nu blir det spikmatta och sköna, goa, varma sängen...

Skrivet av Angela Müller den 7 december 2009 22:12 | Kommentarer (0)

2 december 2006

Bokslut november 2006

MEN HALLÅ - NU IGEN! Vad fort det går - jag tycker inte det var länge sedan jag skrev oktobers bokslut...

På gymmet har jag varit 19 gånger och 39 timmar totalt. 10 gånger har det blivit hela kitet med uppvärmning, styrka och motion och 9 gånger med ”bara” motion. Uppvärmning, styrka och motion fördelat på följande: Uppvärmning 6 timmar, styrketräning 12 timmar samt motion 22 timmar. Eftersom jag har börjar kolla hur många kilometer uppvärmning och motion ger (när jag gör den på löpbandet) så kan jag under oktober månad tillgodoräkna mig 6,6 mil gång och 7,5 mil löpning på löpbandet.

I simhallen 5 tillfällen...totalt 1,5 timmar och på den tiden tagit mig 2,5 km. Inte mycket att skryta med men lusten har helt enkelt lyst med sin frånvaro.

Promenaderna är ett fåtal korta och färre långa. 9 promenader har det blivit totalt och det har givit mig 1,6 mil i benen och 3,5 timmar på tiduret.

Cykeln är blygsamt använd för att inte rent av säga alls!

Stegvis har jag presterat 366 888 steg! Om man tittar in bakom så visar det sig att 10 440 är omräknade från rodd (1 gång) och simning så kan man konstatera att bara 356 448 är ”riktiga steg”.

Vad man än kan säga om novembers motion så fattas det några dagar om man säger så. Det beror på resor och nöjen ;-) Jag visste att den skulle bli sämre än oktober men ja, det får ju duga.

Skrivet av Angela Müller den 2 december 2006 23:12 | Kommentarer (7)

5 mars 2006

Baktajm

MAN TAGER VAD MAN HAVER sade Cajsa Wargh men det blir nog inte så bra om man ska baka just denna kaka. Såvida man inte har just detta hemma...

1_ingredienser.jpg

Man kokar ihop grädde, kaffe, kakao och lite socker...
2_rora.jpg 2_klartmrora.jpg

Under tiden det svalnar rör man ihop smör och socker poröst samt tillsätter äggen, ett i taget...

3_smorosocker.jpg 3_agg.jpg

Ja, sedan ner med smeten i en smord och bröad form och in i ugnen...

4_formen.jpg

Sedan återstår att krossa dajmen och att smälta den vita blockhchokladen tillsammans med en gnutta olja...

5_dajmkross.jpg 5_vitblock.jpg

När kakan fått svalna på altanen (vilket gick fort kan jag lova i den här kylan) så var det bara till att kleta på den vita blockchokladen och sedan överst garnera med den krossade dajmen.

6_kakaklar.jpg

Och efter det är det bara att börja om från början - om man ska baka två kakor vill säga och det ska jag ju.

Dagens stegeri slutar på 19 331 steg.

Skrivet av Angela Müller den 5 mars 2006 20:03 | Kommentarer (8)

25 januari 2006

Fem ovanor

Från Kulturbloggen fick jag uppmaningen att skriva om mina fem ovanor...
Har jag verkligen några ovanor?

Ett, jag har ovanan att snusa på natten...

Två, jag ovanan att jag alltid äter frukost framför datorn på jobbe tunder tiden jag jobbar vilket innebär keso i tangentbordet. När jag äter frukost hemma har jag ovanan att göra det ståendes, läsandes tidningen i köket, istället för att sitta vid bordet...

Tre, jag har ovanan att nästan alltid låta väckarklockan snooza så länge så att den (klockan alltså) mer eller mindre packar ihop av utmattning...

Fyra, jag har ovanan att engagera mig till tusen procent när det något engagerar mig till följd av att annat blir lidande...

Fem, jag har ovanan att bli deprimerad på under höst och vinter (Ibland hejdlöst)...

Skrivet av Angela Müller den 25 januari 2006 22:01 | Kommentarer (5)

16 januari 2006

En aktiv dag

DET BÖRJADE MED SIMNING I MORSE och sedan promenad till jobbet efter mina 700 meter. I dag var simmade till och med Astor lite. Han skadade sig så illa när han ramlade några veckor före jul att han fortfarande har svårt att röra sina armar.

I dag har jag varit på jurs hela dagen i Excel. Det var himla kul för det programmet har jag fuskat runt med i snart 10 års tid utan att kunna en bråkdel av allt det kan göra. Jag änvänder det väldigt mycket och dagligen. Nu ska det blii kul att få använda sina nyvunna kunskaper framöver.

Eftersom vi skulle fixa flyttkartongen åt Stora Mönsterbarnet så skulle det göras efter jobbet men innan gymet på Bauhaus hade vi bestämt. Och eftersom Woffegubben jobbade till fem smet jag i väg vid fyratiden och passade på att promenera mig över till Backa. Jag gick över Götaälvbron med medvind i ryggen och sedan in på Ringön och fortsatte hela vägen och en bra bit efter Stigs Center. Det blev 10 000 steg bara det innan Woffe hann i kapp mig.

På Bauhaus var naturligtvis alla flyttkartonger slut så vi traskade in på Coop och där fanns inga. Men vi fann på råd och hittade till slut kartongåbäkena på Ikea.

Sedan bar det av till gymet och det blev som sig bör 20 minuter uppvärmning och 1 timma styrka. Ingen motion efter i dag för det hade jag ju redan klarat av genom att traska ut till Backa.

När vi var inne på Bauhaus hittade jag en helt fantastisk orchide som jag bara inte kunde motstå och i samma veva blev det två till så den inte skulle bli så ensam. Jag har länge gått och funderat på att sätta ihop två i något slags glaskärl så inne på Ikea och Coop hittade jag lite lämpliga kärl.

När vi kom hem från gymet borde jag hoppat i säng eftersom det blev sent i dag och vi inte var hemma förrän efter 22.00. Men jag hade inte ro att hoppa i säng förrän jag fixat mina två små projekt med orchideérna. Den första hamnade på köksgolvet och i den är det två olika orchideér...

1_projekt1.jpg

Kolla in den här ljuvliga färgkombinationen på en av de två i glaskärlet. Nästan så man kan anse den lite "busig"...

2_narbild.jpg

Det andra lilla projektet fick stå ensam i sitt glaskärl och hamnade på vardagsrumsgolvet tillsammans med giraffen...

3_projekt2.jpg

Jo, förresten i dag blev det 22 469 steg...

Skrivet av Angela Müller den 16 januari 2006 22:01 | Kommentarer (6)

16 december 2005

Ny version

EFTERSOM DATAEXPERTEN är i hemtrakterna så har jag i dag fått en ny version av blogverktyget! Det innebär att man för tillfället inte kan kommentera här men det kommer så småniingom att fungera.

Skrivet av Angela Müller den 16 december 2005 23:12 | Kommentarer (0)

17 oktober 2005

Måndagspyssel

EFTER JOBBET VAR DET GYMET SOM GÄLLDE. Eftersom jag tillbringade en del tid där i går blev det något kortare pass i dag för min del men Woffegubben körde på som vanligt rent av lite längre på styrkan.
20 minuters uppvärmning, 40 minuter styrka (Woffe 70 min) och sedan avslutade jag med 30 minuter motion på löpbandet.

Som vanligt gick jag från Valhalla i morse efter ett något kort och rumphugget simpass då vi var sena till start...
Efter jobbet gick jag alltså tills dess Woffegubben hann i kapp mig vid Munkebäcksmotet.
Dagens steg stannar på 19 654 och med 10 minuters sim omräknat så blir det ytterligare 960 steg ;-)

När vi så småningom anlände till hemmet förverkligade jag en idé som jag snappat upp hos Spinster and Spin(n)ster dar jag hittade jag en länk till Husmusen som i sin tur hade hittat denna idé hos Millan. Jag blev lite sugen måste jag erkänna så nu har jag gjort det...

akvarie.jpg

Av praktiska skäl och för att jag älskar dem så har jag annars bara orchidéer på mina fönsterbrädor. Ett 50-tal är det med all säkerhet och det är faktiskt ganska bekvämt att inte behöva vattna så ofta så det är ett av skälen till valet av växter. Men växterna i det nya "akvariet" är ju näst intill likartade vad gäller önskan om vattning så det ska nog gå bra ;-)

Skrivet av Angela Müller den 17 oktober 2005 21:10 | Kommentarer (0)